• LIFE&STYLE

    Τα do’s and don’ts του ανδρικού στυλ


    Κακά τα ψέμματα, όσον αφορά τη μόδα οι άνδρες είναι εκείνοι που τις περισσότερες φορές παρασύρονται σε λάθη που «χαντακώνουν» το στυλ τους. Βέβαια και τα λάθη μες στη ζωή είναι, αλλά όταν αφορούν την εικόνα που δείχνει κανείς προς τα έξω μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες συνέπειες. Ξεχάστε τον εργοδότη που θέλετε να εντυπωσιάσετε, ή την κοπέλα που προτίθεστε να φλερτάρετε. Μία λάθος επιλογή μπορεί να καθορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία του εγχειρήματός σας.

    Προς αποφυγή λαθών, παραθέτονται τα πιο συχνά στυλιστικά λάθη που κάνει η πλειοψηφία των ανδρών, καθώς και οι διορθωτικές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να τα αποφύγετε.

    Don’t: Μη συνδυάζετε τα πάντα

    Δεν είναι ανάγκη να ταιριάζει η γραβάτα με το ποσέ ή η ζώνη με το παππούτσι. Ακόμα χειρότερο είναι όταν περιορίζεστε στη μονοχρωμία ή στη διχρωμία, δημιουργώντας ένα αδιάφορο, βαρετό και παρωχημένο look.

    Do: Παίξτε με τα χρώματα, τα σχέδια και τα υφάσματα, και αναβαθμίστε την αισθητική σας. Επιλέξτε μία γραβάτα σε διαφορετικό σχέδιο ή χρώμα από το ποσέ. Για παράδειγμα, μια σκούρα μπλε γραβάτα με ένα πουά κόκκινο βουργουνδίας ποσέ. Μη φοβηθείτε να τολμήσετε το mix & match για να πετύχετε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Απλά φροντίστε να συνδυάσετε πάντα δύο χρώματα και να μην το παρακάνετε με τρία ή δύο σχέδια, π.χ ριγέ με πουά.

    Don’t: Όχι πολλά αξεσουάρ

    Τα αξεσουάρ μπορούν όντως να αναβαθμίσουν το στυλ σας, ωστόσο αν το παρακάνετε το αποτέλεσμα μπορεί να σας «κάψει» τελείως. To less is more είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό για τη σχέση ενός άντρα με τα αξεσουάρ του.

    Do: Η κορυφαία επιλογή είναι ένα καλό ρολόι, το οποίο απαγορεύεται να λείπει από το χέρι σας, και δεύτερον να συνδυάζετε αρμονικά τα χρώματα και τις υφές ανάμεσα στα αξεσουάρ και τα ρούχα σας.

    Don’t: Λάθος μέγεθος στα ρούχα

    Ναι τα δοκιμαστήρια είναι πολλές φορές ένας χώρος μαρτυρίων: βαρετά, και αποπνικτικά, απαραίτητα ωστόσο, στην αναζήτηση του ιδανικού ρούχου. Η πλειονότητα των ανδρών όμως, που δε φημίζεται για την υπομονή της σε θέματα μόδας, βιάζεται να ξεμπερδεύει με αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να γίνονται πολύ συχνά λάθη στην επιλογή μεγεθών των ενδυμάτων τους. Είτε πολύ μεγάλο, είτε πολύ στενό, σίγουρα ένα λάθος ρούχο δε θα κολακεύει σε καμία περίπτωση το σωματότυπό σας.

    Do: Είναι προτιμότερο να αγοράσετε το ρούχο που επιθυμείτε στο νούμερό σας, και να το μικρύνετε αν δε “στρώνει” καλά πάνω σας. Ποτέ μα ποτέ μην επιλέγετε μικρότερο νούμερο για να κάνετε το σώμα σας να φαίνεται λεπτότερο.

    Don’t: Λάθος ύψος παντελονιού

    Είτε πρόκειται για τζην, είτε για παντελόνι κοστουμιού δεν πρέπει ούτε να είναι πολύ μακρύ και να καλύπτει το παπούτσι, ούτε να είναι πολύ κοντό και να δείχνει αστράγαλο.

    Do: Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να απευθυνθείτε σε ράφτη, προκειμένου εκείνος να τροποποιήσει το εκάστοτε παντελόνι ανάλογα με το σωματότυπο και το ύψος σας.

    Don’t: Ακολουθείτε πιστά τις εκάστοτε τάσεις της μόδας

    Η μόδα συνεχώς αλλάζει, εξελίσσεται, και ανανεώνεται, όμως δεν μπορούν όλοι να υποστηρίξουν τις νέες τάσεις

    Do: Μόδα είναι ότι σας πάει. Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε πιστά τα νέα look που παρελαύνουν στις πασαρέλες. Αν το στυλ σας σας κολακεύει και σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα και με αυτοπεποίθηση, τότε έχετε κάνει τη σωστή επιλογή.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Έξι τρόποι για να ξεχωρίσεις με το στυλ σου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Μόδα: Ποια ρούχα αγόρασαν οι γυναίκες το 2016

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Τα ρούχα που έγραψαν ιστορία στο σινεμά. Δείτε τα και θα εκπλαγείτε



    ΣΧΟΛΙΑ