• Media

    Όλγα Τρέμη: Πόσο θα κοστίζει στην ΕΡΤ το κάθε επεισόδιο από τη νέα εκπομπή της

    • NewsRoom


    Τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της νέας εκπομπής της ΕΡΤ με την Όλγα Τρέμη με τίτλο «10», που θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα, δίνουν οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης.

    Όπως αναφέρουν, μάλιστα, προχωρούν στις διευκρινήσεις προκειμένου να προλάβουν τάχα «αποκαλύψεις» σχετικά με το κόστος της εκπομπής.

    Η εκπομπή είναι μικτή παραγωγή και κάθε επεισόδιο  κοστίζει 3.673 ευρώ. Ωστόσο, η συμμετοχή της ΕΡΤ ανέρχεται σε 495 ευρώ ανά επεισόδιο, ποσό που αφορά στην κοστολόγηση των παρεχόμενων από την ΕΡΤ υπηρεσιών, δηλαδή την παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού κλπ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η διάθεση παγίων μέσων, όπως και του τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ και δεν επιφέρει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην εταιρεία.

    Παράλληλα, η διοίκηση της ΕΡΤ δίνει και μερικά συγκριτικά στοιχεία για αντίστοιχες εκπομπές του πρόσφατου παρελθόντος.

    Επισημαίνουν, ειδικότερα, ότι αντίστοιχη βραδινή ενημερωτική εκπομπή το 2017 κόστισε στην ΕΡΤ έως και 5.455 ευρώ το επεισόδιο, ενώ το 2019 που είχε ένα παρεμφερές κόστος με τη νέα παραγωγή (3.312 ευρώ), η βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ είχε έναν μόνο παρουσιαστή και όχι τέσσερις, όπως η νέα που θα βγει στον αέρα.

    Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι στο κόστος κάθε επεισοδίου της νέας εκπομπής έχει επιμερισθεί και η δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της.

    Η νέα εκπομπή «10» θα έχει διάρκεια 90 λεπτά και θα μεταδίδεται από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη, Μαζί με την Όλγα Τρέμη θα συμμετέχουν ο Αντώνης Δελλατόλας και ο Ηλίας Κανέλλης, αναλύοντας, σχολιάζοντας, συζητώντας με συνεργάτες και τους προσκεκλημένους στο στούντιο. Την μικτή παραγωγή έχουν αναλάβει η ΕΡΤ με την Stefi.



    ΣΧΟΛΙΑ