• LIFE&STYLE

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Παρέα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ιδιαίτερη πατρίδα της

    • NewsRoom
    μητσοτακης

    Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη


    Η Μαρέβα Μητσοτάκη βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Πολωνία, όπου συνοδεύει τον σύζυγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσημη παρουσία του στο Άουσβιτς, για την επέτειο μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η σύζυγός του έδωσαν χθες το παρών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, προκειμένου να συμμετέχουν στις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης, στο πλαίσιο της επετείου των 75 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου από τις Συμμαχικές Δυνάμεις, το 1945. Υπενθυμίζεται ότι η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί, άλλωστε, Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

    Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων μνήμης, το πρωθυπουργικό ζεύγος επέστρεψε στην Κρακοβία, εξερευνώντας την παλιά πόλη της τέως πρωτεύουσας της Πολωνίας. Η Ελληνοπολωνή Μαρέβα Μητσοτάκη ανέβασε, μάλιστα, μία φωτογραφία, που απεικονίζει την ίδια, αγκαλιά με τον σύζυγό της να κάνουν βόλτα στα γραφικά στενά της αρχοντικής Κρακοβίας.

    View this post on Instagram

    Beautiful Kraków!

    A post shared by Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki) on

    Σημειώνεται ότι η Μαρέβα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 από ένα ιδιαίτερο μείγμα προγόνων. Ο ένας παππούς της, ο Φίλιππος, πατέρας της μητέρας της, ήταν Αιγύπτιος και εργαζόταν ως ναυπηγός, Πρόεδρος του νορβηγικού νηογνώμονα Det Norske Veritas. Ο έτερος παππούς, ο Πολωνός Ματίας Γκραμπόφσκι, υπήρξε χορηγός μεγάλων δωρεών και είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία.

    Ο γιος του, πατέρας της Μαρέβα, συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες της οικογένειας, με έδρα το Λονδίνο. Γνωστός συλλέκτης σπάνιων έργων, σημαντικών νομισμάτων και γραμματοσήμων -για πολλά χρόνια είχε δική του γκαλερί στη Βρετανία, την Grabowski Gallery. Tην αγάπη του για τις τέχνες την μετέδωσε και στην κόρη του.

    Και ενώ η Μαρέβα Μητσοτάκη κατάγεται, εκ Πολωνίας, από την Βαρσοβία, φαίνεται πως δεν έχει κατορθώσει προς το παρόν να βρεθεί στην πολωνική πρωτεύουσα, ωστόσο φαίνεται πως αυτό είναι κάτι που βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του πρωθυπουργικού ζευγαριού.

    O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Άουσβιτς



    ΣΧΟΛΙΑ