• LIFE&STYLE

    Μαθητές στο Λύκειο της Άμφισσας συγκλονίζουν με τις ομιλίες τους για τους πρόσφυγες

    • NewsRoom


    Την ώρα που όλοι μας έχουμε στραμμένο το βλέμμα στους πρόσφυγες και στο πως θα λυθεί το πρόβλημα της επιβίωσης, οι μαθητές σε Λύκειο της Άμφισσας  μας δίνουν ένα μάθημα ζωής. «Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα… εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία». Με αυτά τα λόγια ξεκινάει την συγκλονιστική ομιλία της για τους πρόσφυγες μία μαθήτρια από το Λύκειο της Άμφισσας.

    Στην συνέχεια, την σκυτάλη παίρνουν και άλλοι μαθητές… με τα λόγια τους να καρφώνονται σαν μαχαίρι στην συνείδηση όλων μας.

    «Κανείς δεν αφήνει την πατρίδα… εκτός αν η πατρίδα σε κυνηγάει. Δεν είναι κάτι που φαντάστηκες ποτέ ότι θα έκανες, μέχρι που η λεπίδα χαράζει απειλές στο λαιμό σου. Και ακόμα και τότε ψέλνεις τον Εθνικό Ύμνο ανάμεσα στα δόντια σου».

    «Κανένας δεν σέρνεται κάτω φράχτες. Κανένας δεν θέλει να τον δέρνουν, να τον λυπούνται». «Πατρίδα είναι μία ιδρωμένη φωνή στο αυτί σου που λέει: «Φύγε. Τρέξε μακριά μου τώρα. Δεν ξέρω τι έχω γίνει αλλά ξέρω ότι οπουδήποτε αλλού θα είσαι πιο ασφαλής από ότι εδώ».

    Αυτά είναι κάποια από τα συγκλονιστικά λόγια των παιδιών που μιλούν έχοντας ως φόντο πίσω τους χέρια ανθρώπων που πνίγονται! Τα πολλά λόγια είναι περιττά για αυτό το τόσο δυνατό μήνυμα που περνάει το βίντεο.

    Για ακόμη μία φορά τα παιδιά μας λένε μεγάλες αλήθειες και μας δείχνουν το μονοπάτι που πρέπει όλοι να βαδίσουμε… και αυτό δεν είναι άλλο από το μονοπάτι της αγάπης και της αλληλεγγύης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ