array(0) {
}
        
    
Menu
0.16%
Τζίρος: 286.55 εκατ.

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται

Media

ΕΡΤ: Eν αρχή ην το εξώδικο… Μετά;

Κωνσταντίνος Ζούλας
Comments

Με εξώδικα, και στη συνέχεια ενδεχομένως και με άλλα νομικά εργαλεία, οι ενώσεις εργαζομένων στην ΕΡΤ, Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ), Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ ΑΕ (ΠΣΥΠΕΡΤ) και Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών & Χορωδίας ΕΡΤ (ΣΕΚΟΧΕΡΤ), συνεχίζουν τις καταγγελίες τους σε βάρος της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τα σωματεία των εργαζομένων στην ΕΡΤ χρεώνουν στη διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης παράνομη, αντικανονική, αντιθεσμική λειτουργία. Της καταλογίζουν επίσης αυταρχισμό έναντι των εργαζομένων, «αντιπάθεια έως δυσανεξία προς τα σωματεία που αντιστέκονται και διεκδικούν».

1

Οι ενώσεις των εργαζόμενων της ΕΡΤ καταγγέλλουν τη διοίκηση για υπηρεσιακά συμβούλια, παράνομα, χωρίς εκπροσώπους εργαζομένων, «αγνοώντας προτάσεις των σωματείων επειδή δεν ήταν της αρεσκείας τους», όπως υποστηρίζουν, τροποποίησαν τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της εταιρείας «αγνοώντας πάλι προκλητικά θέσεις και προτάσεις» ώστε, όπως υποστηρίζεται, να αναβαθμιστεί οικονομικά το γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου και της Νομικής Υπηρεσίας και ταυτόχρονα να μειωθούν τα απαιτούμενα προσόντα για τον νέο νομικό σύμβουλο. Μάλιστα τη θέση του νομικού συμβούλου, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, αποφασίστηκε- υπογραμμίζουν τα σωματεία εργαζομένων- ότι σε περίπτωση απόλυσης πέρα της προβλεπόμενης αποζημίωσης η ΕΡΤ να καταβάλει επιπλέον δύο μισθούς.

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι δια των σωματείων τους καταλογίζουν στη διοίκηση τους ότι «επί έξι μήνες αρνείται να εφαρμόσει σειρά διατάξεων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, παραβιάζοντας το νόμο και προξενώντας επιπλέον οικονομική επιβάρυνση σε όλους μας, δεν εφαρμόζει τους κανόνες Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων, όταν κόβει εκτός έδρας και απολύει με διαδικασίες fast track έμπειρους συναδέλφους».

Με αφορμή τα προηγούμενα και πολλά ακόμα, τα οποία επισημαίνουν τα σωματεία εργαζομένων της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε στο τέλος του προηγούμενου επταήμερου η τριμερής διαδικασία της Επιθεώρησης Εργασίας, στην οποία κλήθηκε η διοίκηση της «να συμμορφωθεί και να εφαρμόσει με συνέπεια και στο σύνολο της τη ΣΣΕ, να σταματήσει τις μονομερείς βλαπτικές ενέργειες προς τους εργαζόμενους, να εφαρμόσει σχολαστικά τους κανόνες υγείας και ασφάλειας και τα προβλεπόμενα από το ΕΛΙΝΥΑΕ».

Στις 4 Απριλίου θυμίζουμε ότι κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ., αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Γιάννης Δάρρας και Μανώλης Παπανικήτας, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, ο οποίος εκτελεί και χρέη διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρείας, για αποφάσεις που εν δυνάμει θα δεσμεύσουν την επόμενη διοίκηση της εταιρίας.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνος Ζούλας: Προσέλαβε νομικό σύμβουλο αλλάζοντας τον Κανονισμό της ΕΡΤ, υποβαθμίζοντας τα απαιτούμενα προσόντα, δεσμεύοντας την επόμενη διοίκηση και προβλέποντας bonus σε περίπτωση απόλυσης!

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο power move του Κυριακού, ποιος ζητά γενικό διευθυντή ειδήσεων, ο Λιάγκας, ο Αρης και ο Παπαδάκης, η ρήξη του Αλαφούζου και τι είναι το κανάλι «EROTAS»
3.715.187 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Δεκέμβριο
Η μήνυση Παπαβασιλείου, τo Show Or Not To Show των εξεταστικών, το deal Ant1 – La Repubblica, οι γυναίκες του Κουσουλού και τα ταμεία της ΕΡΤ που «φουσκώνουν»
Δολιοφθορά σε κεραία 100 μέτρων της ΕΡΤ στη Σούδα – Τι ανακοινώθηκε
MEGA: Πρωταγωνιστής στην τηλεθέαση το 2025 – Ποια προγράμματα κατέκτησαν την πρωτιά
«Avatar: Fire and Ash»: Θα ξεπεράσει τις εισπράξεις του 1 δισ. δολαρίων
Ρεκόρ προβολών για το teaser του «The Devil Wears Prada 2» – Πάνω από 181 εκατ. views σε 24 ώρες
Ο διχασμός για το γκέι φιλί και η καταγγελία, οι φήμες για τα κανάλια που πωλούνται, το «όχι» του Σαββίδη, η επιτυχία του Κυριακού, το ντέρμπι στο ΑΠΕ και όσα έγιναν στη Γιορτή των Κορυφαίων
Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1: Συγκέντρωσε 3.330.000 ευρώ – Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών και το όραμα του Θοδωρή Κυριακού
Οδύσσεια: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν