• LIFE&STYLE

    Κύμα συμπαράστασης στην Καινούργιου μετά τα «πυρά» Κούγια (video)

    • NewsRoom

    Κατερίνα Καινούργιου, Αλέξης Κούγιας


    Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Κατερίνας Καινούργιου και του Αλέξη Κούγια, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, στην οποία καταφέρεται κατά πάντων προαναγγέλλοντας μηνύσεις, ενώ έκανε ειδική αναφορά σε παρουσιάστρια πρωινού του OPEN, χαρακτηρίζοντάς την «επαγγελματία κυρία της Μυκόνου».

    Αν και ο Αλέξης Κούγιας δεν κατονόμασε στην ανακοίνωσή του την παρουσιάστρια, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, την καθημερινή ζώνη του πρωινού έχει αναλάβει η Κατερίνα Καινούργιου και αντίστοιχα του Σαββατοκύριακου, η Σίσσυ Χρηστίδου με αποτέλεσμα να «φωτογραφίζει» μια από τις δύο κυρίες.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας δήλωσε: «Την ίδια ιδιαίτερη μεταχείριση επιφυλάσσω και στην ‘επαγγελματία κυρία’ της Μυκόνου, παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής στο Open TV, γιατί θα πρέπει να καταλάβει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει την προσωπική και επαγγελματική της ζωή δεν της επιτρέπει να κάνει κρίσεις και να παρουσιάζει ένα νομικό θέμα με τέτοιο παράνομο και προκατειλημμένο τρόπο, όταν η παιδεία και η εν γένει προσωπικότητά της δεν είναι επαρκείς για να προσεγγίζει τέτοιου είδους θέματα».

    Μέσα από την εκπομπή «Ευτυχείτε», η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε εξοργισμένη τις δηλώσεις του Κούγια, καθώς ο χαρακτηρισμός «επαγγελματία κυρία της Μυκόνου» την έθιξε, απαντώντας, μάλιστα, ότι: «Αν το ‘επαγγελματίας κυρία της Μυκόνου’ είναι σαν το ‘επαγγελματίας ομοφυλόφιλος’, μαγκιά μου και τιμή μου. Αν όμως υπονοείτε κάτι για το ήθος μου, εσείς που είστε ο τελευταίος που πρέπει να μιλάτε για ήθος, όποια πέτρα κι αν σηκώσετε, έχει να πει το πόσο ηθικό πλάσμα είμαι. Και όλα αυτά τα χρόνια είμαι εδώ, στην πρώτη γραμμή, με το ήθος μου και την αξιοπρέπειά μου».

    «Εγώ το θέμα αυτό το προσέγγισα τελείως ανθρώπινα, όπως έτσι το προσεγγίζουν και οι περισσότεροι τηλεθεατές. Ντροπή όλα αυτά που είπε, αλλά πραγματικά είναι τιμή μου να με πιάνει στο στόμα του ένας τέτοιος τύπος», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι:

    «Όποια πέτρα κι αν σηκώσετε, έχει να πει το πόσο ηθικό πλάσμα είμαι. Και όλα αυτά τα χρόνια είμαι εδώ, στην πρώτη γραμμή, με το ήθος μου και την αξιοπρέπειά μου. Γνωρίζει και τον πατέρα μου και ξέρει πως με έχει μεγαλώσει, να δω τώρα τι θα πει. Ντροπή σας, έχετε και δυο παιδιά. Ποιος νομίζει πως είναι; Έχω μιλήσει μαζί του και πάντα μου λέει “πόσο ευγενική είστε” και βγάζει μια τέτοια ανακοίνωση;… Κρίμα. Ντροπή σας κύριε Κούγια.

    Eχω σοκαριστεί, ποιος νομίζει ότι είναι; Θα πει για το πώς χειρίζομαι την προσωπική μου ζωή; Για να θυμηθούμε πώς έχει χειριστεί στο παρελθόν ο κύριος Κούγιας την προσωπική του ζωή. Δεν σας φοβόμαστε κύριε Κούγια. Και για το ήθος μερικών ανθρώπων, που μας θίγεται τώρα μέσα στην ανακοίνωσή σας, επιφυλασσόμαστε κι εμείς, δεν είστε ο μόνος καλός ποινικολόγος που υπάρχει».

    Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Κούγιας επέστρεψε με διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία ισχυρίζεται ότι δεν αναφερόταν στο πρόσωπο της Κατερίνας Καινούργιου.

    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Ειλικρινά και χωρίς καμία αίσθηση χιούμορ ή ειρωνείας, δεν αναφερόμουν σ’ εσάς στο δελτίο τύπου που εξέδωσα. Σε άλλη κυρία – παρουσιάστρια αναφερόμουν. Εάν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας, λυπάμαι πολύ».

    Μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter, η παρουσιάστρια ανάρτησε το Δελτίο Τύπου σχολιάζοντας «χωρίς λόγια…».

    Με τη σειρά τους, οι χρήστες του Twitter έστειλαν εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης προς την παρουσιάστρια για την στάση που κράτησε απέναντι στον Αλέξη Κούγια και τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

    Παράλληλα, τόσο ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN όσο και η εταιρεία παραγωγής του Νίκου Κοκλώνη με ανακοίνωσή τους στάθηκαν στο πλευρό της.

    Η ανακοίνωση του OPEN:

    «Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN από την αρχή της λειτουργίας του πρεσβεύει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των τηλεθεατών του. Τηρώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την κοινωνία και τους πολίτες.

    Σε συνέχεια της σημερινής δήλωσης του κου Αλέξιου Κούγια, ο οποίος αναφέρθηκε σε “παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής” του τηλεοπτικού μας σταθμού, επιθυμούμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την τελευταία δήλωση-απάντησή του με την οποία διευκρινίζει ότι δεν αναφέρεται στην κα Καινούργιου.

    Πάρα ταύτα, επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι ο σταθμός μας στηρίζει απόλυτα τη συνεργάτιδα του, της οποίας το ήθος, η αξιοπρέπεια και η επαγγελματική επάρκεια δεν αμφισβητούνται. Στηρίζει απόλυτα επίσης και κάθε άλλο συνεργάτη, δημοσιογράφο ή παρουσιαστή του σταθμού, που μάχεται στην πρώτη γραμμή για την ενημέρωση και ψυχαγωγία του κοινού, όπως επιτάσσουν το Σύνταγμα και η νομοθεσία της χώρας».

    Και η εταιρεία παραγωγής Barking Well Media που έχει αναλάβει την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου τάχθηκε υπέρ της.

    Η ανακοίνωση της Barking Well Media:

    «Με αφορμή δηλώσεις που αναφέρονται ‘σε παρουσιάστρια πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής’ και ως συμπαραγωγός της επιτυχημένης καθημερινής ψυχαγωγικής εκπομπής ‘Ευτυχείτε’, η Barking Well Media δηλώνει την απόλυτη στήριξή της στο πρόσωπο της Κατερίνας Καινούργιου, αλλά και την ικανοποίησή μας που με διευκρινιστικές δηλώσεις αποσαφηνίστηκε πως δεν αναφέρονταν στο πρόσωπό της.

    Η Barking Well Media, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στην ελληνική τηλεόραση, δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή της στο πρόσωπο των παρουσιαστών, δημοσιογράφων αλλά και συντελεστών των ψυχαγωγικών εκπομπών που με σεβασμό και αξιοπρέπεια, τηρώντας τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας καλύπτουν τα θέματα της επικαιρότητας με γνώμονα τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των τηλεθεατών.

    Η Barking Well Media ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται με σοβαρότητα για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του τηλεοπτικού κοινού.

    Η Barking Well Media ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε όλους όσοι προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να σπιλώσουν ή και να χαλιναγωγήσουν πρόσωπα και καταστάσεις».

    Μάλιστα, ο Νίκος Κοκλώνης μοιράστηκε και στο δικό του το προφίλ στο Instagram την ανακοίνωση, επισημαίνοντας πάνω στην εικόνα τόσο την Κατερίνα Καινούργιου όσο και τη Σίσσυ Χρηστίδου.

    Διαβάστε επίσης:

    Κατερίνα Καινούργιου: Τι απαντά στον Κούγια για τον χαρακτηρισμό «επαγγελματίας κυρία της Μυκόνου» (video)

    Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές κατά πάντων

    Υπόθεση Λιγνάδη: Σοκάρει το δικαστικό βούλευμα – Επί 30 έτη προσέγγιζε ανηλίκους



    ΣΧΟΛΙΑ