• LIFE&STYLE

    Instagram: Θα μπλοκάρει φωτογραφίες που έχουν υποστεί Photoshop (pics)

    • NewsRoom
    Instagram


    Το Instagram, μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, έχει λάβει δραστικά μέτρα για να μετριάσει τις επεξεργασμένες φωτογραφίες.

    Μετά την απόκρυψη των likes, που σε πολλούς χρήστες πλέον έχει εφαρμοστεί, το Instagram θα «κρύβει» πλέον και τις φωτογραφίες που έχουν περάσει από Photoshop.

    Συχνά τον τελευταίο καιρό επίσης παρατηρείται πως, στις φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο υπάρχει φίλτρο ώστε να επεμβαίνει άμεσα και να θολώνει ένα post που θα μπορούσε να είναι προσβλητικό ή σκληρό, δίνοντας την επιλογή στον χρήστη να απέχει από αυτό.

    Οι ελεγκτές στην πλατφόρμα θα «σκανάρουν» δηλαδή το κοινωνικό δίκτυο, ψάχνοντας για εικόνες που μπορεί να έχουν μεταλλαχθεί ψηφιακά, χαρακτηρίζοντάς τις ως ψευδείς πληροφορίες.

    Η πρωτοβουλία του Instagram, έγινε γνωστή από τον διάσημο φωτογράφο Toby Harriman. Ο καλλιτέχνης εντόπισε μία προειδοποίηση καθώς σκρόλαρε στην αρχική του σελίδα.

    Είδε την επεξεργασμένη φωτογραφία ενός άλλου χρήστη του Instagram, στην οποία παρουσιάζονταν βουνά με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

    Δείτε για ποια φωτογραφία προειδοποίησε το Instagram:

    Interesting seeing this pop up for the first time when scrolling the main Instagram feed. Looks like Instagram x…

    Posted by Toby Harriman on Friday, January 10, 2020

     



    ΣΧΟΛΙΑ