• Media

    Netflix: Ποιες σειρές και ταινίες βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

    • Νίκη Καξερή
    Dahmer και The Watcher

    Dahmer και The Watcher


    Σειρές και ταινίες μυστηρίου, ίντριγκας, αποτρόπαια εγκλήματα βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα, αλλά και ιστορίες που πραγματεύονται σκληρά θέματα της κοινωνίας, όπως ο βιασμός, είναι αυτά που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού με αποτέλεσμα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Top 5 του Netflix.

    Η δημοφιλής υπηρεσία streaming ανανεώνει συνεχώς την πλούσια ταινιοθήκη της με δυνατές σειρές και ταινίες. Αυτή την περίοδο τα θρίλερ και οι ιστορίες μυστηρίου έχουν την τιμητική τους.

    Ποιες είναι οι σειρές και οι ταινίες που βλέπουν όλοι τώρα;

    Το Top 5 σειρών στο Netflix

    #5 Αγία Οικογένεια (Holy Family)

    Μια οικογένεια με ένα σοκαριστικό μυστικό κάνει νέα αρχή στη Μαδρίτη, όπου νέες σχέσεις περιπλέκουν τα σχέδιά της και το παρελθόν αρχίζει να της δημιουργεί προβλήματα.

    Πρόκειται για μία ισπανική σειρά θρίλερ με πρωταγωνίστριες την Άλμπα Φλόρες και τη Νάτζουα Νίμρι, γνωστές για τους ρόλους της Ναϊρόμπι και της Αλίσια, αντιστοίχως, στο Casa De Papel. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου και ήδη έχει καταλάβει την πέμπτη θέση στις δημοφιλέστερες σειρές στην Ελλάδα.

    #4 Η λέσχη του Μεσονυχτίου (The Midnight Club)

    Βασισμένο στη σειρά βιβλίων του Κρίστοφερ Πάικ, το Midnight Club ακολουθεί τα οκτώ μέλη ενός ανεπίσημου κλαμπ που γνωρίζουν ότι είναι μοιραίο να πεθάνουν σύντομα και έτσι συναντώνται κάθε βράδυ για να πουν τρομακτικές ιστορίες.

    Η μεταφορά έρχεται από τον Μάικ Φλάναγκαν (The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Gerald’s Game, Doctor Sleep).

    Fun fact: Από τη στιγμή της κυκλοφορορίας της, η σειρά κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ και να κατακτήσει τη θέση της μέσα στο Βιβλίο Γκίνες, καθώς πρόκειται για τη σειρά με τα περισσότερα jumpscares, σύνολο 21 στον αριθμό!

    Αν και ο δημιουργός της σειράς, Μάικ Φλάναγκαν έχει δηλώσει πως δεν είναι θαυμαστής των φθηνών jumpscares, αυτή τη φορά άλλαξε την τακτική του και όπως όλα δείχνουν, του βγήκε σε καλό.

    #3 Αμάρτημα (The Sinner)

    Αυλαία ρίχνει η δημοφιλής σειρά The Sinner με την 4η σεζόν, η οποία μόλις κυκλοφόρησε στο Netflix.

    Καθώς ο, συνταξιούχος ντετέκτιβ πλέον, Χάρι Άμπροουζ αποφασίζει να πάει διακοπές με τη σύντροφό του Σόνια στο Hanover Island, το οποίο βρίσκεται βόρεια στην πολιτεία του Μέιν, ο τραγικός θάνατος της κόρης μιας σημαντικής οικογένειας του νησιού θα τον παρακινήσει να ασχοληθεί με την υπόθεση, βοηθώντας τις τοπικές αρχές και, φυσικά, αναμοχλεύοντας τα προσωπικά τραύματα του ντετέκτιβ, τον οποίο υποδύεται ο Μπιλ Πουλμαν.

    #2 DAHMER – Τέρας: Η ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ

    Έπεσε στη δεύτερη θέση μετά από σχεδόν ένα μήνα. Το Ντάμερ από τον παραγωγό και σεναριογράφο Ράιαν Μέρφι πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ, από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους των ΗΠΑ, τον οποίο ενσαρκώνει με μεγάλη επιτυχία ο Έβαν Πίτερς. Ο κανίβαλος του Μιλγουόκι έδρασε μεταξύ 1978 με 1991, αφήνοντας πίσω του 17 αθώα θύματα.

    Η σειρά έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης, αφού έγινε η #2 σειρά με τις περισσότερες ώρες προβολών στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της στην ιστορία του Netflix, μετά το Stranger Things.

    #1 The Watcher

    Ακόμα ένα μυστηριώδες θρίλερ έκανε πρεμιέρα στο Netflix, κλέβοντας την πρωτιά του Ντάμερ. Ένα σόου, επίσης, από τον Ράιαν Μέρφι, ο οποίος δεν λέει να φύγει από τη θέση #1.

    Όταν η οικογένεια Μπράνοκ μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων της στα προάστια, σύντομα η ζωή της γίνεται κόλαση. Τα σκοτεινά γράμματα από κάποιον που αυτοαποκαλείται «The Watcher» αποτελούν την αρχή, καθώς ξετυλίγονται τα δυσοίωνα μυστικά της γειτονιάς. Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του περιβόητου σπιτιού «Watcher» στο Νιου Τζέρσι.

    Το Top 5 ταινιών στο Netflix

    #5 Crisis

    Οι ιστορίες ενός μυστικού πράκτορα της DEA, ενός πανεπιστημιακού ερευνητή και μιας μόνης μητέρας που πενθεί περιστρέφονται γύρω από τη φονική επιδημία οπιούχων.

    #4 Η κατάρα του Μπριτζ Χόλοου (The Curse of Bridge Hollow)

    Ένας μπαμπάς που μισεί το Χαλοουίν αναγκάζεται να συνεργαστεί με την έφηβη κόρη του, όταν ένα κακό πνεύμα σπέρνει το χάος, ζωντανεύοντας τα στολίδια της πόλης.

    #3 Blackout

    Όταν ξυπνάει σε ένα μεξικάνικο νοσοκομείο με αμνησία, ένας άνδρας ανακαλύπτει ότι είναι στόχος του καρτέλ και πρέπει να πολεμήσει για να αποκαλύψει την αλήθεια -γρήγορα.

    #2 Δανεική Σύζυγος (Someone Borrowed)

    Πρόκειται για μια βραζιλιάνικη ρομαντική κομεντί. Για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της μητέρας του και να μη βγει από τη διαθήκη της, ένας εργένης προσλαμβάνει μια ηθοποιό για να υποδυθεί την αρραβωνιαστικιά του.

    #1 Luckiest Girl Alive

    Η τέλεια ζωή μιας συγγραφέα στη Νέα Υόρκη αρχίζει να καταρρέει όταν ένα ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος την αναγκάζει να αντιμετωπίσει μια φρικτή ιστορία από το σχολείο.

    Η ταινία με πρωταγωνίστρια τη Μίλα Κούνις βασίζεται στο επιτυχημένο ομώνυμο βιβλίο της Τζέσικα Νολ που διασκευάζει η ίδια.

    Διαβάστε επίσης:

    The Crown: Ενόχληση στο Παλάτι για τη νέα σεζόν με τις τελευταίες στιγμές της πριγκίπισσας Νταϊάνα – Πώς αντέδρασε ο Ουίλιαμ

    Το Netflix στις φυλακές Διαβατών – Είναι από τις «πιο σκληρές του κόσμου»



    ΣΧΟΛΙΑ