• LIFE&STYLE

    Οι πιο ακριβοπληρωμένοι συγγραφείς για το 2019 – Στην κορυφή η J.K.Rowling

    • NewsRoom

    Τζ. Κ. Ρόουλινγκ


    Τη λίστα με τους 5 πιο ακριβοπληρωμένους συγγραφείς του 2019 δημοσίευσε το Forbes, με τη συγγραφέα του «Χάρι Πότερ» να επιστρέφει στην πρώτη θέση μετά την έκδοση του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί».

    Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Αμερικανός συγγραφέας James Patterson, ενώ την πρώτη τριάδα κλείνει η σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Michelle Obama, η οποία εξέδωσε το 2019 την αυτοβιογραφία της.

    Δείτε τη λίστα

    No.1 J.K. Rowling (92 εκατ. δολάρια)

    Οι πωλήσεις βιβλίων δεν συνεισφέρουν πλέον τη μερίδα του λέοντος στα έσοδα της συγγραφέως από τον “Χάρι Πότερ”. Η Rowling είχε απολαβές οκταψήφιου ποσού από τα θεματικά πάρκα, τις θεατρικές παραγωγές και τη νέα ταινία της “Το Αγόρι που Έζησε”.

    No.2 James Patterson (70 εκατ. δολάρια)

    Ο πλουσιότερος συγγραφέας στην Αμερική πούλησε περισσότερα από 5,5 εκατ. βιβλία το εξεταζόμενο διάστημα. Το βιβλίο του “Ο Πρόεδρος Αγνοείται”, το οποίο έγραψε μαζί με τον Bill Clinton, ήταν το βιβλίο μυθοπλασίας ενηλίκων με τις υψηλότερες πωλήσεις το 2018.

    No.3 Michelle Obama (36 εκατ. δολάρια)

    Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ είναι η μόνη νεοεισερχόμενη στη φετινή λίστα. Τα απομνημονεύματά της, με τον τίτλο “Becoming”, πούλησε περισσότερα από 10 εκατ. αντίτυπα κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου.

    Νο.4 Jeff Kinney (20 εκατ. δολάρια)

    Ο συγγραφέας της αγαπημένης σειράς παιδικών βιβλίων “Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα” πούλησε συνολικά 3,6 εκατ. βιβλία στις ΗΠΑ σε διάστημα 12 μηνών.

    No.5 Stephen King (17 εκατ. δολάρια)

    Τα κέρδη του “βασιλιά του τρόμου” υποχώρησαν κατά 10 εκατ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι, όταν έλαβε οκταψήφια αμοιβή για τη διασκευή του βιβλίου του “Αυτό” για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.



    ΣΧΟΛΙΑ