• Media

    Πόπη Τσαπανίδου: H δημοφιλής παρουσιάστρια που έγινε εκπρόσωπος Τύπου

    Αλέξης Τσίπρας και Πόπη Τσαπανίδου

    Αλέξης Τσίπρας και Πόπη Τσαπανίδου


    «Κάποιες αποφάσεις σου αλλάζουν τη ζωή, ας μην τις φοβόμαστε». Με αυτή τη δήλωση – «σλόγκαν» η 55χρονη δημοσιογράφος και μέχρι χθες παρουσιάστρια του Open, Πόπη Τσαπανίδου «έντυσε» ιδεολογικά και συναισθηματικά την απόφασή της να δεχθεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Έτσι το «τυχαίο» – με την έννοια ότι δεν το επεδίωξε – μέχρι πριν λίγες ημέρες γεγονός για την Πόπη Τσαπανίδου, συνάντησε το «αναγκαίο» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναζητούσε αγωνιωδώς ένα εξω-κομματικό πρόσωπο ευρείας αποδοχής προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα που εγκαταλείπει εκ των πραγμάτων ο Νάσος Ηλιόπουλος για να πολιτευθεί στην Α’ Αθηνών.

    «Θέλω να εξηγήσω το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ»

    «Επέλεξα να ενώσω τις δυνάμεις μου με μια άλλη -νέα- ομάδα ανθρώπων που έχουν όραμα. Προοδευτικό όραμα, στόχους και αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

    Είμαι πια έτοιμη να περάσω και στην άλλη πλευρά. Να δοκιμάσω, να κάνω ό,τι μπορώ, για να σας εξηγήσω το όραμα που έχει ο Σύριζα – Π.Σ.», γράφει την Τετάρτη το απόγευμα η Πόπη Τσαπανίδου στους λογαριασμούς της στα social media λίγο μετά την ανακοίνωση του Open ότι «η κεντρική του παρουσιάστρια αποχωρεί για προσωπικούς λόγους».

    Αμέσως το twitter πήρε φωτιά, οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον την καλοδέχθηκαν ενώ δεν άργησε και η ευχή του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου «να συμβάλλει στη γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα και τεκμήρια». Δεν έλειψαν ωστόσο και τα «καρφιά» με πιο αιχμηρό αυτό της «Ομάδας Αλήθειας» που κυκλοφόρησε στα social media video στο οποίο η Πόπη Τσαπανίδου σε συνέντευξή της στην Ελεονόρα Μελέτη δηλώνει ευθαρσώς: «Αν πάω με ένα κόμμα θα είναι σαν να λέω ότι τόσο καιρό σου περνούσα αυτό που πίστευα». Όμως οι καιροί αλλάζουν έτσι στις 3 χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media έκανε γνωστό πως η Πόπη Τσαπανίδου θα είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και παραμένει άγνωστο αν θα είναι και υποψήφια βουλευτής.

    Η ξαφνική παραίτηση

    Στο Open η Πόπη Τσαπανίδου εξέτισε μια μάλλον σύντομη – σε σχέση με τις μακροχρόνιες συνεργασίες της – θητεία 1,5 χρόνου (από τον Αύγουστο του 2021) για να αποχωρήσει ομολογώντας ότι «έφυγε κάπως ξαφνικά». Η ανακοίνωση του ΟΡΕΝ ωστόσο δεν έχει την παραμικρή γεύση πικρίας, αντιθέτως επισημαίνεται ότι «η Πόπη προσέφερε πολλά στην προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων.»

    Ποια είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ;

    Η Πόπη Τσαπανίδου γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1967 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από το Δάμποβο και το βαπτιστικό της όνομα είναι Παρθένα. Άρχισε να δουλεύει από την εφηβεία της στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών στην εφημερίδα «Μακεδονία». Στη δημοσιογραφική της καριέρα έχει περάσει από διάφορα πόστα στη ραδιοτηλεόραση και τις εφημερίδες, ενώ το 2011 δημιούργησε το www.ipop.gr. Τη διετία 1998-2000 παρουσίαζε την εκπομπή «Τι Νέα Σήμερα;» στο Mega, και το 2000 το «Θα Τα Πούμε» στην ΕΤ3. Στη συνέχεια το διάστημα 2002-2003 το «Σαν Παλιά Φωτογραφία» στη ΝΕΤ και την περίοδο 2002-2004 την ψυχαγωγική εκπομπή «Δέκα-Δύο» στην ΕΤ1. Την 5ετία 2005-2010 το «Συμβαίνει Τώρα» στη ΝΕΤ, την 3ετία 2010-2013 το «Τώρα ΣΚΑΪ», τη διετία 2011-2012 τα «48 Λεπτά» στο ίδιο κανάλι και την 4ετία 2013-2017 το «Live U STAR». Στη συνέχεια το 2017 ανέλαβε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στο Star, το 2020-2021 ήταν σχολιάστρια στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το 2021 κεντρική παρουσιάστρια του Open News στο Open TV.

    Οι πειραματισμοί και με άλλες… δουλειές

    Η Πόπη Τσαπανίδου είναι ένας δημιουργικός άνθρωπος που αρπάζει κάθε πρόκληση, της αρέσει να πειραματίζεται, να δοκιμάζει νέα πράγματα, να μπαίνει σε πολλούς ρόλους. Το 1999 συμμετείχε στη τηλεοπτική σειρά του Mega, «Δύο Ξένοι» και το 2014 στη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Το μικρό ψάρι». Επίσης ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθμό Μουσικός (νυν Pride) 98,6. Τον Ιούλιο του 2019 αποφασίζει ότι την ενδιαφέρει να ασχοληθεί με αυτό που παγκοσμίως λέγεται wellness. Με την ευζωία, τον τρόπο που μαθαίνεις να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου με θετική σκέψη. Τελικά την ξανακέρδισε το γυαλί και η Δημοσιογραφία. Για 3 χρόνια και μερικούς μήνες….

    Ένας αδικοχαμένος σύζυγος, τρία παιδιά, ένα εγγόνι, και ο νέος σύντροφος

    Υπήρξε παντρεμένη με τον Ευτύχη Μανωλαράκη ο οποίος έφυγε πολύ άδοξα και νωρίς από τη ζωή το 1991 έχοντας αποκτήσει μαζί του τρεις κόρες: Την Εύα (13 Ιουνίου 1988) και τις δίδυμες Μαρίνα και Ευτυχία (23 Οκτωβρίου 1991). Πιο συγκεκριμένα, μια μόλις εβδομάδα μετά τον υπέρηχο που έδειξε στο ζευγάρι, ότι περιμένουν δίδυμα, ο Ευτύχης σκοτώνεται. Ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, και μέτοχος του καλύτερου -τότε- κλαμπ των Αθηνών, της «Αυτοκίνησης» που εκείνη την εποχή μεταφερόταν στον χώρο του «Club 22» στη Βουλιαγμένης, ο Ευτύχης, έκανε μια εργασία και έπεσε πάνω σε καλώδια. Το πόρισμα του ιατροδικαστή: «Ηλεκτροπληξία». Η Πόπη Τσαπανίδου, έγκυος σε δίδυμα και με ένα μωρό στο σπίτι, αποφασίζει να επιστρέψει στη γενέτειρά της, να μείνει με τους γονείς της για να έχει βοήθεια με τα παιδιά ώστε να μπορέσει να δουλέψει. Έναν χρόνο μετά, το 1992, η Πόπη, ζει στη Θεσσαλονίκη και ξεκινά ραδιοφωνική εκπομπή στον AΝΤ1…. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά…

    Το 2021 έγινε για πρώτη φορά γιαγιά, αποκτώντας έναν εγγονό, τον Έκτορα, από την κόρη της, Μαρίνα. Μάλιστα, ταξίδεψε στην Ολλανδία προκειμένου να βρίσκεται στη γέννηση του μικρού που ανυπομονούσε να γνωρίσει όπως είχε αναφέρει μέσα από insta story στο instagram.

    Πράγματι, η Πόπη Τσαπανίδου είναι αρκετά ενεργή στα social media και συχνά μοιράζεται όμορφες στιγμές από την καθημερινότητά της με τους followers της και έτσι δεν θα μπορούσε να μην μοιραστεί μαζί τους και αυτή την χαρούμενη στιγμή με το πρώτο της εγγόνι.

    Οι μακροχρόνιες σχέσεις της Πόπης Τσαπανίδου

    H Πόπη Τσαπανίδου είναι από τις πιο δυναμικές και παράλληλα όμορφες δημοσιογράφους της χώρας μας και μια από τις σχέσεις που είχε γίνει γνωστή ήταν με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για 8 ολόκληρα χρόνια και όλοι πίστευαν ότι θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου, κάτι που τελικά δεν έγινε. Το ζευγάρι στην αρχή προσπάθησε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη σχέση τους, κάτι που στην αρχή ήταν εύκολο καθώς τότε η Πόπη Τσαπανίδου ήταν απλή ρεπόρτερ στο Mega. Η συγκατοίκηση δεν άργησε να έρθει και μάλιστα είχαν φτιάξει μαζί ένα σπίτι στην Άνοιξη και όλα έδειχναν ότι θα επισημοποιούσαν τη σχέση τους αλλά τελικά χώρισαν.

    Πριν από 3 χρόνια η Πόπη Τσαπανίδου δεν δίστασε να δηλώσει ότι της αρέσει να μένει μόνη της στην Κηφισιά και ότι έχει χωριστή ζωή από τον 59χρονο σύντροφό της χρηματιστή Νίκο Ιατρού, ιδρυτή της SILK Capital Partners και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ, ο οποίος φαίνεται να τη λατρεύει εδώ και σχεδόν μια 10ετία (από το 2013) και να περνάνε μαζί πολλές όμορφες στιγμές.

    Διαβάστε επίσης:

    «Λίφτινγκ» στο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ο Α. Τσίπρας



    ΣΧΟΛΙΑ