• media_Sonia

    Media

    Κεραμέως καίει Ζούλα, τι συμβαίνει με Σαββίδη και Open, o Νίκος Κοκλώνης και το συμβόλαιο του, και πόσα επενδύει ο Κυριακού στον ANT1

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Κεραμέως «καίει» Ζούλα; Ποιες αλλαγές δρομολογούνται στη διοίκηση της ΕΡΤ

    Στο «χειρουργικό κρεβάτι» του βαθέος lifting που οραματίζεται η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, για το επιτελικό κράτος φέρνοντας νέο φθινοπωρινό νόμο για το σύστημα επιλογής προέδρων και διοικητών δημοσίων Οργανισμών, είναι πιθανόν να «θυσιαστεί» ο πρόεδρος της ΕΡΤ και εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου, Κωνσταντίνος Ζούλας. 

    Επί της ουσίας, το νέο σύστημα υιοθετεί αντικειμενικά, «στοχευμένα» – και όχι οριζόντια – κριτήρια επιλογής (π.χ. πτυχία) που θα επιτρέψουν την τοποθέτηση των κατάλληλων προσώπων στην κατάλληλη θέση ενώ εισάγει ενδεχομένως γραπτές εξετάσεις και συμφωνητικά απόδοσης που θα οδηγούν είτε σε πριμ παραγωγικότητας, είτε σε αυτόματη απόλυση στο μέσον της θητείας κάθε διοικητή. Στόχος εν πολλοίς, να μπει ένα τέλος με τις «κομματικές» τοποθετήσεις» σε 522 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και δημόσιων εταιρειών. 

    Τι έχει να φοβηθεί από αυτό όμως ο Κωνσταντίνος Ζούλας, θα αναρωτηθεί κανείς, δεδομένου ότι και «φιλικός» προς την κυβέρνηση είναι και έχει εγγράψει επιτυχίες στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα (με σημαντικά κονδύλια από το ανταποδοτικό τέλος), και έχει δημιουργήσει 2 νέα κανάλια, 5 Ρ/Σ κλπ. Το «θετικό» του αφήγημα είναι γνωστό. 

    Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι που ακριβώς έχει «παραπέσει» το πτυχίο του Κ.Ζούλα, που σπούδασε μεν Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπως αναφέρει το βιογραφικό του, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι έκανε τον κόπο να ανηφορίσει να πάρει το χαρτί του, ούτε αν τελικά έδωσε και το τελευταίο μάθημα. Άλλωστε τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, τα μυαλά του νυν προέδρου της ΕΡΤ ήταν περισσότερο στη Δημοσιογραφία, στην οποία μυήθηκε από τον πατέρα του, εμβληματικό δημοσιογράφο Στάμο Ζούλα.

    Έτσι βούτηξε στην «αρένα» στην άγουρη ηλικία των 19 του χρόνων, ξεκινώντας την καριέρα του από τον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84. Δύσκολο να δηλώνει «παρών» παράλληλα και στη Θράκη για τα Νομικά και στην πρωτεύουσα για ρεπορτάζ και εκπομπές.

    Στη συνέχεια τα ενδιαφέροντά του διευρύνθηκαν για να εμβαθύνει την κατάρτισή του στη Μουσική, την οποία υπηρέτησε ως μέλος του συγκροτήματος «Αχτύπητα Φιλέτα» – εξ ου και τα ταξίδια στις ΗΠΑ. 

    Σήμερα, έχει-δεν έχει πτυχίο, ο Κωνσταντίνος Ζούλας ασκεί τα καθήκοντά του νόμιμα καθώς ούτε το 2019 (16 Σεπτεμβρίου) ίσχυε κάποιο ασυμβίβαστο μεταξύ του μη έχοντος ακαδημαϊκές «περγαμηνές» με την ανάληψη προεδρικών καθηκόντων στο Δημόσιο, ούτε και το 2022 με τον Ν.4972 στο άρθρο (8) περί «Πολιτικής καταλληλότητας μελών Διοικητικού Συμβουλίου Προσόντα Προϋποθέσεις διορισμού» τίθεται κάποια σχετική απαγόρευση μιας και το Πτυχίο ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής), είναι απαραίτητο για τα «λοιπά» μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πλην του εκπροσώπου των εργαζομένων. Άρα εξαιρούνται πρόεδρος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

    Αυτά στην περίπτωση που όντως δεν έχει πτυχίο ο πρόεδρος της ΕΡΤ, όπως υποστηρίζουν ΕΡΤικοί κύκλοι.

    Ένα θέμα ηθικής μάλλον τάξεως είναι η «χρησικτησία» της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου, καθήκοντα που ασκεί ο Κωνσταντίνος Ζούλας επί 15 ολόκληρους μήνες μετά και την αποχώρηση του Γιώργου Γαμπρίτσου.

    Τη δυνατότητα αυτή να ασκεί παράλληλα τα καθήκοντα του Προέδρου και του Διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ απέκτησε με ανάθεση από τα μέλη του Δ.Σ. βάσει τροπολογίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που  ορίζει: «νοείται ως Διευθύνων Σύμβουλος το μέλος του Δ.Σ. – Φυσικό πρόσωπο, στο οποίο το Δ.Σ. έχει αναθέσει με απόφασή του την άσκηση καθηκόντων Διευθύνοντος Συμβούλου, εάν διαπιστωθεί ότι ο τελευταίος δεν είναι δυνατόν να ασκήσει καθήκοντα λόγω παραίτησης, απόλυσης, θανάτου ή περιέλευσης σε τέτοια κατάσταση υγείας που δεν επιτρέπει την έκφραση της βούλησής του».

    Η θητεία του Κωνσταντίνου Ζούλα ισχύει έως την Άνοιξη του 2024 – ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν η διοίκηση θα αλλάξει και ο Ζούλας θα παραμείνει στο Ραδιομέγαρο με περιορισμένες αρμοδιότητες με ένα εντελώς νέο Δ.Σ. στο οποίο θα διατηρηθούν μόνο δύο από τα νυν μέλη. 

    Ιβάν Σαββίδης: Αποεπενδύει και στο Open; 

    Όταν κάτι συμβεί μια φορά το λες μεμονωμένο γεγονός. Όταν ξανασυμβεί, το λες δρόμο. 

    Όταν τον Μάρτιο του 2018 ο Ιβάν Σαββίδης μεταβίβασε την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ (που εξαγόρασε το 2013),  στο πλαίσιο συμφωνίας-«πακέτο» για την πώληση της ρωσικής καπνοβιομηχανίας Donskoy Tabak αντί 1,6 δισ. δολ., στην ιαπωνική JTI, τότε ξεκίνησαν οι ψίθυροι για ξήλωμα του επενδυτικού «πουλόβερ» του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία στην ελληνική αγορά.

    Βεβαίως υπήρχε πάντα το «βαρύ πυροβολικό» της hardcore επιχειρηματικής δραστηριότητάς του: τα λιμάνια, η Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια το Ηράκλειο, η Αλεξανδρούπολη και ο Βόλος. Ωστόσο και εκεί σημειώνονται καθυστερήσεις δεδομένου ότι ειδικά στη Θεσσαλονίκη ήδη από το 2016 το δημοτικό συμβούλιο έδωσε θετική γνωμοδότηση για το έργο και το σχετικό ΦΕΚ εκδόθηκε το 2018. 

    Όμως την περασμένη εβδομάδα μια άλλη είδηση ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Σταμάτησε και την επένδυση των 25 εκατ. ευρώ στη Σουρωτή, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της επιχείρησης. Η επένδυση είναι σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς σε αναστολή μέχρι νεωτέρας, εξέλιξη που όπως είναι λογικό προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. 

    Ανάλογη ανησυχία επικρατεί μονίμως και στο Open. Ενώ ο ενημερωτικός του βραχίονας είναι – δεδομένων των πόρων που διατίθενται – εξαιρετικά λειτουργικός, χάρη στον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Χρήστο Παναγιωτόπουλο, το ψυχαγωγικό ακόμη παραμένει έωλο, παρά τις προσπάθειες για εξωραϊσμό της εικόνας του προγράμματος, την έλευση της ομάδας της Barking Well Media, του Νίκου Κοκλώνη, του Τζώνυ Καλημέρη και της Ισαβέλλας Σασλόγλου.

    Το πρόβλημα είναι προσώρας τυπικό και μένει να φανεί αν είναι και ουσιαστικό. Δεν έχει ακόμη υπογραφεί κανένα συμβόλαιο μεταξύ του «δεξιού χεριού» του Ιβάν Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιντιάν, προέδρου του καναλιού, είτε γιατί κολλάει στα διαδικαστικά, είτε γιατί τελικά ο μέτοχος ξαναέβγαλε από το συρτάρι το πωλητήριο. Οι απαιτήσεις, αναφέρουν οι πληροφορίες, δύσκολα κατεβαίνουν προς μια πιο λελογισμένη και σύμφωνα με τις επιδόσεις του καναλιού, τιμή. Αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ και η αντιπρόταση δεν ξεπερνά μετά βίας τα μισά. 

    Νίκος Κοκλώνης: To  Open και η «Daily Mirror»

    Ο Νίκος Κοκλώνης συνεχίζει ακάθεκτος, κλείνει δουλειές ως performer, κονφερανσιέ και επιτυχημένος, ομολογουμένως, παρουσιαστής στα κανάλια με τα οποία συνεργάζεται («Fame Story» στο Star, «J2US» στον Alpha).

    Ωστόσο ενώ έξω… τα πάει καλά και συνεχίζει τις παραγωγές με 4 κανάλια (Alpha, Star, Mega, Open) συναντά δυσκολίες με την υπογραφή του συμβολαίου του με τη Dimera και την εταιρεία του Open για ανάληψη του έργου της διαμόρφωσης και εμπορικής εκμετάλλευσης του ψυχαγωγικού προγράμματος, ενδεχομένως και άλλων έργων που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά Μέσα του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη.

    Παράλληλα φαίνεται ότι «κολλάει» και η συνεργασία την οποία είχε ανακοινώσει μετά τυμπανοκρουσιών για τα δικαιώματα της Daily Mirror τα οποία καταβάλλει κανονικά και νόμιμα, χωρίς ωστόσο να έχουμε δει ούτε ένα post από το mirror.gr το οποίο ήδη από τον Ιανουάριο του 2023 υποτίθεται ότι θα έμπαινε στα σκαριά στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας της Barking Well Media με τη βρετανική Reach plc, που εκδίδει την εφημερίδα «Daily Mirror», το ειδησεογραφικό site mirror.co.uk, το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΟΚ!» και την ιστοσελίδα του.

    Φαίνεται ότι μάλλον πρέπει να εστιάσει στο mirror ball… εκεί που ξέρει καλά το σπορ. 

    Κυριακού: Επενδύει 25 εκατ. ευρώ στη Μυθοπλασία 

    Η επένδυση στην ελληνική μυθοπλασία, ως επιλογή, υπογραμμίζεται και τη σεζόν 2023-2024 από τον ΑΝΤ1 ο οποίος υπόσχεται ένα ζυγισμένο και καλοσχεδιασμένο, πολυπαραγοντικό, πρόγραμμα με αρκετές σειρές εποχής.

    Ο Θοδωρής Κυριακού είναι αποφασισμένος να επενδύσει και το 2023-2024.  

    Με δύο εκλογικές αναμετρήσεις στον ορίζοντα (αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο και ευρωεκλογές αρχές Ιουνίου 2024) το κανάλι θα έχει ενδυναμωμένο το μίγμα ενημέρωσης από εκπομπές και δελτία με σαφή προσανατολισμό «να είναι δίπλα στον τηλεθεατή, κοντά στην Κοινωνία», όπως τονίστηκε από τον διευθυντή περιεχομένου, Τζώρτζη Ποφάντη.

    Στην ενημέρωση με ψυχαγωγικό πρόσημο από το Σεπτέμβριο ο ΑΝΤ1 θα προτείνει εκπομπή με την Μπέττυ Μαγγίρα τα Σαββατοκύριακα, το πλαίσιο της οποίας και το πάνελ είναι υπό διαμόρφωση, ενώ ο τίτλος αναζητείται.

    Στην απογευματινή ζώνη το «5×5» θα παρουσιάζει ο Θάνος Κιούσης με το πραγματικό του πρόσωπο και χωρίς περούκα – ο οποίος κάνει καριέρα ως Τόνι Σφήνος. 

    Εντωμεταξύ σε περίπου 25 εκατ. ευρώ ανέρχεται συνολικά η επένδυση του σταθμού στη μυθοπλασία, αφαιρουμένων των επιχορηγήσεων που θα καλυφθούν από το ΕΚΟΜΕ για τις σειρές «Μάγισσα», «Ο πρώτος από εμάς», «Μετά τη φωτιά» και τον β’ κύκλο της δικαστικής – κοινωνικής σειράς «Παγιδευμένοι».

    Η «Μάγισσα» του Λευτέρη Χαρίτου είναι η «αιχμή του δόρατος» στη μυθοπλασία του καναλιού με συνολικό κόστος παραγωγής περί τα 12 εκατ. ευρώ. Στη βιβλιοθήκη του ομίλου εισέρχεται και έτερη σειρά εποχής, οι «Ψυχοκόρες», η οποία θα προβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2024.

    Στο μεταξύ, οι νέες παραγωγές του ΑΝΤ1+ «Ζωή», «Στα τέσσερα» και «Είμαι η Τζο» θα ενταχθούν στο μενού του καναλιού από το Πάσχα του 2024. Για τη συνδρομητική πλατφόρμα ετοιμάζονται νέοι κύκλοι επεισοδίων για τις σειρές «Σέρρες» και «Είμαι η Τζο».

    Τη νέα σεζόν, εξάλλου, το κανάλι αλλάζει το μοντέλο προγραμματισμού του στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης και κάθε σειρά θα έχει ραντεβού με τους τηλεθεατές δύο φορές την εβδομάδα.

    Ο λόγος είναι ότι οι σειρές που δεν προβάλλονται κάθε μέρα είναι πιο περιεκτικές, αναπτύσσονται σε μικρότερο αριθμό επεισοδίων και σύμφωνα με τον Γιώργο Λεβέντη, MD ΑΝΤ1 TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ANTENNA STUDIOS – ANTENNA GROUP, «έχουν να πουν με ποιοτικό τρόπο αυτά που πρέπει να διηγηθούν.

    Είμαστε πολύ περήφανοι για το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει για τη νέα τηλεοπτική χρονιά.

    Πιστεύουμε πως ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις των τηλεθεατών όσο και στις ανάγκες της αγοράς.

    Τη νέα σεζόν,  ο ΑΝΤ1 κάνει μια δυναμική επιστροφή στη μυθοπλασία με μεγάλες παραγωγές, σύγχρονες ιστορίες και μια πλειάδα εξαιρετικών δημιουργών, ηθοποιών και συντελεστών.

    Στην Ψυχαγωγία, πέρα από τα αγαπημένα πρόσωπα και τις επιτυχημένες εκπομπές, εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας με νέες παραγωγές και την ενισχύουμε με νέα πρόσωπα».

    Όσο για την εστίαση σε σειρές εποχής, ο έμπειρός CEO του ANT1 TV, Γιώργος Λεβέντης δηλώνει: «Τα ηθικοπλαστικά τους μηνύματα και οι ιδέες τους γίνονται πιο εύκολα αποδεκτά από το κοινό, που σε διαφορετική περίπτωση, αν τα έβλεπαν σε σύγχρονες σειρές δεν θα τα δέχονταν».

    Τζώρτζης Ποφάντης: Αν έχεις καλό προϊόν, έχεις και το «ταμείο»  

    O Τζώρτζης Ποφάντης, διευθυντής Προγράμματος στον ΑΝΤ1, είναι στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και σημαντική προϋπηρεσία στην αγορά των media στις HΠΑ και την Ελλάδα.

    Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο.

    Έτσι δεν αισθάνεται την παραμικρή ανησυχία ή αμηχανία να ζητήσει extension του budget της σειράς εποχής «Μάγισσα» κατά 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να αυξήσει κατά 12 επεισόδια (συνολικά 72) το ψυχαγωγικό προϊόν.

    Η σειρά που θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί το Καλοκαίρι του 2024 θα κοστίσει συνολικά 12 εκατ. ευρώ.

    Γιατί «μάλωσαν» ΚΚΕ και Νίκη Λυμπεράκη;

    Στη «μύτη» του ΚΚΕ μπήκε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη, με το άρθρο της στο «Βήμα» με τίτλο «Αυτοί σπούδασαν έξω. Οι άλλοι;».

    Η δημοσιογράφος ασχολείται με την αναθεώρηση του άρθρου 16 αναφέροντας: «Πόσοι άραγε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που τάσσεται κατά της αλλαγής του άρθρου 16 πέρασαν από πανεπιστήμια του εξωτερικού» και προσθέτει, «Από τους 21 βουλευτές του ΚΚΕ οι 5 έχουν περάσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο από ιδρύματα της αλλοδαπής… Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε και πόσοι εξ αυτών στέλνουν τα παιδιά τους έξω για σπουδές. Είναι αυτό μεμπτό; Ουδόλως! Απλώς, να ξέρουμε τι λέμε».

    Στο σχόλιο που φιλοξενήθηκε στον «Ριζοσπάστη» αναφέρεται: 

    «Προσπερνάμε το γεγονός ότι το άρθρο 16 δεν έχει καμία σχέση με τη δυνατότητα κάποιου από την Ελλάδα να σπουδάσει στο εξωτερικό ή το αντίστροφο.

    Προσπερνάμε το γεγονός ότι η δημοσιογράφος προσπαθεί να ελέγξει την ορθότητα μιας θέσης ενός κόμματος με βάση το τι κάνουν τα στελέχη του στην προσωπική τους ζωή» για να συμπληρώσει ο σχολιογράφος,

    «Δεν μπορούμε, όμως, να μην σχολιάσουμε ότι ολόκληρη δημοσιογραφική έρευνα απέτυχε να καταγράψει το γεγονός ότι, από τους 5 βουλευτές του ΚΚΕ που σπούδασαν στο εξωτερικό, οι 3 σπούδασαν σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης ή αμέσως μετά και οι άλλοι 2 σπούδασαν σε δημόσια πανεπιστήμια της Ιταλίας, όλοι τους χωρίς δίδακτρα».

    Και το σχόλιο για τη Νίκη Λυμπεράκη καταλήγει” «Θα προτείναμε στη συμπαθή δημοσιογράφο να κάνει την επόμενη έρευνά της για το ΚΚΕ μόλις δροσίσει λιγάκι…»!

    Η πειρατεία ως λαθρεμπόριο streaming

    Όπως κάθε νόμιμη επιχείρηση που πλήττεται από το λαθρεμπόριο των προϊόντων που παράγει (καπνός, αλκοόλ, ρούχα-παλαιότερα και CDs), έτσι και οι ελληνικές συνδρομητικές πλατφόρμες συνυπολογίζουν κάθε χρόνο στα διαφυγόντα έσοδά τους (και επίσης σοβαρά διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο), και την πειρατεία.

    Η παράλληλη φορολογία, και για τους πελάτες-συνδρομητές (10%) καθιστά δύσκολη της βιωσιμότητά τους την ώρα που οι διεθνείς πλατφόρμες φορολογούνται μόνο με ΦΠΑ. Οπότε η άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση είναι διπλή. Και η απειλή της προσφυγής στην Κομισιόν ορατή. Έχουνε γνώση οι φύλακες. 

    Θοδωρής Κυριακού: Το «ελαστικό» μετοχικό κεφάλαιο  της ΑΝΤΕΝΝΑ TV 

    Με απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, το κεφάλαιο της ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV αυξάνεται κατά 12,518 εκατ. ευρώ με την καταβολή μετρητών και μειώνεται ταυτόχρονα κατά 22,004 εκατ. ευρώ με τη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 3,07 ευρώ και τη διαμόρφωσή της στην ονομαστική αξία των 1,93 ευρώ, δηλαδή σε 13.833.539 ευρώ.

    Άρωμα… Αντριάνας για το δελτίο των 9 μ.μ. στο ERTNEWS – αλλάζει «καπέλο» η ΕΡΤ1 

    «Άρωμα γυναίκας» ήθελε η διοίκηση της ΕΡΤ να έχει το δελτίο ειδήσεων των 9 μ.μ. στο ERTNEWS το οποίο δεν θα ονομάζεται πλέον «κεντρικό» καθώς το σχετικό ενημερωτικό προϊόν θα προβάλλεται στις 6 το απόγευμα από την ΕΡΤ1 με παρουσιαστή τον Γιώργο Κουβαρά από Δευτέρα έως Πέμπτη και τον Απόστολο Μαγγηριάδη να παίρνει τη «σκυτάλη» από Παρασκευή έως Κυριακή.

    Όπως όλα δείχνουν τη βρήκε στο πρόσωπο της έμπειρης Αντριάνας Παρασκευοπούλου που παρουσίαζε με σοβαρότητα και επιτυχία στο ταμπλό τηλεθέασης, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 πριν αναλάβει ο Γιώργος Κουβαράς.

    Επιθυμία των στελεχών της ΕΡΤ είναι το ERTNEWS να ενδυναμωθεί και με άλλες ειδησεογραφικές/ενημερωτικές προτάσεις. 

    Με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα για όσα μελετώνται στα κεντρικά της ΕΡΤ, τα μεγάλα σε διάρκεια δελτία ειδήσεων στο κανάλι με τη διαρκή ροή ενημέρωσης, θα είναι στις 10.00 και στις 21.00.

    Στο πλαίσιο του masterplan θα αμβλυνθούν τα ενημερωτικά χαρακτηριστικά της ΕΡΤ1 με περιορισμό των δελτίων ειδήσεων, της ενημερωτικής ζώνης και ταυτόχρονα θα τονιστούν τα ψυχαγωγικά στοιχεία του σταθμού. Σε κοινή μετάδοση, από ΕΡΤNews και ΕΡΤ1, θα διατηρηθεί μόνον η εκπομπή «Συνδέσεις».

    Στην ΕΝΕΔ Μαρινάκης και Ράπτης

    Μέλη στην Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) είναι πλέον τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Alter Ego Media (του Βαγγέλη Μαρινάκη) και της New Media Network Synapsis ΑΕ (του Χρήστου Ράπτη).

    Στην ουσία ο Όμιλος Alter Ego Media ΑΕ εισέρχεται στην ΕΝΕΔ με 7 ηλεκτρονικά μέσα (megatv.com, in.gr, tovima.gr, tanea.gr, vita.gr, imommy.gr, diakopes.gr), και η New Media Network Synapsis ΑΕ με 3 ηλεκτρονικά μέσα (iefimerida.gr, bovary.gr, economistas.gr).

    Ο Νίκος Υποφάντης στο ACTION 24 με την «Καλοκαιρινή ζώνη» 

    Ο Δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης παρουσιάζει στο ACTION 24 την «Καλοκαιρινή ζώνη», η οποία κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 24 Ιουλίου και θα προβάλλεται για μια βδομάδα καθημερινά στις 07:00.

    Ο Γιώργος Μελιγγώνης με νέα εκπομπή στο ATTICA TV 

    Με μια νέα ενημερωτική εκπομπή, που θα παρουσιάζει καθημερινά στις 22:00, ο δημοσιογράφος Γιώργος Μελιγγώνης, ενισχύεται από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα του  ATTICA TV. Ο δημοσιογράφος (που αποχώρησε από το Kontra), μαζί με τον Νίκο Ελευθερόγλου και την Μάγκυ Δούση, που θα σχολιάζουν την επικαιρότητα, προετοιμάζουν ήδη μια τηλεοπτική παραγωγή, με ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ και στρογγυλά τραπέζια.

    Ο Πάνος Χαρίτος νέος κεντρικός παρουσιαστής του  Kontra 

    «Από το Φθινόπωρο θα τα λέμε καθημερινά από τη συχνότητα του φιλόξενου kontra channel σε ένα δελτίο με τις ειδήσεις όπως είναι κι όχι όπως θα βόλευε να είναι». Αυτο έγραψε στο facebook o δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος που από τη νέα σεζόν θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

    Από την νέα σεζόν που ξεκινάει στις 28 Αυγούστου, την αρχισυνταξία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με τον Πάνο Χαρίτο, αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηνικόλας, ο οποίος είχε κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε πρόσφατα από την εφημερίδα Documento, έπειτα από επτά χρόνια. 

    Σεραφείμ Κοτρώτσου – Έλλης Τριανταφύλλου: Τέλος από το ραδιόφωνο του Ν. Χατζηνικολάου

    Τίτλοι τέλους για την εκπομπή που είχε το δίδυμο του Σαββατοκύριακου στον Real FM, Σεραφείμ Κοτρώτσος και Έλλη Τριανταφύλλου. Ο μεν Κοτρώτσος φεύγει επειδή θέλει να μειώσει τον ρυθμό που δουλεύει και να έχει ελεύθερα τα Σαββατοκύριακά του – και ΟΧΙ επειδή οδεύει στον ΣΚΑΙ-, η δε Έλλη Τριανταφύλλου επειδή έχει αναλάβει την εκπομπή «Rotation» στο ATTICA TV. 

    Το comeback του Τέρενς Κουίκ

    O δημοσιογράφος με πολυετή θητεία στην τηλεόραση και πρώην υφυπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ συζητάει για την πρωινή  ζώνη του Σαββατοκύριακου, στις 10:00 το πρωί, στο Real FΜ. Εντελώς συμπτωματικό, η κόρη του Μαρία Τερέζα (Κουίκ) συνέστησε εταιρεία με την επωνυμία «MTK NEWS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» για υπηρεσίες ανεξάρτητης δημοσιογράφου. 

    Ράνια Τζίμα-Κατερίνα Παναγοπούλου: Η τύχη τους στο Mega 

    Η Ράνια Τζίμα και η Κατερίνα Παναγοπούλου θα παρουσιάζουν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και την επόμενη σεζόν.

    Γιάννης Σμαραγδής: Κάν’ το όπως ο Παπακαλιάτης 

    Τρεις εμβληματικές ταινίες του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή θα μπουν στην πλατφόρμα του Netflix. «El Greco» (2007), «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» (2012) και «Καζαντζάκης» (2017) θα προβληθούν στη streaming υπηρεσία, μετά τη συμφωνία που ολοκληρώθηκε με την εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΜ.

    Έλενα Χριστοπούλου: Και αυτή με διπλό ρόλο στον ΣΚΑΪ!!!

    Γράφαμε προ μηνών την τακτική του ΣΚΑΙ να εξαντλεί όλες τις δυνάμεις και πιθανούς ρόλους των συνεργατών του στο κανάλι.

    Το αυτό θα πράξει τη νέα τηλεοπτική σεζόν με την Έλενα Χριστοπούλου καθώς η manager και συνεργάτιδα της Φαίης Σκορδά πρόκειται να βρεθεί στο τιμόνι δεύτερης εκπομπής του σταθμού, στο «Dot», το οποίο επιστρέφει στον ΣΚΑΪ τα Σαββατοκύριακα μετά από ένα χρόνο προβολής του από το Star. 

    Ποιος όρος του συμβολαίου της με τον ΣΚΑΪ προκαλεί νευρικότητα στη Φαίη Σκορδά; 

    «Σε κάθε αραβούργημα υπάρχει ένα μικρό λάθος», λένε οι Άραβες, για να υποδηλώσουν ότι τίποτα δεν είναι απολύτως τέλειο.

    Έτσι και με το συμβόλαιο της Φαίης Σκορδά για την εκπομπή «Πρωϊνό μας» που θα επανέλθει στην ώρα της 12-2 το μεσημέρι επαναφέροντας στην πρωινή ζώνη, όπως είναι και το λογικό, τους «Αταίριαστους», Γιάννη Ντσούνο-Χρήστο Κούτρα.  Η Φαίη για δικούς της λόγους θα προτιμούσε το 9 π.μ. – 1 μ.μ. και ακόμη ο όρος της αλλαγής ώρας δεν έχει υπογραφεί. Είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών….

    Ελεονώρα Μελέτη: Τι δεν ξέρει ακόμη για το «Mega Καλημέρα»;

    Άγνωστος «Χ» για την Ελεονώρα Μελέτη η ώρα έναρξης της εκπομπής της «Mega Καλημέρα». Αυτό οφείλεται στο θολό τοπίο αναφορικά με την ώρα λήξης των ενημερωτικών εκπομπών που προηγούνται.  

    Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε Ισαβέλλα Σασλόγλου και Ελένη Τσολάκη

    Κλείνει η Ελένη Τσολάκη στην καθημερινή πρωινή εκπομπή του Open. Οι συζητήσεις μεταξύ της διευθύντριας Προγράμματος Ισαβέλλας Σασλόγλου και της παρουσιάστριας έχουν αφήσει έξω ορισμένες λεπτομέρειες ενώ από δοκιμαστικό για το πάνελ του νέου πρωινού μαγκαζίνο του Open πέρασαν μέχρι στιγμής η δημοσιογράφος Σίσσυ Καλλίνη (παλαιότερα στο πάνελ της Ιωάννας Μαλέσκου), ο νικητής του «Survivor 2» Ηλίας Γκότσης (είχε περάσει από δοκιμαστικό και για το «Breakfast»), αλλά και ο Γιάννης Δρυμωνάκος. Σχεδόν δεδομένη είναι η συμμετοχή στην εκπομπή του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος θα αναλάβει gossip και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. 

    Τι ψάχνει η Μπέττυ Μαγγίρα στον ΑΝΤ1;

    Την έναρξη της συνεργασίας του με τη Μπέττυ Μαγγίρα ανακοίνωσε και επίσημα ο ΑΝΤ1.

    Ωστόσο αναζητείται ακόμη ο τίτλος της εκπομπής αλλά και οι συντελεστές. Κοντός ψαλμός. 

    Τέλος η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου από το Πρωϊνό ANT1

    Οριστικά αποχωρεί η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου από το «Πρωινό» του ΑΝΤ1.

    Η σεφ δεν τα βρήκε με το κανάλι αναφορικά με την πρότασή της να αποκτήσει και δική της εκπομπή τα Σαββατοκύριακα, πέρα από την παρουσία της στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. 

    Τι θα κάνει ο Κωνσταντίνος Αργυρός στον ΑΝΤ1;

    Ο Κωνσταντίνος Αργυρός ετοιμάζεται να αναλάβει τη δική του εκπομπή στον ANT1. Καθώς το The Voice δεν πήρε το πράσινο φως για φέτος, ο τραγουδιστής φαίνεται ότι αποδέχθηκε πρόταση για εκπομπή με θέμα τα ταξίδια… μετά μουσικής, είτε μόνο στην Ελλάδα είτε και εκτός συνόρων. 

    Ποιο είναι το νέο πρόσωπο στο «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη;

    Μια guest εμφάνιση στον δεύτερο κύκλο του «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θα κάνει η  Λένα Παπαληγούρα ταλαντούχα ηθοποιός του Θεάτρου «Κάρολος Κουν» και κόρη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάσιου Παπαληγούρα και της Ζαΐρας Ράλλη-Παπαληγούρα, καθώς και εγγονή των πολιτικών Παναγή Παπαληγούρα και Γεωργίου Ράλλη. Η Λένα Παπαληγούρα θα υποδυθεί την αδελφή του Αντίνοου Αλμπάνη.

    Τι αποκάλυψε ο Ατζούν Ιλιτζαλί

    Με την ολοκλήρωση του Survivor All Star, ο Ατζούν Ιλιτζαλί ανακοίνωσε πώς θα υπάρξει και δεύτερος γύρος All Star, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της Κατερίνας Δαλάκα και της Ασημίνας Χατζηανδρέου. 

    Ναταλία Γερμανού: Μια φορά τον μήνα

    Ο ALPHA προσθέτει στο πρόγραμμα του το νέο ριάλιτι Secret Song, που θα παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού, η οποία μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει συσκέψεις με την ομάδα της για το νέο πρότζεκτ. Πρόκειται για ένα special event που θα προβάλλεται μια φορά τον μήνα και θα έχει ως θέμα ένα τραγούδι που έχει σημαδέψει τη ζωή κάποιου διάσημου. Στην εκπομπή θα παρουσιάζονται οι δικοί του άνθρωποι κάνοντάς του έκπληξη μαζί με την παρουσιάστρια και τα μέλη της ομάδας της.

    To Μega τολμά για την τουρκική εισβολή 

    Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του «Famagusta», της νέας δραματικής σειράς του Mega που έρχεται τη νέα σεζόν. Πρόκειται για τη δεύτερη παραγωγή των Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου για το κανάλι, μετά τη «Γη της Ελιάς», η οποία είναι εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Μάλιστα, το «Famagusta» στηρίζεται και από την κυπριακή κυβέρνηση, ενώ θα ενταχθεί και στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την μαύρη επέτειο. Ήδη κυκλοφορεί το πρώτο τρέιλερ της σειράς:

    Το σενάριο του «Famagusta» υπογράφει η Βάνα Δημητρίου, και συμμετέχουν ο Δημήτρης Τοκαρής στην έρευνα αληθινών ιστοριών και αγνοουμένων, και ο Κώστας Καπώνης ως σύμβουλος δραματουργικής εξέλιξης.

    Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, Γιώργος Ζένιος, Νεοκλής Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου και οι μικροί Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου. Στο ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου ο Γρηγόρης Βαλτινός, και στο ρόλο της Χαρίτας Μάντολες στο πρώτο επεισόδιο, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

    Καλοκαιρινή ενημέρωση στον ΣΚΑΪ

    Από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, «ON LINE» θα βρίσκονται καθημερινά από τις 11.50 έως και τις 13.40, ο Αντώνης Αντζολέτος και ο Γιάννης Καντέλης.

    Από το Σάββατο 29 Ιουλίου, η Πηνελόπη Γκάλιου και η Χρύσα Μπάτου θα φροντίζουν για την «Πρωινή Ενημέρωση», από τις 07.00 έως τις 11.00 ενώ το Σαββατοκύριακο 05-06/08 τη σκυτάλη θα πάρουν ο Χρυσόστομος Τσούφης και η Βαλεντίνα Καραγεωργίου. Στις 12-13/08 στο τιμόνι της εκπομπής θα βρίσκονται ο Σταύρος Ιωαννίδης και η Κορίνα Γεωργίου.

    Ο Γιώργος Αυτιάς επιστρέφει με την εκπομπή «Καλημέρα» (05.00-10.00), στις 19 Αυγούστου.

    Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου έως και τις 11 Αυγούστου, η «Πρωινή Ενημέρωση» (06.00 – 9.50), θα φέρνει καθημερινά στο φως τις πρώτες ειδήσεις της ημέρας, με το Νίκο Ανδρίτσο και την Έλενα Λάσκαρη ενώ από τη Δευτέρα 14 Αυγούστου στο πλευρό του θα βρίσκεται, η Έλλη Κασόλη.

    Στις 21/08 την Έλλη Κασόλη, θα διαδεχθεί η Νικολέτα Κρητικού.

    Η εκπομπή «Newsroom» (09.50-11.50) θα βρίσκεται στον αέρα του ΣΚΑΪ από την 31η Ιουλίου, στη θέση των «Αταίριαστων», Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα.

    Έως και τις 02/08 στην παρουσίαση της ενημερωτικής εκπομπής θα βρίσκονται οι Πηνελόπη Γκάλιου και Μαρία Βούσουλα ενώ στο πλευρό της δεύτερης θα βρίσκεται για το χρονικό διάστημα 03-04/08, η Ναντίν Χαρδαλιά.

    Την εβδομάδα 07-11/08, η Ναντίν Χαρδαλιά θα βρίσκεται στο στούντιο του «Newsroom» μαζί με τον Σταύρο Ιωαννίδη ενώ από τις 14 έως τις 18 Αυγούστου τη σκυτάλη παίρνουν ο Κωνσταντίνος Δαυλός και ο Αντώνης Κρητικός. Την εβδομάδα 21-25/08 το «Newsroom» θα παρουσιάσουν ο Αντώνης Κρητικός και η Χρύσα Τσίχλη.

    Διαβάστε επίσης:

    Το mononews στα γυρίσματα του Dragons Den του ΑΝΤ1

    Ο έρωτας της παρουσιάστριας, το τρίτο στεφάνι, τι είπε ο Μπρατάκος στον Ζούλα, τι αλλάζει στην ενημέρωση and the (new) Life of P(opi)

    Όταν έκλαψε ο Λιάγκας, το αμάρτημα του Γιώργου Παπαδάκη, ποιοι δημοσιογράφοι χαζεύουν βαλίτσες cabin size και η επιδημία ισχυροποιήσεων, μετακινήσεων και αποχωρήσεων