• Media

    Ο Γιώργος Λιάγκας θεωρεί την κομμένη εκπομπή του πολύ πετυχημένη!


    Ιδιαίτερα σημαντικές και φιλόδοξες είναι, λέει, οι αλλαγές που δρομολογούνται σχετικά με τον σχεδιασμό, τη μορφή και τον χαρακτήρα της Late Night ζώνης του ΑΝΤ1! Σ’ αυτό το πλαίσιο το κανάλι αποφάσισε  να σταματήσει άμεσα την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και να μη βγάλει ποτέ στον αέρα του την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος θεωρήθηκε παράπλευρη απώλεια. Μετά από τόσες τυμπανοκρουσίες, παρουσιάσεις, όπου μόνο πυροτεχνήματα δεν έσκαγαν, και αυτάρεσκες δηλώσεις από πλευράς του κυρίου Λιάγκα, πως κάνει ό,τι θέλει τα νούμερα και αυτός τα ξέρει καλά και πως «εγώ έχω 28 χρόνια επιτυχημένης καριέρας και γι’ αυτό με πληρώνουν τα αφεντικά μου»! Πώς το λέει η παροιμία; «Μέγα να φας, μέγα να πεις, μεγάλο λόγο να μην πεις»!

    Τηλεκριτικών ανάλυση

    «Πρόκειται να υπάρξει ένα ολικό facelift του ΑΝΤ1 και σε ένα κομμάτι με αυτό έχει να κάνει το κόψιμο της εκπομπής με τον Γιώργο Λιάγκα, διότι από το δεύτερο μέρος της σεζόν ο ΑΝΤ1 έχει σκοπό να τα αλλάξει όλα και το βλέπουμε με την απόφαση αυτή», δικαιολογήθηκε η απόφαση του σταθμού δια στόματος Τίνας Μεσσαροπούλου που πρόσθεσε: «Δεν είναι τόσο τα νούμερα τηλεθέασης, γιατί ήταν αρκετά ικανοποιητικά. Υπήρχε μια γενικότερη δυσαρέσκεια ως προς τον Γιώργο Λιάγκα και ήταν περισσότερα τα προβλήματα που δημιουργούσε η εκπομπή αυτή στο κανάλι, παρά αυτά που επέλυε», θυμίζοντας την κόντρα με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, τη καταφυγή στα δικαστήρια του Σπύρου Μπιμπίλα που ένιωσε να θίγεται για την ραδιοφωνική φάρσα του Λιάγκα αλλά και την αποχώρηση της Χριστίνας Κολέτσα από την εκπομπή. Πολλά ήταν φυσικά τα θέματα και όχι μόνο αυτά, του Γιώργου Λιάγκα, που δεν προσποιήθηκε ποτέ έναν άλλο λιγότερο μαχητικό, επιθετικό και συχνά υπερφίαλο εαυτό.

    Αφροδίτη Γραμμέλη/Τηλεκριτικός

    Η Αφροδίτη Γραμμέλη από την άλλη, που συμμετείχε στην εκπομπή, θεώρησε πως «επειδή πάντα ένα κόψιμο είναι αυτό που πυροδοτεί και τις περισσότερες συζητήσεις και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που ισχυρίζονται πως τα ξέρουν όλα και ότι το ήξεραν. Εδώ και ένα μήνα κάνουμε κουβέντες με το σταθμό. Κανείς έξω δεν ήξερε τίποτα διότι δεν θεωρούσαμε απαραίτητο να μπούμε σε μια διαδικασία διαρροής του τι συζητάμε ως επαγγελματίες με τον σταθμό, του τι προβληματισμοί υπάρχουν και ποιο είναι το σκεπτικό για το μέλλον. Διότι αυτά μόνο στην τηλεόραση γίνονται. Να μοιράζεσαι το τι διαπραγματεύεσαι με τους διευθυντές σου και τη δουλειά σου. Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα…». Και ενώ το τηλεοπτικό ρεπορτάζ νομίζουμε πως αυτό πάντα έκανε, η κυρία Γραμμέλη καταλήγει πως «εξετάστηκαν πάρα πολλά σενάρια εν τω μεταξύ, αλλαγών, να πάμε μια φορά, να αλλάξουμε μέρα και τελικά κατέληξε ο σταθμός ότι για αυτό το διάστημα είναι προτιμότερο να αλλάξει όλος ο σχεδιασμός και η φυσιογνωμία της ζώνης μετά τις 12 και να μην βγουν τα δύο Late Night στη μορφή που είναι».

    Από την Καλιφόρνια στο Μαρούσι

    Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, Γιώργος Λιάγκας, που σταμάτησε και τη ραδιοφωνική του εκπομπή, διότι, όπως μας υποσχέθηκε, «θα φύγω μακριά να γλιτώσω και να γλιτώσετε», αφού έκανε διακοπές στο Λας Βέγκας και στη Καλιφόρνια, μετα των κυρίων Σιανίδη και Γεωργάντα, έκανε βαρυσήμαντη ανάρτηση στα social media, επιστρέφοντας, ξεκούραστος στην χώρα και στις δραστηριότητες του, λέγοντας πως «…μία εκπομπή που πέτυχε, μπορεί να συνεχιστεί ανά πάσα στιγμή… Το θέμα είναι να γίνονται καλές δουλειές που αφορούν τον κόσμο. Και αυτή ήταν τέτοια… Προς το παρόν, πάμε γι’ άλλα». Δηλαδή, μόνο πάρτι που δεν έκανε να γιορτάσει τόση επιτυχία! Ακούστηκαν ακόμα, πως ο ΑΝΤ1 ανασυντάσσει δυνάμεις γιατί ξεκινά το Survivor στον ΣΚΑΪ, ξεκινώντας από το πρόγραμμα του Γιώργου Λιάγκα, πως περισσότερα προβλήματα δημιουργούσε η εκπομπή από όσα έλυνε, πως ο ΑΝΤ1 ενοχλήθηκε από την εκπομπή με τον Νότη Σφακιανάκη και έβγαλε κατόπιν και ανακοίνωση κατά της ομοφοβίας και των ρατσιστικών σχολίων, διαχωρίζοντας τη θέση του. Σωστά ή λάθος όλα, δεν έχει τόση σημασία, όση η επίγνωση πως όποιος έχει το καρπούζι, έχει και το μαχαίρι! Και ο ΑΝΤ1 έχει μια μαχαίρα… να, σα γιαταγάνι…

    Λιάγκας
    Γιώργος Λιάγκας/ Παρουσιαστής

    «Εγώ δε κρίνω»… εμείς ναι!

    Όπως και να ‘χει, η κομμένη εκπομπή δεν είχε την πορεία που ένα μεγάλο κανάλι επιθυμεί να έχει, όχι σε τηλεθέαση ίσως -αν και ούτε και σ αυτήν θριάμβευε- αλλά σε δομή κάποιων κοινών αρχών που το ενισχύουν στη συνείδηση των τηλεθεατών. Η εκπομπή δεν αξιοποίησε ένα τηλεοπτικό γνώστη σαν την εγγράμματη, κανονική, ευφραδή, καλλιεργημένη Αφροδίτη Γραμμέλη που περιορίστηκε σε μια απλή παρουσία, αλλά ούτε και επέτρεψε σε κανέναν συνεργάτη να αναπτυχθεί με τον Γιώργο Λιάγκα, ως άνθρωπο ορχήστρα να προσποιείται ταλέντων που δεν έχει. Με επίκεντρο τον εαυτό του, έκανε τον αστείο, τον με αιχμές χιουμορίστα. Ο αυτοσαρκασμός που θα  τον αθώωνε σε όποια καυστική του απόπειρα, ήταν πολύ σχηματικός, τόσο που μόνο συμπάθεια δεν γεννούσε. Η προσπάθεια για «πλάκα» και εύστοχο σχόλιο καταντούσε τόσο πιεσμένη ώστε να φτάνει σε υστερικά σημεία. Τα θέματα που αναλύονταν ήταν εκείνα που απασχολούν όλη την τηλεόραση κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου και οι στόχοι προβλέψιμοι και εύκολοι. Τα άτομα που έπρεπε να βρεθούν στο πλατό για να σπάσουν τη σιωπή τους ήταν αυτά που την έχουν θρύψαλα από τις πολλές συνεντεύξεις! Η ίντριγκα του να συζητηθείς, του να «προβοκάρεις» για να κατακτήσεις νούμερα τηλεθέασης είναι πολυφορεμένη και κουραστικά προβλέψιμη! Τέλος, το να εισαι ο πιο καλοπληρωμένος, ο πιο επιτυχημενος, ο πιο μεγάλος γνώστης, ο πιο σωστός πάντα με δικές σου δηλώσεις, σε εποχές τοσο ζόρικες, μόνο άνθρωπο που θέλουν να σε βάλουν τα βράδια σπίτια τους οι τηλεθεατές δεν σε κάνει, ακόμη και με τις πλάτες του πιο μεγάλου καναλιού της χώρας.

    Φυσικά η ζωή, καθώς και το τηλεοπτικό πρόγραμμα, συνεχίζεται και πράγματι, πάμε, όλοι, για άλλα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Λιάγκας: Τι απάντησε στο Instagram για το «κόψιμο» του Late Night

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η συνεργάτης του Λιάγκα, Αφροδίτη Γραμμέλη μιλά για το «κόψιμο» του Late Night

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ANT1: Πύρρειος νίκη τηλεθέασης για το πρώτο μισό της σεζόν



    ΣΧΟΛΙΑ