• LIFE&STYLE

    Η Adele έκοψε το κάπνισμα για να γλιτώσει τον θάνατο

    Adele

    Adele


    Ανοιχτά μιλά το τελευταίο διάστημα η γνωστή τραγουδίστρια Adele σε συνεντεύξεις της για το πώς έκοψε το κάπνισμα όταν έμαθε πως αυτή η κακή της συνήθεια απειλούσε όχι μόνο την καριέρα της, αλλά και την ίδια της τη ζωή. Σε συνέντευξή της , η Adele εξομολογήθηκε ότι κάπνιζε περίπου 25 τσιγάρα τη μέρα, όταν το 2011 «έχασε» τη φωνή της και αναγκάστηκε να ακυρώσει συναυλίες της. Μετά από μία επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, όταν εντοπίστηκε αιμορραγία στις φωνητικές της χορδές, οι γιατροί της είπαν ότι η καριέρα της θα τελείωνε άδοξα αν δεν έκοβε το κάπνισμα. Και η Adele έκανε αυτό που έπρεπε.

    adele3 «Αν συνέχιζα να καπνίζω πιθανότατα θα είχα πεθάνει από κάποια ασθένεια που συνδέεται με το κάπνισμα, και νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά κακό. Αν πέθαινα από καρκίνο στους πνεύμονες, πιθανότατα θα το είχα προκαλέσει εγώ στον εαυτό μου, και αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο θα ήμουν περήφανη», ανέφερε.

    Αντίστοιχες αναφορές είχε κάνει η Adele και σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Rolling Stone, όπου μίλησε και για την προσπάθειά της να κόψει το ποτό.

    adele4

    «Λάτρευα απόλυτα το κάπνισμα, αλλά δεν είναι και τόσο ωραίο να πεθάνω από μία ασθένεια που συνδέεται με το κάπνισμα και να αφήσω το παιδί μου διαλυμένο», είχε πει τότε για τον τρίχρονο γιο της, Angelo, ενώ για τα προβλήματά της με το αλκοόλ είχε πει: «Παλιά μπορούσα να πίνω τα πάντα κάτω από το τραπέζι και πάλι ήμουν ικανή να δώσω ένα καλό σόου. Αλλά με τα παιδιά, τα hangover είναι βασανιστήριο. Απλώς ξέρουν».

    adele2

    Τα στατιστικά στοιχεία και οι έρευνες δείχνουν ότι η 27χρονη Adele έκανε πολύ καλά που έκοψε το κάπνισμα. Σύμφωνα με στοιχεία για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το προσδόκιμο ζωής των καπνιστών είναι δέκα χρόνια μικρότερο σε σχέση με όσους δεν έχουν καπνίσει ποτέ, ενώ αντίθετα αν κάποιος κόψει το κάπνισμα πριν την ηλικία των 40 ετών περιορίζει τον κίνδυνο να πεθάνει από κάποια ασθένεια που σχετίζεται με το κάπνισμα κατά 90%.

    Άλλωστε, η Adele έχει ένα μάλλον ανησυχητικό ιστορικό στην οικογένειά της: Ο πατέρας του πατέρα της είχε πεθάνει από καρκίνο, ενώ και ο πατέρας της έχει διαγνωστεί με καρκίνο στο έντερο. Μάλιστα, η ασθένειά του αυτή φαίνεται πως ήταν και η αφορμή για να τα βρουν μετά από χρόνια, καθώς ο Marc Evans είχε εγκαταλείψει τη γυναίκα και την κόρη του όταν ήταν ακόμη παιδί, το 1991, κάτι που η γνωστή τραγουδίστρια για πολλά χρόνια δεν του συγχωρούσε, και είχε δηλώσει κάποτε πως θα τον έφτυνε αν το έβλεπε ποτέ ξανά.

    adele5

    Ο Evans έχει παραδεχθεί ότι όταν η Adele ήταν μικρή, έπινε πολύ για να απαλύνει τον πόνο του θανάτου του πατέρα του. Με τέτοιες παραστάσεις, είναι σίγουρο πως η Adele δεν θα ήθελε να ακολουθήσει τον λάθος δρόμο…



    ΣΧΟΛΙΑ