• LIFE&STYLE

    Σκάνδαλο! Πρακτορεία-καρτέλ καθορίζουν τις τιμές των supermodels

    • Contributor
    supermodels


    Στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο που καλούνται να πληρώσουν γνωστά πρακτορεία με supermodels στη Βρετανία, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε καρτέλ καθορισμού τιμών.

    Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία πέντε πρακτορεία μοντέλων και ο επαγγελματικός σύνδεσμος του κλάδου τους αντάλλασσαν πληροφορίες για τιμές «συχνά και συστηματικά»  τουλάχιστον επί δύο έτη, θέτοντας μάλιστα και ελάχιστη τιμή, ενώ κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

    Από την πλευρά τους τα πρακτορεία χαρακτηρίζουν την κατηγορία ως εντελώς αναληθή, τονίζοντας ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

    Σε κοινή δήλωση, δηλώνουν ότι στόχος τους ήταν μόνο η «προστασία των συμφερόντων των μοντέλων και η διασφάλιση μιας βιώσιμης αγοράς, η οποία ωφελεί τους πελάτες, την οικονομία και την κοινωνία».

    Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του διευθύνοντα συμβούλου του πρακτορείου «Models 1», ο οποίος κατηγόρησε την βρετανική αρχή ότι «διώκει και τιμωρεί πρακτορεία μόνο και μόνο επειδή θέλουν τα διατηρήσουν τα στάνταρ του κλάδου τους, προστατεύοντας παράλληλα το συμφέρον νέων και ευάλωτων γυναικών».

    Το πρακτορείο «Storm» θα κληθεί να πληρώσει 590.000 ευρώ,  το «Premier» 180.000, ενώ εξίσου βάναυσα είναι τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν τα πρακτορεία «Models 1», «Viva» και «FM Models». Ανάμεσα στα supermodels που ανέδειξαν τα εν λόγω πρακτορεία είναι η Cara Delevingne, η Kate Moss και η Naomi Campbell.

    Σύμφωνα με επικεφαλή της επιτροπής της βρετανικής Αρχή Ανταγωνισμού που πήρε την απόφαση:

    «Τα πρακτορεία και ο σύνδεσμος AMA είχαν προχωρήσει σε σύμπραξη με στόχο τον συντονισμό των στρατηγικών τους για τις τιμές  και, σε μερικές περιπτώσεις, τον καθορισμό ελάχιστης αμοιβής…συμπεριφορές αυτού του είδους είναι άκρως επιζήμιες για την οικονομία και στερούν από τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές τα οφέλη του ανταγωνισμού».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κριστίν Λαγκάρντ: «Έφταιξα και το παραδέχομαι»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικό χρέος: Πως επηρεάζεται η βιωσιμότητα λόγω FED

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ε. Τσακαλώτος σε δανειστές: Συγγνώμη, λάθος, που δεν σας ενημερώσαμε!



    ΣΧΟΛΙΑ