• LIFE&STYLE

    Hoax τέλος! Πως η Google παγιδεύει τους απατεώνες του internet

    • NewsRoom


    Tο ελληνικό internet καθημερινά “βομβαρδίζονται” από ατελείωτες ειδήσεις και θέματα, τα οποία πολλές φορές δεν είναι καν πραγματικά! Και όμως πολλοί είναι εκείνοι που θα μπουν στην διαδικασία να “κλικάρουν” πάνω σε κάποια θέμα θεωρώντας πως αυτό που θα διαβάσει είναι αλήθεια. Στο τέλος πολλές από αυτές τις ειδήσεις γίνονται viral με αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος να σχηματίζει λάθος εικόνα για κάτι που στην πραγματικότητα πρόκειται απλά για ένα ψέμα!

    Για να σταματήσει όλη αυτή την κατάσταση και την παραφιλολογία, η Google εισήγαγε την Τρίτη ένα νέο χαρακτηριστικό που έχει ως σκοπό να επισημαίνει και να ελέγχει την πραγματικότητα στις μεγάλες ειδήσεις της επικαιρότητας. Τα κείμενα που θα περιέχουν επισήμανση θα εμφανίζονται σε ένα ξεχωριστό παράθυρο στο news.google.com, καθώς και στις ειδήσεις της Google αλλά και στο Weather app. Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε ότι η νέα αυτή εφαρμογή, θα ξεκινήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, αλλά σύντομα θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά και την χώρα μας.

    google_fact_check 1

    Οι λόγοι που η εταιρεία προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση, να ανιχνεύει, δηλαδή, την αλήθεια των γεγονότων είναι διπλός. Πρώτον γιατί η google αναζητά την πραγματική σήμανση στον κώδικα του site. Δεύτερον γιατί η google αναζητά τις σελίδες εκείνες που ακολουθούν τα κοινώς αποδεκτά κριτήρια για τον έλεγχο της αλήθειας.

    Το νέο αυτό χαρακτηριστικό της Google, θα εμφανίζεται ως ετικέτα μέσα σε ένα μικρό γκρι κείμενο πάνω από το link του άρθρου. Στην ουσία θα είναι απλώς μία πινακίδα που θα γράφει “διάβασε με για να μάθεις την αλήθεια”. Ωστόσο, η Google δεν προσπαθεί, με αυτόν τον τρόπο, να κατακρίνει τις πηγές που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, απλά επιθυμεί να μειώσει το αριθμό των ανακριβών και αναληθών ειδήσεων. Άλλωστε όλοι μας θα θέλαμε να ξέρουμε αν αυτό που διαβάζουμε είναι όντως αλήθεια και όχι προϊόν φαντασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τα social media στο εταιρικό marketing; 9 απλές συμβουλές θα σας πείσουν για το αντίθετο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Business marketing: To κλειδί των social media για να αυξήσετε τα κέρδη σας και τι πρέπει να αποφύγετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ