• Media

    Με τροπολογία νόμιμη η διπλή ιδιότητα προέδρου-διευθύνοντα συμβούλου στην ΕΡΤ

    Κωνσταντίνος Ζούλας

    Κωνσταντίνος Ζούλας


    Τη δυνατότητα να ασκεί παράλληλα τόσο τα καθήκοντα του Προέδρου όσο και του Διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ αποκτάει ο Κωνσταντίνος Ζούλας υπό τη σκιά των πληροφοριών ότι τα σωματεία εργαζομένων της ΕΡΤ έμελλαν να προσβάλουν αποφάσεις του Δ.Σ. με ψήφο του προέδρου «2 σε 1».

    Με τροπολογία του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις σχετικά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και βαθμού -Διατάξεις για ευζωία των ζώων συντροφιάς -Διατάξεις για ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις» δίνεται ερμηνευτική διάταξη στην οποία προβλέπεται πως Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται απαρτία όταν παρίστανται 4 τουλάχιστον μέλη, συμπεριλαμβανομένου οπωσδήποτε του Διευθύνοντος Συμβούλου.

    Νοείται ως Διευθύνων Σύμβουλος το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου – Φυσικό πρόσωπο, στο οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αναθέσει με απόφασή του την άσκηση καθηκόντων Διευθύνοντος Συμβούλου, εάν διαπιστωθεί ότι ο τελευταίος δεν είναι δυνατόν να ασκήσει καθήκοντα λόγω παραίτησης, απόλυσης, θανάτου ή περιέλευσης σε τέτοια κατάσταση υγείας που επιτρέπει την έκφραση της βούλησής του.

    β) σε τέτοια περίπτωση, σε κάθε επόμενη από την ανάθεση αυτών των καθηκόντων συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου: για τη διαπίστωση απαρτίας, η καταμέτρηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που παρίστανται για τη διαπίστωση απαρτίας, περιλαμβάνει μόνο αυτό το Φυσικό πρόσωπο υπό την ιδιότητα του ασκούντος καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και όχι υπό την άλλη ιδιότητά του, του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και

     ββ) κατά τη λήψη αποφάσεων, το δικαίωμα ψήφου ασκείται από αυτό το Φυσικό πρόσωπο μόνο υπό την  ιδιότητα του ασκούντος καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και αυτό το φυσικό πρόσωπο δεν διαθέτει δεύτερη ψήφο.

    Δείτε την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΔΩ

    Διαβάστε επίσης

    ΕΡΤ: Eν αρχή ην το εξώδικο… Μετά;



    ΣΧΟΛΙΑ