Menu
0.61%
Τζίρος: 43.44 εκατ.

Εμπρησμός Marfin: Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα έλαβαν οι τρεις κατηγορούμενοι

Media

Γιώργος Λιάγκας: Ξεκίνησαν να τον κυνηγούν οι γυναικείες οργανώσεις

Γιώργος Λιάγκας
Comments

Καταγγελία στο ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα έκανε το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων ΤΟ ΜΩΒ, μετά την  θλιβερή διακωμώδηση στην εκπομπή του, ενός περιστατικού ακραίας σεξουαλικής επίθεσης σε βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ.

Να σημειωθεί ότι έντονες αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο, δεν έχει προκαλέσει μόνο η τοποθέτηση του Γιώργου Λιάγκα αλλά και η συμπεριφορά των κυριών της εκπομπής, μεταξύ αυτών και της Κατερίνας Γκαγκάκη,υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, που βρήκαν πολύ αστεία μια σεξουαλική παρενόχληση.

Αναλυτικά το κείμενο της καταγγελίας:

«Εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ που εξευτελίζει γυναίκα που υπέστη ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης

Αθήνα, 8-11-2019

Η οργάνωσή μας έχει μεταξύ των στόχων της την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε επίσκεψη που κάναμε στο ΕΣΡ πριν μερικούς μήνες, κατά την οποία δύο μέλη μας συζήτησαν μαζί σας τις ανησυχίες μας για τον τρόπο που χειρίζονται τις ζωές και τα δικαιώματα των γυναικών κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές.

Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι η εκπομπή Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ παρουσίασε στις 7/11/2019 με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα . Το δημοσίευμα του Μωβ, που έχει αναπαραχθεί από άλλα μίντια, εδώ.

Εδώ το απόσπασμα της εκπομπής η οποία λοιδορούσε την όλη υπόθεση και εξευτέλιζε την αντίσταση στην πράξη της σεξουαλικής παρενόχλησης, εδώ, διάρκεια 14:15-19:47.

Η οργάνωσή μας θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης).

Σας καταγγέλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών.

Η Πρόεδρος του Μωβ
Βέρα Σιατερλή»

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό πλήγμα στον ΣΚΑΪ από τη δικαίωση της Ευλαμπίας Ρέβη και του Γιώργου Κουρδή
Σταμάτης Ζαχαρός: Τέλος η συνεργασία με το ONE Channel μετά τις αντιδράσεις για την Εριέττα Μόλχο
Γιατί έριξε τίτλους τέλους το «Ράδιο Αρβύλα» – Τι απαντούν Κανάκης και ΑΝΤ1 στο mononews
Λύση για τα χρέη εκατομμυρίων στην ΕΡΤ, το παρασκήνιο με τον Παπαβασιλείου, χαμός με Σημίτη στον Alpha, αλλαγές στη Nova και ποιος αναλαμβάνει το CNN Greek TV
ΕΡΤ: Ο Άρης Παναγιωτίδης αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου
Νέα μιντιακή κίνηση-ματ Αλαφούζου, «κλείδωσε» ως το 2031 την GBL
Τέλος εποχής για το «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 – Δεν ανανεώνεται η συνεργασία μετά από σχεδόν 30 χρόνια
Τι μπορεί να διεκδικήσει ο Σπορ FM TV από τη δεξαμενή σχεδόν 1,3 εκατ. συνδρομητών των Nova και Magenta TV
Τσεχία: Δε θα συμμετέχει στη Eurovision για οικονομικούς λόγους
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου από CEO της ΕΡΤ – Το επόμενο βήμα σε μεγάλο τηλεοπτικό οργανισμό