• LIFE&STYLE

    Αθηνά Ωνάση: Η μυθική ζωή της χρυσής κληρονόμου και η μεγάλη δικαστική διαμάχη με τον Αλβάρο

    • NewsRoom
    Αθηνά Ωνάση


    Θέμα των τελευταίων ημερών έχει γίνει η δικαστική διαμάχη για το διαζύγιο με τον πρώην σύζυγο της Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο. Ο Αλέξης Μανθεάκης, στενός φίλος της οικογένειας Ωνάση θέλησε να δώσει το στίγμα της δίκης της δεκαετίας με ένα post του στο Facebook στο οποίο και ανέφερε πως μετά την προδοσία που υπέστη η Αθηνά, ο Ντόντα θα αντιμετωπίσει μια πραγματική Ωνάση.

    Η Αθηνά, έχοντας στο dna της την πυγμή του Αριστοτέλη, πρόκειται να δώσει μάχη μέχρι τελικής πτώσεως ώστε ο άλλοτε αγαπημένος της να φύγει από την δικαστική αίθουσα χωρίς χρήματα.

    Ποια είναι όμως η μυθική ζωή της χρυσής κληρονόμου;

    Ήταν 32 χρόνια πριν, όταν στις 29 Ιανουαρίου του 1985 και ώρα τρεις παρά δέκα τα ξημερώματα, η Χριστίνα Ωνάση στο Αμερικανικό Νοσοκομείο των Παρισίων, στο Νεϊγί του Σηκουάνα έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

    Το παιδί που τόσο ποθούσε στην ζωή της που είχε περάσει από κυριολεκτικά 40 κύματα και αποτελούσε τον καρπό του μεγαλύτερου έρωτα της, του Thierry Roussel. Την Αθηνά.

    Αθηνά Ωνάση
    Η Χριστίνα Ωνάση, ο Thierry Russel και η Αθηνά

    Η Χριστίνα ένιωθε για πρώτη φορά στη ζωή της ευλογημένη. Είχε δίπλα της τον άνδρα που ερωτεύτηκε σφόδρα και τον θησαυρό της, την μικρή της,την κόρη τους. Είχαν παντρευτεί έναν χρόνο πριν από τη γέννηση της Αθηνάς και έκαναν ταξίδι του μέλιτος στην Καραϊβική.

    Η ευτυχία για μια ακόμα φορά κράτησε λίγο για την Χριστίνα αφού το 1987 καταθέτει αίτηση διαζυγίου. Ο λόγος ήταν η παράλληλη σχέση που είχε ο Thierry Roussel με το μοντέλο Marianne Landhage με την οποία μάλιστα είχε αποκτήσει δύο παιδιά κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Χριστίνα!

    Αθηνά Ωνάση
    Η κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση, ήξερε από την πρώτη στιγμή την παράλληλη σχέση του συζύγου της και μάλιστα η Αθηνά είναι λίγους μήνες μεγαλύτερη από τον ετεροθαλή αδελφό της. Η αγάπη της Χριστίνας για τον Thierry ήταν μεγαλύτερη από τον εγωισμό της και έτσι του πρότεινε να ζήσουν όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη αρκεί να τον βλέπει καθημερινά.

    Αθηνά Ωνάση
    Η Χριστίνα Ωνάση στον γάμο της με τον Thierry Russel

    Βαθιά μέσα της πίστευε ότι θα έπειθε τον Thierry Roussel να επιστρέψει σε εκείνη κάτι που παρόλες τις προσπάθειες της δεν συνέβη.

    Η Χριστίνα και οι δαίμονες της

    Αμέσως μετά τον χωρισμό των γονιών της, η Αθήνα ταξίδευε πολύ και έμενε για λίγο στο ίδιο μέρος. Πότε βρισκόταν στο Παρίσι, πότε στο Φοντενεμπλό,πότε στη Νότια Γαλλία και στην Ελβετία. Η Χριστίνα έχει χαρακτηριστεί από το περιβάλλον της ως εξαιρετικά ασταθής.. Από τη μία στην Αθηνά έκανε πανάκριβα δώρα και από την άλλη την άφηνε μόνη της και πήγαινε ταξίδια για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

    Η Χριστίνα Ωνάση ήταν καταδικασμένη να ζει μέσα στα πλούτη, βυθισμένη όμως στη θλίψη και την μοναξιά. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές και είχε πάντα πρόβλημα με τα κιλά της τα οποία θεωρούσε πως ήταν πολλά. Για τον λόγο αυτό, έπαιρνε σκευάσματα και χάπια αδυνατίσματος. Όταν ο αδερφός της, Αλέξανδρος έχασε την ζωή του σε πτώση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Ελληνικού μόλις στα 24 του, η οικογένεια βυθίστηκε στη θλίψη. Από εκείνη την εποχή, τον Ιανουάριο του 1973, ξεκινάει και η σύνδεση του ονόματος ”Ωνάση” με τη θρυλική κατάρα που φαίνεται πως συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η μητέρα του, Αλέξανδρου, Τίνα Λιβανού πέθανε έναν χρόνο μετά και ο πατέρας του, Αριστοτέλης Ωνάσης μόλις δύο χρόνια αργότερα.

    Η Χριστίνα ετοιμαζόταν να παντρευτεί για πέμπτη φορά με τον ελληνικής καταγωγής Jorge Tchomlekdjoglou. Όμως, η μοίρα δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Λίγο πριν η Αθηνά κλείσει τα 4 της χρόνια, η Χριστίνα βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα του σπιτιού της στο Μπουένος Άιρες. Ήταν μόλις 37 ετών και φαινόταν πως είχε όλη τη ζωή μπροστά της.

    Αθηνά Ωνάση
    Η Αθηνά Ωνάση και ο Thierry Russel

    Δύο χρόνια μετά, την κηδεμονία της Αθηνάς παίρνει ο πατέρας της Thierry Roussel ο οποίος ζούσε με την Marianne Landhage και τα δύο τους παιδιά. Το πλουσιότερο παιδί του κόσμου που είχε ήδη βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου star system μετακόμισε σε ένα χωριό λίγο έξω από τη Λοζάνη, στο Lussy-sur-Morges. Μετά τον θάνατο της μητέρα της, η Αθηνά πήρε στα χέρια της τα περιουσιακά στοιχεία της Χριστίνας όπως και το 55% της περιουσίας του παππού της, Αριστοτέλη.

    Η Χριστίνα όμως, είχε προνοήσει και στη διαθήκη της ανέφερε ρητά πως την περιουσία της θα τη διαχειρίζεται μια ομάδα πέντε ατόμων ένας εκ των οποίων ήταν ο πατέρας της,Thierry Roussel.

    Αθηνά Ωνάση
    Ο Thierry Russel και η Marianne Landhage με την Αθηνά Ωνάση και τα ετεροθαλή αδέρφια της

    Ο ίδιος εκτός από το να προσβάλλει ανεπιτυχώς τη διαθήκη, κατά πολλούς θέλησε να κάνει την Αθηνά να νιώσει αποστροφή για το οτιδήποτε ελληνικό. Ένα χρόνο μετά ο Thierry παντρεύτηκε την ερωμένη του, Marianne και απέκτησαν μαζί μια ακόμα κόρη.

    Η εξάρτηση της Αθηνάς από τον Τhierry και η δύσκολη εφηβεία
    Δέκα χρόνια μετά το θάνατο της Χριστίνας, η Αθηνά Ωνάση, μαζί με τον πατέρα της, τη μητριά της και τα ετεροθαλή της αδέλφια, επισκέφτηκαν την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Σκορπιό.

    Η Αθηνά βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κόσμο του Σκορπιού, τους Έλληνες κατοίκους του νησιού που με το ταμπεραμέντο τους τρόμαξαν την Αθηνά.

    Η Αθηνά είχε μεγάλη αδυναμία στον πατέρα της και εξαρτιόταν πολύ από τον Thierry. Της ασκούσε πιεστικό έλεγχο και η συνοδεία των bodyguard σε κάθε της βήμα της προσέδιδαν περισσότερο άγχος. Ο Thierry Roussel φέρεται να είχε δύο εκρήξεις θυμού που τρόμαξαν πολύ την Αθηνά.

    Tην πρώτη φορά, η Αθηνά κρύφτηκε για αρκετή ώρα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο και τη δεύτερη έφυγε από το σπίτι. Στα 17 της χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά ο σπίτι που έμεναν όλοι μαζί και από την Ελβετία μετακόμισε στις Βρυξέλλες.

    Η Αθηνά είχε μόλις αποφοιτήσει από το δημόσιο λύκειο και σκόπευε να αφοσιωθεί στην μόνη αγάπη που δεν θα την πρόδιδε: Την ιππασία.

    Αθηνά Ωνάση

    Ξεκίνησε να σπουδάζει στη σχολή Nelson Pessoa και είχε ως ”χαρτζιλίκι” από τον πατέρα της 10.000 τον μήνα. Σαν ποσό ακούγεται μικρό για την κλάση της Αθηνάς, όμως εκείνη ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τα υλικά αγαθά και τα χρήματα, ήταν πάντα απλή. Εκεί έμελλε να γνωρίσει την μεγαλύτερη της αγάπη: Τον Álvaro de Miranda ή Doda για τους φίλους. Από την πρώτη στιγμή γίνονται αχώριστοι και ας έχουν 12 χρόνια διαφορά.

    Αθηνά Ωνάση

    Ο Doda είχε σχέση με το μοντέλο Cibele Dorsa με την οποία είχαν αποκτήσει μια κόρη, την Viviane, όμως δεν δίστασε να τα διαλύσει όλα για τα θλιμμένα μάτια της Αθηνάς.

    Η μοιραία γνωριμία και η αρχή για έναν μεγάλο έρωτα
    Την Αθηνά κέρδισε από την πρώτη στιγμή η ομορφιά και η αρρενωπότητα του Doda αλλά και οι επιδόσεις του στην ιππασία που τόσο αγαπούσε αφού ήταν αργυρός Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1996 και το Σίδνεϊ το 2000.

    Όταν ο Doda χώρισε τη Cibele για τη νεαρή Αθηνά, το μοντέλο από τη Βραζιλία πληγώθηκε τόσο πολύ που συνεχώς έκανε δηλώσεις στον Διεθνή Τύπο για τη χρυσή κληρονόμο. “Εκείνη μπορεί να του αγοράζει άλογα, εγώ όχι”, “Πάντα μου έλεγε ότι τη θεωρούσε παχουλή και άσχημη. Με αντάλλαξε με τα λεφτά της Αθηνάς”, “Ήμασταν χαρούμενοι μέχρι που γνώρισε εκείνη. Το μόνο μας πρόβλημα ήταν τα χρήματα, αφού ο Doda ήταν σπάταλος”, ήταν μερικές από τις δηλητηριώδεις ατάκες της Cibele που έγιναν πρώτο θέμα στα tabloids.

    Αθηνά Ωνάση
    Ο Doda με το μοντέλο Cibele Dorsa

    Ίσως ήταν τυχαίο, ίσως και όχι αλλά η Αθηνά λίγες μέρες μετά την ενηλικίωσή της επισκέφτηκε κλινική στο Σάο Πάολο όπου έκανε λιποαναρρόφηση στους γοφούς και την κοιλιά της. Κανείς ποτέ δεν επιβεβαίωσε το γεγονός, όμως, οι paparazzi πρόλαβαν να φωτογραφίσουν τον Doda μαζί με την Αθηνά να αναχωρούν από την πίσω πόρτα της κλινικής.

    Την ίδια περίοδο που ο Doda γιόρταζε τα 30α γενέθλια γνώρισε την Αθηνά στη Viviane και στους γονείς του.

    Ο πατέρας της, Γάλλος επιχειρηματίας Τιερί Ρουσέλ, εναντιώθηκε στην απόφαση της κόρης του να παντρευτεί τον κατά 12 χρόνια μεγαλύτερό της Αλβάρο, κάτι που οδήγησε σε πολύχρονη δικαστική διαμάχη με τον Ρουσέλ, από τον οποίο διεκδίκησε τη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας που είχε κληρονομήσει από τη μητέρα της. Η διαμάχη αυτή έληξε εξωδικαστικά.

    Αθηνά Ωνάση
    Η Αθηνά Ωνάση στον γάμο της με τον Ντόντα

    Ο επιχειρηματίας (γόνος σημαντικής οικογένειας φαρμακοβιομηχάνων της Γαλλίας) είχε δικαστική διαμάχη με το Ιδρυμα Ωνάση για τη διεκδίκηση της διαχείρισης της προσωπικής περιουσίας της ανήλικης τότε Αθηνάς. Λίγα μόλις χρόνια μετά η Αθηνά κατόρθωσε η ίδια πλέον να πάρει την περιουσία στα χέρια της. Με δική της μάλιστα αίτηση πήρε το όνομα της μητέρας της αντί του πατρικού της, Ρουσέλ.

    Αθηνά και Doda παντρεύτηκαν στις 3 Δεκεμβρίου του 2005 στο ίδρυμα Maria Luisa & Oscar Americano Foundation με 700 καλεσμένους. Από την λαμπερή τελετή έλειπαν ο πατέρας της, η μητριά της και τα δύο από τα τρία ετεροθαλή αδέλφια της αφού μόνο η Sandrine Roussel ήταν καλεσμένη.

    Η αυτοκτονία της Cibele ωρίμασε την Αθηνά
    Όλα έδειχναν ότι πλέον η Αθηνά θα ζούσε ήρεμη μακριά από τους εφιάλτες του παρελθόντος, κάτι που διαψεύσθηκε το 2011, όταν η Cibele Dorsa έκανε βουτιά θανάτου από το παράθυρο του σπιτιού της στο Σάο Πάολο. Στο γράμμα που είχε αφήσει έγραφε μεταξύ των άλλων ότι λυπάται την Αθηνά καθώς δε θα γνωρίσει από τον Doda ποτέ την αληθινή αγάπη.

    Τότε εκείνη, βρέθηκε ξανά στο μάτι του κυκλώνα και για ακόμη μια φορά η ιστορία της οικογένειάς της και η περίφημη ”κατάρα” των Ωνάση ήρθε στη δημοσιότητα. Η ίδια για ακόμη μια φορά τα υπόμεινε όλα και δεν είπε κουβέντα πουθενά. Μια τακτική που ακολουθεί πάντα και της έχει αναγνωριστεί ακόμα και από τους επικριτές της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία συνέντευξή της στο διαδίκτυο ή κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο όπου ακούγεται η φωνή της. Πάντα προτιμά να κάθεται με έντονη την αμηχανία, και στα μεγάλα θλιμμένα της μάτια να φαίνεται ό,τι νιώθει.

    Αθηνά Ωνάση
    Η Αθηνά Ωνάση με το Ντόντα Μιράντα και τα παιδιά του

    Μετά το θάνατο της Cibele, η Αθηνά έγινε η μητέρα της Viviane και του Fernando (καρπός του έρωτα της Cibele με τον Fernando Oliva) τα οποία μεγάλωνε σαν να είναι η βιολογική τους μητέρα.

    Το παραμύθι που δεν είχε αίσιο τέλος
    Η είδηση του διαζυγίου τους, τον Μάιο του 2016, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς το διάσημο ζευγάρι θεωρούνταν ένα από τα πιο αγαπημένα, με την Ελληνίδα κληρονόμο να έχει κάνει τον “Ντόντα” της “αποκλειστική και μοναδική οικογένειά της” όλα αυτά τα χρόνια.

    Αθηνά Ωνάση

    Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για το πολύκροτο διαζύγιο της Αθηνάς από τον Ντόντα που τόσο αγάπησε. Η ίδια, κυκλοφορούσε χωρίς την βέρα της από τις αρχές του μήνα και μάλιστα, βρίσκεται για πρώτη φορά σε τουρνουά στο Αμβούργο χωρίς τον λατρεμένο της σύζυγο

    Ο νέος «πόλεμος των Ρόουζ»

    Παρά το συμφωνητικό που είχε υπογράψει πριν τον γάμο ο Ντόντα, στο οποίο και προβλέπονταν αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάθε χρόνο έγγαμου βίου (ήτοι 11 εκ. ευρώ για τα 11 χρόνια που ήταν μαζί) πληροφορίες θέλουν τον Βραζιλιάνο καλλονό να διεκδικεί μερίδιο μαμούθ από την πληγωμένη Αθηνά.

    Αθηνά Ωνάση
    Η στιγμή που η Αθηνά Ωνάση συναντά σε αγώνες ιππασίας την Pilar Lucrecia

    Μια Αθηνά που αποφάσισε η ίδια να δώσει τέλος στο γάμο τους όταν ανακάλυψε πως ο Ντόντα δεν της ήταν πιστός και λύγισε όταν έγινε γνωστός ο δεσμός του με την Pilar Lucrecia Cordón στην οποία φαίνεται πως έχει γνωρίσει και τα παιδιά του.

    Ο επίλογος θα γραφτεί σε λίγες μέρες, όταν ξεκινήσει η δικαστική διαμάχη για την έκδοση του διαζυγίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αθηνά για μια ακόμα φορά θα παραμείνει σιωπηλή και θα σηκώσει στις πλάτες της το όνομα και την ιστορία της οικογένειας Ωνάση…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέος έρωτας για τον Αλβάρο! Δείτε ποια είναι η ξανθιά καλλονή που του έκλεψε την καρδιά μετά την Αθηνά Ωνάση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ: Αθηνά Ωνάση: Έτσι εκδικείται τον Αλβάρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η προκλητική κίνηση του Αλβάρο για να πικράνει την Ωνάση – Τα κατάφερε;

     



    ΣΧΟΛΙΑ