• Media

    Η Μεγάλη Χίμαιρα: Μια υπερπαραγωγή €4,5 εκατ. στην ΕΡΤ

    «Η Μεγάλη Χίμαιρα»

    «Η Μεγάλη Χίμαιρα»


    Μια φαραωνικών διαστάσεων σειρά ετοιμάζει η ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν δεσμεύοντας ήδη το ποσό του 1,324 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2024.

    Πρόκειται για την τηλεοπτική συμπαραγωγή «Η Μεγάλη Χίμαιρα», η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Μίτια Καραγάτση (πραγματικό όνομα Δημήτριος Ροδόπουλος).

    Η ΕΡΤ, ως συμπαραγωγός, θα καταβάλει το 25% ενώ το συνολικό κόστος εκτιμάται πως θα προσεγγίσει τα 4,5 εκατ. ευρώ. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα καταβάλει το υπόλοιπο του κεφαλαίου, αλλά υπάρχουν επαφές με ναυτιλιακές  εταιρείες αλλά και τις τοπικές αρχές της Σύρου. Η σειρά έξι επεισοδίων θα γυριστεί από τη Foss Productions, την Boo Productions και την Blonde Productions.

    Η πλοκή της σειράς αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται σε έξι επεισόδια με κόστος 750.000 ευρώ το επεισόδιο- ποσό που, όπως υποστηρίζεται, την καθιστά ίσως τη σημαντικότερη παραγωγή που έχει γίνει έως τώρα σε επίπεδο ελληνικής μυθοπλασίας.

    Χαρακτηριστικό δείγμα της ελληνικής κλασικής λογοτεχνίας η «Μεγάλη Χίμαιρα» εκτυλίσσεται την περίοδο του Μεσοπολέμου, στις αρχές της τρίτης δεκαετίας του 20ου αιώνα, έχοντας στο επίκεντρο της μια πολλά υποσχόμενη νεαρή Γαλλίδα, τη Μαρίνα, η οποία μαγεμένη από τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων, ερωτεύεται έναν πλοιοκτήτη, μετακομίζει στην Ελλάδα και βυθίζεται σε μία δίνη πάθους, χειραφέτησης και αυτοκαταστροφής.

    Τα γυρίσματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2023, σε τοποθεσίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η σειρά αποτελεί πρωτότυπο υλικό της δωρεάν συνδρομητικής πλατφόρμας ERTflix και με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024.

    Το προφίλ των εταιρειών παραγωγής

    Στην υλοποίηση του τηλεοπτικού εγχειρήματος συμπράττουν οι εταιρείες Foss Productions (υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τα κινηματογραφικά «Καλάβρυτα 1943», αλλά και για τις σειρές «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου), Boo Productions (παραγωγός στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, στα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, και στην «Daisy Jones & The Six» του Amazon Prime), και BLONDE Productions (γνωστή από τα γυρίσματα των σειρών «Tehran» για την Apple TV και «Greek Salad» για το Amazon Prime), ενώ στο «σχήμα» της συμπαραγωγής θα ενταχθεί και η γερμανική Beta Films (υπεύθυνη για επιτυχημένες διεθνείς τηλεοπτικές συμπαραγωγές όπως τα πρόσφατα «Murders by the Lake» και «Γόμορρα»).

    Τη σκηνοθεσία θα υπογράφει ο Ντένης Ηλιάδης ενώ η μεγαλεπήβολη ιδέα γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με τον Δημήτρη Τάρλοου εγγονό του Μ.Καραγάτση και την οικογένεια Καραγάτση να παρακολουθούν στενά την προσαρμογή του βιβλίου, ενώ οι συζητήσεις με την ΕΡΤ άρχισαν πριν από αρκετούς μήνες.

    Την προσαρμογή του κειμένου σε μίνι σειρά υπογράφουν ο Ιωάννης Πάππος, ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που εξέδωσε βιβλία του στην Αμερική από έναν εκ των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων στον πλανήτη, τον Harper Collins, σε συνεργασία με τον Ντένη Ηλιάδη. Στη διεύθυνση φωτογραφίας θα είναι ο Χρήστος Καραμάνης, ο οποίος πρόσφατα διαγωνίστηκε στις Κάννες με την ταινία του Εμίν Άλπερ Burning Days και στα σκηνικά η βραβευμένη Δάφνη Καλογιάννη, συντελεστές με μεγάλη εμπειρία τόσο σε ελληνικές όσο και διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ