• LIFE&STYLE

    Και τι κάνεις τελικά αν θες να γίνεις ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας;

    • NewsRoom


    Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μια ραγδαία αύξηση στην εισροή μαθητών σε διάφορα Business School του κόσμου. Η αύξηση αυτή ισούται με την επιθυμία όλο και περισσότερων ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν πτυχία με τομέα ειδίκευσης τις επιχειρήσεις και το Management. Τα Business και Management πτυχία είναι πλέον τόσο διαδεδομένα, καθώς όλο και περισσότεροι φοιτητές επιθυμούν είτε να ξεκινήσουν τις σπουδές του με αυτά, είτε να τις συνεχίσουν με κάποιο αντίστοιχο μεταπτυχιακό.

    Τα συγκεκριμένα πτυχία ενώ φέρονται να είναι περιζήτητα παρόλα αυτά παρουσιάζουν έναν ιδιαίτερα υψηλό βαθμό δυσκολίας ένταξης σε αυτά. Πιο συγκεκριμένα στην Μ. Βρετανία, μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη ζήτηση σε ανάλογα πτυχία, υπάρχουν χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο που προσπαθούν να μπουν σε ένα από τα καλύτερα Business School της χώρας, ευελπιστώντας να εξασφαλίσουν με τον τρόπο αυτό μια λαμπρή και ασφαλή καριέρα στον τομέα των επιχειρήσεων.

    Για τον λόγο αυτό, εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα καλύτερα και ταυτοχρόνως πιο απαιτητικά Business School που βρίσκονται στην Μ. Βρετανία. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι τα πιο κατανοητά από οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια ανάλυσης τους, καθώς ο υπολογισμός έχει γίνει σύμφωνα με όλες τις απαραίτητες παραμέτρους, όπως η ικανοποίηση των φοιτητών, η ποιότητα της έρευνας τους, οι προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά, οι ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης των αποφοίτων, καθώς και άλλες βασικές προϋποθέσεις.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στην λίστα η απουσία δύο σπουδαίων Βρετανικών Πανεπιστημίων, του Cambridge και της Οξφόρδης, καθώς κανένα από τα δύο δεν προσφέρει απευθείας πτυχίο business για προπτυχιακούς φοιτητές.

    Εμείς θα ξεκινήσουμε την απαρίθμηση αντίστροφα με τα 10 καλύτερα Business School της Μ. Βρετανίας.

    10. University of Edinburgh

    Κατάφερε να μπει στην δεκάδα και να “κατατροπώσει” τους αντιπάλου της, καθώς τα κριτήρια ένταξης των μαθητών σε αυτό είναι αρκετά υψηλά, συγκεντρώνοντας το ποσό των 476 UCAS, της Πανεπιστημιακής αρχής που υπολογίζει τα κριτήρια και της προϋποθέσεις ένταξης στα Βρετανικά Ιδρύματα.

    9. Durham University

    Βρίσκεται στην Βόρεια Αγγλία και κατατάσσεται στην 9 θέση με τα πιο απαιτητικά Business School της Μ. Βρετανίας καθώς σημειώνει συνολικά 477 πόντους (UCAS) στην δυσκολία ένταξης μας σε αυτά.

    8. University of Exeter

    Βρίσκεται στην Νοτιοδυτική Αγγλία και κατέχει την 8η θέση με 487 βαθμούς για την ένταξη σας σε αυτό.

     

    7. University of Bath

    Κατακτά την 7η θέση στην λίστα με τα πιο απαιτητικά Business School της Μ. Βρετανίας συγκεντρώνοντας 488 UCAS.

     

     

    6. University of Strathclyde

    Είναι το δεύτερο δυσκολότερο Πανεπιστήμιο της Σκωτίας για τις σπουδές στον τομέα των επιχειρήσεων καθώς κατέχει την υψηλή βαθμολογία των 494 UCAS.

     

    5. London School of Economics

    Αν και είναι το 3 στην κατάταξη με τα καλύτερα πτυχία της Μ. Βρετανίας, παρόλα αυτά τα κριτήρια ένταξης του είναι της κλίμακας του 495 UCAS και για αυτό τον λόγο βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας μας.

     

    4. University College London

    Είναι ένα από τα απαιτητικά και καλά Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας συγκεντρώνοντας τα 499 UCAS, με το κριτήριο δυσκολίας ένταξης μας σε αυτό.

     

    3. King’s College London

    Το λέει και το όνομα του, το πιο δύσκολο business school του Λονδίνου για να γίνεις αποδεκτός με, καθώς οι μαθητές πρέπει να συγκεντρώσουν 501 UCAS για να μπουν.

     

     

    2. University of Warwick

    Ο αρχηγός της οικονομικής ομάδας της τράπεζας της Αγγλίας, Andy Haldane, έχει αποφοιτήσει από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, το οποίο ευλόγως κατέχει την δεύτερη θέση, καθώς κατέχει το ποσό των 518 UCAS.

    1. University of St. Andrews

    Εδώ μιλάμε για την κορυφή των Ιδρυμάτων, καθώς εκτός ότι θεωρείται ως το πιο δύσκολο Business School της Μ. Βρετανίας, συγκεντρώνοντας 555 UCAS, είναι ταυτόχρονα και το καλύτερο Πανεπιστήμιο στην ολοκληρωμένη λίστα με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.

     

     

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/ergasiakos-paradisos-ivenezouela/41657

    http://www.mononews.gr/i-dryships-plironi-chrisafi-tis-thigatrikes-tou-g-ikonomou/41664



    ΣΧΟΛΙΑ