• LIFE&STYLE

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Mononews: Στο «σφυρί» η «Αθηναία» του Παπαργυρόπουλου για χρέη

    Παπαργυρόπουλος Αθηναία


    Δύσκολες στιγμές βιώνει αυτή την περίοδο ο επιχειρηματίας κ. Αργύρης Παπαργυρόπουλος, αφού στις 15 Μαρτίου-εκτός αν συμβεί κάποιο θαύμα-βγαίνει στο σφυρί η ιστορική «Αθηναία» στον χώρο που στεγάζεται τα τελευταία χρόνια, σε εμπορικό κέντρο του Κολωνακίου.

    Παπαργυρόπουλος Αθηναία

    Παπαργυρόπουλος ΑθηναίαΜε χρέη που ξεπερνούν τα εξακόσιες χιλιάδες ευρώ η τράπεζα εκπλειστηριάζει ένα μυθικό στέκι της κοσμικής Αθήνας με τιμή εκκίνησης τα οχτακόσιες εξήντα πέντε χιλιάδες τριακόσια πέντε ευρώ.

    Εκπλειστηριάζονται όμως οι μύθοι και αν ναι πόσο κοστολογούνται, ειδικά ένα τέτοιο μέρος, από το οποίο «παρέλασαν» από πολιτικούς, επιχειρηματίες και εφοπλιστές, μέχρι διάσημοι σταρ του εγχώριου και διεθνούς κινηματογράφου;

    Η πρώτη «Αθηναία» αυτοί που θυμούνται οι παλιότεροι, στεγάστηκε στο μυθικό υπόγειο της οδού Πανεπιστημίου, στον αριθμό έξι και ήταν από την δεκαετία του ’60, το πιο σικ στέκι για τους κοσμικούς Αθηναίους.

    Παπαργυρόπουλος ΑθηναίαΠαπαργυρόπουλος ΑθηναίαΌταν το αγόρασε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, που είχε εντρυφήσει σε «σκληρά» μαγαζιά στο Μεταξουργείο και στα Εξάρχεια, τρομάζει στην αρχή με τον καλό κόσμο.

    Προσαρμόζεται όμως εύκολα και καταφέρνει να κερδίσει τους απαιτητικούς Αθηναίους, ρίχνοντας συνέχεια λεφτά στο μαγαζί και διατηρώντας την ποιότητα της κουζίνας και της μουσικής σε υψηλά επίπεδα.

    Είναι πάντα ντυμένος με κουστούμι και γραβάτα στο μαγαζί και χτίζει προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες του, οι οποίοι γεμίζουν το μαγαζί εφτά ημέρες την εβδομάδα!

    Παπαργυρόπουλος ΑθηναίαΠαπαργυρόπουλος Αθηναία

    Είναι αυτός που θα πείσει τον μαέστρο Γιώργο Κατσαρό να μπει μπουζούκι στην ορχήστρα, χωρίς να φαίνεται σχεδόν, προκειμένου να μην δυσαρεστηθούν οι πελάτες που το απεχθάνονταν.

    Ένα βράδυ ο αντικέρ και μορφή της κοσμικής Αθήνας Κώστας Χαριτάκης χορεύει ένα ζεϊμπέκικο που σχολιάζεται για ημέρες και κάποιες grand dame κυρίες θεωρούν ιεροσυλία!

    Σε έτερη βραδιά όπου ο Χαριτάκης διοργανώνει ένα black tie κάλεσμα, το κέφι είναι τέτοιο, που επεμβαίνει η αστυνομία για παραβίαση ωραρίου και παραπάνω από πενήντα κοσμικοί Αθηναίοι συρρέουν στο αστυνομικό τμήμα για συμπαράσταση.

    Παπαργυρόπουλος Αθηναία

    Η μετακόμισή της στο Κολωνάκι σήμανε και το τέλος μιας εποχής.

    Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος προσπάθησε να την κρατήσει ζωντανή, όπως φαίνεται όμως η κρίση δεν κάνει διακρίσεις, ακόμη και αν πρόκειται για μύθους…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Ο βλάχος από τον Παρνασσό που κατέκτησε τη νύχτα



    ΣΧΟΛΙΑ