• LIFE&STYLE

    Όλες οι έρευνες: Τα 7 πράγματα που μάθαμε για το σεξ το 2016

    • Contributor
    sex


    Ο ερωτικός τομέας (σεξ) είναι σημαντικός για την ισορροπία στην καθημερινότητά μας. Όταν είναι υγιής και έχει ευχάριστες εκπλήξεις τότε νιώθουμε πιο χαλαροί παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε σε άλλα επίπεδα.

    Μια ανάσα πριν το τέλος μιας ομολογουμένως δύσκολης, για πολλούς, χρονιάς, κάνουμε τους απολογισμούς μας: τι πήγε καλά, τι πήγε στραβά, τι κερδίσαμε, τι χάσαμε. Δεν ξέρουμε τι γεύση είχαν τα ερωτικά σας τη χρονιά που φεύγει, ελπίζουμε όχι δυσάρεστη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2016, ήταν γεμάτο ενδιαφέρουσες έρευνες που μας έμαθαν πράγματα που δεν ξέραμε, γεμάτο συμβουλές που βελτίωσαν την ερωτική ζωή πολλών από εσάς, τρεντς που ήρθαν για να μείνουν. Το maxim.com αναφέρει μερικά από τα πράγματα που μάθαμε για το σεξ τη χρονιά που φεύγει και έχουν ενδιαφέρον.

     

    Γιατί οι γυναίκες κάνουν τόσο… θόρυβο στο σεξ:

    Τη φετινή χρονιά δόθηκαν ενδιαφέρουσες απαντήσεις σε ένα ερώτημα που δεχόταν αμέτρητες αποκλίνουσες προσεγγίσεις.

    1) Για να επιταχύνουν την σεξουαλική κορύφωση του άνδρα κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

    2) Για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή του.

    3) Αν βαριούνται ή είναι κουρασμένες.

    4) Αν πραγματικά νιώθουν καλά.

    sex-factor

    Γιατί τελικά το σεξ μας αρέσει τόσο πολύ;

    Μια νέα έρευνα προσπάθησε να δώσει απάντηση σε ένα ερώτημα… ζωής. Η σεξουαλική ευχαρίστηση μας οδηγεί σε μια κατάσταση έκστασης. Οι ρυθμικές κινήσεις και οι έντονες αισθήσεις που φέρνει η ερωτική πράξη μας οδηγεί σε μια άλλη συνειδησιακή κατάσταση, μας απελευθερώνει, προς στιγμήν μας κάνει να «χαθούμε» σε άλλα μονοπάτια.

    Το να κάνεις σεξ κάνει πολύ καλό στην καρδιά:

    Η επιστήμη το επιβεβαιώνει: κάνε σεξ για καλύτερη υγεία, για να κάνεις καλό στην καρδιά σου. Ο καρδιολόγος Johannes Hinrich von Borstel αναφέρει όταν ότι τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του σεξ, απελευθερώνονται ορμόνες που προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

    Το μυστικό που σε κάνει καλύτερο στο σεξ… που δεν το περιμένεις:

    Για να γίνεις καλύτερος στο σεξ, υπάρχει ένα μυστικό: να ακούς καλύτερα τον σύντροφό σου. Ακου τις ανάγκες του, τα θέλω του, όλα αυτά που μπορεί να εμποδίζουν την ερωτική σας ζωή. Την επόμενη φορά που δεν θα έχεις χρόνο για να επικοινωνήσετε, για να κουβεντιάσετε ζεστά και αληθινά, τότε σκέψου ότι κάνεις κακό και στην ερωτική σου ζωή.

    Τα γένια είναι sexy

    Ερευνα που διεξήχθη μέσα στο 2016 είχε ως συμπέρασμα ότι τελικά, ναι! Τα γένια είναι sexy. H έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες κάνουν μακροχρόνια σχέσεις με άνδρες που έχουν γένια γιατί συμβολίζουν δυναμισμό και έναν άνδρα που μπορεί να τις προστατεύσει.

    Το να κάνεις περισσότερο σεξ, σε κάνει καλύτερο στην άθληση. 

    Μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σου στην άθληση σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου της Φλωρεντίας. Το σεξ προσωρινά αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης του άνδρα και τον κάνει να έχει περισσότερη δύναμη και αντοχές.

    Τα πράγματα που αυξάνουν την σεξουαλική απόλαυση (και τα επιβεβαιώνει και η επιστήμη):

    Συνήθως αποδεχόμαστε ευκολότερα κάτι που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Ακολουθούν τέσσερα πράγματα που… τα υποστηρίζει και η επιστήμη:

    1) Μην κάνεις μόνο στην κρεβατοκάμρα. Κάνε σεξ σε μέρη που δεν έχεις ξανακάνει. Πειραματίσου, δοκίμασε κάτι διαφορετικό.

    2) Χαλάρωσε πριν. Μην το κάνεις με άγχος.

    3) Το πορνό δεν πρέπει να είναι ταμπού. Δείτε το μαζί

    Κείμενο Νάνσυ Μητροπούλου: www.bovary.gr



    ΣΧΟΛΙΑ