• LIFE&STYLE

    Η Κλέλια Χατζηιωάννου έχει περιουσία 1,2 δισ δολ και σώζει το “Χαμόγελο του Παιδιού”

    • NewsRoom


    Η Κλέλια Χατζηιωάννου, αδερφή του ιδιοκτήτη της easy jet γνωστού Κύπριου εφοπλιστή Στέλιου Χατζηιωάννου, ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του Προέδρου του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου σώζωντας το Ίδρυμα, από τον εφιάλτη του ΕΝΦΙΑ. Από καιρό ήταν γνωστό ότι το Ίδρυμα αδυνατούσε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και απειλούνταν ακόμα και με κλείσιμο. Το ποσό, το οποίο ανέρχεται στα 57.313,31 ευρώ, αποτελεί πλέον παρελθόν για τη ΜΚΟ, καθώς σήμερα η Κλέλια Χατζηιωάνου, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, αποπλήρωσε το χρέος.

    Χαμόγελο του παιδιού
    Η κα. Κλέλια Χατζηιωάννου με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος “Χαμόγελο του Παιδιού”, κ. Κ. Γιαννόπουλο.

    Η κα. Χατζηιωάννου, αν και είχε αποσυρθεί από την κοσμική Αθήνα τα τελευταία χρόνια, δήλωσε παρούσα σήμερα και έδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευαισθησίες της, καταβάλλοντας τα χρήματα για να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ για το Χαμόγελο του Παιδιού.

    “Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην κα Κλέλια Χατζηιωάννου. Για ακόμα μια φορά η κα Κλέλια Χατζηιωάννου βρέθηκε δίπλα μας κι έβαλε τέλος στην αγωνία μας για το πώς θα πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ.

    Κατανοώντας το δύσκολο έργο μας κι έχοντας γνωρίσει τα παιδιά μας καθώς και τις δράσεις μας, αποφάσισε να μας στηρίξει για άλλη μια φορά προσφέροντας το ποσό που αντιστοιχεί στην οφειλή του οργανισμού μας για τον ΕΝΦΙΑ.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά την κα Χατζηιωάννου για την ευαισθησία της και για τη στήριξή της”, ανέφερε με σχετική ανάρτηση στο facebook η ΜΚΟ.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος είχε κάνει εκκλήσεις για το συγκεκριμένο ποσό και την αδυναμία της ΜΚΟ να αποπληρώσει τον φόρο, ωστόσο η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πως δε μπορούσε να γίνει απαλλαγή του φόρου.

    Τότε, η κα. Κλέλια Χατζηιωάννου, η οποία κατά καιρούς έχει δείξει ανάλογες ευαισθησίες, ενήργησε σωτήρια, αποπληρώνοντας το χρέος των 57.313,31 ευρώ.

    Η κα. Κλέλια Χατζηιάννου, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα περίπου 1,2 δισ. δολάρια, από το 2006 είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος “Κλέλια Χατζηιωάννου” με σημαντική δράση. Το κτίριο στεγάζεται στο περίφημο νεοκλασικό κτίριο, ιδιοκτησίας της Ιδρύτριας, στην Κηφισιά Αττικής. Το εν λόγω κτίριο σχεδιάστηκε από τον σπουδαίο κλασσικό αρχιτέκτονα στις αρχές του 20ου αιώνα Ερνέστο Τσίλλερ.

    Σκοπός του Ιδρύματος είναι η χορήγηση υποτροφιών σε αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κύπρου, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική και Ιστορία της Τέχνης, σε αντίστοιχες Σχολές/Πανεπιστήμια/Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
    Για την πραγμάτωση του ως άνω σκοπού του, το Ίδρυμα προκηρύσσει ετησίως τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές.



    ΣΧΟΛΙΑ