• LIFE&STYLE

    Αλίκη Βουγιουκλάκη: Θα ήθελε να το εξαφανίσει – Το απαγορευμένο υλικό της (pics)

    Βουγιουκλάκη


    Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, το αιώνιο αστέρι της ελληνικής showbiz, σπάνια εμφανιζόταν χωρίς μακιγιάζ και φημιζόταν για δυο πράγματα: τα κατάξανθα μαλλιά της και το έντονο βάψιμο. Χαρακτηριστικό δε, ήταν το eyeliner στα μάτια και το έντονο κόκκινο κραγιόν.  

    Μπορεί πλέον το eyeliner να είναι στη μόδα και να φοριέται απ’ το πρωί ως το βράδυ, αλλά τις δεκαετίες του 1960, του 1970 και του 1980 ήταν γνωστό σαν ένα από το μεγαλύτερα πάθη της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

    Γνωστοί σκηνοθέτες είχαν κάνει μεγάλους καβγάδες για το θέμα του μακιγιάζ με την Αλίκη. Ο Νίκος Φώσκολος, ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Κώστας Καραγιάννης και ο Ντίνος Δημόπουλος ήταν κάποιοι από εκείνους που διαφώνησαν πολλές φορές με τις προτιμήσεις της αγαπημένης ηθοποιού, μιας και δεν ήθελε σε καμία σκηνή να εμφανίζεται χωρίς μακιγιάζ.

    Αλίκη Βουγιουκλάκη
    Αλίκη Βουγιουκλάκη

    Θυμηθείτε μερικές από τις ταινίες που πρωταγωνίστησε και θα δείτε ότι ακόμα και σε σκηνές στις οποίες ξυπνάει μετά από μεγάλη στεναχώρια, το μακιγιάζ της είναι σαν καινούριο. Το αποκορύφωμα δε, είναι πολεμικές ταινίες σαν το «Υπολοχαγός Νατάσα», όπου και εκεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι βαμμένη στην τρίχα, θυμίζοντας όχι εμπόλεμη κατάσταση αλλά… Χόλυγουντ. Δεν είναι κρυφο ότι ο Νίκος Φώσκολος λίγο έλειψε να τινάξει στον «αέρα» την ταινία, γιατί στην επίμαχη σκηνή του βασανισμού της από τους Ναζί, η Αλίκη, ήθελε να είναι κανονικά βαμμένη.

    Όταν όμως η λαμπερή περσόνα “Βουγιουκλάκη” έσβηνε, έμενε η Αλίκη… των λίγων, των φίλων, της παρέας. Εκεί ξεδίπλωνε την απλότητά της και τη φυσική της ομορφιά άφοβα πια. Ευτυχώς, μέσα στα χρόνια πολλοί φίλοι της ηθοποιού φρόντισαν να αποθανατίσουν τις πιο αυθεντικές στιγμες της και κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες – τις λεγόμενες «απαγορευμένες»- βγήκαν επιτέλους στο φως της δημοσιότητας.

    ---7122016-51503- ---7122016-51505- ---7122016-51507- er2caert_3

    Οι φωτογραφίες αυτές αποδεικνύουν πως η αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός δεν είχε ανάγκη το πομπώδες μαλλί, τις ψεύτικες βλεφαρίδες, το έντονο eyeliner και τα ζουμερά κόκκινα χείλη για να μαγνητίσει τα βλέμματα. Ήταν ένας όμορφος άνθρωπος.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιδρούν έντονα οι αγρότες για τη νέα απεργία της ΠΝΟ – Ζητούν παρέμβαση Κουρουμπλή

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτά τα στοιχεία των γυναικών αρέσουν στους άνδρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισόβια για όποιον οδηγεί και μιλά στο κινητό!

     



    ΣΧΟΛΙΑ