• media Sonia gif

    Media

    Γιατί έψαχνε τους λογαριασμούς του Κοκλώνη ο Ιβάν, οι νέες business του Κυριακού με τον έμπειρο Μεταξά, και ένα super hot quiz με famous δημοσιογράφο

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Στον Γιάννη Μπρατάκο τα ΜΜΕ, στον Δημήτρη Παπαστεργίου τα ψηφιακά 

    Η ΕΡΤ, το ΑΠΕ- ΜΠΕ και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης υπάγονται πλέον στον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Γιάννη Μπρατάκο (ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα στις πρόσφατες εκλογές) σύμφωνα με το σημερινό ΦΕΚ (4249).

    Στον υφυπουργό ανατέθηκαν απευθείας οι αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, η «εποπτεία και η ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε., Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ- ΜΠΕ Α.Ε.)».

    Υπό την ευθύνη και εποπτεία του νέου υφυπουργού θα είναι στο εξής και η ΕΥΠ.

    Είναι σαφές ότι  ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υφυπουργός (του) Κωνσταντίνος Κυρανάκης θα έχουν τον πρώτο και κεντρικό ρόλο σε μια σειρά τεχνικών, αλλά στην ουσία πολιτικής σημασίας, ζητημάτων που σχετίζονται με την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για τους χάρτες συχνοτήτων, τη μετάβαση από την τυπική (SD) στην υψηλή ευκρίνεια (HD) – με την ημερομηνία για τη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος να έχει λήξει από χθες 30 Ιουνίου – τις ψηφιακές περιφερειακές και θεματικές άδειες, την αδειοδότηση του ψηφιακού ραδιοφώνου όταν με το καλό έρθει τελευταίο και καταϊδρωμένο στην Ελλάδα ….

    Όταν ο Ιβάν ψάχνει τον Κοκλώνη 

    Μόνο τη Ρωσική Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών (GRU) της Ρωσίας λέγεται ότι δεν επιστράτευσε ο Ιβάν Σαββίδης για να ελέγξει τα οικονομικά του Νίκου Κοκλώνη, CEO της Barking Well Media πριν του δώσει για υιοθεσία το μισό τηλεοπτικό του τέκνο στην Ελλάδα, την παραγωγή και εμπορική εκμετάλλευση του ψυχαγωγικού προγράμματος του Open.

    Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι οικονομικοί και νομικοί του σύμβουλοι έφθασαν μέχρι και την Γερμανία προκειμένου να ελέγξουν τους επαγγελματικούς λογαριασμούς του Νίκου Κοκλώνη σε γερμανικές τράπεζες– που εν προκειμένου ήταν στην …πένα.

    Μετά από αυτή την εξέλιξη δόθηκε το πράσινο φως να οριστικοποιηθεί το deal.

     

    QUIZ: Ο καναλάρχης, ο famous δημοσιογράφος και ο Κοκλώνης

    Προ ημερών, ο πιο στενός συνεργάτης γνωστού καναλάρχη που τα έχει πάρει στο κρανίο με τον Κοκλώνη,  τηλεφωνεί σε famous  δημοσιογράφο,  ιδιοκτήτη site.

    Ο famous δημοσιογράφος όμως, εκτός από ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου site με ενημερωτικό περιεχόμενο, ταυτόχρονα εργάζεται και σε μεγάλο κανάλι της χώρας.

    Στο κανάλι αυτό εχει την δικιά του μεσημεριανή εκπομπή.

    Δηλαδή είναι ιδιοκτήτης ΜΜΕ, ταυτόχρονα όμως δουλεύει και σε μεγάλο κανάλι.

    Δηλαδή και επιχειρηματίας – εκδότης και εργαζόμενος-υπάλληλος.

    Λοιπόν, ο στενός συνεργάτης του καναλάρχη που είναι και δημοσιογράφος (στο παρελθόν ήταν και παρουσιαστής πρωινής εκπομπής), θέλει το site του famous δημοσιογράφου να δημοσιεύσει ένα κείμενο εναντίον του Κοκλώνη.

    Πράγματι το κείμενο δημοσιεύεται και μάλιστα είναι ιδιαίτερα αιχμηρό εναντίον του Κοκλώνη.

    Όμως από θαύμα, λίγες ώρες μετά το κείμενο αποσύρεται….

    Τι λοιπόν είχε συμβεί;

    Η το διάβασε ο Κοκλώνης, η το πιθανότερο κάποιος του το σφύριξε.

    Αντί όμως να τηλεφωνήσει στον famous δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη του site και εκπομπάρχη, κάνει μια «τρίπλα».

    Τηλεφωνεί σε πρόσωπο με σημαντική ισχύ εντός του μεγάλου καναλιού, καθώς Κοκλώνης και το τηλεοπτικό δίκτυο συνεργάζονται.

    Όπως αντιλαμβάνεστε το κείμενο αποσύρθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα.

    Στην συνέχεια, ο πιο στενός συνεργάτης του γνωστού καναλάρχη που τα έχει πάρει στο κρανίο με τον Κοκλώνη, άρχισε να ψάχνει πως αποσύρθηκε το κείμενο.

    Τελικά έμαθε, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά!!!

    Και η δουλειά του δεν έγινε και του κόπηκε η πρόσβαση στο site του famous δημοσιογράφου αφού και αυτός, εκ των πραγμάτων, είναι αδύνατον να κινηθεί αυτόνομα.

    Εμ, προφανώς δεν γίνονται έτσι αυτές οι δουλειές.

    Νίκος Κοκλώνης: Τα «έσπασε» με Κυριακού, νοσταλγεί και τη Μαρία Αλιφέρη

    Δεν σταματούν να πηγαινοέρχονται στα γραφεία συσκέψεων του Open οι «καφέδες» για να σερβίρουν τους εκλεκτούς και …λιγότερο εκλεκτούς καλεσμένους του Νίκου Κοκλώνη και της Ισαβέλλας Σασλόγλου που βλέπουν κόσμο αυτήν την περίοδο για να στελεχώσουν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, καλοκαιρινό και φθινοπωρινό.

    Η μεγάλη δυσκολία, το μέγιστο εμπόδιο είναι η παράλληλη συνεργασία της Barking Well Media με άλλα τρία – πλέον – κανάλια, καθώς ο ΑΝΤ1 μάλλον τα έσπασε με τον Κοκλώνη. Δεν είναι δυνατόν να γίνει ριφιφί σε πρόσωπα πρώτης γραμμής των πρωϊνάδικων, μεσημεριανών και late night show και είναι μάλλον επικίνδυνο για τη βιωσιμότητα της εταιρείας να πατηθεί και έτερος κάλος καναλάρχη για μια μάλλον επισφαλή συνεργασία με το Open που δεν είναι γνωστό που θα οδηγήσει.

    Έτσι ο Νίκος Κοκλώνης αρχίζει τις «εκταφές» από το απώτατο παρελθόν και το μακρινό προπασοκικό 1980 όταν η Μαρία Αλιφέρη έλεγε στους σημερινούς baby boomers «σας αγαπώ».

    Άλλωστε «Τα τετράγωνα των αστέρων» δεν ήταν μόνο ένα παιχνίδι της ΕΡΤ, προβλήθηκε αρκετά χρόνια μετά, το 2003 στο Mega με παρουσιαστή τον Γιώργο Μαρίνο.

    Στο κανάλι αναμένεται να ενταχθεί η εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη που αναζητεί τίτλο καθώς το «Ζήσε Αλλιώς» που προβαλλόταν στον ΑΝΤ1 δεν θα αντιπροσωπεύει το ανανεωμένο ψυχαγωγικό concept της εκπομπής που θα παίρνει lead in από την καθημερινή μεσημεριανή ψυχαγωγική εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη και θα δίνει lead in στη σειρά «Έρωτας φυγάς».

    H Ελένη Τσολάκη και η Μπέττυ Μαγγίρα θα συνεχίσουν τελικώς στο Open και τη νέα σεζόν, και αυτό πιστώνεται τόσο στην «γαλιφιά» του Νίκου Κοκλώνη όσο και στη σοβαρή επιχειρηματολογία της στενής συνεργάτιδάς του, Ιζαµπέλας Σασλόγλου. Συζητήσεις γίνονται και με την Ιωάννα Μαλέσκου και φυσικά με την Αννίτα Πάνια. Πάντως ο Τριαντάφυλλος που ήδη έκλεισε για την καλοκαιρινή εκπομπή του Open, δεν περιμένει να κάνει 60%, αλλά 6%.

    Τέλος ο Νίκος Κοκλώνης έχει προγραμματίσει για το καλοκαιρινό πρόγραμμα μια νέα σειρά «Το Μυστικό της Πεταλούδας», σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ποταμάρη και σενάριο της Άντας Γκουρμπαλή.

    Αντώνης Μεταξάς: Ποιος είναι ο ισχυρός εμπορικός του «new business in town» στον ΑΝΤ1;

    Το έχουμε ξαναπεί. Ο Θοδωρής Κυριακού είναι από τους λίγους επιχειρηματίες που βλέπουν τα ΜΜΕ ως business as usual.

    Συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και να επενδύει στη λογική του profit by purpose συστήνοντας ένα νέο τμήμα 360ο υπηρεσιών events management. Στην ουσία ο όμιλος ΑΝΤENNA παρέχει στην αγορά 360° υπηρεσίες που αφορούν την ανάληψη, δημιουργία, υλοποίηση και επικοινωνία εκδηλώσεων (μουσικών, ψυχαγωγικών, συνεδρίων, κ.α.) καθώς και την εμπορική διαχείριση προσώπων σερβίροντας ένα ολιστικό πακέτο υπηρεσιών με πόλο έλξης το κανάλι του ΑΝΤ1.

    Επικεφαλής του νέου τμήματος τίθεται ο Αντώνης Μεταξάς, ως Commercial & Events Director, ο οποίος διατηρεί και τον τρέχοντα ρόλο του στην Εμπορική Διεύθυνση του Ομίλου.

    Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται πολύ ο Θ.Κυριακού αλλά και ο Τάσος Μιχαλάκης, επικεφαλής του κρίσιμου τομέα των εσόδων που έχει αναλάβει τη θέση του Chief Revenue Officer και συνεργάζεται στενά με τις επιμέρους εμπορικές διευθύνσεις όλων των μέσων του ομίλου.

    Ο Αντώνης Μεταξάς δεν είναι χθεσινός στον ΑΝΤ1. Καθώς εργάστηκε χρόνια στη διαφήμιση στα τέλη της πρώτης δεκαετίας της χιλιετηρίδας εντάχθηκε στον ΑΝΤ1 για να μεταπηδήσει στο MAD TV του Ανδρέα Κουρή και να επιστρέψει την 1η Μαρτίου του 2012 στις επιχειρήσεις του Θοδωρή Κυριακού.

    Απασχολήθηκε σε διάφορες εμπορικές θέσεις και σήμερα είναι Commercial Director Radios, Print & Integrated Special Projects.

    Η νέα αρμοδιότητα που του δίνεται είναι καθαρά εμπορική καθώς τη δημιουργία πρωτογενούς περιεχομένου και την ανάπτυξη δημιουργικών προτάσεων για τους πελάτες αναλαμβάνει η εταιρεία FOLLOW ME NOW (FMN).

    Το πρώτο crash test έγινε στο 1ο exclusive live event «Πέφτει η νύχτα με… ΡΥΘΜΟ», που διοργανώθηκε από το νέο τμήμα 360o υπηρεσιών events management του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και τον ΡΥΘΜΟ 94.9, την Τρίτη 25 Απριλίου, στα Village Cinemas του The Mall Athens. Με οικοδέσποινα την Γιώτα Τσιμπρικίδου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη υποδέχτηκε τη Νατάσα Θεοδωρίδου και οι δύο ερμηνεύτριες τραγούδησαν ζωντανά μεγάλες προσωπικές επιτυχίες. Συνεχίζοντας τη νέα σειρά από exclusive live events, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το 2ο exclusive live event «Πέφτει η νύχτα με… ΡΥΘΜΟ» με τον Στέλιο Ρόκκο και guest την Ευρυδίκη.

    To Colourday Festival 2023Powered by ANT1, ήταν το επόμενο event που διοργανώθηκε από τη Skull Productions με την υποστήριξη του νέου τμήματος 360o υπηρεσιών events management του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, σηματοδοτώντας την έναρξη του καλοκαιριού με τη Δέσποινα Βανδή, να πλαισιώνει την εκδήλωση μαζί με την Αναστασία, τους Kings, τον Stan Αντιπαριώτη, τους  τράπερ Hawk, Ivan Greko, Immune και πολλούς ακόμη artists και djs..

    Η νέα εμπορική δραστηριότητα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίστηκε με τη διοργάνωση του 2ήμερου συνεδρίου «Athens Energy Summit» σε συνεργασία με την εταιρεία επικοινωνίας Τσομώκος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Ιουνίου στο Ζάππειο όπου έδωσαν το «παρών» ο π. Υπουργός Ενέργειας και νυν υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο πρέσβης του Ισραήλ, κ. Noam Katz, ο Διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Νίκος Μαντζούφας και υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων ενεργειακών και τραπεζικών ομίλων.

    Εκτός Green Pixel ο Νίκος Χριστοφόρου

    Εκτός της εταιρείας παραγωγής Green Pixel που σερβίρει περιεχόμενο σε Alpha και Star βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη ο CEΟ, Νίκος Χριστοφόρου και ήδη οι «κυνηγοί κεφαλών» του ομίλου Βαρδινογιάννη φέρονται να έχουν βρει αντικαταστάτη – ηχηρό όνομα της αγοράς.

    Παπαδρόσος καλεί Τσακανίκα

    Προσωπική έμπνευση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Ομίλου ΣΚΑΪ, Βασίλη Παπαδρόσου ήταν η πρόταση στον Κώστα Τσακανίκα να μετακινηθεί από τον ΑΝΤ1 στο Φάληρο για να αναλάβει τη θέση του διευθυντή των ενημερωτικών εκπομπών στον ΣΚΑΙ.

    Συνέτρεξαν πολλοί λόγοι.

    Πρώτον ο Παπαδρόσος έχει επειγόντως ανάγκη από ένα «δεξί χέρι» με την εμπειρία του Τσακανίκα που και  στο παρελθόν είχε εργαστεί στο κανάλι.

    Δεύτερον καθώς ο ΣΚΑΪ κατάφερε να σημειώσει το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης στο γενικό σύνολο στο slot μετάδοσης της εκλογικής βραδιάς «κλείδωσε» μια πίστα στα ενημερωτικά που θέλει να επενδύσει περαιτέρω.

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Η μανία με το ERTNEWS

    Να αφήσει ντε και καλά πάση θυσία «έργο» και στο ενημερωτικό πεδίο επιμένει ο πρόεδρος της ΕΡΤ, δημοσιογράφος γαρ, Κωνσταντίνος Ζούλας, που ακούει με τεντωμένα αυτιά τους εξ απορρήτων του στο Ραδιομέγαρο που του συνιστούν να μεταφέρει το ειδησεογραφικό κομμάτι της ΕΡΤ1 στο …δικό του παιδί, την ERTNEWS.

    Σε αυτήν την περίπτωση οι δυσκολίες και οι προκλήσεις δεν είναι και λίγες.

    Κάπου πρέπει να βρεθεί συχνότητα μιας και το κανάλι δεν έχει τυπικά δυνατότητα πανελλαδικής εμβέλειας, οπότε ποιος θα θυσιαστεί;

    ΕΡΤ2 ή και ΕΡΤ3 οι εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι εργαζόμενοι στην οποία πραγματοποιούν στάσεις εργασίας διαμαρτυρόμενοι για συρρίκνωση του προγράμματός της και έλλειψη ξεκάθαρης προοπτικής για τον τρίτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας.

    Δημήτρης Μαύρος: Αποφασίστε τι θέλετε

    Όσο οδεύουμε προς τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση αιτήσεων των ενημερωτικών sites αλλά και ιστοσελίδων ποικίλης ύλης για ένταξη στο ηλεκτρονικό μητρώο online media, η Αγορά, θεσμική και εμπορική, αναζητά το κοινό νόμισμα του performance βάσει του οποίου θα μοιράζεται η κρατική ή ιδιωτική διαφήμιση που παρεμπιπτόντως σύμφωνα με τη μέτρηση IAB Europe Adex Benchmark 2022 αύξησε τη δύναμή της το 2022 κατά 7,3% αγγίζοντας τα 276 εκατ. ευρώ.

    Στην  ημερίδα του IAB Hellas της περασμένης Πέμπτης στο επίκεντρο βρέθηκε η καθιέρωση μιας κοινά αποδεκτής έρευνας για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του ψηφιακού οικοσυστήματος.

    Ο Αντιπρόεδρος του οργανισμού, Δημήτρης Μαύρος (MRB), ανέφερε: «Σήμερα, θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις και να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη», τονίζοντας πως «το θέμα είναι αν η αγορά θέλει μια πραγματική μέτρηση ή ένα τυπικό εργαλείο».

    Ο Στάθης Βωβός, Μέλος του IAB Hellas, έκανε μια αναδρομή στην κοινή προσπάθεια που είχε γίνει από τον IAB Hellas και την Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) το 2021 και ανέφερε ότι το Request For Proposal (RFP) στάλθηκε σε επτά εταιρείες, οι οποίες έστειλαν λύσεις τις οποίες ο IAB Hellas έκρινε τεχνικά σωστές. O Δρ. Βασίλης Βασιλόπουλος, DPO, PhD AUTH / MA DUK Austria, παρουσίασε το European Media Freedom Act (EMFA).

    Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των θεσμικών οργάνων με τον Πέτρο Μπελεσάκο, Μέλος της Επιτροπής Media Specialists της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) να αναφέρει ότι είναι σημαντική η επανεκκίνηση της συζήτησης και ότι η μέτρηση θα πρέπει να περιλαμβάνει νέα metrics (όπως δημογραφικά, κατανάλωση περιεχομένου, κ.λπ.) και περισσότερα sites.

    Τόνισε ότι η Ένωση προβληματίζεται για το κόστος αυτού του εργαλείου, καταλήγοντας ότι αυτό που θα μπορούσαν να «αντέξουν» τα agencies θα ήταν η απόδοση του 0,25% της διαφημιστικής δαπάνης. Στην τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, Αντιπρόεδρος της ΕΝΕΔ, αναφέρθηκε σε προηγούμενη μέτρηση που είχε παρουσιάσει η Ένωση, η οποία τελικά δεν κατάφερε να γίνει «κοινό νόμισμα».

    Τόνισε ότι οι λύσεις που προέκυψαν από την προκήρυξη του 2021 δεν ικανοποιήσαν όλα τα ζητούμενα, καταλήγοντας, ωστόσο, στο ότι ο IAB Hellas θα μπορούσε να προχωρήσει με αυτές χωρίς συμμετοχή της ΕΝΕΔ. Με τη σειρά της, η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), Μαριάνα Κορδοπάτη, κάλεσε όλους τους φορείς να συνεργαστούν.

    Ζητούμενα για τους διαφημιζόμενους, πέρα από την επισκεψιμότητα, είναι το unduplicated reach και το frequency, σύμφωνα με την ίδια, καθώς «επενδύονται χρήματα στα τυφλά».

    Στη συζήτηση που ακολούθησε, ειπώθηκε ότι η μέτρηση χρειάζεται, για να λειτουργήσει, δέσμευση από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    Περαιτέρω, τονίστηκε ότι θα πρέπει να προσδιοριστεί η αξία του εργαλείου και σε αυτό το σημείο, ο IAB Hellas γνωστοποίησε ότι το ετήσιο κόστος των λύσεων που κρίθηκαν ως καλύτερες, κυμαίνεται μεταξύ 250.000 και 600.000 ευρώ. Τέλος, έγινε ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα που υπήρχε στις προτεινόμενες λύσεις, λόγω του οποίου δεν επετεύχθη συμφωνία, ήταν η χρήση panel. Επισημάνθηκε δε, ότι στην κουβέντα θα έπρεπε να συμμετέχουν και οι μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες (Google, TikTok, Meta).

    Τα μέλη αποφάσισαν να συνεχίσουν την προσπάθεια από το σημείο που σταμάτησε την προηγούμενη φορά, με επικαιροποιήσεις, ενώ προαναγγέλθηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας στις οργανώσεις για τα επόμενα βήματα.

    Ράνια Τζίμα: Poker face… στο άκουσμα της «υποψηφιότητας» του έτερου ημίσεος

    Πρώτο θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με την Ράνια Τζίμα, τη νύχτα της Πέμπτης, ήταν η ανακοίνωση της παραίτησης Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία.

    Και καθώς ο ρεπόρτερ αναφερόταν στους δελφίνους  όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ξεστόμισε:

    «Και είναι και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο διευθυντής του Έτερον.

    Είναι ένα πρόσωπο το οποίο εμφανίστηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες πριν της κάλπες της 25ης Ιουνίου με την επίσημη δήλωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Είχε κινητοποιήσει τότε αρκετές συζητήσεις ήδη από τότε αλλά ο ίδιος δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι πρόθυμος να διεκδικήσει την ηγεσία» σημείωσε ο Σωτήρης Μπολάκης μεταφέροντας το ρεπορτάζ από την Κουμουνδούρου.

    Στο άκουσμα της φημολογούμενης υποψηφιότητας του συζύγου της, Γαβριήλ Σακελλαρίδη για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Τζίμα δεν προχώρησε ούτε σε κάποιο σχόλιο ούτε σε κάποιον μορφασμό.

    «Ενδεχόμενο να πει ο Τσίπρας σε δυο μέρες ‘παιδιά λάθος κάναμε, το παίρνω πίσω και επιστρέφω κανονικά’ υπάρχει; Το συζητάει κανένας; Σε δύο ή πέντε μέρες» αναρωτήθηκε εν συνεχεία ο Γιάννης Πρετεντέρης με την Ράνια Τζίμα να απαντά βιτριολικά: «εντάξει τώρα, υπάρχει κάποιος πραγματικά δηλαδή, ακόμα και αγγίζοντας το απώτατο όριο της σκέψης του, που πιστεύει ότι μετά από όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας θα πει «I am back! Πλάκα σας έκανα, κούκου»; Προφανώς και όχι».

    Τζώρτζης Ποφάντης: Γιατί έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι;

    O Τζώρτζης Ποφάντης είναι στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και σημαντική προϋπηρεσία στην αγορά των media στις H.Π.Α. και την Ελλάδα.

    Στον ΑΝΤ1 επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2017 αναλαμβάνοντας καθήκοντα COO Digital Asset του Ομίλου.

    Σήμερα είναι ο άνθρωπος πίσω από κάθε επιτυχία στο Πρόγραμμα, από τις «Άγριες Μέλισσες» έως και τη «Μάγισσα» που έρχεται σε σενάριο Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη και σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου. Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει και η σειρά θα προβληθεί από τον Σεπτέμβριο στον ΑΝΤ1.

    Ο προϋπολογισμός αναμένεται να αγγίξει τα 10 εκατ. ευρώ και ο ΑΝΤ1 πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο αν βάλει το… χεράκι του και το ΕΚΟΜΕ.

    Στο πρόγραμμα πάντως του ΑΝΤ1 συνεχίζει η παρέα του Αντώνη Κανάκη με την Tony Productions, να παράγει για τα επόμενα τρία χρόνια τα «ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ» και «ΒΙΝΥΛΙΟ».

    Το «στοίχημα» της Άλκηστης Μαραγκουδάκη

    Προσωπικό στοίχημα της διευθύντριας περιεχομένου του ΣΚΑΙ Άλκηστης Μαραγκουδάκη είναι η σειρά «Πανθέοι» που επιστρέφουν στη μικρή οθόνη μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

    Η Κάτια Δανδουλάκη, που έπαιζε και τότε στη σειρά, θα πρωταγωνιστήσει για δεύτερη φορά στους «Πανθέους», αλλά θα ενσαρκώσει τη θεία της οικογένειας, Χρυσοστόμη Πανθέου.

    Τη Μαρμώ Πανθέου, την οποία υποδυόταν τότε η Κάτια Δανδουλάκη, θα ενσαρκώσει η Melia Kreling.

    Πλάι τους θα δούμε και άλλους σπουδαίους ηθοποιούς, όπως τους Αιμίλιο Χειλάκη, Μιχάλη Σαράντη, Θανάση Κουρλαμπά, Νίκο Χατζόπουλο, Μαρία Καλλιμάνη, Πηνελόπη Πιτσούλη, Κόρα Καρβούνη, Αθηνά Μαξίμου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Γιώργο Κωνσταντίνου, Ελένη Καρακάση κ.ά.

    Η υπόθεση της σειράς βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα Τάσου Αθανασιάδη.

    Στους τηλεοπτικούς πολυθεσίτες και η Βανδή

    Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για τους διπλοθεσίτες των εκπομπών και την τάση των καναλιών να εξαντλούν τις δυνάμεις των παρουσιαστών ή ηθοποιών τους στη λογική του «1 σε 2». Σε αυτό το μοτίβο η Δέσποινα Βανδή θα βρεθεί την επόμενη σεζόν και στο «Fame Story» και στο «J2US» ως μέλος της κριτικής επιτροπής.

    Συγκεκριμένα, στο α’ μέρος της σεζόν θα είναι στο νέο κύκλο του τάλεντ σόου, που αυτή τη φορά επιστρέφει μέσα από τη συχνότητα του Star, ενώ στο β’ μισό της σεζόν θα βρεθεί στο «J2US», στον Alpha, για ακόμη μια χρόνια. Ένα «μαγαζί» άλλωστε είναι ο Alpha και το Star (ή δεν είναι;). Μένει να φανεί αν στην κριτική επιτροπή θα είναι και η Άννα Βίσση.

    Οι ANTIFA Κατερίνα Καινούργιου και Ανδρέας Μικρούτσικος

    «Αυτή τη στιγμή και εσύ και εγώ δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα από Χρυσαυγίτες» είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην Κατερίνα Καινούργιου στην εκπομπή τους στον ALPHA. Νωρίτερα είχαν πει τη γνώμη τους για τους «Σπαρτιάτες»… «Δεν θα μας κάμψουν» συμπλήρωσε ο συνθέτης.

    «Δεν είπα κάτι, γιατί να με χτυπήσουν; Επειδή είπα την άποψή μου; Θα φοβόμαστε και να κυκλοφορήσουμε; Αν έχεις ονοματεπώνυμα από αυτά τα accounts, να τα μαζέψουμε και να τα δώσουμε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», απάντησε η Κατερίνα Καινούργιου, με τους συνεργάτες της να αποκαλύπτουν πως παρόμοια μηνύματα έχουν λάβει και οι ίδιοι.

    «Έχουμε τοποθετηθεί για την ιστορία των Σπαρτιατών και απέναντι στον φασισμό δεν είναι «βγάζω την ουρά μου απ’ έξω». Έχω ένα κάρο μηνύματα, εδώ και μία ώρα είναι σωρεία μηνυμάτων» παρενέβη ξανά ο Ανδρέας Μικρούτσικος… Για να κλείσει το θέμα η Κατερίνα Καινούργιου λέγοντας, «Οι λογαριασμοί είναι συγκεκριμένοι και κατευθυνόμενοι. Τα έχω κι εγώ και κάνω πως δεν τα βλέπω».

    Το ΕΣΡ καλεί Χατζηνικολάου γιατί πρόσβαλε (λέει) τον Πολάκη

    Σε απολογία καλείται από το ΕΣΡ ο Real 97.8, την ερχόμενη Τρίτη, για εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου που μεταδόθηκε στις 20 Μαρτίου.

    Όπως αναφέρει η ανεξάρτητη διοικητική αρχή ο ραδιοσταθμός εξετάζεται για παράβαση διατάξεων που αφορούν την «προσβολή προσωπικότητας» και την «ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος και ποιοτική χρήση γλώσσας».

    Στην εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε καταφερθεί εναντίον του Παύλου Πολάκη, μετά από μια διαδικτυακή διαμάχη που είχαν ο δημοσιογράφος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Είχαν προηγηθεί μια ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που στοχοποιούσε δημοσιογράφους, ανάμεσα σε αυτούς και ο Νίκος Χατζηνικολάου, και η προσωρινή -όπως αποδείχτηκε- απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

    Dragons’ Den: Στην Αγγλία ο εμβληματικός Γκάρι Νέβιλ. Στην Ελλάδα…

    Στον 2ο κύκλο του «DRAGONS’ DEN GREECE, 6 καταξιωμένοι Έλληνες επενδυτές θα αποτελούν την ομάδα των DRAGONS: Ο Χάρης, Βαφειάς ο Λέων Γιοχάη, ο Demetrios Mallios, ο Τάσος Οικονόμου, η Λιλή Περγαντά και η Μαρία Χατζηστεφανή, είναι έτοιμοι να στηρίξουν τους Έλληνες επιχειρηματίες, και να τους δώσουν την ευκαιρία να εξελιχθούν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να προβληθούν και να επιτύχουν τους στόχους τους.

    Τα γυρίσματα του 2ου κύκλου του επιτυχημένου show έχουν ήδη ξεκινήσει και οι Έλληνες DRAGONS είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για 2η σεζόν στην ελληνική τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

    Στη γηραιά αλβιώνα ο Γκάρι Νέβιλ, ο Άγγλος πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε στην Manchester United όπου πέρασε ολόκληρη την επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής ενώ ήταν και ο αρχηγός της ομάδας, ανακοίνωσε μέσα από τα social media πως θα βρίσκεται ανάμεσα στους επενδυτές από τον επόμενο κύκλο.

    «Μουσικό Κουτί» τέλος. Για φέτος

    Μπορεί ο Νίκος Πορτοκάλογλου την περασμένη Άνοιξη να είχε ανεπίσημα (από τα social media) προδιαγράψει το τέλος της μουσικής εκπομπής «Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ ωστόσο αυτό αποδείχθηκε fakenews.

    Η εξαιρετική εκπομπή για το ελληνικό τραγούδι θα έχει και συνέχεια. Από το Φθινόπωρο. Αυτό τουλάχιστον έκανε σαφές η Ρένα Μόρφη με ανάρτηση στο FB με σχεδόν όλους τους συντελεστές.

    Powered by Koklοnis και η νέα αστυνομική σειρά στο Star

    Νέα αστυνομική σειρά σχεδιάζει να εντάξει στο πρόγραμμά του το Star, επεκτείνοντας τη συνεργασία του με την Barking Well Media.

    Μετά το «IQ 160», το κανάλι βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις για ακόμη μια σειρά, με τίτλο «Μαύροι πίνακες».

    Πρόκειται για μίνι σειρά οκτώ-δέκα επεισοδίων με αστυνομικό περιεχόμενο. Το σενάριο υπογράφει ο ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Κατερίνα Φιλιώτου, η οποία υπέγραφε φέτος το «Αυτή η νύχτα μένει».

    Γιατί χάρηκαν, πέραν των άλλων, Μαρινάκης και Αλαφούζος την Κυριακή των εκλογών;

    Δύο ήταν τα κανάλια που κέρδισαν τη «μάχη» της κάλυψης των αποτελεσμάτων των χθεσινών εκλογών.

    Στο σύνολο πήρε την πρωτιά ο ΣΚΑΪ με διαφορά λίγο μικρότερη της μονάδας από το Mega που κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

    Κοντά του βρέθηκε ο ΑΝΤ1, στην τρίτη θέση, και πιο κάτω ο Alpha στην τέταρτη.

    Μονοψήφια νούμερα σημείωσαν κατά σειρά το Open, η ΕΡΤ1 και το Star.

    Η έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ έφτασε στις 20.00 το 20,3%, το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης της εκλογικής βραδιάς, και κατά τη διάρκεια των δύο exit poll (19.00-21.00) ήταν πρώτη με 16,3% μέσο όρο, ενώ 3.282.000 τηλεθεατές την είδαν έστω για 1 λεπτό.

    Όπως αναφέρει το MEGA η εκλογική του βραδιά έφτασε το 17,5% μέσο όρο στο πρώτο τέταρτο μετά το κλείσιμο της κάλπης (19.00-19.15). Επιπλέον, το #MegaEkloges2023 ήταν το μόνο hashtag που βρέθηκε στα πρώτα trending topics του Twitter, και παρέμεινε στο Top 3 καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς με απήχηση που ξεπέρασε τους 5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

    Χρυσή …όνομα και πράγμα η Ευκαιρία

    Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της εταιρείας που διαχειρίζεται τη Χρυσή Ευκαιρία, αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 29.87% από €5.531.200 σε €7.183.572.

    Η αύξηση αυτή συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο του 2023 με ικανοποιητικό ρυθμό της τάξης του 27%. Tο Μικτό κέρδος ανέρχεται σε 2.824.224 έναντι 1.862.901 το 2021 (+ 51,6%). O δανεισμός της Εταιρείας στις 31/12/2022 ανήλθε σε €2.748,393.15 έναντι €4.695.706,06 στις 31/12/2021, μειωμένος κατά €1.947.312.86.

    Στόχος της Εταιρείας είναι να μειωθεί ο μακροχρόνιος δανεισμός της κατά τουλάχιστον €1.000.000 το 2023.

    Η Εταιρεία την 31.12.2022 απασχολούσε με σχέση εξαρτημένης εργασίας 149 άτομα έναντι 143 την 31.12.2021.

    Και το National Geographic θα δουλεύει μόνο με freelancers-Στην Ελλάδα βγάζουν ακόμη νέες εφημερίδες

    «Θέλετε να δείτε τι θα συμβεί στα ελληνικά έντυπα στο άμεσο μέλλον; Πηγαίνετε στις ΗΠΑ του σήμερα» συνηθίζει να λέει γνωστός μηντιάρχης της γενιάς των pure digital players που δεν πιστεύει καθόλου στο χαρτί και στη βαριά, κατά άλλους, υπόστασή του.

    Και δικαιώνεται όλο και περισσότερο.

    Το National Geographic απολύει τους τελευταίους συντάκτες του. Οι απολύσεις αφορούν 19 συντάκτες, ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρεία Walt Disney Co., δεν θα έχει πλέον υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους της, καθώς τα άρθρα του National Geographic θα αναλαμβάνουν κυρίως freelancers.

    Με δική του εκπομπή στο Mega το Σαββατοκύριακο ο Κώστας Τσουρός

    O Κώστας Τσουρός, αναλαμβάνει δική του εκπομπή στο Mega απέναντι από την παρουσιάστρια του ALPHA Ναταλία Γερμανού.

    Το κανάλι, λοιπόν, ενεργοποιεί την μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου, έναν χρόνο μετά το τέλος της εκπομπής της Κατερίνας Καραβάτου “Τι Λες Τώρα”.

    Διαβάστε επίσης

    Εντυπωσιακά εφέ, πειρατές και μία… Μάγισσα – Αυτή είναι η νέα σειρά-υπερπαραγωγή του ΑΝΤ1

    Μαύρο Ρόδο: Ο Γεράσιμος τρέπεται σε φυγή

    Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ: Δημιουργεί νέο τμήμα εμπορικής δραστηριότητας