• LIFE&STYLE

    Μάθετε πώς να συνδυάσετε το κιμονό για να δημιουργήσετε τέλεια σύνολα

    • NewsRoom


    Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν υποδεχθούμε επίσημα το φθινόπωρο και ήδη οι αλλαγές του καιρού είναι φανερές. Πλέον οι θερμοκρασίες έχουν πέσει, ο καύσωνας έχει υποχωρήσει ενώ υπάρχουν στιγμές που ένα τζάκετ γίνεται απαραίτητο. Συνήθως τις πολύ πρωινές ώρες αλλά και μόλις δύσει ο ήλιος αρχίζει και δροσίζει, όμως ακόμα δεν έχει έρθει η εποχή του παλτό ούτε και του δερμάτινου, ενώ από την άλλη κάποια jacket σας μοιάζουν πολύ βαρετά και old-fashioned. Η δικιά μας πρόταση για αυτές τις περιπτώσεις ακούει στο όνομα «κιμονό». Είναι εκείνο το κομμάτι που πιθανόν οι περισσότερες φοράτε μόνο εντός σπιτιού ή στη παραλία πάνω από το μαγιό σας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να το αξιοποιήσετε και στις εμφανίσεις στην πόλη που σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις!

    Στην αγορά υπάρχει μία τεράστια γκάμα επιλογών τόσο σε μήκη -από τα μακριά που αγγίζουν το πάτωμα, μέχρι τα πιο κοντά που φτάνουν στο ύψος του ισχίου- αλλά και σε υφάσματα από τα σατέν, τα βαμβακερά μέχρι τα βελούδινα. Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τα σχέδια και χρώματα, αφού ανακαλύπτει κανείς κλασσικά μονόχρωμα, αλλά και πολύχρωμα μοτίβα που καμιά φορά θυμίζουν και ενδυμασίες γκέισας.

    Όμως επειδή τα κιμονό ανήκουν στην κατηγορία των lingerie πολλές από εσάς έχετε αναστολές και ενδοιασμούς στο να φορέσετε τέτοια κομμάτια έξω στους δρόμους γιατί δεν ξέρετε πώς να τα συνδυάσετε ή γιατί φοβάστε ότι δε θα μπορείτε να τα υποστηρίξετε. Εδώ λοιπόν είναι που κάνετε λάθος, αφού πρόκειται για ένα απλό ρούχο, όπως όλα τα υπόλοιπα, το οποίο θα έρθει να αντικαταστήσει τα jackets σας. Έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε -και όχι σαν κάτι εκκεντρικό.

    Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε το σχέδιο που ταιριάζει στην αισθητική, στο στιλ και στην γκαρνταρόμπα σας. Πρέπει να είναι κάτι που θα μπορείτε να φοράτε εύκολα. Έπειτα, δώστε προσοχή στο ύφασμα, στο μήκος και στη γραμμή, ανάλογα με το σωματότυπό σας. Για παράδειγμα, οι petite αποφύγετε τα πολύ μακριά και οι πιο juicy γυναίκες επιλέξτε τις πιο αέρινες γραμμές και αφήστε τα ανοιχτά, μην τα δένετε.

    Σχετικά με τους συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε, αυτοί είναι πάρα πολύ. Ανάλογα με το σχέδιο που θα επιλέξετε μπορείτε να τα φοράτε από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ τα πολύ μακριά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως φόρεμα με μία ζώνη στη μέση. Η μόνη απαγόρευση που υπάρχει αφορά στον εργασιακό χώρο, καθώς πρόκειται για ένα πιο fashionable κομμάτι που δεν ανταποκρίνεται στο corporate περιβάλλον.

    Διαφορετικά μπορείτε να το επιλέξετε είτε για καφέ είτε και σε μία επίσημη βραδινή έξοδο, αν φυσικά το κιμονό σας ταιριάζει. Για παράδειγμα τα βελούδινα πάντα αποπνέουν κάτι πιο αριστοκρατικό, ενώ αυτά με τα κρόσσια κάτι πιο casual. Στην επιλογή του παπουτσιού σημαντικό ρόλο παίζει ο καιρός και η περίσταση. αλλά συνδυάζονται με τα πάντα -όπως sneakers, ankle boots, γόβες, πέδιλα και over the knee μπότες.

    Some Ideas:

    Ανοιχτό ως ζακέτα με ένα φανελάκι ή κάποιο t-shirt κι ένα τζιν
    Εάν είναι μακρύ, φορέστε το κλειστό, σαν βραδινό φόρεμα με ψηλοτάκουνα
    Με loose σατέν παντελόνες για total pajama look
    Με crop top και ψηλόμεσα σορτσάκια ή παντελόνια
    Μπορείτε να φορέσετε έναν στηθόδεσμο–κορσέ και να αφήσετε το πάνω μέρος ανοιχτό για πιο σέξι εμφανίσεις
    Αντιμετωπίστε το σαν καμπαρντίνα μαζί με midi φούστες
    Φτιάξτε boho looks μαζί με καπέλα και cowboy boots
    Για περισσότερες ιδέες ανακαλύψτε street style looks στη view gallery μας και τολμήστε και εσείς να φορέσετε κιμονό στις βόλτες σας, είτε πρωινές είτε βραδινές.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Transitional season: 10+1 μυστικά για να πετύχετε άψογα looks

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα wrap φορέματα της Diane von Furstenberg είναι το must της σεζόν… Κάθε σεζόν…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα 10 Zara κομμάτια που είναι οι απόλυτες τάσεις της νέας σεζόν



    ΣΧΟΛΙΑ