• Media

    Κατερίνα Ακριβοπούλου: Οι 7 αξέχαστες στιγμές, το μέτρο και οι Ερινύες (pics, video)

    • Αλεξάνδρα Τσόλκα


    Ο Γεώργιος Σεφέρης στην ομιλία του για το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1963, είχε μιλήσει για την υπερβολή λέγοντας πως «στην αρχαία τραγωδία, την οργανωμένη με τόση ακρίβεια, ο άνθρωπος που ξεπερνά το μέτρο πρέπει να τιμωρηθεί από τις Ερινύες»

     

    Πρόωρο στάθηκε το τέλος της ενημερωτικής εκπομπής «Δεύτερη Ματιά», με την Κατερίνα Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ1,  που παρουσιαζόταν, κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα.

    Ωστόσο τη Δευτέρα, αμέσως μετά την Κυριακή των εκλογών που ανάδειξε την Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, με αυτοδυναμία για το σχηματισμό κυβέρνησης, ήδη η εκπομπή, εκτάκτως όπως τονίστηκε, δεν προβλήθηκε.

    Μάλιστα, η ενημέρωση ήρθε διαδικτυακά, μέσω post στο Facebook, δίχως να δίνει εξηγήσεις αλλά με την ενημέρωση ότι επιστρέφει κανονικά στο πρόγραμμα από το βράδυ της Τρίτης. Δεν έγινε έτσι!

    Και ενώ η Κατερίνα Ακριβοπούλου δεν ήταν μόνιμη στην ΕΡΤ, ούτε και συμβασιούχος, αλλά για κάποιο συνήθη λόγο στη δημόσια τηλεόραση, με το πλήθος εργαζομένων και την πληθώρα τεχνικών μέσων, η «Δεύτερη Ματιά» ήταν και αυτή, εξωτερική παραγωγή και είχε πάρει το πράσινο φως για 60 εκπομπές, που θα ολοκληρώνονταν μέσα μέσα στον Ιούλιο.

    Η εκπομπή σταμάτησε 10 ημέρες πριν τη λήξη της σύμβασης. Τι έγινε; Πως; Γιατί;

    Περίπου αυτό που γίνεται πάντα, όπως το όρισε ο ποιητής της λογοτεχνικής γενιάς των μπιτ, Άλλεν Γκίνσμπεργκ,  πως «όποιος ελέγχει τα Μέσα Ενημέρωσης και την εικόνα, ελέγχει τον πολιτισμό», με κάτι τεχνικές επιπλέον λεπτομέρειες…

    Μικρές τηλεθεάσεις, αποχαιρετισμός από Facebook και πρόταση από άλλο Μέσο

    Απόγευμα Τρίτης, στις 16 του Ιουλίου και η ίδια η δημοσιογράφος της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» και παρουσιάστρια της, αποχαιρετά επιβεβαιώνοντας το οριστικό τέλος με ανάρτησή της στο Facebook: «Για αντικειμενικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την δημοσιογραφική υποστήριξη από δημοσιογράφους παραγωγούς (χωρίς αυτούς τους αφανείς ήρωες δεν βγαίνουν οι εκπομπές), δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τα επόμενα εννέα επεισόδια που απέμειναν, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος την επόμενη εβδομάδα. Για υποκειμενικούς λόγους, καλύτερα κιόλας. Πάσχουμε και οι τέσσερις από βαρύ και ανίατο συναισθηματισμό, οπότε θα γινόμασταν και ρεζίλι στον αέρα, εάν κάναμε εκπομπή αποχαιρετισμού. Ναι θα μας έπαιρναν τα ζουμιά. Τα αγόρια μου – αυτή η πολύτιμη οικογένειά μου- κι εγώ ψάχνουμε να βρούμε τα λόγια να σας ευχαριστήσουμε, αλλά… δεν.

    Όλα είναι φτωχά μπροστά στον πλούτο που μας προσφέρατε όλοι σας, με την άδολη στήριξη και την ανεξάντλητη Αγάπη σας. Κυρίες, κύριοι και αγαπημένα μας παιδιά καλό καλοκαίρι, καλά μυαλά και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε ή κάνουμε…».

     Πλούτο, απ αυτόν που δεν έχουν, μπορεί να προσέφεραν οι τηλεθεατές αλλά στήριξη μάλλον όχι, μιας και η εκπομπή είχε αξιοσημείωτα μικρές τηλεθεάσεις, αν και προβαλλόταν στην μεταμεσονύκτια ζώνη που πάντα ανεβάζει νούμερα στα χαρτιά.

    Κατερίνα Ακριβοπούλου

    Σύμφωνα με το Zappit, τον περασμένο Μάϊο και πριν η εκπομπή αλλάξει ώρα και πάει όσο αργά γινόταν, οι τηλεθεάσεις είχαν ως εξής: «Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η Κατερίνα Ακριβοπούλου κάνει μια εκπομπή για… πολύ λίγους. Για παράδειγμα, Δεύτερη Ματιά τη νύχτα της Τετάρτης έριξαν μόνο το 2,1% των τηλεθεατών στο γενικό (41.783 τηλεθεατές!) και το 0,7% του δυναμικού κοινού, ηλικίας 18-54! Ποσοστά τα οποία συνήθως συναντάμε σε κανάλια… κλειστά και σίγουρα όχι σε ζωντανό πρόγραμμα! Κάπου εκεί προκύπτει και το ερώτημα: Γιατί τόση επιμονή και συζήτηση για κάτι που δεν αφορά σχεδόν κανέναν;».

    Η εκπομπή έκανε αντίστοιχα νούμερα τηλεθέασης και όλο τον Ιούνιο με ποσοστά κάτω του 3% και του 2%, στο σύνολο και στο νεανικό κοινοί αντίστοιχα. Τα νούμερα βέβαια, αυτά δε ξενίζουν στα δημόσια κανάλια που είναι μαθημένα σ αυτά τα ποσοστά και δα τα θεωρούν και ως μέτρο σύγκρισης.

    Με τα νέα δεδομένα όμως της καινούργια κυβέρνησης η κυρία Ακριβοπούλου, συνεχίζει για άλλους σταθμούς, επιστρέφοντας στην ιδιωτική τηλεόραση, μιας και φημολογείται, όχι απλά πως είχε πρόταση από άλλο Μέσο, αλλά πως έχει ήδη, σχεδόν συμφωνήσει…

    Κατερίνα Ακριβοπούλου

    Από το επικοινωνιακό μέτρο στην κομματική τοποθέτηση

    Βαθιά φωνή,  πράσινο βλέμμα, ωραίο πρόσωπο, τηλεοπτικό, που όμως δεν αφήνεται σε γελοίες ματαιοδοξίες από εκείνες που η δημοσιογράφος θυμίζει σταρ αμερικανικής σαπουνόπερας απ τις πολλές αισθητικές επεμβάσεις και το υπερβολικό μέικ απ, με στολίδια σινιέ αξίας όσο ένα μικρό, ασιατικό, καινούργιο αυτοκίνητο.

    Η Θεσσαλή Κατερίνα Ακριβοπούλου, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και πολύχρονη θητεία στην ενημέρωση, τόσο στον τοπικό τύπο του Βόλου, όσο και στις εφημερίδες «ΠΡΩΤΗ» «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αλλά και στον ΣΚΑΪ σε στελεχικά πόστα απαιτήσεων, έχει το fan club της, αποκτημένο, κυρίως απ την προ δημόσιας τηλεόρασης δημοσιογραφική της παρουσία, μιας και σε αυτήν, την πρόσφατη, πιο πολύ συμπαθή την έκανε την μίμηση του Γιώργου Μητσικώστα, παρά η απόλυτη, απροκάλυπτη στάση που τηρούσε απέναντι στην προηγουμένη κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

    Και αν στο παρελθόν και ειδικά με την εργασία της στον ΣΚΑΪ, είχε ξεχωρίσει διότι δεν ενδιαφερόταν να κάνει «στημένους» καβγάδες όπως άλλοι την ίδια περίοδο, για να ξεχωρίσει, δεν φώναζε, δεν θύμωνε, δεν είχε ύφος φωτεινού παντογνώστη προσπαθώντας να επιβάλει την προφανή σε κομματικές αποχρώσεις σε άλλους  άποψη της, αλλά έδειχνε επικοινωνιακό μέτρο. Δεν αράδιαζε στη σειρά δύσκολες λέξεις, αλλά ούτε και χρησιμοποιούσε λαϊκότατη γλώσσα, τάχα μπεσαλίδικη για να λαϊκίσει.

    Κατερίνα Ακριβοπούλου

    Είχε θέση, άποψη, γνώση, αναλυτική ικανότητα, αλλά δεν προπαγάνδιζε! Και ξαφνικά, στην ΕΡΤ1, έγινε ακριβώς το αντίθετο! Από δημοσιογράφος που οφείλει να στέκεται απέναντι σε κάθε εξουσία και να την μετράει, έγινε οπαδός!

    Και ενώ η δημόσια τηλεόραση δε μας έχει συνηθίσει φυσικά στην αμεροληψία των δημοσιογράφων που κατά καιρούς εργάζονται σε αυτήν, λειτουργώντας ως γραφείο τύπου των εκάστοτε κυβερνήσεων, η κ. Ακριβοπούλου άφησε πίσω της στιγμές στην εκπομπή της ανθολογίας το πως δεν τηρούνται στο όνομα της προσωπικής κομματικής τοποθέτησης ούτε καν τα προσχήματα…

    Κατερίνα Ακριβοπούλου

    Παραίτηση απ τον ΣΚΑΪ μετα από 22 χρόνια, λόγω μετακίνησης μιας ώρας της εκπομπής

    Η Κατερίνα Ακριβοπούλου στα παράθυρα των δελτίων και των ενημερωτικών εκπομπών του ΣΚΑΪ, δείχνει ψύχραιμη παρά το ότι φαίνεται να συμπαθεί τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να ανέλθει στην εξουσία και πιο μετά χαιρετίζει, πάντα επικοινωνιακά μετρημένα, τις πρώτες προσπάθειες του για τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Μάϊο του 2014 πλέον, παραιτείται από τον ΣΚΑΪ όπου είχε διατελέσει και αρχισυντάκτρια και υποδιευθύντρια ενημέρωσης με μια επιστολή της στον κ. Γιάννη Αλαφούζο, τον οποίο αποκαλεί με τον μικρό του όνομα: «Αγαπητέ Γιάννη» προσφωνεί και συνεχίζει πως «παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε, τον περασμένο Αύγουστο, να μου αφαιρέσει το κεντρικό μαγκαζίνο, το οποίο υπηρέτησα επί 13 χρόνια, και να με μεταθέσει στη 1 το μεσημέρι, επέλεξα να παραμείνω στο Σκάι, σεβόμενη όχι μόνο τους κανόνες του επαγγελματισμού, αλλά κυρίως την επί 22 χρόνια θητεία μου στον όμιλο, που συνοδεύτηκε από άριστη μεταξύ μας σχέση. Τη Μεγάλη Παρασκευή όμως, πληροφορήθηκα εξωδίκως και αναρμοδίως, ότι η εκπομπή μου μετατίθεται για τις 7 το απόγευμα. Λίγες ημέρες μετά, μου προτάθηκε, επίσης αναρμοδίως, να μετατεθώ για τις 8 το βράδυ στο ραδιόφωνο, προκειμένου να συμμετάσχω στην τηλεοπτική εκπομπή του Σπύρου Μάλλη.

    Κατόπιν όλων αυτών, αποχωρώ από το Σκάι για λόγους αξιοπρέπειας και επαγγελματισμού. Ευχαριστώ για την πολύχρονη συνεργασία και εύχομαι ειλικρινά κάθε επιτυχία». Λόγος δε μας πέφτει, αλλά μετά από δεκαετίες είναι παράδοξη μια ευθιξία για μετακίνηση μιας εκπομπής κατά μια ώρα, στο ραδιόφωνο ή στη τηλεόραση, ή αλλαγής μια στήλη σε άλλη σελίδα στις εφημερίδες και στα περιοδικά. Έχει και μεγαλύτερα θέματα να σε θίξουν συνήθως…

    Κατερίνα Ακριβοπούλου

    ΕΡΤ και αποκαλώντας τον πρωθυπουργό με το μικρό του

    Λίγο μετά η Κατερίνα Ακριβοπούλου θα βρεθεί στην ΕΡΤ, με εκπομπή που υπολογίστηκε στα περίπου 50.000 ευρώ το μήνα, συν οι υπηρεσίες της ΕΡΤ, ως «μεικτή παραγωγή», μιας και μόνος του ο γιγάντιος δημόσιος τηλεοπτικός φορέας, ως συνηθίζεται, δε μπορεί να βγάλει πέρα εκπομπές που έχουν ένα τραπέζι, τρεις που μιλάνε, δυο εξωτερικά συνεργεία και κάτι βίντεο έτοιμα απ τις βραδινές βάρδιες.

    Βέβαια, δεκαετίες τώρα είμαστε συνηθισμένοι σε γκάφες, λάθη, αβλεψίες του γίγαντα που αδιαφορεί την περιουσία του, τις δυνατότητες του, το ανθρώπινο δυναμικό του, τον σύγχρονο εξοπλισμό του αξίας εκατομμυρίων, την αξιοποίηση του αρχείου και τη χρήση της νέας τεχνολογίας, άρα δεκτή και «μεικτή» πρώτη παραγωγή εκπομπής της Κατερίνας Ακριβοπούλου και η εξωτερική δεύτερη της.

    Η πρώτη λοιπόν, τώρα, εκπομπή ονομάστηκε «Αίθουσα Σύνταξης» και η  Κατερίνα Ακριβοπούλου έκανε αίσθηση διότι αποκαλούσε τον πρωθυπουργό της χώρας, τότε, τον κ. Αλέξη Τσίπρα, σκέτο «Αλέξη», στον αέρα της εκπομπής, ενώ σήκωνε τους τόνους, δεν προσπαθούσε να κρύψει την υποστήριξη της στην τότε κυβέρνηση και την απέχθειά της για την αντιπολίτευση, ήταν απαξιωτική σε όποιον έκφραζε άποψη που δεν της ήταν αρεστή και σε γενικές γραμμές εντελώς διαφορετική απ όσο ψύχραιμη υπήρξε τόσα χρόνια στη πορεία της στα ΜΜΕ.

    Και ενώ, το τονίζουμε ξανά, στην ΕΡΤ συνηθίζεται για δεκαετίες να είναι «βασιλικότεροι του βασιλέως» οι εκάστοτε δημοσιογράφοι που χάρη σε φαβοριτισμούς εναλλάσσονται ανάλογα την αλλαγή διοικητικού καθεστώτος, το ότι η κυρία Ακριβοπουλου άλλαξε τόσο, έφερε πολλές αντιδράσεις.

    Κατερίνα Ακριβοπούλου

    Στα social media, οι χρήστες  δεικτικά, κάποτε προσβλητικά και συχνά με αυτό το οργίλο, εξυπνακίστικο χιούμορ, που αποτελεί αγελαία μάστιγα της εποχής, θεωρούσαν -ορθώς κατά τη ταπεινή μας γνώμη- πως εργαζόμενη στη δημόσια τηλεόραση, που πληρώνεται απ’ τον ελληνικό λαό και όχι από κάποιον καναλάρχη ανάλογα τα κέφια του,  θα πρέπει τουλάχιστον να κρατά τα προσχήματα!

    Ο Γεώργιος Σεφέρης στην ομιλία του για το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1963, είχε μιλήσει για την υπερβολή λέγοντας πως «στην αρχαία τραγωδία, την οργανωμένη με τόση ακρίβεια, ο άνθρωπος που ξεπερνά το μέτρο πρέπει να τιμωρηθεί από τις Ερινύες». Προφανώς στην ΕΡΤ δεν αγαπούν ούτε το μέτρο, αλλά ούτε και τον Σεφέρη…

    Ο επαίτης Κυριάκος Μητσοτάκης και η διαγραφή άνευ δικαιολογιών της ανάρτησης

    Είναι Ιούνιος του 2017 και η κυρία Κατερίνα Ακριβοπούλου, εκπομπάρχισσα της εκπομπή Αίθουσα Σύνταξης στην ΕΡΤ, ανεβάζει στο Facebook φωτογραφία με επαίτη που έχει το κεφάλι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη και κρατά στα χέρια ένα χαρτόνι που συνήθως γράφει «πεινάω», αλλά στην συγκεκριμένη ένθεση έχει επάνω του ένα «εκλογές».

    Η ανθρώπινη οδύνη που οδηγεί στην επαιτεία, γίνεται αστειάκι, παραμερίζοντας τον όποιο σεβασμό υπάρχει -που δεν υπάρχει εδώ- για έναν πολιτικό που σ αρέσει -δε σ αρέσει επί του προκειμένου- ή όχι έχει ψηφιστεί από χιλιάδες συμπολίτες.

    Οι αντιδράσεις είναι και πάλι θυελλώδεις. Το απρεπές του θέματος γίνεται κατανοητό και προς τιμήν της η κυρία Ακριβοπούλου διαγράφει την ανάρτησή της. Και ενώ στην περίπτωση απρεπέστατων αναρτήσεων των κυρίων Καμμένου και Παππά με βωμολοχίες και σεξουαλικής φύσεως εικονογραφήσεις υπήρξε μια κάποια δικαιολογία έστω και παιδαριώδης περί χάκινγκ, στη συγκεκριμένη η Κατερίνα Ακριβοπούλου δεν είπε τίποτα, απλά την εξαφάνισε.

    Σωτήρης Καψώχας και Κατερίνα Ακριβοπούλου

    «Όσο θέλει θα μιλήσει ο υπουργός», δημοσιογράφε!

    Η Κατερίνα Ακριβοπούλου και ο Σωτήρης Καψώχας μοιράζονται μια από τις πλέον αμήχανες στιγμές για τους θεατές και καθόλου τιμητικές για τη δημοσιογραφία στιγμές της τηλεόρασης των τελευταίων χρονών.

    Ο γιατρός, πρώην δήμαρχος Σφακίων, Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και μέχρι πρόσφατα Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είναι καλεσμένος στην εκπομπή της κυρίας Ακριβοπουλου.

    Ασυγκράτητος και πληθωρικός ο Χανιώτης πολίτικος μιλάει άνευ διακοπής, ακατάπαυστα για σχεδόν ένα τέταρτο της ώρας, χρόνος ρεκόρ και απίθανος για την τηλεόραση! Οι δυο έμπειροι δημοσιογράφοι τον ακούνε, δίνοντας στην ουσία δικαστικές πάσες για να συνεχίσει τον μονόλογο.

    Τρίτος δημοσιογράφος με τα πολλά, ο Κώστας Παπαχλιμίντζος, κάνει τη δουλειά του και προσπαθεί να αρθρώσει  ερώτηση για τον αν ο υπουργός κύριος Πολακης, απείλησε, όπως γράφονταν στον τύπο, τον Γιάννη Στουρνάρα με την φράση «θα έρθω από εκεί».

    Η Κατερίνα Ακριβοπουλου τον διακόπτει έντονα: «Σε παρακαλώ!». «Μα συγγνώμη, μιλά επί δέκα λεπτά ο κ. Πολάκης», επιμένει στο να κάνει να τη δουλειά του ο Κώστας Παπαχλιμίντζος. «Όσο θέλει θα μιλήσει!», αποστομώνει κάθε άλλο παρά δημοσιογραφικά η κυρία Ακριβοπουλου.

    «Μα ναι γίνει και διάλογος» υπεραμύνεται τηλεοπτικών κανόνων ο δημοσιογράφος. «Θα γίνει μετά ο διάλογος, σε παρακαλώ», το τελειώνει η εκμπομπάρχισα και ο υπουργός επιχαίρει με ένα «Μην ταράζεστε κ. Παπαχλιμίντζο». Μη ταράζεστε, δημοσιογράφε! Όπως πάει, θα δίνει το λόγο, θα ρωτάει μόνος και θα απαντάει και μπορεί να κάνει και κοντρόλ ο υπουργός άμα γουστάρει!

    Μούφα η πολιτική συμφωνία!

    Είναι Φεβρουάριος του 2017 και τα βλέμματα των Ελλήνων είναι στραμμένα στο Eurogroup, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες, όπου παζαρεύεται το μέλλον αυτών και των επομένων γενεών της χώρας.

    Η Κατερίνα Ακριβοπούλου στην εκπομπή της μιλά με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες και πριν του δώσει το λόγο λέει πως «Γιώργο Σηργιόπουλε καλησπέρα, επαναλαμβάνω, επαναλαμβάνω πως βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτική συμφωνία».

    Ένα δευτερόλεπτο αργότερα ο ανταποκριτής από τις Βρυξέλλες εμβρόντητος απ το συμπέρασμα απαντά: «ναι! Δεν θα λεγα πως είμαστε μπροστά σε μια πολιτική συμφωνία τουλάχιστον ακολουθώντας όσα είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν από λίγο στη συνέντευξη τύπου. Το μεγάλο θετικό βήμα είναι ότι επιστρέφουν οι θεσμοί στην Ελλάδα».  Ωρε! Μπα! Πως και έτσι!

    Λάθος οι μητροπολίτες «χρυσαυγίτες» λόγω πυρετού και ίωσης!

    Με το έγκριτο ύφος αυτό που χειρίζονται αριστοτεχνικά οι βετεράνοι της ενημέρωσης στα ελληνικά ΜΜΕ, η Κατερίνα Ακριβοπούλου λέει στην εκπομπή της στην δημόσια πάντα τηλεόραση, πως ο μητροπολίτης Πειραιώς και αυτός της Μεσσηνίας είναι χρυσαυγίτες και ακροδεξιοί, ενώ το πρώτο θέμα της σκαλέτας της είναι  η συμφωνία Αλέξη Τσίπρα – πρωθυπουργού και του αρχιεπίσκοπου κ. Ιερώνυμου, με την οποία οι εν λόγω μητροπολίτες είχαν εκφράσει διαφωνία. Το μαθαίνουν φυσικά οι Πειραιώς και Μεσσηνίας και πλακώνουν στις ανακοινώσεις  ενώ δηλώνουν πρόθεση να προσφύγουν στα δικαστήρια.

    Στην αμέσως επόμενη εκπομπή η κυρία Ακριβοπούλου τα γυρνάει διότι, ουπς! ένα λαθάκι, έγινε βρε αδελφέ!  «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ, τους οποίους χθες αδίκησα γιατί τους ταύτισα με χρυσαυγιτισμό. Όχι απλώς έχουν δίκιο, αλλά αδικούνται αφού έχουν εκφράσει απόψεις με το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που είπα εγώ και έχει δίκιο και ο Μητροπολίτης που μιλά για ένδικα μέσα».

    Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» πια,  είπε ακόμα ότι όταν αναφέρθηκε στους δύο Μητροπολίτες, είχε στο μυαλό της έναν άλλο, τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο, «που ήταν αξιωματικός της χωροφυλακής επί χούντας».

    Ως δικαιολογία, γιατί κανονικά, δε λέμε ότι μας έρθει στον αέρα της -δημοσίας επαναλαμβάνουμε- τηλεόρασης και γενικά πουθενά δημόσια, αλλά οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι, διαβασμένοι στο θέμα μας και προσεκτικοί, η Κατερίνα Ακριβοπούλου πρόταξε πως όταν τα είπε αυτά, περνούσε μια δύσκολη μέρα, γιατί τόσο εκείνη, όσο και οι δύο συμπαρουσιαστές της είχαν όλοι πυρετό και ίωση.

    Άμα εμείς σ αυτό το πολλών λέξεων κείμενο, είναι αλήθεια, έχουμε πει και τίποτα βαρύ και λάθος και διαμαρτυρηθεί η κυρία Ακριβοπούλου, παρακαλώ ενημερώστε την προκαταβολικά πω σήμερα είχαμε βγάλει ένα κριθαράκι στο μάτι και όσο να ναι μας δυσκόλευε την οπτική στα γεγονότα.

    Το βίντεο – «κλείσιμο του ματιού αν θέλουμε και η ατομική ευθύνη για τον καθένα»

    Στις  10 του περασμένου Ιουνίου και ενώ οι εκλογές πλησιάζουν, η εκπομπή της κυρίας Ακριβοπούλου παρουσιάζει ένα άρτιο, συγκινησιακά φορτισμένο βίντεο, όπου παρουσιάζονται εικόνες από τις στιγμές που μας σακάτεψαν με την οικονομική κρίση, πριν όμως το 1995 και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με εικόνες βίας απ τη Χρυσή Αυγή, ουρές στα συσσίτια, υψωμένα χέρια για μια φρατζόλα ψωμί ή ένα λάχανο,  με εικόνες και δημοσιεύματα για εκείνους που υποφέρουν από πείνα, τις αυτοκτονίες, πορτρέτα πολιτικών και πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι κύριοι Γεώργιος Παπανδρέου, Σαμαράς, Σημίτης, Παπαντωνίου, Πάγκαλος, με δηλώσεις τους που είχαν γίνει αιχμή του δόρατος, όπως το «Μαζί τα φάγαμε».

    Όλα αυτά υπό την μουσική υπόκριση αγαπημένου τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη, σε μοναδική ερμηνεία της Άννας Παναγιωτοπούλου, όπου ο στίχος λέει «Γι’ αυτό κι εμείς ξεφτίλα μας. Σκασίλα μας. Σκορδοκαΐλα μας. Σκασίλα μας. Μοιράζουμε τα φύλλα μας. Σκασίλα μας. Κοιτάχτε την ξεφτίλα μας. Τιμή μας και καμάρι μας. Σκασίλα μας. Και ποιος την χάρη μας σκασίλα μας. Πουλάμε στο παζάρι μας, σκασίλα μας, και λάθος και σωστό».

    Στη πλάνο με τη  φωτογραφία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπήρχε και ο υπότιτλος πως όταν ήταν μικρό παιδί και ταυτόχρονα πολιτικός εξόριστος, ενώ στο τέλος φαίνεται ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, με πλήθος κόσμου να τον χειροκροτά ο κόσμος. Όλα αυτά ντύνονται και με πλάνα από την τρελά επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Μαρίζα – Ο πεισματάρης γάιδαρος» του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη ο οποίος έγραψε, αμέσως, στον λογαριασμό του στο Facebook, πως δεν έδωσε ποτέ την άδειά του για την χρήση του βίντεο και πως «κάθε άλλο παρά πολιτικοποίηση θέλω για τη Μαρίζα». Στο τέλος του βίντεο η κυρία Ακριβοπούλου, περήφανη, μας είπε πως ήταν «και ένα κλείσιμο του ματιού, αν θέλετε και υπενθύμιση για την ατομική ευθύνη για τον καθέναν».

    Όλα αυτά απ την δημόσια τηλεόραση, παραμονές εκλογών! Την επόμενη μέρα, οι αντιδράσεις σε μέσα επικοινωνίας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν θυελλώδεις.

    «Έχει γίνει ο κακός χαμός σήμερα στα φιλικά προς τη ΝΔ μέσα ενημέρωσης για το χθεσινό βίντεο αρχής το οποίο χαρακτηρίζουν προπαγανδιστικό. Είναι τα ίδια μέσα που έχουν δώσει ρεσιτάλ fake news και που κόπτονται επιλεκτικά για τη δεοντολογία και εκεί είναι το θέμα» δηλώνει και συνεχίζει πως «είναι τα ίδια μέσα που ευτυχώς – και το εννοώ! – δεν έγραψαν κουβέντα για αναρτήσεις, δηλώσεις, τοποθετήσεις άλλων συναδέλφων, εδώ της ΕΡΤ, που έχουν το θάρρος και την παρρησία να καταφέρονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικώς…

    Και καλά κάνουν οι συνάδελφοι και το εννοώ, όλοι οι συνάδελφοι, σε όποιο μέσο κι αν είναι, που λένε ευθαρσώς την άποψή τους, διότι αυτό σημαίνει ελευθερία γνώμης και άποψης κυρίως όταν την υπερασπίζεται κανείς με συνέπεια και συνέχεια και δεν αλλάζει μανδύα με όρους καιροσκοπισμού».  

    Με τη βεβαιότητα πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν θα αλλάξει, αλλά θα συνεχίσει να εξυπηρετεί απροκάλυπτα και δίχως ενδοιασμούς την κάθε κυβερνητική επιλογή, μόνο αυτοπροστασία μπορεί να υπάρξει απ τους δημοσιογράφους της ώστε να αποφεύγεται η θλιβερότερη εκδοχή της πως το επάγγελμα αυτό αντί για την ενημέρωση του λαού, είναι σε εκτελεί υπηρεσίες των εκάστοτε δυνατών.



    ΣΧΟΛΙΑ