• media Sonia gif

    Media

    Ο Κοκλώνης και η «επόμενη μέρα» στην Barking Well, οι πανηγυρισμοί των καναλαρχών για τον Παππά, η απομάκρυνση του Βαρδινογιάννη από τον Alpha και πόσο Open είναι η Τρέμη

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Κοκλώνης gate, η επόμενη ημέρα…

    Μουδιασμένους βρήκε τους εργαζόμενους στην Barking Well Media η «επόμενη ημέρα» της βόμβας που έσκασε στα ΜΜΕ, αναφορικά με την κατάθεση πορίσματος του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, για απάτες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος από μέρους του ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής και τηλεπαρουσιαστή Νίκου Κοκλώνη.

    Έχοντας χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, των «ψύχραιμων» πιστών στον Κοκλώνη και των «δύσπιστων» αγωνιούντων, οι 280 περίπου εργαζόμενοι της εταιρείας παραγωγής που συνεργάζεται με 4 κανάλια (Alpha, Mega, Ant1, Star), που εκδίδει περιοδικά (ΟΚ Magazine) και διαχειρίζεται sites (OK mag, znews και σύντομα και το Daily Mirror), προσήλθαν χθες κανονικά στα γραφεία τους και, παρά το γεγονός ότι συνέχισαν τα καθήκοντά τους, το κλίμα ήταν ψυχρό και οι συζητήσεις στα «πηγαδάκι» όλες σχετικές με το αύριο της εταιρείας.

    Τα μέλη της διοικητικής ομάδας της εταιρείας, Τζώνυ Καλημέρης (Executive Administrator), Πέτρος Μπούτος (EVP – Executive Vice President / Strategy & Content) και Έλενα Κατραβά (Head of Content), όχι μόνο διατηρούν την ψυχραιμία τους αλλά ανέλαβαν ρόλο καθησυχασμού των υφισταμένων τους.

    Νωρίτερα, και συγκεκριμένα χθες αργά το απόγευμα, σύμφωνα με δήλωση στο mononews.gr της Σόνιας Καζόνι, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Barking Well, «ο CEO και founder της εταιρείας Νίκος Κοκλώνης απέστειλε εσωτερικό εταιρικό mail προς όλους τους εργαζόμενους στους οποίους διαβεβαίωνε ότι η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές της καλύπτοντας τις υποχρεώσεις της».

    Η εταιρεία διαβεβαιώνει πάντως ότι ο Νίκος Κοκλώνης πράγματι δεν έχει παραλάβει κάποιο έγγραφο δίωξης από τον οικονομικό εισαγγελέα ούτε έχει στα χέρια του το πόρισμα Βουρλιώτη, ενώ τονίζεται επίσημα ότι «συνεχίζουμε κανονικά», ότι η μισθοδοσία δεν επηρεάζεται, ότι οι συνεργασίες με τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν θίγονται στο ελάχιστο και ότι η εκπομπή του παρουσιαστή του J2US θα βγει στον «αέρα» του Alpha σήμερα Σάββατο.

    Η επόμενη ημέρα στα κανάλια ξεκίνησε με τους νομικούς συμβούλους να κάνουν φύλλο και φτερό τις συμβάσεις με την Barking Well Media και να προετοιμάζονται για ενδεχόμενη κρίση, επικοινωνιακή αλλά κυρίως λειτουργική.

    Από τον Alpha που φιλοξενεί το δημοφιλές «J2US» με παρουσιαστή τον ίδιο τον Νίκο Κοκλώνη ενώ συνεργάζεται με την Barking Well Media στο «Super Katerina» διαμηνύεται ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αναβολή ή pause τον συνεργασιών του σταθμού με τον Νίκο Κοκλώνη.

    «Παρακολουθούμε τις ειδήσεις» δηλώνει επίσημα και το Mega το οποίο συνεργάζεται με την Barking Well για τις ανάγκες παραγωγής της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» της Σίσσυς Χρηστίδου ενώ έτρεξε συνεργασία και για το «Celebrity Game Night».

    Περισσότερο αποστασιοποιημένος από την υπόθεση είναι ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, η διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του οποίου, κ. Τέσσα Κορλέτη αναφέρει ότι «το κανάλι έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα του ‘Family Game Fight’ με τους Μάρκο Σεφερλή και Έλενα Τσαβαλιά, παραγωγής επίσης της Barking Well». Συνεπώς θα προβληθούν κανονικά.

    Το Star είναι το τέταρτο κανάλι με το οποίο συνεργάζεται η Barking Well Media για προβολή την τρέχουσα ή την επόμενη σεζόν σειράς με πρωταγωνιστές τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή, βασισμένη στο φορμά του γαλλοβελγικού σήριαλ «HPI: Haut Potentiel Intellectuel», δηλαδή άτομο υψηλής νοημοσύνης (στα ελληνικά IQ 160). Το κανάλι, έχει συμβόλαιο με την Barking Well και έχει πραγματοποιήσει ήδη γυρίσματα ορισμένων επεισοδίων και δηλώνει και αυτό ότι «παρακολουθεί τα γεγονότα και θα πράξει αναλόγως».

    Πανηγυρίζουν δικαιωμένοι οι καναλάρχες για την καταδίκη Παππά που… προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    Επίσημη και θεσμική επιβεβαίωση της ορθότητας των εκπεφρασμένων θέσεων της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας), περί του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016 αποτελεί η ομόφωνη καταδίκη από το Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    Αυτό τονίζουν σύσσωμοι οι καναλάρχες ενώ υπενθυμίζουν ότι η ΕΙΤΗΣΕΕ, με αίσθημα ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στη θεσμική νομιμότητα, είχε καταγγείλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις αλήστου μνήμης διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τον ως άνω διαγωνισμό, ως αντισυνταγματικές και προσβάλλουσες βάναυσα τις Αρχές της Ελευθεροτυπίας, της Ελευθερίας της Έκφρασης και της Ενημέρωσης στον ηλεκτρονικό τύπο. Εντωμεταξύ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγει ο Νίκος Παππάς σε βάρος της καταδικαστικής απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Σε δήλωσή του ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης κάνει λόγο για «εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς του αντιπάλους» και προαναγγέλλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο:

    Γιάννης Βαρδινογιάννης: Αποσυνδέεται κι άλλο από τo brand Alpha

    Όλο και περισσότερο απομακρύνεται από το brand «Alpha» η οικογένεια Βαρδινογιάννη μετά και τη διάθεση του 50% της Alpha Δορυφορικής στην Primos Media Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο και την παράλληλη εµπλοκή στελεχών της United Media στο νετοχικό σχήµα του Alpha αλλά και της Star Investments στην οποία έχει πουληθεί η Alpha Ραδιοφωνική Α.Ε. (Alpha 989).

    Τώρα ο Alpha radio μετονομάζεται και από Τετάρτη 1η Μαρτίου επαναλανσάρεται σε Talk Radio. Ήδη οι παραγωγοί σταμάτησαν να αναφέρουν το παλιό όνομα του ραδιοσταθμού, εν αναμονή του νέου.

    Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα του όπως στην πρωινή ζώνη και στη μεσημεριανή ζώνη όπου οι εκπομπές μειώθηκαν σε αριθμό.

    Διαζύγιο Πρώτου Θέματος-Γιάννη Μακρυγιάννη

    Όχι και τόσο βελούδινο είναι το διαζύγιο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τον πολιτικό συντάκτη Γιάννη Μακρυγιάννη.

    Μπορεί στην κορύφωση της συνεργασίας τους και κατά την αποχώρησή του να μην υπήρξαν σκιές, αλλά το τελευταίο διάστημα η σχέση του δημοσιογράφου με την ιδιοκτησία της εφημερίδας δεν ήταν και η καλύτερη.

    Ο Νίκος Χατζηνικολάου «προστάτης» των εφημερίδων

    «Δεν θα μπορούσε να υπάρχει κρισιμότερο ζητούμενο: το παρόν και το μέλλον του Τύπου, της έγκυρης και επώνυμης ενημέρωσης των πολιτών». Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Νίκος Χατζηνικολάου στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο που διοργάνωσε η ΕΙΗΕΑ με τίτλο «Εφημερίδες 2024».

    Η εικόνα είναι δύσκολη για την εφημερίδα. Παρουσιάζοντας τα Δεδομένα και τις Τάσεις στον ελληνικό Τύπο η κα Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια της Focus Bari ανέφερε ότι ο Αναγνώστης είναι «Phygital» καθώς το 54% διαβάζουν την Online Έκδοση μιας εφημερίδας και το 45% την έντυπη.

    Η τηλεόραση είναι αναπόσπαστη συνήθεια, «καθηλωτική» παρουσία, «αναγκαίο κακό», το ραδιόφωνο «Ήρεμη συντροφιά που παίρνεις μαζί σου», η εφημερίδα αγαπημένη (αντρική) συνήθεια, εκπεμπει σοβαρότητα & κύρος, τα περιοδικά (Γυναικεία) ψυχαγωγική «απόδραση» ενώ το Διαδίκτυο «Δεν είναι ακριβώς «Μέσο» : τα πάντα στο χέρι μου με το δικό μου τρόπο. Στην ερώτηση «ποιο μέσο προτιμώ για την ενημέρωσή μου» από το 2007 έως σήμερα, για την τηλεόραση από το 65% πέφτει στο 43%, για το ραδιόφωνο από το 46% στο 43%, για τις εφημερίδες από το 49% στο 26%, για τα περιοδικά από το 24% στο 13%.

    Μοναδικό ΜΜΕ που ανεβαίνει είναι το διαδίκτυο (από 24% στο 87%). Στο ερώτημα «ποιο Μέσον σέβομαι περισσότερο» το 27% απαντούν η Τηλεόραση (έναντι 32% το 2007), το 61% το Ραδιόφωνο (έναντι 53%), το 38% τις εφημερίδες (έναντι 42% πριν από 16 χρόνια), το 24% τα περιοδικά (23%) και το 57% το Διαδίκτυο (έναντι 29%).

    Άνοδο σημειώνει ο κλάδος των εφημερίδων στο ερώτημα «αν διακρίνεται από σοβαρότητα και επαγγελματισμό (47% έναντι 44% το 2007), πτώση από 40% σε 32% στο ερώτημα αν οι εφημερίδες «βελτιώνονται, προοδεύουν» ενώ έκρηξη (από 10% σε 22%) σημειώνεται στο ερώτημα αν ο Τύπος δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Το 16% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι ενημερώνεται τακτικά από εφημερίδες (2% καθημερινά).

    Θοδωρής Κυριακού: Τα νέα σχέδια

    Ταξιδιωτικό ριάλιτι με επώνυμους 50+ θέλει να βάλει στο μενού του τηλεοπτικού προγράμματος του ΑΝΤ1.

    Όπως σας έχουμε επισημάνει ο πρόεδρος Θοδωρής Κυριακού δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Είναι πάνω απο όλα.

    Ακούγονται ονόματα όπως του Πάνου Μιχαλόπουλου, του Γιώργου Κωνσταντίνου, του Τάσου Χαλκιά, του Παναγιώτη Ψωµιάδη, του Νίκου Σαργκάνη, του Νίκου Βαµβακούλα, του Γιώργου Παρτσαλάκη και του Τάκη Βαµβακίδη.

    Cherchez la Femme…

    Όλγα Τρέμη: Είναι Open ναι, αλλά μόνο για τις εκλογές

    Εκτός του ομίλου Γιαννακόπουλου και του newsbomb η Όλγα Τρέμη καθώς σε συζητήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της DPG δεν βρέθηκε κοινός τόπος όσον αφορά τη συνέχιση της κοινής τους πορείας.

    Οι πληροφορίες την ήθελαν το προηγούμενο διάστημα να έχει δεχθεί κρούση από το Action24 των Εξάρχου-Μπάκου-Καϋµενάκη. Από το Open, διαψεύδεται ότι στο πρόσωπό της ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Χρήστος Παναγιωτόπουλος, βλέπει την επόμενη κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν καλοβλέπει τη συμβολή της στο κανάλι ως σχολιάστρια στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.

    Προς το παρόν στο Open παραμένει τις καθημερινές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Ματίνα Παπαδέα και τα Σαββατοκύριακα ο Νίκος Στραβελάκης.

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Χάνει το στοίχημα, χάνει και στελέχη

    Χάνει στα γραφεία στοιχημάτων η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision καθώς η χώρα μας βρίσκεται στην 34η θέση, τη χαμηλότερη που έχει ποτέ βρεθεί.

    Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ είχε το συγκρότημα Argo το 2016 που βρίσκονταν στην 31η θέση.

    Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, τα στελέχη της ΕΡΤ ευελπιστούν ότι ο Victoras Vernicos θα καταφέρει να ανατρέψει τα προγνωστικά και τουλάχιστον να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου. Εντωμεταξύ μετά τη μοσθολογική αναβάθμιση των υψηλόβαθμων στελεχών – 60 τον αριθμό – η οποία κόστισε στην ΕΡΤ μισό εκατομμύριο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης και ύστερα από αίτημα της εταιρείας, πληροφορούμαστε ότι κοντινά στελέχη προς τον Κωνσταντίνο Ζούλα θα εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο μετά το Πάσχα για ανάληψη πολιτικών καθηκόντων.

    Ελένη Τσολάκη: Κρούση από τον ΑΝΤ1 – Τους Αταίριαστους χτυπάει το Mega

    Κρούση από άλλα κανάλια σε κάθε δυνατό χαρτί που διαθέτει το Open. Έτσι την πόρτα της Ελένης Τσολάκη φαίνεται ότι χτύπησε για βραδινή εκπομπή ο ΑΝΤ1 με το Open να της δηλώνει την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις της τα Σαββατοκύριακα.

    Το Mega… χτύπησε την πόρτα των «Αταίριαστων», προσεγγίζοντας τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Το συμβόλαιό τους με τον ΣΚΑΪ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν έχουν ακόμη αποσαφηνίσει τι θα πράξουν.

    Δημήτρης Μιχαλάκης, ο διώκτης της πειρατείας

    Επανέρχεται δριμύτερος ο Δημήτρης Μιχαλάκης, executive director της Cosmote TV, για την πληγή της πειρατείας που δεν έχει κλείσει σημειώνοντας πως «η πειρατεία αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής μυθοπλασίας».

    Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν περίπου 600.000 πειρατικές συνδέσεις στην Ελλάδα, οι οποίες πλήττουν οικονομικά τους δημιουργούς, τους ηθοποιούς, τις ελληνικές παραγωγές και τα δημόσια έσοδα. «Η πειρατεία σκοτώνει τη δημιουργία. Δημιουργεί θέμα βιωσιμότητας στον τομέα της παραγωγής και όχι μόνο», είπε χαρακτηριστικά. Οι εκτιμήσεις της Nova ανεβάζουν το ζήτημα της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση στις 900.000 συνδέσεις.

    Γιώργος Μητσικώστας: Προαλείφεται για Action

    Εκπομπή σάτιρας έχει προτείνει στο επιτελείο του Action24 o Γιώργος Μητσικώστας. Η εκπομπή, αν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, θα βγει στον αέρα κατά την προεκλογική περίοδο ενώ σύντομα θα αποσαφηνιστεί η περιοδικότητά της.

    Γιάννης Αλαφούζος: Μπαίνει στο μάτι της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου και δηλώνει πρωτιά για τον ΣΚΑΪ

    Ο ΣΚΑΪ είναι ο πρώτος σταθμός στην ετήσια μέτρηση της ΑΕΜΑΡ με 235.000 ακροατές για το διάστημα 14.02.2022-12.02.2023 αναφέρει ο ΣΚΑΙ λίγες ημέρες αφότου η Frontstage της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου δήλωση και αυτή πρωτιά σε ομιλικό επίπεδο. Στη δεύτερη θέση ο Μελωδία με 211.000 ακροατές και τρίτος ο Ρυθμός με 209.000 ακροατές και με 208.000 ο Δίεση.

    Πέμπτος ο Athens DJ με 204.000 ο Sfera με 203.000 σε απόσταση αναπνοής. Έβδομος ο Real FM με 201.000 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Δρόμος FM με 200.000, ο RED με 197.000 και ο Rock FM με 195.000 ακροατές.

    Γιατί ο Σπύρος Παπαδόπουλος τα έβαλε με την Super Κατερίνα;

    Τον Σπύρο Παπαδόπουλο μαινόμενο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ρεπόρτερ της εκπομπής «Σούπερ Κατερίνα» που τον πλησίασε για να αποσπάσει μερικές δηλώσεις αναφορικά με τη δήλωση που έκανε σε συνέντευξή του για τον Γιάννη Πλούταρχο.

    «Αφήστε με σας παρακαλώ ήσυχο. Έχουμε ραντεβού να μιλήσουμε; Δεν μιλάω χωρίς ραντεβού» είπε φανερά ενοχλημένος ο Σπύρος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

    «Όσο δεν κουράζεστε να έρχεστε απρόσκλητοι, δεν θα κουραστώ να μην σας απαντώ. Εγώ τι να κάνω που περιμένετε αρκετή ώρα; Θα ‘ρθω εγώ έξω από το σπίτι σας αρκετή ώρα και θα αρχίσω να σας ρωτάω;» πρόσθεσε στη συνέχεια ο ηθοποιός, αποχωρώντας με τη μηχανή του από το σημείο.

    Μετά την προβολή του βίντεο, η Κατερίνα Καινούργιου είπε: «Η Μένια Κούκου είναι μια από τις καλύτερες δημοσιογράφους της εκπομπής μας, ευγενέστατη. Καμία όρεξη δεν είχε να περιμένει τόση ώρα απ’ έξω. Τη δουλειά της έκανε».

    Γιατί ο Ιβάν Σαββίδης δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των τεχνικών του Open που απεργούν;

    Ενοχλημένος εμφανίζεται ο Ιβάν Σαββίδης και τα στελέχη του με τις αιφνίδιες στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN που βρίσκονται από το φθινόπωρο σε διαδικασίες διεκδίκησης για να κατακτήσουν αυξήσεις στους παγωμένους τους μισθούς και να υπογράψουν νέα εταιρική σύμβαση στα πρότυπα αυτής που ισχύει ανάμεσα στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και την Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μισθοί των τεχνικών κυμαίνονται στα 900 ευρώ και η επιχείρηση δεν σκοπεύει να δώσει κάτι παραπάνω, έχοντας κάνει την έρευνά της για το τι «παίζει» στα άλλα κανάλια, ως εκ τούτου οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται μάλλον οδηγούνται σε αδιέξοδο.

    Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ισχυρός άνδρας της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του μετοχολογίου, που είναι αναρτημένα στο ΕΣΡ, ο επιχειρηματίας κατέχει το 70,85% της εταιρείας, στην οποία ανήκουν το Mega, οι εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», η ιστοσελίδα In.gr κ.ά. Το υπόλοιπο 29,15% ανήκει στην Pomacon Limited.

    Γιατί σκοτώνονται Αλέξης Κούγιας με ΕΣΗΕΑ;

    Μύδρους κατά της ΕΣΗΕΑ εξαπέλυσε ο αθυρόστομος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μετά τη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης με αφορμή τη λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε κατά δημοσιογράφου που κάλυπτε τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο ποινικολόγος σημειώνει για την Ένωση πως «φαίνεται ότι πλέον έχει καταντήσει από τα κορυφαία θεσμικά συνδικαλιστικά κινήματα σε ένα σωματείο χαμηλοτάτου συντεχνιακού και μόνο επιπέδου».

    Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

    «Αμετανόητος ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξακολουθεί να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις να επανέλθει στην τάξη». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που σημειώνει:

    «Το τελευταίο κρούσμα, σημειώθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη ο οποίος, εντός της δικαστικής αίθουσας, δέχθηκε απρόκλητη και σκαιότατη επίθεση, φραστική και παρ’ ολίγο και σωματική, από τον εν λόγω δικηγόρο κατά την κάλυψη δίκης, που απασχολεί την επικαιρότητα.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις επιθέσεις που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξαπολύει κατά δημοσιογράφων με ανάρμοστους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις, απειλές και αγωγές.

    Πρόσφατα, μάλιστα, απευθυνθήκαμε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζητώντας να επιληφθεί και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν προσβάλλει μόνον τους επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με βάση τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ καλεί εκ νέου τον Δικηγορικό Σύλλογο να επιληφθεί πάραυτα του ζητήματος».

    Διαβάστε επίσης: