• Media

    Η Αγλαΐα Λάτσιου, ο Νίκος Κοκλώνης και οι πρώτες αποφάσεις στο Open, η επανεμφάνιση Φουρθιώτη, ποιους επέλεξε ο Μαρινάκης για τη More Media και ποια είναι η νέα μεταγραφή της United Media

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    H Αγλαΐα Λάτσιου στο πλευρό του Νίκου Κοκλώνη

    Καθοριστικό ρόλο στη σύμπραξη της Βarking Well Media με το Open σε επίπεδο παραγωγής ψυχαγωγικού προγράμματος αναμένεται να διαδραματίσει η Αγλαΐα Λάτσιου, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας Παραγωγών στην εταιρεία παραγωγής του Νίκου Κοκλώνη.

    Η Αγλαΐα Λάτσιου, αποτελεί διευθυντικό στέλεχος με μακρά και επιτυχημένη πορεία σε τηλεοπτικούς σταθμούς και έχει υπάρξει επικεφαλής των μεγαλύτερων παραγωγών στην ιδιωτική τηλεόραση. Η πιο πρόσφατη θέση που είχε ήταν αυτή της Γενικής Διευθύντριας της εταιρείας παραγωγής, ANT1 Studios έχοντας την ευθύνη της παραγωγής των εκπομπών «Καλημέρα Ελλάδα», «Το πρωινό», «5Χ5» και «Ρουκ Ζουκ». Η αποχώρησή της στις αρχές του περασμένου Ιουλίου συνέπεσε χρονικά και προφανώς συνδέεται με τη συνέργεια Mega και ΑΝΤ1 στην νέα εταιρεία παραγωγής Oscar Productions. Στο παρελθόν και επί εννιά χρόνια είχε διατελέσει διευθύντρια της εταιρείας παραγωγής Plus Production (Alpha). Μερικές από τις παραγωγές της αδελφής του Γιάννη Λάτσιου (πρόεδρος του Open την περίοδο 22/11/21-12/5/23) και πρώην κουνιάδας της Ελένη Μενεγάκη είναι: «Ελένη», με την Ελένη Μενεγάκη, «Κους Κους το μεσημέρι» με την Κατερίνα Καραβάτου, «Πάμε Πακέτο» με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, «Μες την Καλή Χαρά» με τη Ναταλία Γερμανού, «Chart Show» επίσης με τη Ναταλία Γερμανού, «Άλλαξέ το» με τον Σπύρο Σούλη, «Αυτό μας έλειπε» με τη Σοφία Αλιμπέρτη και αργότερα με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, «Big Brother» με τη Ρούλα Κορομηλά, «Greek Idol» επίσης με τη Ρούλα Κορομηλά και «Για λογαριασμό σας» με τον Νίκο Σαμοϊλη.

    Ισαβέλλα Σασλόγλου: Οι πρώτες αποφάσεις για Open

    Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Barking Well Media και Open για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα της συμφωνίας την οποία διαμορφώνουν από την πλευρά της BWM ο Νίκος Κοκλώνης και ο Τζώνη Καλημέρης και εκ μέρους του Open ο πρόεδρος Αρτούρ Νταβιντιάν και η διευθύντρια Προγράμματος Ισαβέλλα Σασλόγλου, η σειρά «Έρωτας φυγάς» θα μεταφερθεί στο prime time, ενώ lead in στο δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου, θα δίνει η σειρά «Το μυστικό της πεταλούδας».

    Η Φωτεινή Υψηλάντη, ο Αντώνης Λυμπέρης και η Δήμητρα Κρίθαρη σε νέo project του Βαγγέλη Μαρινάκη

    Τη Φωτεινή Υψηλάντη, διευθύνουσα σύμβουλο της Alter Ego Media, εμπιστεύθηκε ξανά ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου να αναλάβει νόμιμη εκπρόσωπος και πρόεδρος Δ.Σ. της νεοσύστασης More Media Μονοπρόσωπο ΑΕ, της οποίας αποκλειστικός μέτοχος είναι η Alter Ego Media.

    Μέσω της More Media, που ιδρύθηκε τον περσινό Μάιο με άλλη επωνυμία (ως DIGITAL GO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.), είναι η «έκδοση εφημερίδων, περιοδικών και εντύπων ενημερωτικού ή μη χαρακτήρα», και η «διαχείριση και η καθοιονδήποτε τρόπο εκμετάλλευση ιστοσελίδων γενικού ή θεματικού ενημερωτικού περιεχομένου». Η συνεργασία θα υλοποιηθεί με επικεφαλής τον εκδότη περιοδικών Αντώνη Λυμπέρη, ενώ η Δήμητρα Κρίθαρη αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση της More Media  σε άμεση συνεργασία και με τον Chief Product Officer της Άλτερ Εγκο, Μάνο Μίχαλο.

    Όταν οι χρήστες του Twitter ήταν με το Google Translate στο χέρι

    Σε μια ξένη χώρα, προφανώς αγγλόφωνη, νόμιζαν ότι βρίσκονται την περασμένη Δευτέρα οι Έλληνες χρήστες του Twitter και followers του λογαριασμού @primeminister, που θέλησαν να πληροφορηθούν μετά το πέρας των εργασιών της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ τις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τις οποίες άκουσαν, έτσι, «ωμές», αμετάφραστες, ασχολίαστες και στα αγγλικά! (video) ενώ συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει εκ μέρους της ΕΡΤ σχολιασμός ή διερμηνέας όπως στην πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi.

    Όχι ότι δεν υπήρχε διερμηνέας και μεταφραστής στη νοηματική, υπήρχαν αλλά δεν ήταν ΕΡΤικοί.  Βλέπετε οι δηλώσεις είχαν την τύχη να «πέσουν» πάνω στην τρίωρη στάση εργασίας που είχε κηρυχθεί μέρες πριν από την ΠΟΕΣΥ, με τη στήριξη της ΠΟΣΠΕΡΤ, για το προσωπικό της ΕΡΤ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν οι εργαζόμενοι για την υποβάθμιση της ΕΡΤ3.

    Η στάση εργασίας δεν εμπόδισε τη μετάδοση των δηλώσεων εν μέσω του επίμαχου χρονικού διαστήματος από τις 13:00 έως τις 16:00 και βρέθηκε η «υβριδική» λύση της προβολής τους με αυτόν τον τρόπο ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν υπότιτλοι στα ελληνικά (video 4:44) για τις ανάγκες του δελτίου ειδήσεων. Τον χρονικό προγραμματισμό της  τριμερούς συνάντησης, προφανώς και γνώριζε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, όπως εξάλλου και ήταν ενήμερος για τη διενέργεια της στάσης εργασίας, εξαίρεση ωστόσο από την οποία δεν ζήτησε από την ΠΟΕΣΥ ενημερώνοντας όπως αναφέρουν πηγές της ΕΡΤ απλώς τον εργασιακό εκπρόσωπο της ΕΡΤ, στην ΕΣΗΕΑ.

    Έτσι ο πρωθυπουργός ανέβασε το video στον προσωπικό του λογαριασμό με τους τρεις επικεφαλής των κρατών να μιλούν άπταιστα αγγλικά και το σήμα της ΕΡΤ να φιγουράρει πάνω δεξιά στο πλάνο. Για αυτά και για άλλα θέματα ο πρόεδρος της ΕΡΤ έλαβε πρόσκληση να προσέλθει στο Μαξίμου από το οποίο επέστρεψε “furious” όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΡΤ.

    Η διάθεση του προέδρου της ΕΡΤ χάλασε περισσότερο με τη θέση που πήρε ο ομογάλακτος ιδεολογικά Δήμος Θεσσαλονίκης, υιοθετώντας ομόφωνα το ψήφισμα που εξέδωσαν την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, ζητώντας «να σταματήσει η συρρίκνωσή της και να επανέλθει ο πλήρης ενημερωτικός χαρακτήρας της». Και επιδεινώθηκε περαιτέρω όταν πληροφορήθηκε ότι και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, υιοθέτησε επίσης ομόφωνα το ψήφισμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, το οποίο μάλιστα συζητήθηκε, κατ’ εξαίρεση, εκτός ημερήσιας διάταξης, καθώς το Συμβούλιο έκρινε ότι πρόκειται για «θέμα εθνικής σημασίας.»

    Εκ των έσω τα βέλη κατά Ζούλα

    Πυρ ομαδόν από την οικογένεια των εργαζομένων της ΕΡΤ κατά του προέδρου της, Κωνσταντίνου Ζούλα για μια σειρά αποφάσεων και συμπεριφορών.

    Οι Γιάννης Δάρρας και Μανώλης Παπανικήτας, εκπρόσωποι εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ καταγγέλλουν ότι «η διοίκηση Ζούλα παροπλίζει τη δημόσια ΕΡΤ και κατευθύνει τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών σε εργολάβους. Το πάρτι με τις μεικτές παραγωγές δεν έχει τέλος, αποψιλώνονται από ενημερωτικό πρόγραμμα ταα εδραιωμένα, στο τηλεκοντρόλ και τη συνείδηση των τηλεθεατών, κανάλια της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ3 ενώ στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 είναι αμφίβολο αν υπάρχουν έστω και λίγα λεπτά της ώρας αμιγώς εσωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ, εκτός από δυο δελτία ειδήσεων που παράγονται από το ΕΡΤnews και προβάλλονται και στις δυο συχνότητες». Οι εκπρόσωποι τονίζουν ότι «συνεχίζονται, σχεδόν καθημερινά,  οι αθρόες προσλήψεις με συμβάσεις έργου.

    Σύμφωνα με την τελευταία αποτίμηση, η ΕΡΤ απασχολεί με συμβάσεις έργου και μέσω εργολαβικών εταιρειών και μεικτών παραγωγών 526 εργαζόμενους εκ των οποίων περίπου οι 150 είναι δημοσιογράφοι. Το ΔΣ της 7ης Σεπτεμβρίου ενέκρινε ισοσκελισμένο σχέδιο προϋπολογισμού με μηδενικό δημοσιονομικό πλεόνασμα και 3 εκατομμύρια μέρισμα προς το Ελληνικό δημόσιο, παρότι η κυβέρνηση ζήτησε δημοσιονομικό πλεόνασμα 8 εκατομμυρίων ευρώ και μέρισμα προς το Ελληνικό δημόσιο 10 εκατομμύρια ευρώ.»

    Η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει ότι «με τον πιο εμφατικό τρόπο για άλλη μια φορά η διοίκηση της ΕΡΤ και συγκεκριμένα οι κύριοι Ζούλας – Καφαράκης δηλώνουν την αποτυχία του εγχειρήματός τους με την επωνυμία ERTnews. Την ώρα που ο Ελληνικός λαός δοκιμαζόταν από τα καιρικά φαινόμενα, αναγκάστηκαν να παίζουν τη ροή του ERTnews στην ΕΡΤ1 δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ δεν υπάρχει. Όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, στη συνείδηση του κόσμου η ΕΡΤ1 είναι το κανάλι των μεγάλων γεγονότων.»

    Εργασιακός «παράδεισος» η ΕΡΤ για κομμωτές, μακιγέρ, social media editor

    Οι αμοιβές ζαλίζουν: Για την καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωίαν σε οίδον» (Φώτης Σεργουλόπουλος, Τζένη Μελιτά) έχουν εγκριθεί τρεις μακιγιέζ. Από μια, αποκλειστικά, για κάθε έναν παρουσιαστή και μια ακόμη μακιγιέζ/κομμώτρια για τους καλεσμένους (πέρσι το μακιγιάζ των καλεσμένων γινόταν από μακιγιέζ, μόνιμη της ΕΡΤ). Για τον «μακιγιέρ  του Α παρουσιαστή» η αμοιβή, σύμφωνα με το κοστολόγιο που έχει υποβληθεί- και εγκριθεί από το Δ.Σ., ορίζεται στα 68 ευρώ (μικτά) ανά εκπομπή.

    Για τη «μακιγιέζ του Β παρουσιαστή» η αμοιβή είναι ισόποση όπως και για τον «κομμωτή Β παρουσιαστή». Οι αμοιβές αυτές αφορούν στις ώρες προετοιμασίας και στο δίωρο κατά το οποίο η εκπομπή είναι στον «αέρα». Η εκπομπή περιλαμβάνει στο pay roll της  δημοσιογράφο με αποκλειστικό αντικείμενο την προβολή του προγράμματος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έργο το οποίο κοστολογήθηκε προς 90 ευρώ/εκπομπή (ή περί τα 2.000 ευρώ μικτά μηνιαίως).

    Ο Μένιος Φουρθιώτης ξανακτυπά

    Με κεφάλαιο 4.000 ευρώ ο Μένιος Φουρθιώτης αποτελεί τον αποκλειστικό μέτοχο της ΡΑΔΙΟΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. με αντικείμενο παραγωγές ραδιοφώνου και τηλεόρασης, έντυπα, βιβλία, διαδίκτυο κλπ

    Θα χωρούσαν μαζί, Λάτσιος και Νίνο στο ίδιο Ραδιομέγαρο;

    Καλώς ή κακώς τη δόξα της ΕΡΤ, την τηλεθέαση και το όποιο «γκελ» έχει στο κοινό, πιστώνεται ο παραγωγός Νίνος Ελματζιόγλου που αναγέννησε πράγματι το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. Ο Νίνος Ελματζιόγλου ήταν η ψυχή του “παλιού” Mega με μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες ανάμεσα τους το «Νησί», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Οι δυο ξένοι», «Κόκκινο φεγγάρι», «Κόκκινο δωμάτιο», «Βέρα στο δεξί», «Τα μυστικά της Εδέμ», «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα», «Μάγισσες της Σμύρνης», «10 λεπτά κήρυγμα»,  «Άκρως οικογενειακό», «Καρέ της ντάμας» κ.ά. Έχει 2.500 ώρες τηλεοπτικής παραγωγής στη μυθοπλασία, την ψυχαγωγία, τα ντοκιμαντέρ και τις ζωντανές μεταδόσεις. Υπήρξε συνιδρυτής  και συνιδιοκτήτης των Τηλεοπτικών Στούντιο Παιανίας, αντιπρόεδρος στην TVE (εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών), παραγωγός ειδήσεων του Mega, μέλος Δ.Σ. της Epsilon A.E., διευθύνων σύμβουλος της Big Shot (εταιρεία διαφημιστικής παραγωγής) και ιδρυτικό στέλεχος του ΣΑΠΟΕ.

    Αντίστοιχης «βαρύτητας» είναι και το βιογραφικό του Γιάννη Λάτσιου για τον οποίο έχει ακουστεί ότι θα του γίνει πρόταση να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, μια θέση που «χηρεύει» εδώ και 15 μήνες, από τότε που αποχώρησε ο Γιώργος Γαμπρίτσος (εκτελεί προσωρινά αντίστοιχα χρέη ο Κ.Ζούλας). Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε το 1979 από τον Κινηματογράφο ως διευθυντής παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και στη συνέχεια ως executive producer σε διάφορες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε Ελλάδα & εξωτερικό. Από το 1994 μέχρι σήμερα έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος στους τρεις μεγαλύτερους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (ANT1, Mega & Alpha) και πρόεδρος του Open και είναι ο ιθύνων νους προγραμμάτων που σημείωσαν και συνεχίζουν να σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

    Υ.Γ. Στην αγορά συζητείται αν είναι πιθανή η «ειρηνική συνύπαρξη» των δύο ανδρών, με σχετικό προφίλ, ιστορία και επιτυχίες, αν και εφόσον κληθεί ο Γ. Λάτσιος στην Αγία Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις του διευθύνοντα συμβούλου και του μέλους του Δ.Σ. δεν είναι «συγκρουόμενες». Εκτός αν υπάρχουν προσωπικά από το παρελθόν…

    Ποια είναι η Alexandra Delvenakiotis με τις 3 υπηκοότητες που αναλαμβάνει υψηλόβαθμη θέση στη United Media;

    Η United Group, μητρική της Nova, ανακοινώνει την Alexandra Delvenakiotis στη θέση της Group Vice President Corporate Affairs. Στην ουσία, η Alexandra Delvenakiotis διαδέχεται τη Dragica Pilipović Chaffey η οποία παραμείνει στη United Group ως Σύμβουλος στον τομέα των Government Affairs και θα συνεχίσει το έργο της ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος SBB.

    Η Alexandra Delvenakiotis έρχεται στην United Group από την Adecco Group, όπου κατείχε τον ρόλο της Αντιπροέδρου External Communications και Media Relations. Διαθέτει πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στο τομέα των public affairs, των media relations και της εταιρικής επικοινωνίας. Μεγάλο μέρος της προϋπηρεσίας της αποτελούν οι τομείς των media και των τηλεπικοινωνιών, έχοντας προηγουμένως διατελέσει Διευθύντρια Επικοινωνίας και Public Affairs στην Ringier Axel Springer Media AG και Αντιπρόεδρος Εταιρικής Επικοινωνίας στη Sky (DACH).

    Η Alexandra Delvenakiotis θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των σχέσεων του Ομίλου με όλους τους stakeholders και θα ηγηθεί των σχέσεων του Ομίλου με τα media. Eίναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Σπουδές Μedia και Επικοινωνίας από το Freie Universität του Βερολίνου, μεταπτυχιακού διπλώματος στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Humboldt University Berlin/Stanford Oversea Studies Centre Berlin ενώ κατέχει και ένα Διεθνές MBA Στελεχών από το ESADE Business School. Έχει ελληνική, γερμανική και ελβετική υπηκοότητα.

    Το Λιμεναρχείο παραπλάνησε το ΑΠΕ που παρέμεινε …προσεκτικό στις εκφράσεις του

    Πράγματι οι ειδήσεις του ΑΠΕ για το τραγικό περιστατικό με τον επιβάτη στο πλοίο Blue Horizon δεν ανέφεραν αρχικά τα πραγματικά περιστατικά. Έκαναν λόγο αρχικά για προσπάθεια να πηδήξει στον καταπέλτη προκειμένου να προλάβει το πλοίο, άρα και για ευθύνη του για τον πνιγμό του. Αυτά όμως γράφτηκαν στις 22.31 και στις 22.57, αντίστοιχα, όταν κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβη, όταν δεν είχε δημοσιοποιηθεί το επίμαχο video και φυσικά όταν μοναδικός πληροφοριοδότης ήταν το Λιμενικό που «παρέσυρε» και την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια. Ωστόσο και στη συνέχεια το ΑΠΕ ήταν «προσεκτικό» στις εκφράσεις του κάνοντας λόγο για «περιστατικό που συνέβη στο πλοίο», για «συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο για τον θάνατο του 36χρονου», και για «απώθηση του Αντώνη Καρυώτη από μέλη του πληρώματος στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του».

    Όταν το ΕΣΡ περιμένει στη γωνία το Mega

    Αν το «συντηρητικό» ΕΣΡ έριξε πρόστιμο 100.000 ευρώ στο Mega το μακρινό 2003 για το πρώτο gay φιλί στην ελληνική τηλεόραση, στη σειρά «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί με τη σειρά «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου (8 επεισοδίων) που θα προβάλλεται στο ίδιο κανάλι από τις 2 Νοεμβρίου και θα απευθύνεται και σε εφήβους που θα δουν γκέι σκηνή σεξ και μάλιστα ενηλίκου με ανήλικο. Εκτός και αν κάνουν τα στραβά μάτια επειδή θα μεταδοθεί late night.

    Συνέργεια Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου – Γιάννη Κουρτάκη

    Και στη Θεσσαλονίκη ο Μελωδία FM της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου, προέδρου της Frontstage η οποία εν προκειμένου συνεργάζεται με τον όμιλο των Παραπολιτικών του Γιάννη Κουρτάκη. Ο Μελωδία Θεσσαλονίκης 98 θα είναι το «αδερφό» ραδιόφωνο του αττικού Μελωδία, στην συμπρωτεύουσα, το οποίο θα μεταδίδει, ελληνική «έντεχνη» μουσική. Ήδη ο Μελωδία 98 δικτυώνεται κάθε πρωί με τον Μελωδία 99.2 της Αθήνας, αναμεταδίδοντας το πρωινό με τον Δημήτρη Βραχνό και τη Ματούλα Κουστένη 7 με 10 π.μ., και για δύο ώρες την εκπομπή της Κωνσταντίνας Βαρσάμη, από τις 10 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι. Τις υπόλοιπες ώρες ο ραδιοσταθμός μεταδίδει μόνο μουσική.

    Η Ανθή Σαλαγκούδη ρίχνει «άκυρο» στον Ατζούν Ιλίτζαλι για το κεντροαριστερό Attica!

    Η εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη δημοσιογράφος Ανθή Σαλαγκούδη, κόρη του π. υφυπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σαλαγκούδη επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, δέχθηκε τελικά την πρόταση να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Attica TV κάθε Σαββατοκύριακο στις 9 μ.μ. Στο κανάλι, συμφερόντων Αλέξανδρου Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, μετακινείται από το Action 24 έχοντας πει ένα ηχηρό «όχι» στον Ατζούν Ιλίτζαλί για συμμετοχή της στην ομάδα των παικτών του «I am a Celebrity Get me out of here» στον ΣΚΑΪ και έχοντας απορρίψει νωρίτερα και πάλι πρόταση του Τούρκου μεγαλο-παραγωγού να πάρει μέρος στο «Survivor All Star». Παράλληλα με την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο κεντροαριστερής κατεύθυνσης Attica Tv ενδέχεται να αναλάβει και την παρουσίαση εβδομαδιαίας εκπομπής.

    Βέλη ΕΣΗΕΑ εναντίον EMEA MEDIA

    Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον Όμιλο «Emea Media» του Γιάννη Διονάτου ‘(’emea.gr”, “govnews.gr”, ”startupper.gr”), για «τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν αλλά και τις πρόσφατες απολύσεις δημοσιογράφων». Τι υποστηρίζει η ΕΣΗΕΑ; Ότι στην Emea Media «παραβιάζονται συστηματικά τα ωράρια εργασίας, οι δημοσιογράφοι εργάζονται κάτω από πιεστικές συνθήκες και υπαμείβονται». Και ανακοινώνει ότι «θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις συνθήκες που επικρατούν, τις άδικες απολύσεις και θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους με κάθε τρόπο.»

    Η αμήχανη στιγμή των Οικονόμου-Παυλόπουλου

    Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα» της περασμένης Παρασκευής, κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης με το Μικρό Ευύδριο Λάρισας, που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Ενιπέα και έχει υποστεί ολική καταστροφή από τις πλημμύρες, η αγανάκτηση των κατοίκων ήταν μεγάλη.

    Ένας κάτοικος του χωριού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης βγήκε εκτός εαυτού, σχετικά με τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού αποκαλώντας τα στελέχη της περιφέρειας και της κυβέρνησης «μ@λ@κ$ς» και «λ@μό%ι@» αναφέροντας ότι ενώ ο κόσμος πνίγεται, «έρχονται με τις γραβάτες τους να μας ζητήσουν την ψήφο μας.».

    Το δίδυμο Οικονόμου-Παυλόπουλου αισθάνθηκε μια κάποια αμηχανία, άφησε τον ωρυόμενο να φωνάζει, και γρήγορα το μάζεψε μιλώντας πάνω στις ιαχές του και διακόπτοντας τελικά τη σύνδεση.

    Βρέθηκε τίτλος για την εκπομπή της Μπέττυ Μαγγίρα

    Η νέα εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα στον ΑΝΤ1 θα λέγεται “I love ΣουΚου” και θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου στις 10:00.

    «Ερχόμαστε στον ΑΝΤ1 για να κάνουμε τα Σαββατοκύριακα σας…μπουμ», ακούγεται να λέει στο τρέιλερ η Μπέττυ Μαγγίρα.

    Γιώργος Μαυρίδης: Spoiler Alert για τους «Φόνους Στο Καμπαναριό»

    Ο παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης ανέβασε σε story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φωτογραφία όπου κρατάει μια κλακέτα από τα γυρίσματα της νέας αστυνομικής κωμωδίας του Alpha, «Φόνοι στο Καμπαναριό». Η ανάρτησή του έκανε spoil στη συμμετοχή του στη σειρά, πληροφορώντας τους followers του ότι θα υποδυθεί έναν χαρακτήρα με το όνομα…Τζίμη Πικάσο.

    My Style Rocks: Ποιοι θα είναι στην κριτική επιτροπή

    Το «My Style Rocks» επιστρέφει για 6η σεζόν στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 15:00. Στο τιμόνι της παρουσίασης θα είναι και αυτή τη χρονιά η Κατερίνα Καραβάτου. Ο Στέλιος Κουδουνάρης, ο Δημήτρης Σκουλός και η Σοφία Χατζηπαντελή θα είναι οι κριτές της φετινής σεζόν.

    Ζήνα χωρίς τον Κουσουλό

    Χωρίς τον Πέτρο Κουσουλό, μετά από 2,5 χρόνια συνεργασίας, τη φετινή σεζόν οι «Αλήθειες με τη Ζήνα» με τη Ζήνα Κουτσελίνη η οποία θα πλαισιώνεται από τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μαρέδη, Ρούλα Κουσκουρή, Μαρία Παναγοπούλου και τον αστυνομικό συντάκτη, Αλέξανδρο Καλαφάτη.

    Ο Τριαντάφυλλος, η Μαριάντα Πιερίδη και το «κάρφωμα» για το γούρλωμα των ματιών

    Τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου φιλοξένησαν στο «Καλοκαίρι Yes» η Μαριάντα Πιερίδη, ο Τριαντάφυλλος και η Φελίσια Τσαλαπάτη, την περασμένη Τετάρτης με αφορμή τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

    Όπως τόνισε ο κ. Δημήτρης Ζερβός, δεν πρέπει να μπουν στην ίδια κατηγορία το υπόλοιπο πλήρωμα και στο πλοίο. «Είναι σοκαριστικό το πώς σκέφτηκαν αυτοί οι δύο άνθρωποι και γιατί έγινε αυτό. Περιμένουμε να δούμε με ηρεμία τι θα γίνει γιατί είναι θέματα που μπορεί να σηκώσουν ατμό και μερικές φορές οδηγούνται σε λάθος κατευθύνσεις οι αντιδράσεις του κόσμου».

    «Όταν βλέπεις αυτή την εικόνα, η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι γιατί δεν έδωσες το χέρι σου να τον πιάσεις;» πρόσθεσε η Μαριάντα Πιερίδη και τότε πήρε τον λόγο ο Τριαντάφυλλος.

    «Τι εννοείται δήμαρχέ μου “τι έγινε;”. Ανέβηκε πάνω στο πλοίο, ζούσε και τον σπρώχνουν. Ό,τι κι αν έγινε, αφού ξέρεις εσύ που δουλεύεις εκεί ότι ό,τι κι αν γίνει, θα πέσει στη θάλασσα και πολύ πιθανόν να τον πνίξουν τα νερά. Άρα είναι δολοφονία; Είναι κάτι άλλο; Δεν κατάλαβα Μαριάντα μου, γιατί κάνεις νοήματα; Δολοφονία είναι! Κάντε μου μήνυση. Σπρώχνεις τον άλλον έτσι;», είπε οργισμένος ο τραγουδιστής.

    Το …Nine Eleven δεν τρομάζει τη Φαίη Σκορδά

    Η Φαίη Σκορδά επιστρέφει στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 11:50 με νέο τίτλο «Fay’s time»! Στο πλευρό της, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Μαρία Φραγκάκη, η Μάρτζυ Λαζάρου, ο Αλέξανδρος Κατσαρίδης. ο Άγγελος Βουράκης και ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος.

    Καρανίκας Vs Ραπανάκης

    Για «αλητεία», αλλά και «δυσοσμία» στη διεύθυνση της εφημερίδας «Αυγής» που «και να κλείσει δεν θα λείψει σε κανέναν», κάνει λόγο ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας. Με απίστευτους χαρακτηρισμούς ο πρώην σύμβουλος και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον διευθυντή της ιστορικής εφημερίδας Σπύρο Ραπανάκη που με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει ότι «ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος πρέπει να έχει ιδρώσει τη φανέλα».

    Στον όμιλο Φιλιππάκη το Antinews

    Το σάιτ Antinews επιστρέφει σε νέα στέγη, τον όμιλο Φιλιππάκη (Εστία, Δημοκρατία, Espresso, Newsbreak, dimokratianews, estianews κ.ά.).

    Ο διαχειριστής του site Πάνος Ζήσης γράφει: «Οι εχθροί μας θα λυπηθούν, οι αναγνώστες μας θα χαρούν. Άλλωστε θα ήταν αδιανόητο για ένα μέσο που πρωτοστατεί στις επάλξεις της ελεύθερης δημοσιογραφίας εδώ και 16 χρόνια να βάλει λουκέτο όπως έσπευσαν να διατυμπανίσουν μετά βαΐων και κλάδων οι εχθροί μας. Απλώς έπρεπε να αναστείλουμε για λίγο τη λειτουργία του Antinews ώστε να ξεπεράσουμε τα προσκόμματα που επέβαλε και συνεχίζει να επιβάλει το καθεστώς των… αρίστων στην ευρωστία του ελεύθερου τύπου. Και βγήκαμε νικητές!!! Με το Antinews να επιστρέφει δριμύτερο… πάντα στο αντίθετο ρεύμα, σε συνεργασία με ισχυρές εκδοτικές δυνάμεις που ηγούνται της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.»

    Πόπη Διαμαντάκου: Από το ΕΣΡ στον Δήμο Αθήνας

    Η δημοσιογράφος Πόπη  Διαμαντάκου μέλος του ΕΣΡ από τον  Νοέμβριο του 2016 και υποδεδειγμένη, τότε, στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής από το «Ποτάμι» και μέλος Δ.Σ. της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, θα δοκιμάσει την τύχη της στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Στο παρελθόν η Π. Διαμαντάκου, με θητεία στις εφημερίδες «Καθημερινή» και τα «Νέα» (επί ΔΟΛ) ήταν υποψήφια με την παράταξη του Γιώργου Καμίνη (ΠΑΣΟΚ).

    Σε νέα ώρα ο Χασαπόπουλος-Βούλγαρη

    Η «Κοινωνία Ώρα MEGA» από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα μεταδίδεται σε νέα ώρα και θα ξεκινάει καθημερινά αξημέρωτα και στις 05:00. Μαζί και η Ανθή Βούλγαρη.

    Εκτός Alter Ego ο Βασίλης Κανέλλης

    Αποχώρησε μετά από 5,5 χρόνια από τον όμιλο της Alter Ego ο δημοσιογράφος Βασίλης Κανέλλης. Ήταν διευθυντής σε in.gr, tanea.gr και στο site του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ot.gr ενώ αρθρογραφούσε σε «Νέα» και «Βήμα» και είχε συχνή παρουσία ως πολιτικός σχολιαστής σε Mega και Οne Channel.

    Αποχώρησε ο Θανάσης Κουκάκης από την DPG Digital Media

    Αποχώρησε από την DPG Digital Media Group ο Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος από το 2015 είχε παρουσία στα site του Ομίλου CNN Greece και Newsbomb.

    Η παραίτηση του γνωστού οικονομικού συντάκτη από την DPG Digital Media Group έγινε για προσωπικούς λόγους. Ο οικονομικός συντάκτης θα αναλάβει σύντομα ρόλο σε διεθνές Μέσο ενημέρωσης.

    Ξεκινά η Φαίη Μαυραγάνη

    Από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 05:30, το «Στούντιο με Θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη στον ΑΝΤ1 θα συνθέτει το παζλ της ενημέρωσης.

    Η Αθηνά Καμπάκογλου φεύγει, η Μελίνα Ασλανίδου έρχεται…

    Η εκπομπή της Αθηνάς Καμπάκογλου και του Χρήστου Νικολόπουλου «Αυλή των Χρωμάτων» κόβεται  και επίσημα στην ΕΡΤ η οποία ετοιμάζει νέο μουσικό πρόγραμμα  για τη νέα σεζόν με την Μελίνα Ασλανίδου την οποία θα πλαισιώνει ο αγαπημένης λαϊκός συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος.  Μάλιστα, σε ρόλο συμβούλου θα είναι η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου. Τίτλος της νέας μουσικής εκπομπής προβλέπεται να είναι “Νύχτα στάσου”.

    Πώς το σκέφτηκαν ! «Backstage» με τα παρασκήνια των σήριαλ της ΕΡΤ

    «Backstage» είναι ο τίτλος της νέας εκπομπή της ΕΡΤ, σε παραγωγή PLAN –A, η οποία, θα παρουσιάζει – λέει- τα παρασκήνια από τα γυρίσματα των σειρών και των εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης. Παρουσιαστές θα είναι η Κωνσταντίνα Κομμάτα και ο Μιχάλης Παπαδημητρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Το επικό trailer για τη «Φάρμα»

    Cosmote History HD: Νέα σεζόν με 16 καινούριες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ

    Milky Way: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα υπερπαραγωγή του MEGA