• Media

    «Φιάσκο» η εμφάνιση της Μαντόνα στη Eurovision (video)

    Μαντόνα


    Στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος της EBU, Τζον Όλα Σαντ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη φημολογούμενη εμφάνιση της Μαντόνα στον τελικό του 64ου Διαγωνισμού της Eurovision

    Παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν την βασίλισσα της ποπ να εμφανίζεται το Σάββατο στη Eurovision και να ερμηνεύσει, μάλιστα, δύο μεγάλες της επιτυχίες, έρχεται ο Σαντ να τα ακυρώσει.

    Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η Μαντόνα δεν έχει υπογράψει κανένα συμβόλαιο με την EBU, ενώ μέχρι και σήμερα η εμφάνιση της σταρ δεν είναι στο πρόγραμμα.

    «Οι άνθρωποι της EBU, δεν έχουμε επιβεβαιώσει ποτέ την παρουσία της Μαντόνα στην Eurovision για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουμε κανένα συμβόλαιο υπογεγραμμένο με την ίδια ή με το team της. Και εφόσον δεν έχει συμβόλαιο, δεν θα εμφανιστεί στη σκηνή…

    Είναι πολύ απλό, είμαστε σε τελικό στάδιο συζητήσεων, αλλά αν δεν έχουμε συμβόλαιο αυτή την εβδομάδα, δεν θα ανέβει στη σκηνή», δήλωσε ο ίδιος.

    Βέβαια, για μήνες τώρα οι υπεύθυνοι της EBU άφησαν τις φήμες να αιωρούνται στον αέρα, χωρίς να έχουν πάρει επίσημη θέση με αποτέλεσμα να γίνεται μεγάλος ντόρος γύρω από το θέμα και να λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, κάτι που χρησιμοποίησαν προς όφελός τους.

    Σημειώνεται ότι ούτε από την πλευρά της Μαντόνα έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για την συγκεκριμένη φημολογούμενη εμφάνιση.

    Σάλος με το Ισραήλ

    Ο πρώτος ημιτελικός, στον οποίο διαγωνίζoνται Ελλάδα και Κύπρος, θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Τελ Αβίβ.

    Αντιδράσεις, ωστόσο, έχουν ξεσπάσει σχετικά με τη χώρα διεξαγωγής, το Ισραήλ, εξαιτίας των εγλημάτων πολέμου που κάνει η χώρα κατά των Παλαιστινίων.

    Όπως υποστηρίζουν οργανώσεις: «Το κράτος του Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του με σκοπό να παρουσιάσει “το καλό πρόσωπο του” και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων.

    Οι Παλαιστίνιοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), τα συμμετέχοντα κράτη, τους καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019».

    Ανάμεσα στις οργανώσεις και προσωπικότητες που καλούν τους τραγουδιστές να εγκαταλείψουν τον διαγωνισμό, είναι και ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, ο οποίος κάλεσε την Κατερίνα Ντούσκα να αποσύρει την υποψηφιότητά της ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

    ταμτα-ντουσκα
    Κατερίνα Ντούσκα, Τάμτα

    Απειλές από τζιχαντιστές

    Ταυτόχρονα οι τζιχαντιστές απειλούν με επίθεση τη χώρα, αλλά και τον ίδιο τον διαγωνισμό.

    Σε βίντεο της ισλαμιστικής οργάνωσης της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ φαίνεται να απειλούν το Ισραήλ ότι μέσα σε λίγες ημέρες θα χτυπήσουν το διεθνές αεροδρόμιο “Μπεν Γκουριόν” και έναν πυρηνικό αντιδραστήρα.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν ότι «θα αποτρέψουν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού της Eurovision», καθώς όπως έγραψαν, θα τραβούσε την προσοχή από το παλαιστινιακό πρόβλημα.

    Το βίντεο μεταδόθηκε από τους Times του Ισραήλ.

    Μεταξύ άλλων στόχων απειλούν και το λιμάνι της Ασντόντ και τα διυλιστήρια της Χάιφα.



    ΣΧΟΛΙΑ