• LIFE&STYLE

    Κακές συνήθειες που πρέπει να κόψετε  για να γίνετε πιο παραγωγικοί!


    Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

    Το να είστε περισσότερο παραγωγικοί δεν έχει να κάνει με το πόσο σκληρά δουλεύετε αλλά με το πόσο έξυπνα το κάνετε και κατά πόσο αξιοποιείτε την κάθε μέρα.

    Αν και αυτό δεν είναι εύκολο κατόρθωμα, το να πετυχαίνετε πολλά σε λιγότερο χρόνο είναι πολύ πιο εφικτό, αν  σταματήσετε να σαμποτάρετε τον εαυτό σας με κακές συνήθειες.

    Αυτά είναι τα  13 πράγματα είναι που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τώρα, για να γίνουμε πιο παραγωγικοί.

    Ανούσια περιήγηση στο διαδίκτυο
    Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στο χώρο εργασίας, είναι εύκολο να αποπροσανατολιστούμε αναζητώντας την απάντηση σε μια τυχαία ερώτηση που μόλις έσκασε στο κεφάλι μας.

    web-browsing
    Ακόμα κι αν είναι κάτι που θέλουμε να ψάξουμε, όταν δεν αφορά την δουλειά που κάνουμε εκείνη την ώρα,  συνιστάται να γράψουμε σε ένα σημειωματάριο ότι θέλουμε να αναζητήσουμε στο διαδίκτυο έτσι ώστε  να το κάνουμε αργότερα, όταν δηλαδή θα έχουμε ολοκληρώσει την δουλειά μας.

    Multitasking

    Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να καταφέρουν να ασχολούνται με πολλά πράγματα  ταυτόχρονα, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μόνο το 2% του πληθυσμού είναι ικανό για multitasking.

    multitasking
    Για τους υπόλοιπους από εμάς, το multitasking είναι μια κακή συνήθεια που μειώνει την προσοχή μας και μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς μακροπρόθεσμα.

    Έλεγχος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας συνεχώς μέσα στην ημέρα

    Δυστυχώς, κάθε φορά που το κάνετε αυτό, χάνετε μέχρι και 25 λεπτά από το χρόνο εργασίας..

    checking-email-throughout-the-day
    Αντ ‘αυτού, ο σύμβουλος στρατηγικής Ron Friedman προτείνει το κλείσιμο των email και ακόμα καλύτερα την απενεργοποίηση του τηλεφώνου σας για όσο ασχολείστε με ένα συγκεκριμένο project.

    Αναβάλλετε τα πιο δύσκολα θέματα για αργότερα ίσως και για την επόμενη μέρα

    Οι άνθρωποι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με τη διεκπεραίωση των εύκολων καθηκόντων και αφήνουν τις πιο δύσκολες για αργότερα. Αυτή είναι μια κακή ιδέα, αφού συχνά η αναβολή μιας δουλειάς φτάνει στην ακύρωση της.

    putting-off-your-most-important-work-until-later-in-the-day

    Όπως ανακάλυψαν ερευνητές, οι άνθρωποι έχουν ένα περιορισμένο ποσοστό θέλησης που μειώνετε τη διάρκεια της ημέρας.Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε διεκπεραιώνοντας τα πιο σημαντικά  και απαιτητικά καθήκοντα σας στην αρχή της ημέρας.

    Υπερβολικές επαγγελματικές συναντήσεις


    Τίποτα δεν διαταράσσει τη ροή της παραγωγικότητας περισσότερο από ένα περιττό meeting. Καλό είναι συναντήσεις και θέματα που δεν είναι πολύ σημαντικά να λύνονται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και μέσω skype.

    taking-too-many-meetings

    Ενώ για τα σημαντικά meeting, θα πρέπει οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν εξ αρχής, τα θέματα που θα συζητηθούν καθώς και την προβλεπόμενη διάρκεια της συνάντησης


    Αναβάλλοντας το ξυπνητήρι

    Μπορεί να αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι το  πρωί και όχι χορτασμένοι από ύπνο όμως πατώντας το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι σας χωρίς να το καταλαβαίνετε  κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό.
    Αυτό συμβαίνει γιατί όταν πρώτο ξυπνάτε, το ενδοκρινικό σας σύστημα αρχίζει να απελευθερώσει ορμόνες  που θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση για το υπόλοιπο της μέρας.

    hitting-the-snooze-button

    Αυτά τα «5 λεπτά ακόμα », επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία.

    Και φυσικά δεν εννοούμε να μην κοιμάστε επαρκώς. Όπως είχε πει σε ομιλία της στα TED η Arianna Huffington, ένας καλός βραδινός ύπνος έχει τη δύναμη να αυξήσει την παραγωγικότητα, την ευτυχία, καθώς επίσης είναι ικανός να τροφοδοτήσει επαρκώς τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα ,την πιο έξυπνη λήψη αποφάσεων, και την έμπνευση μεγαλύτερων ιδεών.

    Υπέρ- προγραμματισμός

    Πολλοί φιλόδοξοι και οργανωμένοι άνθρωποι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητά τους, προγραμματίζοντας κάθε ώρα της ημέρας τους.

    Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα προγραμματίζουμε ένα απρόοπτο γεγονός μπορεί να «κάψει» ολόκληρη την ημέρα τους.

    over-planning

    Αντ ‘αυτού, μπορείτε να βάζετε μικρούς στόχους μέσα στην μέρα έτσι ώστε η διεκπεραίωση της να μην επηρεάζεται από ανασταλτικούς παράγοντες.

    Έχετε το τηλέφωνό σας δίπλα στο κρεβάτι σας

    Οι LED οθόνες των smartphones μας, και όχι μόνο, καθώς οι ταμπλέτες,  οι φορητοί υπολογιστές κτλ,  εκπέμπουν αυτό που ονομάζεται μπλε φως, το οποίο μελέτες έχουν δείξει μπορεί να βλάψει την όραση και την καταστολή της παραγωγής  μελατονίνης, μιας ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου του ύπνου.

    keeping-your-phone-next-to-your-bed

    Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα άτομα με χαμηλότερα επίπεδα της μελατονίνης είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

    Είστε τελειομανής!

    Μεγαλύτερο κακό από την τεμπελιά και την αναβλητικότητα είναι ο φόβος του να μην κάνετε τέλεια την δουλειά που σας έχει ανατεθεί , λέει ο Βρετανός φιλόσοφος και συγγραφέας Alain de Botton στην ιστοσελίδα του, το βιβλίο της ζωής.

    Η τελειομανία εμπεριέχει έναν φόβο σε σχέση με το να κάνεις λάθη ή να μην είσαι τέλειος. Σε τρομάζει η ιδέα του να κάνεις λάθη.

    perfectionism

    Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξεπεράσεις μια φοβία είναι να την αντιμετωπίσεις – να εκτεθείς σ’ αυτό που φοβάσαι – σταδιακά και με συνέπεια.

    Επειδή αρχικά  προκαλεί μεγάλο άγχος η προσπάθεια να χαμηλώσεις τις απαιτήσεις σου, μπορείς να το κάνεις σταδιακά. Για παράδειγμα, μπορείς να ξεκινήσεις με το να ξοδεύεις 3 ώρες αντί για 5 για να προετοιμάσεις μια παρουσίαση ή να επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει ένα λάθος σε κάθε πέντε παρουσιάσεις ή να είσαι ικανοποιημένος αν σου δώσουν συγχαρητήρια λιγότερα από πέντε άτομα. Όταν νιώσεις άνετα με τα νέα δεδομένα , μπορείς να χαμηλώσεις ακόμη λίγο τις απαιτήσεις σου, π.χ. να ξοδεύεις 1 ώρα μόνο για να προετοιμάσεις μια παρουσίαση ή να μη σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για την επίδοσή σου.



    ΣΧΟΛΙΑ