• Media

    Ο Νίκος Κοκλώνης, ο εισαγγελέας και τα αναπάντητα ερωτηματικά, ο επίμονος Κυριακού, γιατί Ντσούνος και Κούτρας δεν τραβάνε και γιατί ο Ζούλας ζηλεύει τον Λουδοβίκο τον 16ο

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Νίκος Κοκλώνης: Ο «ντόρος» που χάθηκε στη σκόνη του δυστυχήματος και τα αναπάντητα ερωτηματικά

    Στον εκκωφαντικό θόρυβο της τραγωδίας στα Τέμπη έσβησε ο «ντόρος» του Κοκλώνης-gate, μετατρέποντας το… τυχαίο του δυστυχήματος σε …αναγκαίο «τράτο χρόνου» για τον Νίκο Κοκλώνη και τους συνεργάτες του. 

    Όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο performer-παρουσιαστής-επιχειρηματίας μοιραία θα επανέλθει στην επικαιρότητα όταν ολοκληρωθεί η ερευνητική διαδικασία του οικονομικού εισαγγελέα που παρέλαβε το 85σέλιδο πόρισμα – «καταπέλτη» του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη

    Ως παρουσιαστής του J2US και παραγωγός, ο Νίκος Κοκλώνης κερδίζει χρόνο εξαιτίας του εθνικού πένθους μετά την απόφαση του Alpha να μην προβληθεί το σημερινό επεισόδιο (του Σαββάτου) και να επανέλθει το δημοφιλές σώου στις 11 Μαρτίου όταν στο συλλογικό ασυνείδητο θα έχει γίνει ένα γλυκό fade out της αρνητικής ειδησεογραφίας.

    Ο Νίκος Κοκλώνης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ανακοίνωσε πως αυτές τις σκληρές ημέρες πόνου και εθνικού πένθους πάρθηκε η απόφαση αυτό το Σάββατο το J2US, το πάρτι του Σαββατόβραδου στον Alpha, να «σιγήσει», τιμώντας όσους δεν βρίσκονται πια κοντά μας.

    Η αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Alpha TV στο Instagram, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο J2US το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 20.00. 

    Ως επιχειρηματίας και CEO της Barking Well Media ο Κοκλώνης κατέβαλε κανονικά τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου στους 280 εργαζομένους της εταιρείας του. 

    Και ως κεντρικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται το πόρισμα «φωτιά» δηλώνει ότι δεν το παρέλαβε ποτέ και ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να μεταβεί στον εισαγγελέα και να πάρει αντίγραφο ενώ δεν του έχει ακόμη ασκηθεί καμία δίωξη.  

    Από την πλευρά του Alpha η διευθύντρια Επικοινωνίας του καναλιού κα Πίμη Φασούλα επιβεβαιώνει ότι το J2US θα συνεχίσει κανονικά αλλά από τις 11 Μαρτίου και μετά ενώ αποσαφηνίζει ότι οι συνεργάτες της εκπομπής και οι καλεσμένοι δεν ανήκουν στο pay roll του σταθμού αλλά έχουν εργασιακή σχέση μόνο με την εταιρεία παραγωγής (barking Well Media).

    Όσο για το κοινό, αυτό επιβράβευσε την εκπομπή του Νίκου Κοκλώνη απογειώνοντάς την στην κορυφή της τηλεθέασης το περασμένο Σάββατο και όπως αναφέρει ο Alpha στο δυναμικό κοινό έφθασε μέχρι και 22,8%.

    Ο ταλαντούχος κύριος Κοκλώνης δίνει τα ρέστα του και κερδίζει στο J2US. Όταν μπαίνει και τρίτος στη μέση, π.χ. ο εισαγγελέας, το κέρδος αυτό δεν μετράει. 

    Οι ερωτήσεις και απορίες ωστόσο παραμένουν αναπάντητες και επίμονες

    Συμφωνεί ο καναλάρχης και η διοίκηση του Alpha με το «διάγγελμα Κοκλώνη» το περασμένο Σάββατο, με τον παρουσιαστή να χρησιμοποιεί δημόσια συχνότητα για να διαψεύδει πορίσματα και να δηλώνει ότι «όλα είναι ένα  ψέμα;»

    Ο τηλεοπτικός χρόνος που προβάλλεται το σώου είναι «εμπορικός», δηλαδή αγοράζεται εξολοκλήρου χωρίς να έχει λόγο το κανάλι που πληρώνει ενοίκιο 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για την τηλεοπτική άδεια; 

    Το ΕΣΡ συμφωνεί με την κατάχρηση αυτή του παρουσιαστή που βγάζει μπροστά το πρόβλημά του σε μια ψυχαγωγική εκπομπή; 

    Παρακολουθεί, ενδιαφέρεται το ΕΣΡ, για το μοντέλο πληρωμής (αν κόβονται παραστατικά) των συνεργατών μιας ανεξάρτητης παραγωγής που αγοράζει χρόνο σε ένα κανάλι και κατά τα άλλα φέρεται να κάνει χρηματικές ροές με 15 ανενεργές εταιρείες σε ΗΠΑ και Βουλγαρία; (Να θυμίσουμε ότι η Barking Well Media έχει στο μισθολόγιο περί τους 280 εργαζομένους ενώ έως τους 600 για τους οποίους κάνει λόγο ο Κοκλώνης απομένουν άλλοι 320). Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναγνωρίσιμοι (επώνυμοι κατά κόσμο) πληρώνονται έως και 5.000 ανά επεισόδιο ενώ οι μη αναγνωρίσιμοι με 500 ευρώ τη φορά. Αυτές τις αμοιβές θα ελέγξει ο εισαγγελέας.

    Χάνουν το τρένο της ενημέρωσης στα κανάλια

    Με χρονο-καθυστέρηση μπήκαν στις ράγες της συνεχούς ροής ενημέρωσης ορισμένα κανάλια, πλην ΣΚΑΪ και Mega που επέδειξαν ενεργά αντανακλαστικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

    Ο ΑΝΤ1 μπήκε με καθυστέρηση όπως και το Star που στη συνέχεια ομολογουμένως έμειναν σε διαρκή επαφή με τα γεγονότα.

    Έκπληξη αποτέλεσε το άλλοτε πιο ενεργό δημοσιογραφικά Open (π.χ. με τις φωτιές) που και καθυστερημένα τροχοδρομήθηκε στη ροή των εξελίξεων και όταν το έκανε, περιορίστηκε σε ένα μικρό breaking news για ένα επανέλθει στη συνέχεια του Narcos.

    Πιο γενναιόδωρος σε ενημέρωση φάνηκε ο Alpha που έβγαλε μεν το πρώτο μικρό δελτίο και στη συνέχεια επανήλθε με δεύτερο μεγαλύτερο. 

    Η ΕΡΤ-1 στην αρχή φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων ενώ στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό της.

    Η ΕΡΤ3 δεν έδειχνε τίποτε από την τραγωδία ενώ στην ΕΡΤ2 υπήρχε ένα κρόουλ που ενημέρωνε για τα γεγονότα ενώ (τυχαίο μάλλον) τη μεθεπόμενη ημέρα το πρωί πρόβαλε ντοκιμαντέρ για «Τα Πιο Εντυπωσιακά Ταξίδια του Κόσμου με Τρένο»!!! Κάποιος μας κάνει μεγάλη πλάκα.  

    Με ενοικιαζόμενο «Άλκη Στέα» με βαρύ χέρι, η ΕΡΤ στο καρναβάλι

    «Δεν είναι εργαζόμενός μας» διευκρινίζει η ΕΡΤ – θεωρώντας ότι με μια δήλωση «καθαρίζει» – αναφορικά με τον γνωστό κονφερανσιέ των Αποκριών, Χρήστο Νέζο, που μεταδίδοντας τον παλμό του καρναβαλιού της Ξάνθης που πρόβαλε η ΕΡΤ3, προπηλάκισε μια νεαρή κοπέλα που καταφέρθηκε on air με άσεμνο χαρακτηρισμό κατά του πρωθυπουργού.

    «Ο Χρήστος Νέζος δεν είναι με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης, εργαζόμενος της ΕΡΤ3 ή της ΕΡΤ, αποτελεί επιλογή των διοργανωτών του καρναβαλιού», αποσαφηνίζουν στελέχη της ΕΡΤ3. Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση η ΕΡΤ-3 μεταδίδει απευθείας την εκδήλωση η οποία ήταν παραγωγής Δήμου Ξάνθης, που πρότεινε στη δημόσια τηλεόραση τον παρουσιαστή και που η ΕΡΤ τον αποδέχθηκε.

    Για την ιστορία ο Χρήστος Νέζος ζήτησε δημόσια συγγνώμη με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υποστηρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν χειροδίκησε και  απολογήθηκε για την απρεπή του κίνηση. Το θέμα είναι ότι η ΕΡΤ χρεώνεται με τα καμώματα κάθε εξωτερικού συνεργάτη ή συμβασιούχου. 

    Ελένη-Φαίη μένουν γιατί τα φέρνουν 

    Δεν είναι και στα καλύτερά της η τηλεθέαση της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη στο Mega, κάτω από τον μέσο όρο, ωστόσο συνεχίζει στο Mega και την επόμενη σεζόν. Το ίδιο συμβαίνει με τη Φαίη Σκορδά στον ΣΚΑΪ που δεν διαπρέπει στο ταμπλό της Nielsen. Αμφότερες παραμένουν επειδή φέρνουν διαφήμιση.

    Θύμα της Φαίης πάντως αποτελεί το δίδυμο των «Αταίριαστών» (Ντσούνος, Κούτρας) οι οποίοι από τότε που μετακινήθηκαν στη ζώνη 12-2 μ.μ. (επειδή το απαίτησε η ίδια) φάνηκαν …αταίριαστοι με το κοινό της ζώνης αυτής. 

    Γιατί η Χρύσα Μουσούρου δυσανασχετεί με τον «γάμο» με τις Ταράντου και Μιχελιδάκη;

    Με δεμένα τα χέρια η διευθύντρια προγράμματος του Open, Χρύσα Μουσούρου σε σχέση με την τύχη των Ίνας Ταράντου και Μάριον Μιχελιδάκη.

    Αμφότερες έχουν συμβόλαιο με το κανάλι με τη μεν Ταράντου να πληρώνεται κανονικά μέχρι να βρεθεί τι θα κάνει, τη δε Μάριον Μιχελιδάκη να συνεχίζει έως το τέλος της σεζόν να λέει «καλησπέρα» τα μεσημέρια, άγνωστο ωστόσο παραμένει αν το κανάλι θα διατηρήσει την εκπομπή της. 

    Ο προσεκτικός και επίμονος Θόδωρος Κυριακού 

    Αιχμή του τηλεοπτικού «δόρατος» λέγεται ότι θα είναι στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 η σειρά «Μάγισσα» του Λευτέρη Χαρίτου το σενάριο της οποίας υπογράφουν οι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης.

    Τα σκηνικά για τη «Μάγισσα» των 60 επεισοδίων κόστισαν περί τα 700.000 ευρώ. Στο ίδιο κανάλι η Ζέτα Μακρυπούλια διανύει μια επιτυχημένη τηλεοπτική πορεία παρουσιάζοντας το τηλεπαιχνίδι «Ρουκ Ζουκ». Ο σταθμός θέλει να τη διατηρήσει στο δυναμικό του, αλλά το ίδιο θέλει και ο Γιάννης Αλαφούζος στον ΣΚΑΪ που την έχει βολιδοσκοπήσει με δύο προτάσεις: H μiα αφορά ένα βραδινό πρότζεκτ ή talent show μαζί με τον Νίκο Μουτσινά και η δεύτερη ένα τηλεπαιχνίδι.

    Ο πρόεδρος του ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού δεν προτίθεται να την αφήσει εύκολα να του φύγει από τα χέρια και η πρόταση του σταθμού είναι να συνεχίσει για 7η σεζόν το «Ρουκ Ζουκ». Εκτός από αυτό όμως υπάρχει και μια δελεαστική πρόταση για το Traitors (Προδότες) το νέο ριάλιτι ανατροπής και μυστηρίου με celebrities, το οποίο υπογράφει η εταιρεία παραγωγής Silverline media productions.

    Γιατί παίρνει ο Γιάννης Κουρτάκης την εκδίκησή του;

    Την κατάλληλη στιγμή περίμενε ο Γιάννης Κουρτάκης  για να τρολάρει στα social media τον Παύλο Πολάκη.

    Μετά την ανάρτηση του Χανιώτη πολιτικού εναντίον δικαστών, δημοσιογράφων και τραπεζιτών, ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης, έγραψε στο twitter: «Πάντα έλεγα ότι οι Χανιώτες έχουμε μια ξεχωριστή αλληλεγγύη. Η προσφορά και η στήριξη του Πολάκη στον @kmitsotakis, υπήρξε διαχρονικά ανεκτίμητη. Βοήθησε όσο κανείς άλλος στην πολιτική κυριαρχία του Χανιώτη πρωθυπουργού».

    Πολάκη πεσόντος, Σρόιτερ ξυλεύεται 

    Αυτόματα σχεδόν αντέδρασε ο Αντώνης Σρόιτερ όταν είδε το πρόσωπό του στη λίστα Πολάκη. Αμέσως έδωσε στη δημοσιότητα προσωπική συνομιλία τους γράφοντας: «Πάντα ευγενής και ντόμπρος ο Παύλος Πολλάκης.

    Θέλει να με εξαφανίσει και να με καθαρίσει μαζί με τους υπολοίπους αλλά στις ευχές και στα μηνύματα στάζει μέλι.. #gliftis kai tab magas». 

    Ο Λουδοβίκος ο 16ος συνέλεγε κλειδαριές, ο Κωνσταντίνος Ζούλας ραδιόφωνα και δυσαρέσκεια

    Δύο ακόμη ραδιοφωνικούς σταθμούς σχεδιάζει να δημιουργήσει ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κ. Ζούλας, οι οποίοι θα προστεθούν στον Ράδιο Eurovision, που δημιουργήθηκε ειδικά για τον διαγωνισμό τραγουδιού.

    Πρόκειται για τον Kosmos Jazz, που προήλθε από τον Kosmos FM, και τον Δεύτερο Λαϊκά, που αποτελεί παρακλάδι του Δευτέρου Προγράμματος της ΕΡΤ.

    Η ΕΡΤ δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει εκ νέου πρόταση στον Γιώργο Καπουτζίδη για την παρουσίαση της Eurovision και θα αναζητήσει κάποιο άλλο πρόσωπο που θα βρεθεί δίπλα στη διευθύντρια του Δευτέρου Προγράμματος, Μαρία Κοζάκου. 

    Παπακαλιάτης – Maestro: Οσονούπω τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου

    Count down για τα γυρίσματα οκτώ επεισοδίων του δεύτερου -και οριστικού- κύκλου της σειράς «Maestro» του Mega με την υπογραφή Παπακαλιάτη.

    «Καρφιά» Μπακοδήμου με… στόχο τη Φαίη

    Με καλά ακονισμένα καρφιά στοχεύει στη Φαίη Σκορδά η Μαρία Μπακοδήμου η οποία από την αρχή της σεζόν, δεν είχε κρύψει τη δυσαρέσκειά της με τη μεταγραφή της παρουσιάστριας του ΣΚΑΙ, που είχε ως αποτέλεσμα εκείνη να μετακινηθεί στο Σαββατοκύριακο. Τελικά, μετά από πολλούς μήνες και με καλεσμένους τους «Αταίριαστους» στο πλατό του «Γεια σου», η Μαρία Μπακοδήμου άφησε ένα «καρφί» για τη Φαίη Σκορδά.

    Η παρουσιάστρια υποδέχτηκε τους δύο δημοσιογράφους σχολιάζοντας την αλλαγή ώρας της εκπομπής τους μετά την προσθήκη της Φαίης Σκορδά στο καθημερινό πρωινό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. «Χαίρομαι πολύ που ήρθατε. Επιτέλους, ήθελα από την αρχή να σας συναντήσω.

    Ήμασταν και γείτονες και περάσαμε και πολλά από την αρχή του καλοκαιριού. Ωραίο δεν ήταν το πρώτο σχέδιο, να είστε εσείς και να είμαι εγώ μετά; Αυτό ήταν το σωστό, άλλα τέλος πάντων γίνονται», ανέφερε η Μαρία Μπακοδήμου.

    «Δεν αποφασίζουμε εμείς γι’ αυτά, αποφασίζουν άλλοι», απάντησε ο Χρήστος Κούτρας. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πλάνο του ΣΚΑΪ για τη Μαρία Μπακοδήμου ήταν η παρουσιάστρια να βρίσκεται στην κενή ζώνη που άφησε πίσω της η Ιωάννα Μαλέσκου, αφήνοντας έτσι τους «Αταίριαστους» στην πρωινή ενημέρωση στη ζώνη 10.00-12.00.

    Ο ερχομός της Φαίης Σκορδά στο κανάλι, όμως, έφερε ριζικές αλλαγές στον προγραμματισμό του ΣΚΑΪ.

    Τι ενώνει και τι χωρίζει Μαρία Χούκλη και Πόπη Τσαπανίδου;

    Με σύμβουλο τη Μαρία Χούκλη, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της κυβερνώσας παράταξης, Άκης Σκέρτσος θα αντιμετωπίζει στα πάνελ την Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι δύο γυναίκες δημοσιογράφοι, είχαν εργαστεί την ίδια περίοδο στην ΕΡΤ (2004-09) επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. 

    Παιδιά ξύπνησε το ΕΣΡ!

    Δύο ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος εξέδωσε οδηγία προς τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για την κάλυψη του τραγικού γεγονότος.

    Η ανεξάρτητη αρχή κάλεσε τα ΜΜΕ που εποπτεύει να τηρήσουν τη νομοθεσία, και να μην προκαλέσουν περαιτέρω πανικό στο κοινό και οδύνη στους παθόντες και πενθούντες. Είχαν όμως περάσει δύο 24ωρα, πάρα πολύς χρόνος για την τηλεοπτική πρακτική και ελάχιστος, σχεδόν αστραπή για τα αντανακλαστικά του ΕΣΡ. 

    Βαγγέλης Μαρινάκης – Καμπάνια ALTER EGO: Να σταματήσει η κίνηση των τρένων 

    Ο όμιλος «Alter Ego» ξεκινάει μεγάλη καμπάνια προκειμένου να ξαναμπούν τα τρένα σε λειτουργία μόνο όταν είναι όλα τα συστήματα ενεργά, έτσι ώστε να υπάρχει ασφάλεια και να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα.

    Με νέα της καμπάνια η ALTER EGO ζητά την ακινητοποίηση όλων των τρένων έως ότου λυθούν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τους σιδηροδρόμους και την ασφάλεια των επιβατών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Κοκλώνης και η «επόμενη μέρα» στην Barking Well, οι πανηγυρισμοί των καναλαρχών για τον Παππά, η απομάκρυνση του Βαρδινογιάννη από τον Alpha και πόσο Open είναι η Τρέμη

    Goody’s Burger House: Οι νέες υπηρεσίες και το άνοιγμα στο εξωτερικό