• LIFE&STYLE

    Μαρί Σαντάλ: Τα μυστικά των σύγχρονων καλών τρόπων

    • NewsRoom

    Η Μαρί Σαντάλ


    Η Μαρί Σαντάλ γνωρίζει τους κανόνες εθιμοτυπίας που διέπουν βασιλικούς γάμους, δεξιώσεις και γεύματα της υψηλής κοινωνίας.

    Η 51χρονη, που μοιράζεται τον χρόνο της μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, μοιράζεται τα μυστικά της στο βιβλίο «Manners Begin at Breakfast: Modern Etiquette for Families», το οποίο κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα.

    Πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου της, η Μαρί Σαντάλ μοιράστηκε κάποιες από τις συμβουλές της στο Town & Country.

    Τα μυστικά καλών τρόπων της Μαρί Σαντάλ

    Ευχαριστήρια σημειώματα

    Η Μαρί Σαντάλ θυμίζει ότι τα παραδοσιακά χειρόγραφα ευχαριστήρια σημειώματα εξακολουθούν να είναι ο καταλληλότερος τρόπος να δείξετε την εκτίμηση σας. «Πάντοτε προτιμώ να στέλνω μια χειρόγραφη σημείωση, αν και υπήρξαν στιγμές που έστειλα ευχαριστώ μέσω email ή μηνύματος. Συνήθως το κάνω εάν στέλνω λουλούδια, κάτι που μπορεί να πάρει μέρες», αναφέρει η Μαρί Σαντάλ.

    Οι διατροφικές συνήθειες

    Η Μαρί Σαντάλ, που έχει τη δική της σειρά παιδικών ρούχων, σημειώνει ότι δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη όταν οι επισκέπτες ζητούν ένα vegan ή vegetarian πιάτο, επειδή υπάρχουν τόσες τάσεις διατροφής. Τονίζει, ωστόσο, ότι ανεξάρτητα από τις διατροφικές απαιτήσεις, είναι αγένεια οι καλεσμένοι να φέρουν τα δικά τους πιάτα, αντί να ενημερώσουν τον οικοδεσπότη. «Το να φέρει κάποιος φαγητό είναι αποδεκτό μόνο εάν είναι αλλεργικός», υποστηρίζει.

    Social media

    Η Μαρί Σαντάλ λέει ότι δεν είναι φαν των κοινωνικών δικτύων και του ποσταρίσματος από ταξίδια με ιδιωτικά αεροπλάνα στο Instagram, ωστόσο, παραδέχεται ότι το κάνει. Προτείνει σωστή χρήση των social media και τονίζει ότι πρέπει να ζητάτε πάντα άδεια από τον οικοδεσπότη για να δημοσιεύσετε, εάν είστε καλεσμένος.

    Καλεσμένοι υψηλής κοινωνίας

    Σε περίπτωση που ένας εκ των καλεσμένων είναι σελέμπριτι, η Μαρί Σαντάλ υποστηρίζει ότι είναι σωστό να αποκαλύψετε ότι ξέρετε κάτι μικρό για τη ζωή του. Προτείνει, δε, να έχετε τον νου σας στη γλώσσα του σώματος για να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεται άνετα με τη συζήτηση.

    Η ώρα της κουβέντας

    Η Μαρί Σαντάλ ισχυρίζεται ότι δεν είναι αγενές να ρωτήσετε κάποιον με τι ασχολείται, αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί «κακό» εάν η αντίδρασή σας δεν φαίνεται ειλικρινής. Όπως λέει, το πιο σημαντικό είναι το πότε ρωτάτε κάποιον πού εργάζεται. Αυτό, σύμφωνα με την Μαρί Σαντάλ, εξαρτάται από την κατάσταση. Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι να δείξετε ενδιαφέρον όταν μάθετε. «Το να ρωτήσετε δεν είναι αγένεια, το να είστε υποτιμητικός ή επιθετικός όταν μαθαίνετε, είναι», υπογραμμίζει.

    Οι συστάσεις

    Η 51χρονη αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει σωστός τρόπος να παρουσιαστείτε σε ένα κοινωνικό περιβάλλον. «Ο κόσμος έχει γίνει πολύ χαλαρός», αναφέρει η Μαρί Σαντάλ.



    ΣΧΟΛΙΑ