• LIFE&STYLE

    Λευκός Οίκος: Ανακαίνιση ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων σχεδιάζει η Τζιλ Μπάιντεν

    • NewsRoom


    Στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση της εξουσίας των ΗΠΑ στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μαζί με την σύζυγό του, Τζιλ Μπάιντεν, θα μετακομίσει στη νέα τους κατοικία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τον Λευκό Οίκο.

    Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η Τζιλ Μπάιντεν σχεδιάζει να ανακαινίσει την ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της σημερινής Πρώτης Κυρίας, Μελάνια Τραμπ. Σύμφωνα με το αμερικανικό TMZ, για την ανακαίνιση των χώρων ανάπαυσης στο συγκεκριμένο διώροφο κτήριο υπολογίζεται ότι θα δαπανηθούν συνολικά 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

    Οι δύο κυρίες, Μελάνια και Τζιλ έχουν εντελώς διαφορετική αισθητική με αποτέλεσμα η ανακαίνιση να φαίνεται αναγκαία. Αν και περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, την ανακαίνιση θα αναλάβει μια τοπική εταιρεία στην Ουάσινγκτον με το όνομα Holmes Mechanical Contractors.

    Η ημερομηνία ολοκλήρωσης όπως αναφέρεται στα επίσημα ομοσπονδιακά έγγραφα θα γίνει στα μέσα Μαΐου, δηλαδή μόλις τέσσερις μήνες μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

    Τα ομοσπονδιακά έγγραφα αναφέρουν επίσης μια «απολύμναση ορκωμοσίας» με κόστος πάνω από 127.000 δολάρια, χωρίς αμφιβολία με την πρόθεση μιας μεγάλης απολύμανσης αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό το περασμένο φθινόπωρο. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, 44.000 δολάρια θα δοθούν για τον καθαρισμό των χαλιών και στα 132 δωμάτια του Λευκού Οίκου.

    Λευκός Οίκος

    Λίγο παραπέρα, στο One Observatory Circle θα εγκατασταθεί η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις με την οικογένειά της.

    Πρόκειται για οίκημα του 19ου αιώνα, το οποίο χτίστηκε για τον επιθεωρητή του Παρατηρητηρίου και στεγάζεται σε έναν επιβλητικό χώρο 12 στρεμμάτων. Ήταν επίσης, το πρώην σπίτι του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έζησε εκεί από το 2008 έως το 2016 υπό την προεδρία Ομπάμα.

    Η οικία της αντιπροέδρου των ΗΠΑ

    Αποτελείται από τρεις ορόφους και κάθε αντιπρόεδρος που έχει μείνει εκεί, έχει προσθέσει το προσωπικό του στοιχείο για να τιμήσει την θητεία του. Ο Τζο Μπάιντεν συγκεκριμένα είχε κρεμάσει μια πλακέτα σε ένα από τα δέντρα, στην οποία αναγράφεται: «Ο Τζο αγαπά την Τζιλ, Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2012».

    Διαβάστε επίσης:

    Τζο Μπάιντεν: Ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δημοκρατίας

    Τζιλ Μπάιντεν: Για πρώτη φορά, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα εργάζεται κανονικά

    Μετά τον Λευκό Οίκο τι; Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ αναζητούν το νέο τους σπίτι



    ΣΧΟΛΙΑ