• LIFE&STYLE

    Μade in France… η ταινία που προφήτεψε το μακελειό στο Παρίσι

    • NewsRoom


    Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει την έκφραση “Η ταινία είναι βγαλμένη από τη ζωή”. Στην περίπτωση όμως του θρίλερ «Made in France» συνέβη ακριβώς το αντίθετο, καθώς μάλλον η ζωή φαίνεται ότι αντέγραψε την ταινία. Όπως όλα δείχνουν το μακελειό που έπληξε το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, είχε πολλά κοινά στοιχεία, με την ταινία που επρόκειτο να βγει στους γαλλικούς κινηματογράφους πέντε μέρες μετά τις επιθέσεις, αλλά αναβλήθηκε. Δεν ήταν όμως η πρώτη αναβολή…

    Η ανακοίνωση που εκδόθηκε την επομένη ημέρα των συνταρακτικών γεγονότων, που συγκλόνισαν την Γαλλία και ολόκληρο τον πλανήτη, ήταν μονόδρομος: «Μετά τα χθεσινοβραδινά τραγικά γεγονότα, ο διανομέας Pretty Pictures και η παραγωγός εταιρεία Radar Films, αποφάσισαν να αναβάλουν την κυκλοφορία της ταινίας για μεταγενέστερη ημερομηνία.»

    Διαβάστε ακόμη: Παρίσι, τρόμος Βατερλό και ο Γάλλος James Bond

    Και δεν ήταν η πρώτη φορά που η ταινία αναγκαζόταν σε αναβολή λόγω  τρομοκρατικής επίθεσης.

    Το «Made in France», που έχει ήδη εγείρει διαμάχη με μια προκλητική αφίσα που απεικονίζει ένα Καλάσνικοφ πάνω από τον Πύργο του Άιφελ (με σύνθημα: «Η απειλή προέρχεται από το εσωτερικό”), ακυρώθηκε πρώτη φορά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα γραφεία του περιοδικού  Charlie Hebdo τον περασμένο Ιανουάριο.

    https://www.youtube.com/watch?v=WK2xGrnHGNI



    ΣΧΟΛΙΑ