• LIFE&STYLE

    Ηθοποιός σοκάρει περιγράφοντας τον βιασμό της από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

    • NewsRoom

    Χάρβεϊ Γουάινστιν


    Σοκάρει η κατάθεση της ηθοποιού Αναμπέλα Σιόρα, η οποία κατηγορεί τον πρώην μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό.

    Η ηθοποιός, που έγινε ευρύτερα γνωστή για τη συμμετοχή της στην αμερικανική σειρά Sopranos, περιέγραψε στην πεντάωρη κατάθεσή της, στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, τον τρόπο με τον οποίο την εξανάγκασε ο Γουάινστιν σε σεξουαλική συνεύρεση, το 1993.

    Αρχικά, η Σιόρα ανέφερε ότι πριν την βιάσει, της έστειλε ένα κουτί με σοκολατάκια, ένα δώρο που, όπως παραδέχτηκε και είχε πει σε φίλο της, της έδωσε την ελπίδα ότι θα την βοηθήσει να βρει μια δουλειά.

    Μάλιστα, είχε στείλει μήνυμα στο φίλο της ρωτώντας τον αν θα της έχει καμιά δουλειά ο παραγωγός. Όπως είπε έψαχνε να μάθει αν όντως υπάρχει κάτι, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις πράξεις του.

    Η 59χρονη ηθοποιός, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, έδειχνε ανήσυχη, ενώ κάποια στιγμή δάκρυσε μιλώντας στο δικαστήριο για την επίθεση που δέχτηκε.

    Αν και η ίδια τον χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές, εκείνος είχε κλειδώσει πάνω της το σώμα του και δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο, υποστήριξε η ηθοποιός.

    «Ήρθε στο σπίτι και έσπρωξε την πόρτα δυνατά. Δεν ήξερα γιατί είχε έρθει. Άρχισε να μου ξεκουμπώνει το μπλουζάκι και εκεί κατάλαβα τι ήθελε. Εγώ δεν ήθελα. Πήγα πίσω στην τουαλέτα να κρυφτώ. Ήταν όμως πολύ μεγαλόσωμος», δήλωσε η ίδια.

    «Με άρπαξε και με πήγε στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί προσπαθούσε να του ξεφύγω χτυπώντας τον, αλλά ήρθε από πάνω μου και με βίασε, κρατώντας τα χέρια μου πάνω από το κεφάλι μου.

    Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε. Όταν τελείωσε, γύρισε και μου είπε πως πέρασε υπέροχα. Ήταν αηδιαστικό. Έτρεμα ολόκληρη. Το μόνο που θυμάμαι μετά είναι ότι ξύπνησα με το φόρεμά μου το πρωί.

    Δεν θυμάμαι αν λιποθύμησα. Έχω ένα κενό. Όταν συναντηθήκαμε ξανά, γύρισε και μου είπε πως ότι έγινε, είναι μεταξύ μας», δήλωσε.

    Ο Γουάινστιν εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες, ενώ οι δικηγόροι του προσπαθούν να αποδείξουν ότι όσες τον κατήγγειλαν, πήγαν μαζί του συναινετικά.

    Μάλιστα, όταν την ρώτησαν γιατί δεν έκανε καταγγελία στην αστυνομία αμέσως, η ηθοποιός απάντησε πως «δεν είχα καταλάβει ότι με είχε βιάσει εκείνη την ώρα».

    Στη συνέχεια, την κατηγόρησαν ότι ψεύδεται, παρουσιάζοντας απόσπασμα συνέντευξής της στον Ντέιβιντ Λέτερμαν, όπου είχε δηλώσει στο παρελθόν ψέματα σε δημοσιογράφους, αποκτώντας από τότε κακή φήμη γι’ αυτό.



    ΣΧΟΛΙΑ