• LIFE&STYLE

    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η κυρία καθηγήτρια που δεν παίρνει τα γράμματα

    • NewsRoom
    κωνσταντινα-σπυροπουλου

    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου


    Χριστούγεννα στο νοσοκομείο έκανε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία ανέβασε μάλιστα μία ανάρτηση με ένα μακροσκελές κείμενο που, όμως, περιείχε ένα ορθογραφικό λάθος που μας έβγαλε τα μάτια (και που διόρθωσε μετά τον έντονο σχολιασμό που δέχθηκε)!

    Η ξανθιά παρουσιάστρια, που ξεκίνησε ως μοντέλο από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και στη συνέχεια «αναρριχήθηκε» με τάχιστους ρυθμούς για να βρεθεί ξαφνικά κεντρική παρουσιάστρια σε εκπομπή του Alpha (χωρίς ωστόσο πότε να φέρει τα επιθυμητά νούμερα τηλεθέασης), σπουδάζει στο Τμήμα Φιλολογίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως υποστηρίζει εδώ και αρκετά χρόνια. Δηλαδή σε ένα από τα σπουδαιότερα Πανεπιστήμια της χώρας μας, το οποίο, μάλιστα, βρίσκεται στη λίστα με τα κορυφαία παγκοσμίως.

    «Χρωστάω πέντε μαθήματα για πτυχίο», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους, τον Ιούνιο του 2019, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ενώ πριν από δύο χρόνια δήλωνε πως έκανε την πρακτική της σε Λύκειο στην περιοχή της Αργυρούπολης.

    Η καθηγήτρια, όμως, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου φαίνεται να αγνοεί τα βασικά.

    «Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία, από ένα μέρος με πολύ αγάπη και ζεστασιά, έγραψε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, προκαλώντας «εγκεφαλικά» με την ορθογραφία του επιθέτου «πολύς» (πολύς – πολλή – πολύ). Το οποίο, όποιος γνωρίζει τα στοιχειώδη, ως επίθετο κλίνεται και στα τρία γένη. Κάτι που η κ. Κωνσταντίνα, καθηγήτρια ούσα, θα έπρεπε να γνωρίζει και να γράψει το σωστό «με πολλή αγάπη και ζεστασιά!». (Κάτι που, οφείλουμε να πούμε, διόρθωσε στη συνέχεια, πιθανότατα και λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν).

    Μία καθηγήτρια από το Καποδιστριακό δεν επιτρέπεται να «δολοφονεί» την ελληνική γλώσσα με έναν τόσο οφθαλμοφανή τρόπο και να μη γνωρίζει τη διαφορά του επιθέτου από το επίρρημα!

    Όμως, αν λάβει κανείς υπόψη και τα άλλα «μαργαριτάρια» που έχει πετάξει κατά καιρούς η κ. Σπυροπούλου, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βάσιμες αμφιβολίες για τις υποτιθέμενες σπουδές της.

    Για παράδειγμα, το 2016, έναν χρόνο δηλαδή πριν κάνει την πρακτική της σε μαθητές Λυκείου, είχε την εξής απορία στον αέρα της εκπομπής της στον Alpha: «Το Βασίλης με πόσα ‘σ’ γράφεται;»

    Η απορία της «γεννήθηκε» με αφορμή την ορθογραφία του ονόματος «Σύλια», το οποίο η γνωστή σχεδιάστρια μόδας, Σήλια Κριθαριώτη, έχει υιοθετήσει με «η».

    Ακολουθεί ο διάλογος της κ. Σπυροπούλου με τους συνεργάτες της:

    Κωνσταντίνα: Να πούμε χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν στον Σύλα και τη Σύλια. Δηλαδή γιορτάζει η Σήλια Κριθαριώτη;

    Παύλος: Η Σήλια είναι με «η», αυτή είναι με «υ».

    Κωνσταντίνα: Υπάρχουν δύο Σύλιες δηλαδή; Δηλαδή, υπάρχει Κωνσταντίνα και Κονσταντίνα;

    Νάνσυ: Υπάρχει το Νατάσα με ένα «σ» και με δύο «σ».

    Κωνσταντίνα: Το Βασίλης με πόσα «σ» γράφεται;

    Πέτρος: Με ένα, ανέκαθεν.

    Κωνσταντίνα: Εγώ με δύο το έγραφα παλιά.

    Παύλος: Ο Γιάνης με ένα «ν» έκανε καριέρα.

    Τι ακριβώς συμβαίνει με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου λίγοι γνωρίζουν. Σε περίπτωση πάντως που όντως ισχύει ότι είναι φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν είναι καθόλου περίεργο το γεγονός ότι βρίσκεται στο κλαμπ των «αιώνιων φοιτητών»!



    ΣΧΟΛΙΑ