• Media

    Κορονοϊός: Μειώνει την ποιότητα του streaming το YouTube

    Σούζαν Γουοτζίσκι, επικεφαλής YouTube


    Μία ημέρα μετά το Netflix, η δημοφιλής πλατφόρμα του YouTube ανακοίνωσε σήμερα τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει εξαιτίας των νέων δεδομένων με τον κορονοϊό.

    Το YouTube ανακοίνωσε σήμερα πως θα μειώσει την ποιότητα του streaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την κατάρρευση του διαδικτύου, καθώς χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

    Το μέτρο αυτό της πλατφόρμας του YouTube θα παραμείνει σε ισχύ στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο για 30 ημέρες, με την απόφαση να υπόκειται σε αναθεώρηση, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Google, στην οποία ανήκει.

    «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών και τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων, για να ελαχιστοποιήσουμε την πίεση στο σύστημα, παρέχοντας παράλληλα μια καλή εμπειρία στον χρήστη», δήλωσε εκπρόσωπος της Google, σε δήλωσή του στο CNN.

    O Τιερί Μπρετόν, Ευρωπαίος επίτροπος για την εσωτερική αγορά της ΕΕ, προέτρεψε τις πλατφόρμες συνεχούς ροής να μειώσουν την ποιότητα των βίντεό τους, για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του διαδικτύου, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι. Μάλιστα, η Netflix ανακοίνωσε χθες τα σχέδιά της για μείωση της ποιότητας streaming.

    «Εκατομμύρια Ευρωπαίοι προσαρμόζονται σε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης χάρη στις ψηφιακές πλατφόρμες, που τους βοηθούν να εργάζονται από απόσταση, να μαθαίνουν και να ψυχαγωγούνται», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μπρετόν σήμερα.

    «Χαιρετίζω θερμά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Google για να διατηρήσει ομαλή την λειτουργία του διαδικτύου κατά την διάρκεια της κρίσης του κορoνοϊού, μετατρέποντας το YouTube σε Standard Definition», συμπλήρωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ