• LIFE&STYLE

    Καταδικάστηκε σε 6,5 χρόνια φυλάκιση για εξαπάτηση μέσω τηλεμάρκετινγκ

    • NewsRoom


    Η Τζεν Σαχ, πρωταγωνίστρια του αμερικανικού τηλεοπτικού ριάλιτι Real Housewives of Salt Lake City, καταδικάστηκε σε 6,5 χρόνια φυλάκιση.

    Η Αμερικανίδα ηθοποιός ομολόγησε τον περασμένο Ιούλιο την ενοχή της σε συνωμοσία και διάπραξη απάτης μέσω τηλεφώνου για τη συμμετοχή της σε πρόγραμμα τηλεμάρκετινγκ που στόχευε ευάλωτα άτομα.

    Η Σαχ ζήτησε συγγνώμη για τον ρόλο της λέγοντας ότι «θα προσπαθήσει για το υπόλοιπο της ζωής μου να επανορθώσει». Ως μέρος της συμφωνίας της θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων και θα πληρώσει επίσης έως και 9,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

    Η ποινή φυλάκισης των 78 μηνών ανακοινώθηκε αφού οι δικηγόροι της ηθοποιού ζήτησαν τρία χρόνια φυλάκιση, ενώ οι εισαγγελείς πρότειναν 10 χρόνια κάθειρξη.

    Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι η Σαχ, 49 ετών, και ο πρώην βοηθός της Στιούαρτ Σμιθ – ο οποίος επίσης ομολόγησε την ενοχή του – δημιούργησαν λίστες ευάλωτων θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων τις οποίες πούλησαν σε άλλα μέλη του συστήματος απάτης.

    Τζεν Σαχ
    Τζεν Σαχ

    Με οργανωμένο σχέδιο, όπως αναφέρθηκε από τους εισαγγελείς στη δικαστική αίθουσα, εξαπατήθηκαν από το 2012 χιλιάδες άνθρωποι. Ανάμεσα στα θύματα ήταν μια γυναίκα 70 ετών που έχασε τις μισές αποταμιεύσεις της και ένα άλλο άτομο με προβλήματα υγείας που έμεινε άστεγο, αφού έχασε χρήματα πληρώνοντας για παραπλανητικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, σύμφωνα με δηλώσεις των θυμάτων.

    Η Τζεν Σαχ συνελήφθη τον Μάρτιο του 2021 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Real Housewives of Salt Lake City» το οποίο προβάλλεται στο Bravo.

    Κατά τη διάρκεια του σόου, η σταρ του ριάλιτι είχε συχνά διαφημίσει τον πολυτελή τρόπο ζωής της, συμπεριλαμβανομένων των ακριβών ρούχων, των κοσμημάτων της και της ομάδας βοηθών της.

    Η Σαχ θα οδηγηθεί σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ στις 17 Φεβρουαρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Survivor spoiler: Η ομάδα που κερδίζει την ασυλία και η παίκτρια που αποχωρεί



    ΣΧΟΛΙΑ