• LIFE&STYLE

    Ingmar Bergman: Ανέκδοτο σενάριο σε συνεργασία με Federico Fellini και Akira Kurosawa

    • NewsRoom
    Ingmar Bergman

    Ingmar Bergman


    Ένα σενάριο με υπογραφή Bergman και τη σκηνοθετική σφραγίδα των Kurosawa και Fellini είναι ένα ουτοπικό πλάνο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ωστόσο, στις 14 Ιουλίου του 2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του εξαιρετικού σουηδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Ingmar Bergman. Γιορτάζοντας έναν αιώνα από τη γέννησή του, θα κυκλοφορήσει μία ταινία σε ακυκλοφόρητο σενάριο του ίδιου του δημιουργού.

    Ο τίτλος του «Εξήντα τέσσερα λεπτά με την Ρεβέκκα». Μία ιστορία μίας καθηγήτριας κωφάλαλων παιδιών, η οποία πηγαίνει τα βράδια σε κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων, ψάχνοντας να βρει κάποιον για άγριες σεξουαλικές επαφές.

    Η ιστορία εκτυλίσσεται στον απόηχο της γαλλικής επανάστασης, το 1968. Τότε ο σουηδός σκηνοθέτης είχε συλλάβει το πορτρέτο μίας γυναίκας έτοιμης για καινούργιες εμπειρίες, απελευθερωμένη, ακραία. Ο Bergma σχεδίαζε με το σενάριο αυτό να κάνει μία συλλογική ταινία με την συμμετοχή των Federico Fellini και Akira Kurosawa.

    Ωστόσο, τα μεγαλόπνοα αυτά κινηματογραφικά σχέδια έμειναν στο συρτάρι για αρκετές δεκαετίες αλλά πλέον το ίδρυμα Bergman που έχει τα δικαιώματα όλων των σεναρίων του διάσημου σκηνοθέτη-σεναριογράφου το ανακάλυψε.

    «Σε όλες τις ταινίες του Μπέργκμαν οι γυναίκες είναι δυνατές, χειραφετημένες, εδώ όμως σε αυτό το σενάριο πάει ακόμα πιο μακριά», λέει η γνωστή σουηδή σκηνοθέτης Suzanne Osten, που θα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το σενάριο του διάσημου συμπατριώτη της.

    Η ανακάλυψη αυτού του σεναρίου μπορεί να συγκριθεί με εκείνη «ενός ανέκδοτου χειρόγραφου του Χεμινγουέι, ή ενός άγνωστου πίνακα του Πικάσσο», λέει ο διευθυντής του ιδρύματος Bergman, Jan Holmberg. «Στο τέλος της δεκαετίας του 1960 ο Bergman ήταν στην κορυφή της καριέρας του, δεν υπάρχει κανένα άλλο ανέκδοτο έργο του εκείνης της περιόδου, πρόκειται για κάτι εντελώς καινούργιο», πρόσθεσε εκστασιασμένος.

    Μετά τις ‘Άγριες Φράουλες” και την επική ‘Έβδομη Σφραγίδα”, υπομονή μέχρι να επισκεφτεί και τις δικές αίθουσες η νέα … Persona του σοθηδού δημιουργού η …Ρεβέκκα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαπραγμάτευση: «Πιόνι» στη σκακιέρα του ΔΝΤ η Ελλάδα – Μέτρα εδώ και τώρα αλλιώς τέλος το πρόγραμμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Εκπαίδευση: Η Κομισιόν κατακεραυνώνει τον Φίλη-Οπισθοδρόμηση η πρόταση για ολοήμερο, λάθος το πάγωμα της αξιολόγησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτζιάς: Δεν εγκαταλείπω τη χώρα, δεν παραιτούμαι – Δουλεύουμε σκληρά για τα δικαιώματα των Κυπρίων

     



    ΣΧΟΛΙΑ