• LIFE&STYLE

    Μέχρι την Κυριακή ο χιονιάς

    • NewsRoom
    xionia


    Αλλαγή του καιρού αναμένεται από σήμερα Τρίτη, με βροχές, βοριάδες και τσουχτερό κρύο,  χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά σημεία, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ακόμη και στην αττική. Nεφωσεις με χιονόνερο ή χιόνι, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

    Από την Πέμπτη και μετά η πρόβλεψη της ΕΜΥ είναι:

    Πέμπτη

    Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικές με βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νοτιοανατολικά καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
    Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι όποιοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6μποφόρ.
    Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

    Παρασκευή

    Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στη Μακεδονία και τη Θράκη πρόσκαιρες νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
    Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα δυτικά και κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

    Σάββατο και Κυριακή

    Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Σταδιακή βελτίωση την Κυριακή.
    Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από την Κυριακή και από τα βόρεια.
    Θερμοκρασία: σε χαμηλά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα δυτικά και βόρεια.



    ΣΧΟΛΙΑ