• LIFE&STYLE

    Η Apple βρήκε έναν νέο τρόπο να κάνει τα κινητά της αδιάβροχα

    iPhone

    iPhone


    Δεν είναι ακριβώς πρόβλημα της Apple το γεγονός ότι αρκετά από τα κινητά της τηλέφωνα βρίσκουν άδοξο τέλος μέσα σε τουαλέτες, μπανιέρες και πισίνες από απρόσεκτους ιδιοκτήτες. Κι όμως, η Apple σχεδιάζει να κάνει κάτι γι’ αυτό.

    Μία πατέντα που κατοχύρωσε η Apple το 2014, και δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, περιλαμβάνει μία ηλεκτρονική συσκευή με ελαστομερές που έχει την ικανότητα να «αυτοθεραπεύεται» – με απλά λόγια, η Apple θέλει να κάνει τα συσκευές της αδιάβροχες.

    Ήδη, το εσωτερικό του iPhone 6s είναι ανθεκτικό στο νερό, χάρη σε ένα ειδικό υλικό που προστατεύει το κεντρικό του κύκλωμα . Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τις θύρες του κινητού (π.χ. η υποδοχή για τα ακουστικά ή η υποδοχή USB) οι οποίες πρακτικά δεν μπορούν να «κλείσουν» και να εμποδίσουν το νερό να περάσει στο εσωτερικό του κινητού.

    Όμως η πατέντα της Apple αλλάζει τα δεδομένα, καθώς το ελαστομερές που τοποθετείται στις υποδοχές αυτές είναι εύπλαστο, με αποτέλεσμα να υποχωρεί όταν εισάγουμε κάτι μέσα σε αυτήν, και να επιστρέφει στη θέση του όταν το βγάζουμε ξανά. Και με δεδομένο ότι το υλικό αυτό είναι ανθεκτικό στο νερό, προστατεύει τις θύρες του κινητού, εμποδίζοντας το νερό να μπει στο εσωτερικό του.

    Το παρακάτω σχέδιο εξηγεί πώς λειτουργεί το υλικό αυτό:

    apple-patent

    Βέβαια, δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν η Apple θα εφαρμόσει την πατέντα αυτήν και στη πραγματικότητα, καθώς δεν είναι και λίγες οι πατενταρισμένες ιδέες της που απλώς μένουν καταχωνιασμένες σε κάποιο συρτάρι. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η Apple έχει δείξει πως το να κάνει τις συσκευές της αδιάβροχες είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της, πιθανόν η καινοτομία αυτή να ενσωματωθεί σε κάποια από τις επόμενες εκδόσεις του iPhone, προς τέρψιν των… ατζαμήδων οπαδών της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ