• Κοινωνία

    Εισαγγελική έρευνα για Πέτρο Φιλιππίδη: Καταγγελία και από τρίτη ηθοποιό για απόπειρα βιασμού

    Πέτρος Φιλιππίδης

    Πέτρος Φιλιππίδης


    Ακόμα μία νεαρή γυναίκα -η τρίτη στη σειρά- εμφανίστηκε σήμερα στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο για να καταγγείλει απόπειρα βιασμού της από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

    Επί 4 ώρες η καταγγέλλουσα, ηθοποιός και η ίδια, κατέθετε στον εισαγγελέα για τα όσα υποστηρίζει ότι βίωσε ένα μεσημέρι στις αρχές Αυγούστου του 2014. Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής την κάλεσε να συναντηθούν σε μία καφετέρια, φέρεται να υποστήριξε, καθώς εκείνη αναζητούσε δουλειά στο θέατρο.

    Ο  ίδιος, λέει, προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει με το αυτοκίνητο του στο σπίτι της. Όμως στη διαδρομή, την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο δρόμο κι εκεί επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά.

    «Κλείδωσε το αυτοκίνητο και άρχισε να απλώνει τα χέρια του πάνω μου», φέρεται να κατέθεσε. «Του φώναζα να σταματήσει αλλά εκείνος συνέχιζε, γελώντας και λέγοντας μου πρόστυχες εκφράσεις.  Με τραβούσε από το σβέρκο για να με φέρει πάνω του κι εγώ πάλευα για να αντισταθώ. Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση.  Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση. Κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω:  «Αντε από δω που θες να σου δώσω και ρόλο», μου είπε και έφυγε».

    Εάν μέσα στις επόμενες ημέρες το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δεν προσκομίσει νέα καταγγελία κατά του ίδιου ηθοποιού, τότε ο εισαγγελέας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να τον καλέσει σε εξηγήσεις ως ύποπτο για 1 βιασμό και 2 απόπειρες βιασμού.

    Ήδη τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσαν οι πρώτες δύο καταγγέλλουσες. Η μία κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για το βιασμό της το 2008 και η άλλη για απόπειρα βιασμού το 2010. Και οι δύο γυναίκες είναι ηθοποιοί και φέρονται να βρέθηκαν στο καμαρίνι του πρωταγωνιστή αναζητώντας ένα ρόλο σε κάποια παράσταση.



    ΣΧΟΛΙΑ