• LIFE&STYLE

    Jacque Fresco: Αυτός είναι ο 100χρονος που ζει στο μέλλον 


    Το “Venus Project Research Centre” δημιουργήθηκε από τον Jacque Fresco, τον 100χρονο οραματιστή ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στη δημιουργία ενός τεχνολογικά εξελιγμένου κόσμου που θα διαδεχθεί τον παρόντα. Το Project λαμβάνει χώρα σε μία έκταση 21 στρεμμάτων στη νοτιοκεντρική Φλόριντα.

    Φλορ 1

    Προετοιμάζει την υποδομή για μία μελλοντική πόλη, απαλλαγμένη από την ανάγκη του χρήματος, ένας τόπος που λειτουργεί αποκλειστικά μέσω της τεχνολογίας. Ο Fresco υποστηρίζει πως η πόλη του μέλλοντος θα διοικείται από έναν κεντρικό υπολογιστή και όχι από πολιτικά πρόσωπα. Έτσι η διοίκηση θα απαλλαχθεί από το συναίσθημα και την διαφθορά.

    Ο Fresco σχολιάζει πως οι στρογγυλεμένες δομές είναι πιο αποτελεσματικές και προσφέρουν καλύτερη προστασία από τις φυσικές καταστροφές
    Ο Fresco σχολιάζει πως οι στρογγυλεμένες δομές είναι πιο αποτελεσματικές και προσφέρουν καλύτερη προστασία από τις φυσικές καταστροφές

    Ο ίδιος συμπλήρωσε τα 100 του χρόνια πρόσφατα και δηλώνει πως αφού παράτησε το σχολείο στα 13 του και ασχολήθηκε με κάποιες προσωρινές δουλειές κάνοντας σκίτσα/σχεδιάζοντας για μία αεροπορική εταιρία, άρχισε να ονειρεύεται νέες τεχνολογίες, μεθόδους και υποδομές που θα καθιστούν την πόλη του μέλλοντος. Αυτή θα συμπεριλαμβάνει αυτοκίνητα σχήματος οβάλ χωρίς οδηγούς, πλωτές πόλεις και κατοικίες μαζικής παραγωγής.

    Έχει σχεδιάσει πάνω από 5,500 τεχνικά σκίτσα τα τελευταία 40 χρόνια
    Έχει σχεδιάσει πάνω από 5,500 τεχνικά σκίτσα τα τελευταία 40 χρόνια

    Στην ιδιοκτησία Venus στην Florida υπάρχουν εργαστήρια τα οποία εμπεριέχουν αεροσκάφη, σε σχήμα δίσκου, και τρούλους με εθελοντές οι οποίοι εξαπλώνουν τις ιδέες του Fresco σε όλο τον κόσμο. Ο Fresco και η σύντροφός του αγόρασαν το κτήμα το 1979 όταν ακόμα ήταν αγρόκτημα καλλιέργειας ντοματών. Οι ίδιοι φύτεψαν εκατοντάδες δέντρα και ξεκίνησαν να κτίζουν σιγά σιγά το πλέον παγκοσμίως γνωστό Venus Project Research Centre.

    Φλο 4

    Αρχικά χρηματοδοτούσαν το όραμά τους με χρήματα που έβγαζαν ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε προσωρινές δουλειές, σε επιχειρήσεις αρχιτεκτονικής και εταιρίες ιατρικού εξοπλισμού. Σήμερα η ιδιοκτησία δέχεται επισκέψεις επί πληρωμή ($200 ανά οικογένεια) καθώς επίσης πουλάνε βιβλία και βίντεο. Εκτός από θαυμαστές, δέχονται και επισκέπτες που αμφισβητούν τις ιδέες του Fresco αλλά θεωρούν το όραμά του πηγή έμπνευσης. Η επιρροή του μοντέλου του 100-χρονου φαίνεται στον τεχνολογικό τομέα, καθώς τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google εργάζονται στην κατασκευή “έξυπνων πόλεων”.  Το project του Fresco έχει ξεπεράσει το φάσμα του οράματος και έχει γίνει πλέον μία πραγματικότητα. Πρόκειται για μία πρωτοπόρο οπτική γωνία της αντιμετώπισης των σημερινών και μελλοντικών προβλημάτων, σχολίασε ένας επισκέπτης.

    Ξενώνας
    Ξενώνας
    Μοντέλο του Φρέσκο 
    Μοντέλο του Φρέσκο

    Ο Fresco είναι πεπεισμένος πως η πόλη που οραματίζεται μπορεί να γίνει πραγματικότητα. “Έχουμε την τεχνολογία για το υλοποιήσουμε. Το μόνο που λείπει είναι η θέληση,” σχολίασε ο ίδιος σε μία από τις ξεναγήσεις του. Πιστεύει σε μία επανάσταση η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την πραγματοποίηση του Venus Project. Δηλώνει βέβαια πως, “θα υπάρξουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν. Μένω έκπληκτος που δεν με έχουν ξεφορτωθεί ακόμα.”

    SONY DSC

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pos-ta-drones-tha-allaxoun-ton-kosmo-mesa-sta-epomena-5-chronia-video/53155

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/etsi-sas-ladoname-pos-anakrites-emathan-gia-tis-mizes-tis-ericsson/54902



    ΣΧΟΛΙΑ