• LIFE&STYLE

    Λαζόπουλος – Κούγιας: 15 χρόνια πήγαινε για τσαμπουκά η φάση!

    λαζοπουλος-λακης-αλεξης-κουγιας

    Αλέξης Κούγιας, Λάκης Λαζόπουλος


    Ο Λάκης Λαζόπουλος βγαίνει από χρονιές με τηλεοπτικές αποτυχίες και που μάλλον κοστίζουν πολύ, ειδικά για αυτόν που υπήρξε πάντα ο αγαπημένος του κοινού, με νούμερα συχνά σαν να παίζει Εθνική Ελλάδος σε διεθνείς διοργανώσεις ή σαν τον τελικό της Γιουροβίζιον.

    Ευφάνταστος, με χιούμορ αναπάντεχο, με ετοιμότητα και εκείνη τη ματιά του ανθρώπου που μας μοιάζει, που είναι ένας από μας, με μάνα και πατέρα σαν τους δικούς μας, τις σπουδές μας, την καθημερινότητά μας. Είναι έτσι ή όχι λίγη σημασία έχει, μιας και το έργο του είναι εκεί, σε δημόσια έκθεση, ειλικρινέστατο και με όποιο κόστος, ενώ ο ίδιος δεν διεκδίκησε ποτέ την «αγιότητα» μιας ηθικής τουλάχιστον αρχιεπισκόπου.

    Από την άλλη; Ο κύριος Αλέξης Κούγιας! Δικηγόρος με τεράστιες επιτυχίες σε δύσκολες υποθέσεις, που συχνά έμοιαζε ακατόρθωτη η δικαίωση της ανάληψής τους. Αθλητικός παράγοντας. Συχνά ευέξαπτος και αυστηρός πολύ στον δημόσιο λόγο του. Και εδώ συχνά η κοινή γνώμη στέκονταν ερωτηματικά και ενίοτε εχθρικά απέναντι στη διεκδίκηση του δίκαιου των υποθέσεών του που όμως η δικαιοσύνη δεν υπολογίζει όσο την τεκμηρίωση και την επιχειρηματολογία ενός δικηγόρου που πιστεύει στο «Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης», εμβληματική ρήση των Νομικών Σχολών της χώρας.

    Οι δυο τους, ένα βράδυ Παρασκευής, στα μπουζούκια, την τελευταία βραδιά συνεργασίας του Αντώνη Ρέμου και της Δέσποινας Βανδή, έγιναν θέμα, που αναδείχθηκε στην μεγάλη είδηση των ημερών. Με φόντο την τεράστια πίστα, από αυτές τις φαραωνικές σε μέγεθος, με soundtrack τα άσματα της καψούρας και του μεθυσμένου μερακλώματος, οι δυο κύριοι δώσανε εικόνα στο άσμα του Ρέμου «τι ήμουνα για σενανε, τι ήσουνα για μένανε, καιρός λοιπόν για λογαριαστούμε», κορυφώνοντας μια κόντρα 12 περίπου ετών, της οποίας ήμασταν όλοι θεατές, συχνά γελώντας, κυρίως με τις ατάκες του Λαζόπουλου.

    Τι έχει, λοιπόν, μεσολαβήσει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των δυο τους; Και γιατί τώρα, το βράδυ της Τρίτης, στις 12 Μαρτίου, που ξεκίνησε σε νέο σταθμό ο Λάκης Λαζόπουλος το παλιό «Τσαντίρι» και ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας με δηλώσεις της πρώην συζύγου του και το αν θα γίνει ή όχι (σ.σ: όχι) η κόρη του μοντέλο, συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της αμέριστης προσοχής μας;

    λαζοπουλος-κουγιας
    Αλέξης Κούγιας, Μαρινέλλα, Λάκης Λαζόπουλος

    Αλ Σιχτίρι πρεμιέρα, νούμερα και η «μύγα» με τη «μυγοσκοτώστρα» ή πώς «χτυπιέται το χταπόδι»

    «Θα γίνει της Τρίτης» είναι το σλόγκαν της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου, «Αλ Τσαντίρι», και πράγματι εχθές το βράδυ, ένα μεγάλο μέρος των κειμένων του στο ιδιαίτερο stand up comedy που κάνει αφιερώθηκαν στο να δώσει την δική του εκδοχή για τη συνάντηση του, εις τα μπουζούκια, με τον διαπρεπή δικηγόρο.

    Στην έναρξη της εκπομπής, μάλιστα, βγήκε με το μάτι του καλυμμένο σε γάζα για να διακωμωδήσει το περιστατικό του ξυλοδαρμού.

    «Όχι, όχι, όχι, δεν είναι από εκεί που νομίζετε», είπε, «κατ’ αρχήν που να φτάσει, είναι στο μάτι»!

    Και ενώ ο Αλέξης Κούγιας έλεγε πως ο Λάκης Λαζόπουλος τονίζει το γεγονός για να νεκραναστήσει την πεθαμένη καριέρα του και πως όλο αυτό θα έκανε διαφήμιση για την νέα εκπομπή του, το Άλ Σιχτίρ στο OPEN TV, ο Λάκης Λαζόπουλος για τα χαμηλά δεδομένα του καναλιού σε τηλεθέαση πήγε μάλλον ικανοποιητικά, παρά το μονοψήφιο lead in που παρέλαβε, κάνοντας μέσο όρο 15,7%!

    Για τα δεδομένα τα δικά του, τώρα, που κάποτε τρέλαινε τα μηχανάκια της Nielsen ή παλαιότερα της AGB, ήταν στην καλύτερη ανεκτά, ειδικά στο δεύτερο μέρος που το κοινό έφυγε για να παρακολουθήσει άλλα προγράμματα και πήρε 10,3%, ενώ στο δυναμικό κοινό έκανε μονοψήφιο, 9,1%.

    Παρ’ όλα αυτά, ένα μεγάλο μέρος έδωσε ο κ. Λαζόπουλος στην επική πλέον συνάντησή του με τον κ. Κούγια στα μπουζούκια και ανάμεσα σε άλλα είπε πως «όπως ήμουν κι έβλεπα τη Βανδή, είχαμε πάει με τη Μαρινέλλα, καθόμαστε και ξαφνικά νιώθω έναν να με σφίγγει δυνατά, μου γυρνάει το κεφάλι, μου χώνει τα χέρια μέσα στο πρόσωπο και μου λέει “γαμ… τον Χρ…, την Παν…”, δεν φαντάζεστε. Όλα γίνονται μέσα σε δευτερόλεπτα, δεν σηκώνομαι από τη θέση μου γιατί ξέρω τι σημαίνει να σηκωθώ…

    » Βλέπω τους σερβιτόρους, τους κάνω νόημα να τον απομακρύνουν λίγο, γιατί αυτός κάνει πάντα τη φασαρία της μύγας πριν τη μυγοσκοτώστρα. Κρατάω την ψυχραιμία μου όπως πάντα γιατί ξέρω ότι αν σηκωθώ, θα γίνει καβγάς, που το επιθυμεί, θα χαλάσει το πρόγραμμα… Είναι όλοι αναστατωμένοι, του λέει η Μαρινέλλα “πάρε δρόμο ρε”.

    » Γυρίζω το κεφάλι μπροστά, είναι από πίσω μου και χτυπιέται, βρίζει, ουρλιάζει, λέει της… Παναγιάς τα μάτια. Πάνε οι πιο μεγαλόσωμοι του καταστήματος, αρχίζει να κοπάζει η φωνή λίγο, τον πήγαν εκεί που καθόταν. Στη συνέχεια βγήκε και είπε στους δημοσιογράφους ότι πέρασα εγώ και τον είδα και του γέλασα ειρωνικά.

    » Εγώ καλώ το μαγαζί να δώσει στη δημοσιότητα ότι έχουν δει οι κάμερες. Ασφαλώς και δεν τον είδα, ασφαλώς και ήρθε από πίσω μου. Και πριν δύο χρόνια το ίδιο είχε κάνει, όταν ήμουν και έτρωγα με το παιδί μου, έβριζε, έλεγε διάφορα κι έφυγε…

    » Αλλά ένας άνθρωπος που υπερασπιζόμενος τον Κορκονέα, τον άνθρωπο που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο, είπε ότι του είχε βρίσει παλαιότερα το παιδί και το κράταγε ο Κορκονέας και θυμήθηκε και πυροβόλησε, καταλαβαίνει κανείς πώς δουλεύει το κεφάλι του.

    » Αλλά σε έναν άνθρωπο που βγαίνει και λέει ότι όπου βρει θα με δέρνει, που θα πρέπει εγώ να ρωτάω σε ποιο μαγαζί θα πάω, αν είναι μέσα ο νταής ή να τρώμε και να κοιτάμε γύρω γύρω από πού έρχεται. Εγώ έχω αποφασίσει σε αυτή τη ζωή να μη φοβάμαι ούτε ψηλό ούτε κοντό ούτε κανέναν. Και να στέκομαι ψύχραιμος σε όλα.

    Οι ιστορίες δεν γράφονται βιαστικά, είναι λογικό κάποιοι άνθρωποι να μην αντιλαμβάνονται τη σάτιρα, αλλά δεν τον έβαλα εγώ να πηδάει μάντρες, δεν τον έβαλα εγώ να… τακουνιάζεται με τη γυναίκα του και να βγαίνει έξω… δεν τον έβαλα εγώ να πλακώνεται κάθε τρεις και μία στα γήπεδα…».

    Σε άλλο σημείο της αρκετά μεγάλης του αναφοράς, είπε πως «για πρώτη φορά στα τόσα εκατομμύρια μηνύσεις που έχω φάει είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να ακολουθήσω νομική οδό. Σπούδασα νομική και ξέρω ότι μόνο έτσι να υπερασπίζομαι τη δουλειά μου. Για τη δουλειά μου το κάνω και για το δικαίωμά μου να κάνω σάτιρα και δεν θα μπορεί κανείς να με εμποδίσει να την κάνω. Και ούτε θα με σπρώχνει κανείς, ούτε θα μου χώνει τα χέρια του στα μούτρα μου ούτε θα με απειλεί».

     Λάκης Λαζόπουλος

    «Τον Λαζόπουλο η ελληνική κοινωνία τον έχει ξεβράσει ως ηθοποιό και ως δήθεν συγγραφέα» και «δεν τον έχει χτυπήσει ποτέ. Τι να χτυπήσεις από αυτόν;»

    Έχει προηγηθεί, θυμίζουμε, η δημόσια ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για εκείνο το βράδυ στα μπουζούκια, όπου ισχυρίζεται πως ο κ. Λαζόπουλος «χωρίς ίχνος ντροπής» προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το επεισόδιο για να «αναστήσει τη νεκρή επαγγελματική καριέρα του» και πως «εφόσον επιθυμεί δικαστικές αντιδικίες, θα τα πούμε στα Δικαστήρια, στα οποία εγώ θα τον οδηγήσω αυτή τη φορά για τα όσα έχει κάνει εις βάρος μου».

    Στην ανακοίνωσή του, ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρει ανάμεσα σε άλλα πως «ο άνθρωπος αυτός που εκτελούσε ένα συμβόλαιο ηθικής και επαγγελματικής μου καταστροφής, γιατί κατήγγειλα το γνωστό παραδικαστικό κύκλωμα με δικηγόρους, ιερωμένους και επίορκους δικαστές, οι οποίοι ήταν φίλοι του (υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες από μοναστήρια), αλλά και γιατί ήμουν δικηγόρος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες της Ελλάδος σε μια αντιδικία σε διεθνές επίπεδο και οι εντολείς μου αναδείχθηκαν νικητές σε αυτή τη δικαστική διαμάχη εις βάρος επιχειρηματιών του δικού του περιβάλλοντος, είχε το θράσος χθες, περνώντας δίπλα μου, να γυρίσει να με κοιτάξει και να γελάσει».

    «Επεισόδιο συνέβη πράγματι, όμως αυτό το επεισόδιο είναι πολύ μικρό μπροστά σε αυτά που έκανε αυτός ο άνθρωπος που έχει άλλη προσωπικότητα, άλλη δημόσια εικόνα και άλλη είναι η πραγματική του προσωπικότητα το βράδυ και στην καθημερινότητά του, όπως επίσης μπροστά σε αυτά που έκανε εις βάρος εμού και της οικογένειάς μου…», αναφέρει και αλλού συμπληρώνει πως «…είναι τέτοια προσωπικότητα που τολμά με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του να μου αποδίδει παράνομους χαρακτηρισμούς και να επικαλείται την προστασία του νόμου, ενώ είναι αυτός που θα έπρεπε όχι μόνο γι’ αυτά που έχει κάνει εις βάρος μου, αλλά και γι’ αυτά που έχει κάνει εις βάρος ανυπεράσπιστων πολιτικών, ηθοποιών και άλλων ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας στις εκπομπές του, να έχει τιμωρηθεί με πολλά χρόνια φυλακή…».

    Και ενώ ο μεν κύριος Λαζόπουλος με το ταλέντο του κάνει όχημα την εκπομπή του για να δώσει την δική του εκδοχή, ο κύριος Κούγιας χειρίζεται τα δικά του όπλα, ήτοι την νομική του κατάρτιση και τονίζει πως «το Λαζόπουλο η ελληνική κοινωνία τον έχει ξεβράσει τόσο ως ηθοποιό όσο και ως δήθεν συγγραφέα, αλλά κυρίως ως πολιτική οντότητα και αυτό αποδείχθηκε χθες, όταν οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στο κέντρο διασκεδάσεως, αποθέωσαν τη μεγάλη Μαρινέλλα, ενώ, όταν ο Αντώνης Ρέμος ανέφερε το όνομά του, υπήρξαν μόνο αποδοκιμασίες και ούτε ένα χειροκρότημα. Βεβαίως όλα αυτά έγιναν μετά το επεισόδιο, όπου δήθεν κατά τη διάρκειά του υπήρξαν θαμώνες υποστηρικτές του. Θα παρακαλέσω τους δημοσιογράφους να περιοριστούν σε αυτή την ανακοίνωσή μου, διότι δεν θα προβώ σε άλλες δηλώσεις».

    Παρ’ όλα αυτά σε εμφάνιση του στον ΣΚΑΪ απαντάει για το θέμα, λέγοντας πως «υπάρχουν κάμερες στο μαγαζί, υπάρχουν μάρτυρες. Δεν είμαι ο άνθρωπος που έχω πάει στην δικαιοσύνη για οτιδήποτε με αφορά… Με έλεγε κοντό, γελοίο που δεν είμαι». Κάπου εκεί είπε ακόμη, πως έχει σώσει τον Λάκη Λαζόπουλο σε παλιότερες υποθέσεις και πως «ο άνθρωπος αυτός φθονεί οποιονδήποτε είναι διακεκριμένος» για να καταλήξει πως «δεν τον έχω χτυπήσει ποτέ. Τι να χτυπήσεις από αυτόν;»…

    Λάκης Λαζόπουλος

    Οι χαλαρές έχθρες και φιλίες της showbiz

    Συνήθως στο χώρο των διακεκριμένων, πλουσίων ή διασήμων της χώρας, οι κόντρες είναι σαν δριμύτατες καταιγίδες που καταλαγιάζουν σύντομα και γίνονται σε ελάχιστο χρόνο αίθριος καιρός. Εκεί που βρίζονται εκεί και αγαπιούνται τόσο ώστε να χωρίζουν για έναν ύπνο, βρε αδελφέ!

    Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν ξέφυγε από τη συνήθεια, όσο καυστική κι αν είναι η με χιούμορ πάντα κριτική του. Έτσι, κάποτε έβαζε ως στόχο κριτικής και σάτιρας τις εκπομπές της Αννίτας Πάνια και απάντησε στα σχόλια του συζύγου της, με βίντεο που είχε αστείες στιγμές είδους μαϊμούδων της Βορείου Αφρικής, τους μακάκους, χαρακτηρίζοντας ως «μακάκα» τον Νίκο Καρβέλα. Ο συνθέτης είχε απαντήσει χαρακτηρίζοντας τον «φούστη» και οι τόνοι είχαν ανεβεί χωρίς όρια.

    Όταν ο Λάκης Λαζόπουλος βρέθηκε στο ίδιο κανάλι με την Αννίτα Πάνια συμφιλιώθηκε μαζί της αλλά και με τον Νίκο Καρβέλα, βγήκαν φωτογραφίες και έμοιαζαν κολλητοί πια!

    Το ίδιο συνέβη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη την οποία σατίριζε ανελλιπώς και πολύ επιθετικά ο Λαζόπουλος, όπου το 1986 όταν και οι δυο ανέβασαν τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, στην Επίδαυρο η εθνική σταρ είχε δηλώσει πως «ο Λαζόπουλος υποφέρει από το σύνδρομο Βουγιουκλάκη».

    Όταν τον Ιούλιο του 1987, ο Λαζόπουλος συλλαμβάνεται, παρουσία εισαγγελέα, στα καμαρίνια του θεάτρου «Αθήναιον» και οδηγείται στην Ασφάλεια για επιθεωρησιακό κείμενο του που σχολίαζε το πολιτικό σύστημα της χώρας και του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη. Στο δικαστήριο, χωρίς να το περιμένει, είχε εμφανιστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης η Αλίκη Βουγιουκλάκη, όπου ήταν καταπέλτης.

    «Και παλιά σατιρίζονταν ο κ. Τσάτσος ή ο κ. Καραμανλής, αλλά ποτέ δε συνελήφθη κανένας. Ο τωρινός πρόεδρος είναι ειδική περίπτωση και δεν έχει χιούμορ» δήλωσε και χάρη στην ουσία στην κατάθεση της, ο Λαζόπουλος αθωώθηκε. Μετά από αυτό, γίνανε αχώριστοι, κάνανε μαζί ακόμη και διακοπές στην έπαυλη της σταρ στον Θεολόγο, ενώ η Αλίκη είχε εμφανισθεί σε μια εκπομπή του Λαζόπουλου στους 10 Μικρούς Μήτσους, όταν σάρωναν σε τηλεθέαση στο Mega.

    Μεγάλη κόντρα είχε ξεσπάσει και με τον πρώην συνεργάτη του, τον Παύλο Χαϊκάλη, που στους Δέκα Μικρούς Μήτσους έκανε με επιτυχία την ζωηρή γιαγιά. Η συνεργασία τους σταμάτησε, μετα από μια διαφήμιση που είχε κάνει ο Χαϊκάλης, υποδυόμενος τον ρόλο και η σάτιρα τον έκανε στόχο όταν δούλεψε και υπερασπίστηκε το υποκριτικό ταλέντο της Μιμής Ντενίση.

    Τελικά όταν ο Χαϊκάλης είχε ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τα ξαναβρήκαν και ο Λάκης Λαζόπουλος τον φιλοξένησε στην εκπομπή του, η οποία παίχτηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και εισέπραξε πρόστιμο από το ΕΣΡ. Τον Παύλο Χαϊκάλη είχε επίσης καλεσμένο μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη στην χθεσινή πρεμιέρα του «Αλ Τσαντίρι» στο Open. Όμως, στην περίπτωση του Κούγια, καμία φιλία, ή έστω τυπική ανοχή, δεν διαδέχτηκε την αμείλικτη σάτιρα και τους υψηλούς τόνους της…

    Η σκαμπομαχία, ο «νάνος» και η τακουνιά στο κεφάλι

    Η αποκορύφωση της σάτιρας του Λαζοπουλου σημειώνεται το 2007 την εποχή που η Εύη Βατίδου κατηγόρησε on camera τον Αλέξη Κούγια, τότε σύζυγό της, για ξυλοδαρμό. Βούτυρο στο ψωμί των ΜΜΕ οι δηλώσεις της, έκαναν το διαζύγιο Κούγια-Βατίδου, εκείνος διαπρεπής και έγκριτος δικηγόρος και εκείνη καλλονή και Μις Ελλάς, το αγαπημένο θέμα όλων δημοσιογράφων.

    Στην έντονη περίοδο του χωρισμού του δικηγόρου και της καλλονής, σημειώθηκε επίθεση στο γκαράζ του σπιτιού του ζευγαριού, με σιδερογροθιά από τους σωματοφύλακες του ευκατάστατου γόνου, όπως ο ίδιος ο δικηγόρος είχε πει. Στο «Τσαντίρι» ο Λάκης Λαζόπουλος εμφανίζεται με ένα τακούνι κολλημένο στο κεφάλι και έντρομο ύφος.

    Σε ένα μονόλογο περίπου ενός τετάρτου λέει, τάχα περίλυπος, ανάμεσα σε αλλά, «Αλέξη μου, τι ήταν αυτό που έπαθες! Τι συμφορά σε βρήκε, Αλέξη μου… Να κάθεσαι αμέριμνος πεντέμιση η ώρα το πρωί στο γκαράζ… Τι ήθελες στο γκαράζ, Αλέξη μου; Καμάρωνες το τζιπ το Cherokee; Και μπήκε αυτή η σουρτούκω από τα μπουζούκια, με τα δικά σου τα λεφτά και συνοδεία τον γιο επιχειρηματία».

    Όταν προβλήθηκε βίντεο όπου ο Κούγιας περιέγραφε τον γιο του επιχειρηματία ως ένα κοντό παιδί 25 ετών, ο Λάκης επιτέθηκε ανελέητα: «Πόσο κοντός, Αλέξη; Δηλαδή πόσο πιο κοντός; Νάνος ήταν; Γιατί το επόμενο size μετά το δικό σου αυτό είναι. Και τι έγινε μετά στο γκαράζ; Ξεκίνησε η τιτανομαχία των γιγάντων; Κοντοχτυπηθήκατε; Αρπάχτηκαν τα δύο σκαμπό μέσα στο γκαράζ; Μα, τόσο άτυχος, να μην είμαι εκεί; Να χάσω τη σκαμπομαχία;».

    Κούγιας
    Αλέξης Κούγιας

    «Είμαι 1,78» και «ο ίσα με δύο φερμουάρ μεσαίου μπουφάν άνθρωπος»

    Ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει στην εκπομπή «Μπορώ» και στην Άννα Δρούζα, πριν τη κορύφωση της σάτιρας και του διαζυγίου του, πως «Με μένα ειδικώς ασχολείται επειδή εκτελεί αποστολή. Ασχολείται μαζί μου μόνο και μόνο γιατί εγώ ενόχλησα στο επάγγελμά μου άνθρωπο ο οποίος τον βοηθάει να ζει», για να συνεχίσει χρόνια μετά το διαζύγιο του και την εκπομπή του Λαζόπουλου με την «τακουνιά» ως καλεσμένος στο «The 2Night Show» πως «…άρχισε μια επίθεση εναντίον μου ξαφνικά ο Λαζόπουλος, ο οποίος και αυτός γνωρίζουμε τι προσωπική ιδιωτική ζωή έχει. Στράφηκε και αυτός εναντίον μου χωρίς κανέναν λόγο και έφτασα στο σημείο να εμφανίζομαι ως ομοφοβικός. Δεν θα εξομαλυνθούν ποτέ οι σχέσεις μας. Δεν μπορώ να συγχωρήσω τον Λαζόπουλο και εύχομαι ο θεός να μην τα φέρει έτσι και συναντηθούμε.

    Αυτό που έκανε σε μένα και τα παιδιά μου για τρία χρόνια, αυτό που προσπάθησε να κάνει στη δουλειά μου, είναι πέρα από κάθε όριο. Σε κάθε εκπομπή του επί τρία χρόνια με παρουσίαζε σαν να είμαι νάνος. Είμαι 1,78. Με παρουσίασε σαν ανήθικο πρόσωπο. Παρουσίασε ένα επεισόδιο στο οποίο με χτύπησαν με σιδερογροθιά, σαν να με χτύπησε η πρώην σύζυγός μου με τακούνι».

    κουγιας
    Εύη Βατίδου και Αλέξης Κούγιας

    Για το ύψος του, όμως, έχει τοποθετηθεί κι άλλες φορές δημόσια ο γνωστός ποινικολόγος. «Από τον κ. Λαζόπουλο εγώ είμαι περίπου δέκα πόντους πιο ψηλός, είμαι 1,78 και στα νιάτα μου έπαιζα σέντερ μπακ, δηλαδή με εκείνους που συγκαταλέγονταν στους ψηλούς», δήλωνε στο Star όπου προέβλεπε πως «τα στερνά του κ. Λαζόπουλου θα είναι πολύ κακά».

    Η μέτρηση του ύψους του έχει αναφερθεί κι αλλού και το 2015, όπου επαναλαμβάνετε εμφατικά πως «έχω γίνει στόχος bullying. Επί χρόνια χωρίς κανένα λόγο, κατάλαβε κανείς γιατί ο Λαζόπουλος σε κάθε εκπομπή του μου έκανε επίθεση; Με έλεγε κοντό. Είμαι 1,78. Με παρουσίαζε με άλλους φακούς, είμαι διαφορετικός. Είπε ποτέ κανείς ότι εκείνο το χρονικό διάστημα εγώ στον ιδιοκτήτη του σταθμού για εκατοντάδες ανθρώπους στη Νότιο Αφρική είχα κάνει μια μήνυση».

    Το 2018 οπαδοί της Λάρισας της ομάδας της οποίας ήταν μεγάλος παράγοντας ο κ. Κούγιας, ανάρτησαν στο «AEL FC Arena», πριν από παιχνίδι με τη Λαμία, πανό το οποίο έγραφε «είσαι πολύ κοντός για την ΑΕΛ».

    Η απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου από σκηνής Τσαντιριού πάντα ήταν γνήσια απορία: «Έχω πει εγώ ότι ο Κούγιας είναι κοντός; Όχι βέβαια. Είναι όσο δύο φερμουάρ μεσαίου μπουφάν. Είναι δύο μπουφάν άνθρωπος»!

    κουγιας
    Αλέξης Κούγιας

    Ο «έρωτας» του Λάκη, το «κοντό σύμβολο του σεξ» και το «μαλλιοτράβηγμα με την Βατίδου για αυτό το τιρμπουσόν»

    Τόσο ο Αλέξης Κούγιας, όσο και ο Λάκης Λαζόπουλος χαίρουν μεγάλης προβολής των ΜΜΕ της χώρας. Σε κάποια από τις συνεντεύξεις του, στο περιοδικό «Λοιπόν», ο έγκριτος ποινικολόγος αναλύει την άποψη του στο γιατί ο ηθοποιός και συγγραφέας τον έχει στόχο της καυστικής του σάτιρας.

    «Μου το είπε ο Στάθης Ψάλτης», λέει, «ο οποίος είναι και παιδικός μου φίλος, γιατί έχουμε μεγαλώσει μαζί σε ένα μικρό χωριό της Κορινθίας, το Βέλο. Ως νέος δικηγόρος έκανα τα συμβόλαια του Ψάλτη, ο οποίος τότε ζητούσε να του γράφει τα κείμενα ο άγνωστος σε όλο τον κόσμο Λάκης Λαζόπουλος. Γνωριστήκαμε σε ένα μικρό σπίτι που είχε ο Ψάλτης στην Κυψέλη. Μετά άρχισε να γράφει κάποια θεατρικά έργα και πάντα είχε μέσα τον Αλέξη Κούγια. Ρώτησα τον Ψάλτη: “Τι έχει πάθει αυτός;” και μου είπε: “Είναι ερωτευμένος μαζί σου”».

    Ο Λάκης Λαζόπουλος φυσικά δεν χάνει την ευκαιρία να ανταπαντήσει από την εκπομπή του. «Το είπε ο μαρτυριάρης» λέει ο ηθοποιός στο «Αλ Τσαντίρι» με εκείνο το απολαυστικά αθώα ύφος του «όλα θα τα μαρτυρήσεις πια βρε κοντό σύμβολο του σεξ! Όσο καιρό δεν ασχολούμαι στενοχωρήθηκε το καταλαβαίνω, το είχε μαράζι. Έλεγε, δεν θα παίξει κάτι σχετικά με μένα; Και πήγε και κάρφωσε τον παράνομο έρωτά μας. Εμείς έχουμε μαλλιοτραβηχτεί με την Βατίδου… Ποιος θα πρωτοπάρει αυτό τον λεβέντη… Αυτό το τιρμπουσόν…».

    Ο καυστικός σχολιασμός του Λαζόπουλου και τα τρανταχτά γέλια του κοινού του έκαναν τότε τον ποινικολόγο να απαντήσει πως «έχω μεγάλα γεννητικά όργανα»!

    Αλέξης Κούγιας και Εύη Βατίδου

    Περί ηθικής, ερωτικών προτιμήσεων και απουσίας από τα κανάλια

    Κάποια στιγμή, στα αυτά στα 12 με 15 περίπου χρόνια γνήσιας κόντρας, ο δικηγόρος δήλωσε για δικούς του επαγγελματικούς λόγους, ότι δεν θα έδινε πλέον καμία συνέντευξη στις κάμερες ή στους δημοσιογράφους που του τηλεφωνούσαν για υποθέσεις που αναλάμβανε.

    Ο Λαζόπουλος καραδοκούσε σχολιάζοντας πως «δυο χρόνια έχει να βγει στα κανάλια. Αφού όταν βγαίνει λέω “πού τον έχω ξαναδεί, ρε παιδί μου;”». Ακολούθησε βίντεο με καμία δεκαριά τηλεοπτικές εμφανίσεις του Κούγια μέσα σε λίγες ημέρες, την ίδια περίοδο που ο τόνιζε την αποχή του.

    Τον Νοέμβριο του 2016, ο Αλέξης Κούγιας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Arena 89,4 δήλωνε πως «είναι ο μεγαλύτερος κρυφός γκέι που υπάρχει στην Ελλάδα και είναι και ανήθικος άνθρωπος στην ακραία του μορφή επειδή στοχοποιεί τίμιους ανθρώπους», είπε αρχικά και συνέχισε πως «έχει αλλοιώσει την προσωπικότητά μου και έφτιαξε έναν επίπλαστο χαρακτήρα μου για να με δυσφημεί».

    Πρόσφατα και μετα το θερμό επεισόδιο στα μπουζούκια, στον ΣΚΑΪ ο κ. Κούγιας στο ίδιο ύφος τόνισε: «Ενα πράγμα θα πω. Και νομίζω ότι αυτό θα εκφράσει όλους τους μέσους ανθρώπους. Πείτε ότι έχετε ένα γιο 16 έως 20 χρονών. Και σας λέει ο Λαζόπουλος: «να τον πάρω τρεις μέρες εκδρομή μαζί να πάμε; Θα τον αφήσετε;»

    Λάκης Λαζόπουλος
    Λάκης Λαζόπουλος

    Για τα παιδιά και λίγο Therapin

    Μέσα σε αυτόν τον πολυετή κυκεώνα σχολίων, σάτιρας, αστείων, σοβαρών, προσβολών και αναμέτρησης στα μπουζούκια και οι δυο κύριοι κάνουν αναφορές στα παιδιά τους.

    «Συναντηθήκαμε μία φορά», δηλώνει ο κύριος Κούγιας, «σηκώθηκα, ήμουν έτοιμος να τον κατασπαράξω. Του είπα “ξέρεις τι κακό έχεις κάνει σε μένα και τα παιδιά μου;”. Γυρίζει και μου λέει “είμαι με την κόρη μου” και του λέω “δεν θα σου κάνω τίποτα τώρα γιατί σέβομαι την κόρη σου, όμως, σε πέντε, σε δέκα, σε είκοσι χρόνια θα συναντηθούμε και τότε θα αντιμετωπίσεις αυτόν που προσπάθησες να καταστρέψεις.

    Το πρόβλημά μας δεν το λύνει η δικαιοσύνη, δεν σου έχω κάνει μήνυση, δεν σου έχω κάνει αγωγή, δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ, όμως, θα πληρώσεις”. Αυτό είναι δεδομένο. Και εύχομαι ο θεός να με βοηθήσει, εκείνη τη στιγμή, να μπορέσω να σκεφτώ τα αγγελούδια μου. Υπάρχουν όρια και σε αυτό δεν υπάρχει συγχώρεση».

    Και από τους δυο κυρίους έχει γίνει λόγος για τη συνάντηση του Αλέξη Κούγια στο εστιατόριο Gaspar, στο Ψυχικό, όπου ο Λαζόπουλος βρισκόταν με την κόρη του και έτρωγε.

    «Και πριν δύο χρόνια το ίδιο είχε κάνει, όταν ήμουν και έτρωγα με το παιδί μου, έβριζε, έλεγε διάφορα κι έφυγε. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ λέει ότι ασυναρτησίες συνδέει, ότι με έσωσε εμένα από τις κοκαΐνες και από τα σκάφη. Ότι εγώ είμαι αυτός που παίρνει τις ουσίες, αλλά περιέργως χτυπιέται αυτός σαν να έχει πάρει ουσίες».

    Διότι ανάμεσα στη σάτιρα, τους χωρισμούς, τα παιδιά, τους έρωτες, εμπλέκεται και η υπόθεση «Therapin». Για να θυμούνται οι γεροντότεροι και να μαθαίνουν την σύγχρονη ιστορία του τόπου, οι νεότεροι, τον Ιούνιο του 2001 ο Λάκης Λαζόπουλος μαζί με τον Σάκη Ρουβά, τον Ηλία Ψινάκη, τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο επέβαιναν στη θαλαμηγό του 50χρονου ψυχιάτρου και ιδιοκτήτη ψυχιατρικής κλινικής, Πέτρου Λυμπέρη, η οποία είχε δέσει στον κόλπο του Ορνού στη Μύκονο.

    Σε έφοδο που έγινε σε αυτή από το Λιμενικό και την Αστυνομία βρέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, μαριχουάνας, μεθαδόνης και άλλων χαπιών σε μικρές ποσότητες, ενώ όλοι οι διάσημοι επιβάτες του σκάφους που είχαν ταξιδέψει από Αθήνα στη Μύκονο, είχαν αποχωρήσει πριν από την έρευνα. Το θέμα, όπως είναι φυσικό, είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στα ΜΜΕ.

    Λαζόπουλος
    Λάκης Λαζόπουλος

    Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε τότε προβεί σε ανακοίνωση λέγοντας πως δεν γνώριζε πριν από το ταξίδι τον Πέτρο Λυμπέρη, πως απευθύνθηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία, προτού καν τον καλέσουν, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τι συνέβη μετά την αποχώρησή του από το σκάφος και πως προθυμοποιούνταν να υποβληθεί σε οποιοδήποτε τεστ για να αποδείξει ότι δεν είχε κάνει ποτέ του χρήση ναρκωτικών.

    Για αυτό το θέμα λοιπόν, στην ανακοίνωση του ο κύριος Κούγιας λέει πως «ενώ υπήρξα ο σωτήρας του στη γνωστή υπόθεση της θαλαμηγού Therapy στη Μύκονο, όπου ήταν επιβάτης μαζί με νεαρούς κολυμβητές του αθλητικού ομίλου Βουλιαγμένης, πριν αποβιβαστεί εγκαίρως και πριν η Αστυνομία και το Λιμενικό συλλάβει τους υπόλοιπους επιβάτες μέσα στην κοκαΐνη.

    Ο αγνώμων αυτός άνθρωπος που μου οφείλει τη ζωή του και την καριέρα του, γιατί εγώ συνέταξα την απολογία του βασικού κατηγορουμένου που εξαφάνισε κάθε ενδεχόμενο να είναι και αυτός κατηγορούμενος για οποιαδήποτε πράξη, λόγω του ότι επί ώρες ταξίδευε με μια μικρή θαλαμηγό που ήταν γεμάτη κοκαΐνη…».

    Ο Λάκης Λαζοπουλος ανταπαντά από το λουσάτο νέο σκηνικό του Open, πως «… να υπενθυμίσω ότι εγώ ήμουν μάρτυρας κατηγορίας αυτού μέσα, γιατί ήμουν πριν 20 ώρες εκεί, καλεσμένος. Όχι κατηγορούμενος. Άρα δεν χρειάζεται να με απαλλάξει κανένας, ήμουν μάρτυρας, όχι κατηγορούμενος».

    Όσο για τα παιδιά του κυρίου Κούγια ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε από αέρος εκπομπής «… Και ασφαλώς σέβομαι τα παιδιά του και όλων τα παιδιά, αυτός δεν τα σέβεται. Αλλά στα παιδιά, τα παραδείγματα τα δίνουν πρώτα οι γονείς…».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βατίδου – Κούγιας: Νέα επεισόδια ανάμεσα σ’ εκείνους που αγαπήθηκαν πολύ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούστας-Μέρμηγκα: Τελικά νίκησε ο έρωτας!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξανά στο σφυρί οι εγκαταστάσεις της Ίριδας των Μπόμπολα – Ψυχάρη



    ΣΧΟΛΙΑ