• LIFE&STYLE

    Η φωτογραφία με τον άστεγο άνδρα και η αντίδραση του Δημήτρη Σκουλού (video)

    • NewsRoom


    Προβληματισμό και έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει ένα στιγμιότυπο από φωτογράφιση του Δημήτρη Σκουλού στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που ακριβώς δίπλα του κοιμάται στο πεζοδρόμιο ένας άστεγος άνδρας.

    Η φωτογραφία, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, τραβήχτηκε από περαστικό. Πρόκειται για μόλις ένα στιγμιότυπο από την πολύωρη φωτογράφιση που έκανε ο γνωστός φωτογράφος και κριτής του GNTM για τις ανάγκες ενός περιοδικού.

    Το επίμαχο στιγμιότυπο σχολιάστηκε στα social media όσο τίποτα άλλο. Μέσα από το ρεπορτάζ της εκπομπής «Ευτυχείτε» στο OPEN, προβλήθηκε ένα βίντεο από τα παρασκήνια της φωτογράφισης, στο οποίο βλέπουμε τον Δημήτρη Σκουλό εν δράσει, χωρίς, όμως, την παρουσία του αστέγου.

    Όπως δήλωσαν στην εκπομπή περαστικοί, στο σημείο εκείνο στην οδό Βουκουρεστίου, είναι το στέκι του συγκεκριμένου άστεγου άνδρα, ο οποίος βρίσκεται εκεί συνήθως με τη σύντροφό του. Ακόμη, έπειτα από επικοινωνία της εκπομπής με τον Δήμο Αθηναίων, έγινε γνωστό ότι δεν είναι λίγοι οι άστεγοι που αρνούνται να φιλοξενηθούν στις διαθέσιμες δομές φιλοξενίας, που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τους ανθρώπους που δεν έχουν κάποια στέγη.

    Αν και πρόκειται για μόλις ένα στιγμιότυπο από την όλη φωτογράφιση και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε εμφανίστηκε ο άστεγος άνδρας και τι συνέβη μετά το εν λόγω «κλικ», η εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα και δεν μπορεί παρά να μας κάνει να προβληματιστούμε.

    Σημειώνεται ότι η κάμερα του «Ευτυχείτε» συνάντησε τον Δημήτρη Σκουλό, ωστόσο, εκείνος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

    Δείτε βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ