• Media

    Η νέα απόλυση της Κουτσαυτάκη, γιατί ο Κουτροκόη έβγαλε χολή σε Οικονόμου και Ακη, ποιους θα απολύσει ο Κυριακού, ξεκινάει το ACTION 24, πόσα λεφτά έβγαλε η Μενεγάκη και τα περίεργα δημοσιεύματα του Χατζηνικολάου

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Κουτσαυτάκη προσλαμβάνει Κουτροκόη, Κουτσαυτάκη απολύει Κουτροκόη 

    Παρελθόν για το κανάλι του Φαλήρου η τηλεπαρουσιάστρια Ντόρα Κουτροκόη στην οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την εκπομπή «Σήμερα», ίδια η διευθύνουσα σύμβουλος του ΣΚΑΙ, Εύη Κουτσαυτάκη που την είχε προσλάβει για να διαδεχθεί τη Μαρία Αναστασοπούλου.

    Το δεξί χέρι του προέδρου Γιάννη Αλαφούζου έκρινε ότι η Κουτροκόη δεν …κολλάει μεν Δημήτρη Οικονόμου, πόσο μάλλον με τον Άκη Παυλόπουλο με τον οποίο η παρουσιάστρια είχε συνεργαστεί επί ματαίω ξανά και στο παρελθόν.

    Το χρονικό του διαζυγίου είχε αρχίσει να γράφεται από τις πρώτες ημέρες της συνεργασίας των συντελεστών της εκπομπής όταν η Ντόρα Κουτροκόη αντιμετωπιζόταν ως τηλεοπτική γλάστρα μη έχοντας τον χρόνο που αντιστοιχεί στον ρόλο της.

    Η Ντόρα Κουτροκόη, η οποία δεν αποδέχθηκε τη μετακίνησή της σε άλλο πόστο, έφυγε χολωμένη από το κανάλι αφήνοντας αιχμές και για τη στάση που τήρησαν οι δύο συνάδελφοι της, Δημήτρης Οικονόμου και Άκης Παυλόπουλο.

    «Μου ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή ότι αποχωρώ από την εκπομπή και από το κανάλι.

    Ήταν κάτι που με ξάφνιασε η αλήθεια είναι γιατί τους 2-3 μήνες συνεργασίας μας δεν υπήρχαν ζητήματα.

    Στην αρχή όταν ξεκίνησε η εκπομπή από τις πρώτες κιόλας δύο ημέρες μου ανακοινώθηκε ότι δεν θα είμαι στο σύνολο της εκπομπής. Κάτι που επίσης με ξάφνιασε, ωστόσο ήταν μια απόφαση του σταθμού που ακολούθησα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

    Μου ανακοινώθηκε την Παρασκευή ότι σταματάω.

    Η σχέση μου με τους παρουσιαστές εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι άριστη.

    Ξαφνιάστηκα που δεν με στήριξαν ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Άκης Παυλόπουλος.

    Όταν έχεις διαγράψει μια τέτοια πορεία στη δημοσιογραφία και την παρουσίαση, όπως ο Δημήτρης και ο Άκης, θεωρώ ότι αυτό δεν τιμά ούτε εκείνους.

    Το απόγευμα της Πέμπτης μου ανακοινώθηκε ότι δεν θα είμαι στην εκπομπή σήμερα.

    Δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι λάθος, η στάση δεν ήταν έντιμη απέναντί μου».

    Δασκαλοπούλου VS Αλαφούζου

    Να ορίσει τον χώρο του και μάλιστα σε μια περιοχή που τον χαρακτηρίζει επιχειρεί ξανά ο Γιάννης Αλαφούζος έχοντας αισθανθεί ζεστή την ανάσα του ανταγωνισμού στο σβέρκο του τόσο στην αγορά της τηλεόρασης όσο και του Ραδιοφώνου.

    Ο ισχυρός άνδρας του Φαλήρου δεν μπορεί να χωνέψει εύκολα την επιτυχία της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου, CΕΟ και founder της Frontstage και μάλιστα έχοντας στο portfolio της τρία ραδιόφωνα που δημιούργησε ο ίδιος (Play που μετονομάστηκε σε Hit, Red 96,3 και Μελωδία).

    Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε να εξαγοράσει τους Ρ/Σ Μέντα 88 και Pepper 96.6 από την Διαπασών Α.Ε, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον χαμένο καιρό στα ερτζιανά, σε ένα πεδίο που έχει μεγαλουργήσει στο παρελθόν διαθέτοντας τον ΣΚΑΙ, την κορωνίδα του Ομίλου και το bwinΣπορ FM.

    Στόχος είναι να πάρει τα πρωτεία στο ψυχαγωγικό ραδιόφωνο τόσο σε ακροαματικότητα όσο και σε επίπεδο διαφημιστικής απορρόφησης εξ ου και η ανάθεση στο Χρήστο Παπαδά ρόλου συμβούλου  ανάπτυξης των ραδιοφωνικών σταθμών του ΣΚΑΪ.

    Εμπορικά και στρατηγικά η κίνηση αυτή θεωρείται ευφυής, καθώς ο Όμιλος ΣΚΑΪ με τα πέντε ραδιόφωνα που διαθέτει πλέον, καλύπτει όλες τις προτιμήσεις του κοινού και ανοίγει το  δρόμο για ακόμα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια, ισχυροποιώντας τον Όμιλο ΣΚΑΪ στον τομέα του ραδιοφώνου και όχι μόνο.

    Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να επικρατήσει στην ξένη mainstream μουσική με τον104 FM ανταγωνιζόμενος ευθέως τον Athens Deejay του Μιχάλη Τσαουσόπουλου, τον Music του και το Mad Radio του Ανδρέα Κουρή.

    Έτσι, ο όμιλος ΣΚΑΪ «έχει γκελ» σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Στα νεανικά κοινά με τον 104 FM, στο «δυναμικό κοινό» με τον Pepper 96.6 και τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6, και στα μεγαλύτερα κοινά με τον ΣΚΑΪ 100.3 και τον Μέντα 88.

    Εξάρχου, ο πρώτος καναλάρχης με αμιγώς ενημερωτικό πρόγραμμα 

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το νέο Action 24 του επενδυτικού «τριδύμου» Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου που έδωσαν το «πράσινο φως» για έναρξη του ανανεωμένου προγράμματος την ερχόμενη Δευτέρα 5/12.

    Η «σφραγίδα» του διευθυντή και επικεφαλής του όλου εγχειρήματος, δημοσιογράφου Γιάννη Σαραντάκου ισχυροποιεί την πεποίθηση ότι πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ιδιωτικό ενημερωτικό κανάλι στη χώρα, καίτοι περιφερειακό.

    Το πρόγραμμα του καναλιού θα βγει σύσσωμο με την πρώτη πρωϊνή εκπομπή να επισκέπτεται ως καλεσμένος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώ στην πρεμιέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 7 μ.μ. με τον Βασίλη Τσεκούρα (συνεργάτη του Mononews επίσης) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος θα σχολιάσει τη δημοσκόπηση της Rass και με την ιδιότητα του πολιτική ερευνητή.

    Με τη Rass θα πορευτεί το κανάλι κατά την προεκλογική περίοδο. Πάντως το νέο Action 24 θα αποτελέσει ένα «πείραμα» η επιτυχία του οποίου θα κρίνει αν τελικά οι επενδυτές θα διεκδικήσουν την 7η άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

    Πήρε κεφάλι ο Κυριακού χωρίς να πάρει κεφάλια …ακόμη

    Με τρεις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις την ημέρα από την κορυφαία παγκόσμια ποδοσφαιρική διοργάνωση του Mundial στο ελεύθερο πρόγραμμά του, ο ΑΝΤ1 μέσα στην ατυχία του ΑΝΤ1+ πήρε «κεφάλι» ροκανίζοντας ανέλπιστα ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα της ημερήσιας τηλεθέασης που καταγράφει η Nielsen.

    Πιο συγκεκριμένα, από Κυριακή 20 έως και Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ο ΑΝΤ1 υπερίσχυσε όλων των καναλιών, με μέσο όρο 16,8%, και 3,4% διαφορά από τον ανταγωνισμό, στο λεγόμενο δυναμικό κοινό 18-54 ετών, ενώ στο σύνολο κοινού ήταν επίσης πρώτος με μέσο όρο 16,1%.

    Ακολούθησαν το Mega με 15,3% (15,1%), ο Alpha με 14,2% (14,9%), ο ΣΚΑΪ με 9,5% (10%), το Star με 9,2% (9,5%), το Open με 4,8% (5,3%), η ΕΡΤ1 με 4,6% (5%), η ΕΡΤ2 με 1,9%, το Μακεδονία TV με 1,8% και η ΕΡΤ3 με 1,5%.

    Η κρίση σοβεί

    Η επιτυχία αυτή, επισκιάζει προσώρας την κρίση που σοβεί στα μεγάλα γραφεία των στελεχών του ομίλου που έλαβαν ήδη την εντολή να κρατήσουν με νύχια και δόντια τους συνδρομητές που συνέρρευσαν στη συνδρομητική πλατφόρμα.

    Ήδη ο ΑΝΤ1+ έχει προγραμματίσει 4 σειρές για την Α’ προβολή τους στο «κλειδωμένο» πρόγραμμα ενώ επίκειται και η ένταξη μιας ακόμη.

    Ο πρόεδρος του ομίλου Θοδωρής Κυριακού έχει επιφυλαχθεί για μια ακόμη σύσκεψη στο τέλος της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης οπότε και θα γίνει η πρώτη σοβαρή  αξιολόγηση του εγχειρήματος για να ληφθούν στη συνέχεια κάποιες όχι και τόσο ευχάριστες αποφάσεις για τα ανώτατα στελέχη της διοίκησης.

    Βέβαια, η κεντρική ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον πρόεδρο του ομίλου που έσπευσε να τοποθετήσει σε ένα αδοκίμαστο νέο προϊόν μια παγκόσμιας εμβέλειας υπερπαραγωγή, χωρίς δοκιμαστικά και τεχνικά test.

    Το αν θα πάρει «κεφάλια» όπως εκφράζεται ανησυχία, σε έναν όμιλο με μεγάλο turn over διευθυντικών στελεχών είναι άγνωστο ακόμη αλλά πολύ πιθανόν κάποιος να την πληρώσει.

    Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπαίνει 3 φορές στο μάτι των καναλαρχών;

    Ο Μαρινάκης το έχει βάλει σκοπό να γίνει ο Νο1 καναλάρχης – εξαγωγέας σειρών.

    Το ξεκίνησε με το «maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που πήρε ήδη την άγουσα για το Netflix και το συνεχίζει με τον «Σιωπηλό Δρόμο», τη δραματική σειρά σε σενάριο των Πέτρου Καλκόβαλη και της Μελίνας Τσαμπάνη με σκηνοθέτη τον Βαρδή Μαρινάκη, η οποία αγοράστηκε από την Beta Film που συμφώνησε με την αμερικάνικη streaming πλατφόρμα Topic ώστε η σειρά να προβληθεί σε ΗΠΑ και Καναδά.

    Αμέσως μετά ήρθε και το «Milky Way» του βραβευμένου Βασίλη Κεκάτου, μια μίνι δραματική σειρά 8 επεισοδίων πολύ υψηλών προδιαγραφών.

    Το Mega κυριαρχεί ωστόσο και στα εσωτερικά και ήδη τον Νοέμβριο η «ναυαρχίδα» του καναλιού, το Κεντρικό Δελτίο «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» με τη Ράνια Τζίμα (ΔΕ-ΠΕ) και την Κατερίνα Παναγοπούλου τις Παρασκευές, κατέκτησε την κορυφή με 515.19100 τηλεθεατές με ποσοστό 13,7%.

    Ο ΣΚΑΪ ακολουθεί με 495.904 τηλεθεατές να συντονίζονται με το κανάλι στις 8 μ.μ., ο  ALPHA με 459.770, το STAR με 449.124, ο ANT1 με 416.325, το OPEN με 276.240 και η ΕΡΤ1 με 157.769. Με βάση τα ποσοστά η κατάταξη των δελτίων ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης έχει ως εξής : σύνολο κοινού MEGA 13,7%, ALPHA 13,2%, ΣΚΑΪ 13%, ΑΝΤ1 12%, STAR 11,9%, OPEN 8%, ΕΡΤ1 3,7% και δυναμικό κοινό 18-54 MEGA 13%, ANT1 11,8%, ALPHA 11,5%, STAR 11%, ΣΚΑΪ 8,5%, OPEN 6,1%, ΕΡΤ1 2,5%.

    Στο συνολικό πρόγραμμα το Mega κόβει και πάλι το νήμα πρώτο με 15% μέσο όρο στο σύνολο του κοινού και με 21,9% στο prime time έναντι 18,1% για τον Alpha, 12,7% για τον ΑΝΤ1, 7,5% για το Star. 6,8% για τον ΣΚΑΙ, 4,2% για την ΕΡΤ1 και 3,2% για το Open. (

    Πρώτη επιλογή των τηλεθεατών για την πρωινή τους ενημέρωση ήταν και τον μήνα Νοέμβριο η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

    Η κατάκτηση της κορυφής επιβεβαιώνεται από τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής, στο σύνολο του κοινού με ποσοστό 20,7% και στο δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 20,7%.

    Ποιος τόλμησε να βάλει ρήτρα στην Κουτσαυτάκη;

    Στις 8 Ιανουαρίου έρχεται μετά τυμπανοκρουσιών στον ΣΚΑΙ το Survivor All Star που θα διαδραματιστεί στον Άγιο Δομίνικο με 15 άνδρες και 13 γυναίκες από όλους τους κύκλους του Survivor.

    Μεταξύ των γυναικών οι Κατερίνα Δαλάκα, Μαριαλένα Ρουμελιώτη, Αφροδίτη Σκαφίδα, Μελίνα Μεταξά, Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Ρία Κολοβού, Βρισηίδα Ανδριώτου, Καρολίνα Καλύβα, Ασημίνα Χατζηανδρέου, Νικολέτα Μαυρίδη, Σταυρούλα Χρυσαειδή, Στέλλα Ανδρεάδου και Εύη Σαλταφερίδου.

    Από τους άνδρες εκείνοι που έχουν υπογράψει είναι οι Στέλιος Χανταμπάκης, Κωνσταντίνος Βασάλος, Κώστας Αναγνωστόπουλος, Μάριος Πρίαμος, Ηλίας Γκότσης, Ορέστης Τσανγκ, Περικλής Κονδυλάτος, Ηλίας Μπόγδανος, Νίκος Μπάρτζης, Γιώργος Ασημακόπουλος, Γιώργος Κόρομι, Κώστας Παπαδόπουλος, Σπύρος Μαρτίκας, Γιώργος Πιλίδης, Τάκης Καραγκούνιας, ενώ Τριαντάφυλλος, Γιάννης Σπαλιάρας και Αλέξης Παππάς είναι τα τρία πρόσωπα που μέχρι στιγμής λένε πως δεν θα πάνε, αλλά πιθανολογείται να μπουν αργότερα.

    Ο Αλέξης Παππάς πρώην παίκτης του ριάλιτι επιβίωσης έθεσε έναν όρο, προκειμένου να συμμετάσχει.

    Ο ηθοποιός και μοντέλο ζήτησε από την παραγωγή ρήτρα τηλεθέασης. Αυτό σημαίνει πως αν τελικά, και οι δύο πλευρές προχωρήσουν στη συμφωνία, το χρηματικό ποσό που θα λαμβάνει ο Αλέξης Παππάς ως αμοιβή κατά την παραμονή του στο All Star Survivor, θα ανεβαίνει, αν υπάρχει αύξηση και στα ποσοστά τηλεθέασης του ριάλιτι.

    Νίκος Κοκλώνης: AMK στην BarkingWell  

    Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της επιστολής Κοκλώνη που συνοπτικά αν αναρωτιόταν «γιατί με σταυρώνετε αφού είμαι καθαρός;» και μπήκε νέα υπογραφή για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην BarkingWell Media στο πλαίσιο πρόσφατης έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας οπότε και αποφασίστηκε η δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στην Κάντζα Παιανίας, αλλά και η διεύρυνση του κύκλου δημιουργίας της εταιρείας στους τομείς της μυθοπλασίας, των κορυφαίων ψυχαγωγικών εκπομπών, αλλά και του κινηματογράφου εντός του 2023.

    Η νέα ΑΜΚ ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν του 1,852 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκε με τραπεζικές καταθέσεις και πιστοποιήθηκε από το Γ.Ε.ΜΗ.

    Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 7.056.670 ευρώ, διαιρούμενο σε 7.056.670 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η κάθε μια.

    Βασίλης Παπαδρόσος και Αλέξης Παπαχελάς: Τρέχουν και δεν φτάνουν

    Άνωθεν εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την προετοιμασία της κάλυψης της προεκλογικής περιόδου και, φυσικά, της Κυριακής των εθνικών εκλογών (και των δύο αναμετρήσεων που θα πραγματοποιηθούν, αρχικά με απλή και στη συνέχεια με ενισχυμένη αναλογική) έχει δοθεί στα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια στα οποία η ενημέρωση, εκτός των δελτίων ειδήσεων λάμπει δια της απουσίας της.

    Το μεγάλο κενό καλύπτει προσώρας η ΕΡΤ με το ERTNEWS και φυσικά τα περιφερειακά κανάλια, ιδίως της Αττικής που έχουν προσλάβει αρκετούς καλούς δημοσιογράφους που μένουν στα αζήτητα στους μεγάλους σταθμούς.

    Στον ΣΚΑΙ ο Γιάννης Αλαφούζος ζητά ένα πρόγραμμα ενημέρωσης αντάξιο του brand name ΣΚΑΙ, με καλεσμένους, αξιοποίηση των δυνατών ονομάτων του σταθμού και παραγωγή ειδήσεων.

    Ήδη πραγματοποιούνται συσκέψεις κορυφής με τη συμμετοχή τόσο του διευθυντή ειδήσεων του σταθμού Βασίλη Παπαδρόσου όσο και του σχολιαστή Αλέξη Παπαχελά, και των παρουσιαστριών Σίας Κοσιώνη και Εύας Αντωνοπούλου, με αντικείμενο, αφενός, τα πρόσωπα-«κλειδιά» που θα επιστρατευθούν σε επίπεδο ρεπορτάζ και συνδέσεων και, αφετέρου, το γενικότερο στήσιμο του τηλεοπτικού σταθμού ενόψει των εκλογών.

    Βαρδινογιάννης-Μαρινάκης: Bras de fer

    Σε ένα σκληρό bras de fer μεταξύ Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη εξελίσσεται ο κύριος ανταγωνισμός του καναλιών τη φετινή σεζόν παρά το γεγονός ότι ο Θοδωρής Κυριακού μπήκε με τον ΑΝΤ1 ευκαιριακά σφήνα, λόγω της μετάδοσης του Mundial από το ελεύθερο κανάλι.

    Δύο μήνες μετά την έναρξη των ελληνικών σειρών μυθοπλασίας τα δραματικά σίριαλ δείχνουν τη δύναμή τους. Η ζώνη του prime time (9 μ.μ – 12 π.μ.) εξελίσσεται σε αγώνα για δύο, ανάμεσα στο Mega και στον Alpha, καθώς μαζί συγκεντρώνουν περισσότερο από το 30% της μέσης τηλεθέασης κάθε εβδομάδα.

    Την περασμένη εβδομάδα, και πριν αρχίσουν οι μεταδόσεις του Μουντιάλ, που αλλάζουν εμφανώς τον ανταγωνισμό στην τηλεθέαση, ο Alpha είχε στη ζώνη prime time ποσοστό 18,8% και το Mega 22,1%. Οι δύο καναλάρχες έχουν την τιμητική τους στη μυθοπλασία. Ο μεν Σασμός του Alpha είναι το πρόγραμμα που παρακολουθεί ο Πρωθυπουργός με 1.420.239 τηλεθεατές κατά μέσο όρο ανά μετάδοση στο διάστημα από 13 Σεπτεμβρίου ως 7 Νοεμβρίου, ο δε «Maestro» που προβάλλεται στο Mega του Βαγγέλη Μαρινάκη προσελκύει 1.125.717 θεατές και το ζωηρό ενδιαφέρον του Netflix.

    Είναι βέβαιο ότι οι δυο καναλάρχες θα είναι από τους λίγους, που θα αντέξουν στην κρίση που έρχεται την επόμενη σεζόν με θύμα τις ακριβές σειρές.

    Τι κοινό έχουν Εξάρχου, Παναγιωτάκης, Κουρής και Μελισσανίδης;

    Η πρόθεση του ΑΝΤ1 να μεταφέρει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου στο Μακεδονία TV, εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων μετάδοσης  από τον ΑΝΤ1+, επανέφερε το ζήτημα του καθεστώτος λειτουργίας του δεύτερου σταθμού του ομίλου και το ενδεχόμενο αθέμιτου ανταγωνισμού.

    Η αρχική σκέψη ήταν ο σταθμός που εκπέμπει χωρίς κανονική άδεια, με ταυτότητα θεματικού σταθμού – θεματικές άδειες δεν έχουν προκηρυχθεί  ακόμη – να μετέδιδε το Mundial.

    Να θυμίσουμε ότι στο «νομοσχέδιο Πέτσα» υπήρχε η πρόβλεψη πως θεματικοί σταθμοί μπορεί να ορίζονται και όσοι έχουν γενικό πρόγραμμα, παρακάμπτοντας την υφιστάμενη νομοθεσία και την υποχρέωση πληρωμής τελών. Η διάταξη δεν πέρασε ύστερα από την αντίδραση των άλλων τηλεοπτικών σταθμών.

    Υπενθυμίζεται πως το Μακεδονία TV εξαιρέθηκε από την πρώτη αδειοδότηση με δική του επιλογή, ύστερα από αίτηση στο ΕΣΡ και συνέχισε να εκπέμπει πρόγραμμα ως μη ενημερωτικός, εξαιρούμενος των διατάξεων του άρθρου 14Α του ν. 4339/2015 και του άρθρου 28 παρ. 10 του ν. 4496/2017, που προέβλεπαν τρίμηνη εκπομπή και μετά διακοπή μετάδοσης σήματος για όσους σταθμούς δεν έλαβαν μέρος στην αδειοδότηση.

    Το ΕΣΡ δεν προχώρησε στην προκήρυξη των θεματικών αδειών. Ούτε και σε προκήρυξη περιφερειακών σταθμών αναμένεται να προχωρήσει – αλλά και ακόμη και αν προχωρήσει, θα χρειαστούν σύμφωνα με πληροφορίες 2 ολόκληρα χρόνια για να ελέγξει μόνο τα κανάλια της Αττικής. Έτσι λοιπόν μεταβιβάζονται επιχειρήσεις και όχι συχνότητες που ανήκουν στο κράτος.

    Οι επιχειρηματίες που κρίνουν ότι τα περιφερειακά κανάλια έχουν κάποιο ενδιαφέρον έρχονται σε επαφή με άλλους και εφόσον τα βρουν στην τιμή προχωρούν στην απόκτηση ενός περιφερειακού σταθμού. Αυτό έκαναν οι Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου με το Action 24 και το Attica, αυτό έκανε ο Παναγιωτάκης με το One, αυτό προτίθεται να κάνει ο Μελισσανίδης με το Rise TV ή ενδεχομένως και ο Αλαφούζος με το Art TV.

    Μάριον Μιχελιδάκη: This is the end

    Η Μάριον Μιχελιδάκη και η εκπομπή της θα είναι το επόμενο θύμα του επανασχεδιασμού του προγράμματος του Open η διοίκηση του οποίου πρόσφατα έθεσε εκτός και την Ίνα Ταράντου.

    Το κανάλι λαμβάνει τις αποφάσεις αυτές με όρους αγοράς και βάσει επιδόσεων και από ό,τι φάνηκε το συγκεκριμένο performance δεν ξεπερνούσε το 1,5% στα δυναμικά κοινά.

    Ζούλας: Πονοκέφαλος τα οικονομικά

    Μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα το ταμείο της ραδιοτηλεόρασης και είναι αβάσιμες οι πληροφορίες που τον θέλουν να απολαμβάνει τη μοναξιά του στη διπλή θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Γαμπρίτσου.

    Μεγάλο θέμα συνιστά η ρευστότητα λόγω της καθυστέρησης πληρωμής των λογαριασμών ενέργειας.

    Για τη χρήση του 2021, οι ελεγκτές θέτουν ζήτημα επιφύλαξης μιλώντας για «μη απόκτηση επαρκών ελεγκτικών τεκμήριων για την επαλήθευση του ακριβούς ύψους των εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος ύψους  188.300.000  καθώς και την επάρκεια της σχηματισμένης πρόβλεψης ύψους  48.800.0000  ευρώ για την κάλυψη ζημιών από τη μη ρευστοποίηση μέρους των απαιτήσεων από το ανταποδοτικό τέλος, όπου κατά την 31/12/2021 ανερχόταν στο ποσό των  114.500.000 ευρώ».

    Η εταιρεία εκτιμά πως το «θέμα της επιφύλαξης αναμένεται να εκλείψει κατά τη χρήση του 2022».

    Εντωμεταξύ στα 198.692.000 ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της ΕΡΤ το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού, έναντι 193.370.000 ευρώ το 2020.

    Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν στα 34.626.000 ευρώ το 2021, από 48.727.000 ευρώ το 2020. Το μέρισμα του μετόχου (υπουργείο Οικονομικών) θα ανέλθει σε 9.943.000 ευρώ, ενώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας 14.145.000 ευρώ έχουν ενεχυριαστεί λόγω της έκδοσης ισόποσων εγγυητικών επιστολών.

    Εύη Κουτσαυτάκη: Οι συννεφιασμένες Κυριακές 

    Σωσίβια λέμβος των ποσοστών τηλεθέασης της Κυριακής έχει αποδεχθεί ο Γιώργος Αυτιάς για τον ΣΚΑΙ που  τη συγκεκριμένη ημέρα χωλαίνει σε επιδόσεις.

    Παράλληλα και το Voice σώζει κάπως την παρτίδα τη συγκεκριμένη ημέρα.

    Το “Καλημέρα” του Γιώργου Αυτιά συγκέντρωσε την περασμένη Κυριακή 18,5% στο σύνολο (και 10% στο δυναμικό κοινό), ενώ το Voice άντεξε (με Μουντιάλ απέναντι) σημειώνοντας 11,6% στο σύνολο και 10,2% στο δυναμικό κοινό.

    Ελένη Μενεγάκη: Μπράβο Ελένη

    Κύκλο εργασιών ύψους 1.548.250 εμφάνισε το 2021 η Μ Winner ΙΚΕ, στην οποία διαχειρίστρια είναι η Ελένη Μενεγάκη.

    To 2020 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 1.645.662 ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 1.270.922 ευρώ το 2021, από 1.351.733 ευρώ το 2020.

    Χατζηνικολάου: Γιατί ο δημοσιοποιεί το νοικοκύρεμά  του;

    Συχνά τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ μοιάζουν με αγγελίες συνοικεσίων όπου νύφες και γαμπροί εκθέτουν τα θετικά τους προσόντα και χαρίσματα σε αναζήτηση συντρόφου.

    Την περασμένη εβδομάδα άνθισαν 2-3 δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφορικά με τη σημαντική μείωση του τραπεζικού δανεισμού στην οποία έχει προχωρήσει το Real Group, εγείροντας ερωτηματικά αναφορικά με το αν υπάρχει πρόθεση μεταβίβασης, πώλησης κλπ.

    Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι «όμιλος, παρά την οικονομική κρίση και τις αντιξοότητες στον δημοσιογραφικό κλάδο, έχει καταβάλει ποσό που υπερβαίνει τα 9,5 εκατ. ευρώ μειώνοντας δραστικά τον δανεισμό του από τα 13,7 εκατ. ευρώ το 2012 σε 4 εκατ. ευρώ σήμερα».

    Παράλληλα, σημειώνουν ότι «με την εξυπηρέτηση των δανείων προς τις τράπεζες, το Real Group έχει αποπληρώσει έως σήμερα περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ σε Leasing και απομένει ποσό ύψους 1,4 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται, η αντικειμενική αξία του οποίου φέρεται να υπερβαίνει σήμερα τα 3 εκατ. ευρώ».

    One (more) press powered by Παναγιωτάκης

    Ραντεβού στα περίπτερα δίνει εκ νέου ο Διονύσης Παναγιωτάκης με ένα  εκδοτικό εγχείρημα.

    Ο Διονύσης Παναγιωτάκης αναφέρει πως «ο δικός μας όμιλος απέκτησε το κανάλι One Channel και από τον Ιανουάριο ο σταθμός θα είναι στον αέρα με νέο, ολοκληρωμένο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

    Άρα και η έντυπη προσπάθεια θα προσαρμοστεί (θα ονομάζεται One Press;) στην καινούρια κατάσταση και θα αποτελέσει μέρος του ειδησεογραφικού καναλιού One Channel.

    Εντωμεταξύ έως την Παρασκευή 2/12 το πρωί οι εργαζόμενοι της εφημερίδας που ανέστειλε την έκδοσή της δεν είχαν ακόμη απολυθεί.

    Δημήτρης Μελισσανίδης – Βίκτωρας Ρέστης: Σκληρό παζάρι 

    Ο Μελισσανίδης δεν είναι ένας άνθρωπος που θα  βάλει το χέρι στην τσέπη και δεν θα έχει δεκάδες αποδείξεις ότι άξιζε τον κόπο.

    Καθώς το Naftemporiki TV δεν έχει φτάσει στο απόγειό του ούτε εκπληρώσει τις προφητείες των επικεφαλής που φούσκωναν τα μυαλά των ιδιοκτητών, ούτε έχει αποδώσει πολλά ακόμη διαφημιστικά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δείχνει πρόθυμος να διαπραγματευθεί μέχρι τελικής πτώσεως με την πλευρά Ρέστη προκειμένου να κατέβουν οι απαιτήσεις για την πώληση του περιφερειακού καναλιού Rise TV κάτω από το 1 εκατ. ευρώ.

    Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά είναι προφανές ότι όλος ο μηχανισμός θα μεταφερθεί στο επίγειο ψηφιακό περιβάλλον με τη βούλα του ΕΣΡ που έχει εγκρίνει το 12ωρο ζωντανό πρόγραμμα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ (Νικόλ Λειβαδάρη, Κώστας Καλέτσιος, Κώστας Ιωαννίδης, Μιχάλης Ψύλλος, Φίλιππος Φιλιππακόπουλος, Τάκης Σπηλιόπουλος, Χριστίνα Κουσουνή, Ανέστης Ντόκας, Μαρία Σμιλίδου, Παύλος Πανταζόπουλος, Χριστίνα Κουσούνη).

    Επικεφαλής του Naftemporiki TV είναι ο Λάμπης Ταγματάρχης.

    Φαίη Σκορδά:  Η στραβός είναι ο γιαλός στο Φάληρο η….

    Λάθος περιβάλλον.

    Εκεί αποδίδεται η χαμηλή ταχύτητα με την οποία ανεβαίνει στα νούμερα της τηλεθέασης η εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΙ «Πρωϊνό μας» η οποία βρίσκεται σε επιδόσεις μεταξύ σφύρας (Έλενα Χατζίδου – Ετεοκλή Παύλου στο STAR και άκμονος (Μπέττυ Μαγγίρα στο Open)!

    Το περιβάλλον των ηγετών του ΣΚΑΙ πάντως κομίζουν μια δική τους εξήγηση που σχετίζεται με τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τη Φαίη Σκορδά.

    Μια αποφράδα ημέρα ήταν η περασμένη Πέμπτη όπου στο δυναμικό κοινό μεταξύ των τριών μικρών προηγήθηκε το STAR με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου που συγκέντρωσαν 7,6%, ακολούθησε το OPEN με τη Μπέττυ Μαγγίρα με 5,8%, και τελευταίος ο ΣΚΑΙ με τη Φαίη Σκορδά με 5,4%.

    Ο Γιάννης Οικονόμου σε σκέψεις

    Ως και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου η Κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αλλάξει τη διάταξη που απαγορεύει στους φορείς της συνδρομητικής τηλεόρασης να επενδύουν και στην ελεύθερη. Η United Media περιμένει όπως και οι σταθμοί ελεύθερης  λήψης.

    Στέλιος Πέτσας:  δείχνει τα δόντια του στην ΕΡΤ

    Την διαφωνία του μέσω twitter εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιο Πέτσας για τον… τίτλο που επέλεξαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ να βάλουν σε συνέντευξή του.

    Ο Στέλιος Πέτσας παραχώρησε στην ΕΡΤ συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τις επικείμενες εκλογές αναφέροντας ότι είναι «υπέροχη η οσμή των εκλογών».

    Η ΕΡΤ δημοσίευσε την συνέντευξη υπό τον τίτλο «Σ. Πέτσας στην ΕΡΤ: Είμαστε κοντά στις εκλογές – Καιρός να απευθυνθούμε στους πολίτες». Αμέσως με ανάρτησή του ο Στέλιος Πέτσας έσπευσε να επιπλήξει την δημόσια τηλεόραση. «Αντιλαμβάνομαι την αγωνία για δυνατό τίτλο-είδηση, αλλά όχι να παρερμηνεύεται η ουσία της συζήτησης» στην προσπάθειά του να «συνετίσει» την δημόσια τηλεόραση.

    Ο Στέλιος Πέτσας στο tweet ισχυρίστηκε ότι «οι εκλογές θα γίνουν όπως πάντα έλεγε ο Πρωθυπουργός το 2023 στο χρόνο που ο ίδιος θα επιλέξει». Η ΕΡΤ έσπευσε να αλλάξει τον τίτλο για να ικανοποιήσει τον Πέτσα.

    Μετά τον Αλαφούζο, το ΕΣΡ μπαίνει στη «μύτη» και του Θοδωρή Κυριακού

    Να επιβεβαιώσει την ύπαρξή του στη νέα εποχή προσπαθεί το απαρχαιωμένης αντίληψης ΕΣΡ το οποίο χώνεται και σε θέματα Διαδικτύου. Έτσι μετά την παρέμβαση που έκανε για το επεισόδιο της εκπομπής Big Brother της 7ης/9/2020 για τη διαδικτυακή προβολή του ριάλιτι, μετά από 200 καταγγελίες τηλεθεατών, σειρά έχει δύο χρόνια μετά το Netwix, η πλατφόρμα του ομίλου Antenna η οποία παράγει περιεχόμενο κυρίως για νέους.

    Συγκεκριμένα, εξετάζεται για παράβαση των διατάξεων που αφορούν την «προστασία ανηλίκων» από την κωμική σειρά «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» του Μάκη Παπασημακόπουλου, και το επεισόδιο με τίτλο «Ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων».

    Οι διατάξεις που επικαλείται το ΕΣΡ προέρχονται από τον νόμο Πέτσα-Λιβάνιου και την υπ’ αριθμόν 106/2019 Υπουργική Απόφαση.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Το crisis management του Θοδωρή Κυριακού, το πόθεν έσχες του Κοκλώνη, το αντίο της Μιχελιδάκη, ο χαρισματικός Μαντέλας και οι δραματικές μέρες του Ζούλα