array(0) {
}
        
    
Menu
1.27%
Τζίρος: 322.97 εκατ.

Ά. Γεωργιάδης: 4+1 μεταρρυθμίσεις για καλύτερες παροχές υγείας

Media

Στις 24 Σεπτεμβρίου η δικάσιμος για τη Ναυτεμπορική

Ειρήνη Αθανασιάδου, Επιχειρηματίας-μέτοχος Ναυτεμπορική ΑΕ
Comments

Για τις 24 Σεπτεμβρίου 2019 ορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικάσιμος για την υπόθεση της ιστορικής εφημερίδας «Ναυτεμπορική», η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο πλειστηριασμού των περιουσιακών της στοιχείων και την αλλαγή ιδιοκτησίας, μετά την απόφαση της Eurobank να καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση υπαγωγής της εταιρείας σε έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Στο μεσοδιάστημα, οι σημερινοί ιδιοκτήτες της εταιρείας, οι αδελφές Αθανασιάδου,  έχουν τη δυνατότητα –νομικά και πραγματικά– να αναζητήσουν αγοραστή προκειμένου να αποφύγουν τον πλειστηριασμό.

Εάν το δικαστήριο επικυρώσει την αίτηση της Eurobank, τότε ο ειδικός διαχειριστής που ήδη έχει ορισθεί από την τράπεζα θα προχωρήσει σε δημόσιο διαγωνισμό για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας (σημάτων, τυπογραφείου και ακινήτων).

Με αυτή τη διαδικασία, η εταιρεία, πλέον ελεύθερη βαρών, δηλαδή το ενεργητικό της, μεταβιβάζεται σε νέο ιδιοκτήτη, όπως συνέβη στην περίπτωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της χθες το απόγευμα στο Χ.Α. η εταιρεία υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει γνώση της αιτήσεως περί υπαγωγής στη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης.

Όταν σήμανε συναγερμός πριν από δύο χρόνια…

Τα προβλήματα για τη Ναυτεμπορική ξεκίνησαν μέσα στην κρίση. Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε µε καθυστέρηση το 2014 διορθωτικά μέτρα (µείωση προσωπικού, περιορισµός των διαχρονικά υψηλών λειτουργικών και διοικητικών εξόδων), χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η μείωση των διαφημιστικών εσόδων (όπως και η απώλεια της δημοσίευσης των ισολογισμών) ήταν μεγάλη, όπως εξάλλου συνέβη  για το σύνολο του ελληνικού Τύπου.

Όμως, το καλοκαίρι του 2017 όλοι πίστευαν πως η κατάσταση για την ιστορική οικονομική εφημερίδα ήταν αναστρέψιμη. Δεν είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμής, δεν είχαν «κλειδώσει» οι λογαριασμοί και το χρέος ήταν μικρό, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης των αδελφών Αθανασιάδου.

Το καλοκαίρι του 2017, σε ανακοίνωσή της, η Ναυτεμπορική σημείωνε  πως «η εταιρεία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την πιστώτρια Τράπεζα να καταλήξει σε λύση ικανοποιητική και για τα δύο μέρη».

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα, όπως αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή στο mononews.gr, ήταν το «έλλειμμα κατανόησης της πραγματικής κατάστασης». Δηλαδή οι αδελφές Αθανασιάδου δεν είχαν αντιληφθεί, ούτε είχαν σταθμίσει σωστά, το μέγεθος του προβλήματος. Και υπήρχε και μία κόντρα μεταξύ τους…

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ά. Γεωργιάδης: 4+1 μεταρρυθμίσεις για καλύτερες παροχές υγείας
Μισέλ Δημήτριος Δουκέρης ή Michel Dimtiri Doukeris: Ο Ελληνοβραζιλιάνος βασιλιάς της παγκόσμιας μπίρας
Ο χάρτης των οδικών  έργων: Τι παραδίδεται, τι τρέχει, τι παίρνει μπρος
Είναι το τέλος μιας χρυσής εποχής η βουτιά της πολυτέλειας;
16 γυναίκες της ναυτιλίας διαχειρίζονται πάνω από 700 πλοία και διαμορφώνουν νέες συνθήκες στο shipping
Απαγόρευση απόπλου του «Ποσειδώνας» – Ταλαιπωρία για 743 επιβάτες
Νέα 24ωρη απεργία των ναυτεργατών στα πλοία της Αδριατικής
Κικίλιας από Κω: Η Κως φυλάει Θερμοπύλες – Ξεκινάμε το έργο της νέας Πύλης Σένγκεν
Airbnb: Σε τροχιά ανόδου και μετασχηματισμού η βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα
Αυξημένος κίνδυνος και κόστος για την διεθνή ναυτιλία στη διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ