• LIFE&STYLE

    Η «κατάρα» των Κένεντι ξαναχτυπά: Νεκροί η Μέιβ και ο γιος της

    • NewsRoom


    Τραγικό θάνατο βρήκαν η Μέιβ Κένεντι και ο 8χρονος γιος της, οι οποίοι θεωρούνται πλέον νεκροί και προστίθενται στην μακάβρια λίστα των νεκρών της δυναστείας των Κένεντι.

    Η εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι και ο 8χρονος γιος της βρίσκονταν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της πενταμελούς οικογένειάς τους στο εξοχικό τους στο Μέριλαντ, όπου αποφάσισαν να περάσουν τις ημέρες της καραντίνας.

    Πριν από δύο ημέρες, μετά το μεσημεριανό φαγητό, ο 8χρονος Δάμιαν μαζί με την μητέρα του έπαιζαν στην πίσω αυλή του σπιτιού, όταν η μπάλα τους έπεσε στο νερό. Τότε, οι δυο τους αποφάσισαν να την πιάσουν χρησιμοποιώντας ένα κανό.

    Δυστυχώς, δεν υπολόγισαν τα κύματα, τα οποία τους παρέσυραν με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κανό τους.

    Παρά τις επίμονες προσπάθειες των Αρχών για τον εντοπισμό τους, δύο 24ωρα αργότερα, ανακοινώθηκε ο θάνατός τους, ενώ οι σoροί τους δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Το μόνο που βρέθηκε είναι το αναποδογυρισμένο κανό.

    «Παρά τις ηρωικές προσπάθειες της ακτοφυλακής και τοπικών Αρχών, η έρευνα για τους δύο αγνοούμενους σταμάτησε», έγραψε στο Facebook ο σύζυγος της Μέιβ, Ντέιβιντ Μακίν, ενώ δήλωσε πως ως εκ τούτου μητέρα και γιος θεωρούνται νεκροί.

    «Σκοτείνιασε για δεύτερη ημέρα. Έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την εξαφάνισή τους και οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί είναι απειροελάχιστες», τονίζει και προσθέτει πως «είναι ξεκάθαρο πως η Μέιβι και ο Γκίντεον απεβίωσαν».

    Η Μέiβ ήταν δικηγόρος και ακαδημαϊκός. Είχε υποστηρίξει ενεργά τον Μπαράκ Ομπάμα και είχε διατελέσει σύμβουλος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Η «κατάρα» των Κένεντι

    Το περιστατικό στάθηκε αφορμή για να ασχοληθούν ξανά τα αμερικανικά μέσα με την λεγόμενη «κατάρα των Κένεντι».

    Όλα ξεκίνησαν το 1963, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε με τρεις σφαίρες από τον Λη Χάρβει Όσβαλντ, στο Ντάλας του Τέξας.

    Πέντε χρόνια αργότερα, το 1968 δολοφονήθηκε στο Λος Άντζελες ο αδελφός του και γερουσιαστής Ρόμπερτ-Μπομπ-Κένεντι. Μόλις είχει πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για να διεκδικήσει την Προεδρία της χώρας.

    Τον Ιούνιο του 1999, ο Τζον Κένεντι, ο γιος του JFK χάθηκε όταν το ιδιωτικό του αεροσκάφος έπεσε στις ακτές του Ατλαντικού.

    Μερικά χρόνια αργότερα, το 2012 η Μαίρη Ρίτσαρντσον Κένεντι βρέθηκε κρεμασμένη στο σπίτι της σε ένα από τα πιο πλούσια προάστια της Νέας Υόρκης.

    Τον Αύγουστο του 2019 μια εγγονή του Ρόμπερτ Φιτζέραλντ Κένεντι, η Σίρσε Κένεντι Χιλ, μόλις 22 ετών, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, μέσα σε κτιριακό συγκρότημα το οποίο ανήκει στην οικογένεια στο Χαϊάνις Πορτ της Μασαχουσέτης.

    Τελευταία θύματα της «κατάρας» είναι η Μέιβ και ο γιος της, οι οποίοι πλέον θεωρούνται νεκροί.



    ΣΧΟΛΙΑ