• Media

    Μετά το Maestro, στο Netflix και η Σμύρνη μου Αγαπημένη

    • NewsRoom
    Η Μιμή Ντενίση και ο Λεωνίδας Κακούρης στη «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

    Η Μιμή Ντενίση και ο Λεωνίδας Κακούρης στη «Σμύρνη μου αγαπημένη»


    Τα δικαιώματα της ταινίας Σμύρνη μου Αγαπημένη εξασφάλισε το Netflix, μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το Maestro.

    Η ιστορική ταινία της Μιμής Ντενίδη μπαίνει στη δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα, καθώς «έκλεισε» το deal και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα σύντομα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το Netflix, η ταινία Σμύρνη μου αγαπημένη πρόκειται να προβληθεί επίσης, στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ρωσίας και της Κίνας.

    Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, η ταινία αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και είναι η πρώτη ελληνική ταινία μεγάλου μήκους που θα προβληθεί μέσα από το Netflix.

    Στην ταινία, που ακολουθεί μια Ελληνίδα της υψηλής κοινωνίας στη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα, πρωταγωνιστούν οι Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου κ.α..

    Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο, με τον προϋπολογισμό της να ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ, γεγονός που την καθιστά την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

    Η ταινία κατάφερε να αποσπάσει τα βραβεία φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, σχεδιασμού μακιγιάζ και ειδικών εφέ στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2022. Επίσης, ήταν υποψήφια για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Εκτός αυτού, ο Γιάννης Βογιατζής ήταν υποψήφιος για βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ η Ταμίλα Κουλίεβα για το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου.

    Σημειώνεται ότι ο ΑΝΤ1 πρόβαλε πρώτος την ταινία, ωστόσο, δεν συμμετείχε στην παραγωγή της.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ